Nieuws April 2011

VVO 3 wint beladen derby

 

VVO 3 zaterdag heeft gisteren op een snikheet, en daardoor waarschijnlijk erg rustig, sportpark de Pinkenberg de broedertwist tegen VVO 2 met 4-2 gewonnen. Bij de rust stond het nog 0-1, door een merkwaardige goal van VVO 2. 

Na de hervatting scoorde Boy Nefkens, op aangeven van captain Kostelijk, de gelijkmaker. VVO 2 kwam door een strafschop, na een ongelukkige overtreding door Rolf Peters, weer op voorsprong. Dit bleek het sein voor VVO 3 te zijn om de wedstrijd definitief in handen te nemen. De Boer knalde een vrije trap vanaf zeker 25 meter prachtig precies onder de lat binnen. Waarna Menno Kostelijk, ook uit een strafschop en weer Nefkens ( direct ingeschoten, wat een spits ! ), uit een schitterende vrije trap van rechtshalf Luuk Motshagen,  de eindstand bepaalden.

In deze wedstrijd werd de eerste aankoop, Luca, gepresenteerd. Hij was met zijn imposante verschijning een zeer rustgevende factor centraal in de verdediging. Samen met vaste kracht Sander Schollen speelden beiden nagenoeg foutloos. Ondanks het zichtbare gebrek aan wedstrijdritme kon Luca prima meekomen , al moest hem in de eerste helft even rust worden gegund. Ook vaste invaller Erik de Boer speelde een geweldige wedstrijd. De onderhandelingen om hem definitief in te lijven zijn dan ook gestart. Met zijn uitstekende techniek, fysieke kracht en spelinzicht laat hij ook anderen beter spelen, zo bleek ook gisteren weer. De derde uit de scouting afkomstige speler, voetbalnaam Roel, gaat helaas zijn carrière in Australië voorzetten.

Coach Schollen en zijn staf waren zeer tevreden over het vertoonde spel , "de trainingsvormen hebben zich uitbetaald",  en uiteraard de uitslag. En na het dramatische resultaat van vorige week bleek de selectie over voldoende mentale weerbaarheid te beschikken. Iets wat de coach aangenaam heeft verrast. Ook de investeerder, Willem "Merab' Nefkens (SPFI), reageerde zeer tevreden. De spelers hadden de boodschap goed begrepen en hij was erg verheugd dat de door hem aangetrokken spelers hadden laten zien directe versterkingen te zijn.

 

Coach tekent contract

Voorafgaand aan het duel tegen VVO 2 tekenden voorzitter en hoofdsponsor Willem 'Merab' Nefkens en coach Michel 'Papa' Schollen het contract voor volgend seizoen. Het was natuurlijk al geruime tijd bekend dat de partijen met elkaar verder zouden gaan, maar nog niet definitief beklonken. Beide partijen kunnen het zeer goed vinden met elkaar. Coach Schollen had al eerder gezegd het zeer belangrijk te vinden dat de voorzitter hem vrijlaat in zijn werkwijze. Voordat hij de opdracht aanvaarde was hem juist verteld dat het een zware klus zou worden, ook omdat de voorzitter over voldoende voetbalkennis beschikt en daarom zal willen meepraten. Schollen gaf aan dit juist als erg prettig te ervaren.

Op de foto beide heren na de ondertekening.

 

  

  alt

 

 

Donderdag 21 april

Proefspelers bij VVO 3

De scouting van VVO 3 zaterdag heeft inmiddels een 4 tal potentiële versterkingen gescout. Verwacht wordt dat er zeer binnenkort al een aantal mee zullen trainen en/of een testwedstrijd zullen spelen. Het gaat om vooral exotische versterkingen. Zo zal dit weekend zeker al de sterke verdediger, luisterend naar de voetbalnaam Luca, aansluiten.

Jim Wandt, na de winterstop de doelman ,maakt in ieder geval het seizoen af. Hij gaat in het nieuwe seizoen graag de concurrentie aan met de nieuw aan te trekken keeper. De "duitse"doelman heeft als voordeel dat hij ook als speler het niveau prima aan kan.

 

Dinsdag 19 april 2011

VVO 3 zaterdag al op transfermarkt actief

VVO 3 zaterdag is sinds dit weekend , als eerste voetbalorganisatie, al op de transfermarkt actief. Naar verluid is men op zoek naar een nieuwe vaste XL doelman, een centrale verdediger en een spits. Voor deze nieuwe aankopen zijn, of worden nog, middelen vrijgemaakt.  Na de dramatische prestatie in de wedstrijd van jl. zaterdag is de overtuiging binnen de technische staf en bij de voorzitter/hoofdsponsor gegroeid dat er versterkingen moeten komen. De nieuw aan te trekken spelers moet vooral ook fysiek sterk zijn, conditioneel goed en voldoende voetballend vermogen hebben.

Men is positief gestemd over de slagingskans van deze aankopen en ziet het nieuwe seizoen dan ook met meer vertrouwen tegemoet.

 


  

Zondag 17 april 2011

VVO 3 mist team spirit in belangrijk duel tegen Elsweide

VVO 3 zaterdag miste gisteren in misschien wel het belangrijkste duel van het seizoen de broodnodige teamspirit. Tegen slechts 9 man van Elsweide,die weliswaar een aantal spelers uit hoger geklasseerde teams hadden opgesteld, werd met liefst 3-5 verloren. Als oorzaak noemde de coach het ontbreken van de absolute wil om te winnen en als team te spelen. Klaarblijkelijk werd er door een aantal te makkelijk gedacht en medespelers werden categorisch over het hoofd gezien. Slecht een 5 tal spelers wist de wil om te werken op te brengen. Hoofdsponsor en voorzitter Willem "Merab" Nefkens zei vandaag in een reactie "not amused" te zijn met de uitslag maar de coach, wiens contract kortgeleden al mondeling werd verlengd, hiervoor niet alleen verantwoordelijk te houden. Niettemin beraad hij zich wel over nieuwe investeringen. Zo bestaat de kans dat het trainingskamp ,voorafgaand aan het nieuwe seizoen ,niet in het buitenland zal worden gepland .

 


    

Donderdag 14 april 2011

2 Spelers VVO 3 zaterdag opgeroepen voor topper !

Twee spelers van VVO 3 zijn deze week opgeroepen voor de topper VVO A2 – Warnsveldse Boys. Menno Kostelijk en Luuk Motshagen ontvingen de uitnodiging om op dit hoge niveau mee te spelen. Eerder al vertrok Remon de Ridder naar de A 2 .  Geregeld ontvangen spelers van VVO 3 een uitnodiging  van A2 leider Jacques Berings om te spelen in dit vertegenwoordigende team. Iets wat de kwaliteit en het niveau van VVO 3 uiteraard bevestigd.

De aanwezigheid van beide spelers kon helaas niet de nederlaag voorkomen, de wedstrijd eindigde in een 3-5 nederlaag.     

 


 

Woensdag 14 april 2011

 

Problemen voor hoofdsponsor W. Nefkens

Hoofdsponsor, supporter en grensrechter Willem Nefkens van team VVO 3 zaterdag is jl. zaterdag, tijdens het beoefenen van zijn geliefde tennisspel, ernstig geblesseerd geraakt. Hij kon niet meer lopen en heeft zondagochtend een bezoek moeten brengen aan het Ziekenhuis te Velp om de ernst van de blessure vast te laten stellen. Wij ontvingen gisteren het bericht dat hij wel weer enigszins kon lopen. Niettemin zal hij hierdoor ook de wedstrijd van ons team a.s. zaterdag moeten missen. Wij wensen hem beterschap en hopen hem snel weer langs de lijn te zien.  

 


 

Maandag 11 april 2011

VVO 3 zaterdag en coach Michel "Papa"Schollen gaan verder met elkaar.

Ondanks de nog magere resultaten in dit seizoen, en het vervelende verlies bij Arnhemse Boys dit weekeinde , heeft coach Michel Schollen vandaag laten weten ook volgend seizoen graag verder te willen bouwen aan team VVO 3 zaterdag.

De chemie tussen spelers en coach is nog prima te noemen ,al is er wel gesproken over een speler die heeft getracht en wit (wodka) voetje te halen bij de coach. Dit gebeurde voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Arnhemse Boys. De betreffende speler kreeg ook direct een basisplaats toebedeeld en de coach bleek later niet geheel nuchter meer langs de lijn te staan.  Ondanks het voorval is er toch voldoende vertrouwen om met elkaar verder te gaan.

 


Blaren na eerste zeer warme wedstrijd

Patrick "Pietje" Begemann heeft gisteren laten weten erg veel last te hebben van de combinatie kunstgras en warmte. Ook gelegenheids voorstopper Eric de Boer had hier last van. Patrick bleek ook nog eens op een humorvolle wijze te kunnen kijken naar zijn eigen prestatie getuige zijn berichtgeving hierover. Voor de zekerheid heeft hij dan weer wel het bewijs erbij geleverd. Hieronder zijn bericht en de foto van het bewijs.

"PS. ik snapte na het zien van mijn voeten wel waarom ik gister niet echt vooruit te branden was. Branden is hier ook een uitstekende woordkeus. Een prachtig brand blaartje als je het mij vraagt. …kunstgras".
 

 

Na een zeer warme wedstrijd!!!

 

 


 

Vrijdag 8 april 2011

Sander "Fustje" Schollen is weer beschikbaar.

Na een aantal weken uit de roulatie te zijn geweest is onze sterke verdediger Sander weer beschikbaar. De schade aan zijn grote teen, ontstaan doordat hij daags voor de carnaval trachtte een bierfust met zijn voet op te vangen, is voldoende hersteld. Hij heeft met een afgebroken stuk bot in zijn teen nog een aantal dagen rondgelopen wat voor de genezing natuurlijk niet goed was. Hiermee heeft hij toch zijn team behoorlijk gedupeerd.

Doordat hij vandaag ook nog eens 18 is geworden kan hij alles goedmaken met het beschikbaar stellen van de eerste kan bier na de wedstrijd morgen.

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie