Nieuws mei 2011

29 mei 2011

Aantal spelers VVO 3 zaterdag opgeroepen voor toernooi onder 23

Een aantal spelers van VVO 3 heeft gisteren meegespeeld in het jubileumtoernooi bij VVO onder 23 jaar. Het team was inderhaast samengesteld uit Robbert  Wielema, Sander Schollen, Luca Geurds, Menno Kostelijk, Boy Nefkens, Luuk Motshagen en Mark Schollen uit team VVO 3 en werd aangevuld met een aantal spelers uit de A en B jeugd van VVO. Ondanks dat er geregeld heel aardig gevoetbald werd door dit gelegenheidsteam werden toch alle poulewedstrijden verloren. Niettemin was het voor de spelers een uitstekende ervaring om op te doen, gelet op het hogere niveau van een groot aantal teams. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door FC Presikhaaf. Zie ook de website van VVO (www.vvo.nu) voor meer nieuws over het toernooi.

 

22 mei 2011

Superieur VVO 3 sluit seizoen met glans af

VVO 3 zaterdag heeft gisteren laten zien waartoe het in staat is, DZC '68 ( tot dat moment de nummer 5 van de ranglijst ) werd in de thuiswedstrijd met liefst 8-2 verslagen. In de eerste speelronde verloor VVO 3 in Doetinchem nog met 9-1 van hetzelfde DZC '68. En dan waren er ook nog 2 afwezigen, naast de in Groningen revaliderende Patrick Begemann ontbrak ook aankoop de Boer.

Waar we eerder Vitesse en VVO 3 met elkaar konden vergelijken, beiden hebben voor het niveau waarop ze spelen een puissant rijke voorzitter, een coach voor wie het een nieuwe carrièrestap is en tegenvallende resultaten, gaat die vergelijking allang niet meer op. Vitesse heeft tussentijds liefst 10 nieuwe krachten aangetrokken maar o.a. door het blijven wisselen in opstelling en het ontbreken van een duidelijk doel kreeg coach Ferrer geen progressie in het team. Met als dieptepunt de laatste competitiewedstrijd. Coach Schollen echter deed het met slechts 2 gerichte aankopen, een wijziging in het systeem en een enkele positiewisseling. En dat bleek het ei van Columbus. Het team liet in de laatste wedstrijden van de competitie een enorme progressie zien met als hoogtepunt de wedstrijd van zaterdag. Dit geeft dan ook nu al veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen.

DZC '68 dacht zaterdag bij aankomst op Sportpark de Pinkenberg, met in het achterhoofd de openingswedstrijd in deze competitie tegen VVO 3, een makkelijke middag te hebben. Het was zonnig, gezellig druk en men zag nagenoeg dezelfde spelers in team VVO 3. Maar zij kwamen dus bedrogen uit. VVO 3 begon echter wel wat onrustig aan de wedstrijd. Er waren wat kansen over en weer en VVO 3 kreeg geen grip op de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een voorsprong voor DZC'68. Rechtsback Mike Elfferich kreeg de bal niet goed weggewerkt uit de doelmond en raakte ongelukkig het been van een tegenstander waarna de bal in het doel belandde. Een achterstand is dit seizoen vaker voorgekomen maar de mentale weerbaarheid van VVO 3 is inmiddels zo gegroeid dat in de 25ste minuut Mark Schollen, op aangeven van Boy Nefkens, de belangrijke gelijkmaker kon inschieten. Dit was het sein om even aan te zetten want in de 33ste minuut scoorde Luuk Motshagen ( uitstekend in vorm de laatste wedstrijden ) op aangeven van aanvoerder Menno Kostelijk de 2-1 en 2 minuten later pakte Sam Reijnen zijn moment door op aangeven van Motshagen zelfs de 3-1 te scoren. Dit werd ook de ruststand wat voor VVO 3 uniek was want nooit eerder ging men met zo'n voorsprong de rust in.

Het begin van de tweede helft was weer duidelijk voor DZC'68 , die dan ook tot 3-2 terugkwamen. Even geloofden zij er nog in maar twee tactische wissels van Coach Schollen, na overleg met aanvoerder Kostelijk, betekenden de echte omslag. Mark Schollen en Boy Nefkens gingen weer samen in de aanval spelen en de balans op het middenveld werd met het terugkeren van Sam Reijnen en Luuk Motshagen weer hersteld. In de 68ste minuut scoorde Motshagen weer, nu op aangeven van Nefkens. De laatste werd hiermee ook de koning van de assists. In de 72ste en 73ste (!) minuut vergrootte Kostelijk de voorsprong, de eerste op aangeven van weer Nefkens en de tweede op een assist van Mark Schollen. Hierna was alles er op gericht om Boy Nefkens aan zijn 10de doelpunt dit seizoen te helpen. En dan doet hij het gewoon zelf !. Een uitstekende solo actie in de 75ste minuut , waarbij hij de keeper uitspeelde, betekende zijn 10de doelpunt van het seizoen en de 7-2 voor VVO 3 in deze wedstrijd. Hij rende hierna richting de zijkant om zijn coach, die daar met 10 vingers in de lucht stond te juichen, in de armen te springen. Hij gaf zijn uitstekende optreden dit seizoen nog meer glans door in de 82ste minuut, op aangeven van zijn kompaan in de aanval Mark Schollen, de 8-2 te scoren. 11 doelpunten en 9 assists in 16 wedstrijden werden door Coach Schollen dan ook volkomen terecht in de 85ste minuut met een publiekswissel beloond.  De Coach sprak verder lovende woorden over het optreden van het gehele team en noemde speciaal nog even zijn verdediging, bestaande uit Elfferich, Wielema, Luca en stofzuiger Sander Schollen.

Na de wedstrijd bleef het lang onrustig in de kleedkamer van VVO 3. De spelers en leiding vierden uitbundig de manier waarop de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld werden waarbij meest waardevolle speler Nefkens werd getrakteerd op een champagnedouche en coach Michel "Papa"Schollen een bierdouche kreeg te verwerken.

VVO 3 zaterdag zal voor het nieuwe seizoen nog wel een nieuwe doelman inlijven, maar huidige keeper Jim Wandt heeft de aanbieding voor het nieuwe seizoen ook geaccepteerd. Hij zal voor het team behouden blijven als speler / reserve keeper. Alle spelers zijn nu voor langere tijd vastgelegd, van Santen en Begemann inmiddels ook, dus het team kan verder groeien. Aan het einde van het seizoen blijkt dan dat VVO 3 zaterdag verder is dan Vitesse. 

Opstelling VVO 3 : Wandt, Wielema, Sander Schollen, Luca, Elfferich, Motshagen, Kostelijk, Reijnen, van Santen, Nefkens en Mark Schollen. Reserves Peters en Arentsen

 

16 mei 2011

Tweede nieuwe aanwinst voor VVO 3 zaterdag een feit

VVO 3 kan zijn tweede nieuwe aankoop voor het nieuwe seizoen reeds presenteren. Eric de Boer, al enige tijd op proef, heeft een aanbieding voor volgende seizoen geaccepteerd. Hij bleek een speler te zijn die op alle posities prima uit de voeten kan, ook omdat hij beschikt over een uitstekend voetbalinzicht en technisch vaardig is. Verder was hij direct al nadrukkelijk aanwezig in het veld en heeft daarnaast veel scorend vermogen.

Coach Michel Schollen en voorzitter WIllem Nefkens toonden zich beide zeer verheugd met de aanwinst.

 

15 mei 2011

"Degradatie" duel eindigt onbeslist

Vanmiddag eindigde de belangrijke wedstrijd op een zonnig en winderig sportpark "de Schalkshof' in Huissen, tegen Jonge Kracht 2, voor VVO 3 toch enigszins in mineur. Het uitstekende spel van de laatste weken was minder aanwezig met een 2-2 eindstand als gevolg.

In de eerste helft begon Jonge Kracht 2 voortvarend aan de wedstrijd wat resulteerde in een paar goeie kansen. VVO 3 kwam met de schrik vrij na een  paar goeie reddingen van keeper Jim Wandt .Vervolgens herpakte VVO 3 zich en creëerde zelf een paar goede mogelijkheden, die echter ook niet tot doelpunten kwamen. Zo bleken de ploegen in de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

In de kleedkamer werd afgesproken om minder de lange bal te gaan spelen omdat de wind vaak zorgde voor vreemde capriolen van de bal. En het korte veldspel is al enige tijd prima verzorgd dus dat zou de oplossing moeten zijn. Na een 25 minuten in de tweede helft kwam VVO 3 plotseling toch op achterstand. Ruimte op het middenveld zorgde ervoor dat Jonge Kracht door het midden op kon komen en vervolgens kreeg de verdediging de bal niet goed weg. Hij werd prima ingeschoten ,1-0 in het voordeel van Jonge Kracht. VVO 3 bleef nog even onrustig aan de bal en hierdoor kreeg Jonge Kracht ook de mogelijkheid om druk te kunnen blijven zetten. Een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter, die verder redelijk floot, leidde de volgende tegengoal in. Hij gaf voor een vermeende terugspeelbal, wat niemand had geconstateerd, een vrije trap in het strafschopgebied van VVO 3. Deze bal werd hard in het dak van het doel boven keeper Wandt geschoten.

Na deze tegengoal was het tijd voor VVO 3 om weer echt te gaan voetballen. De combinaties kwamen weer terug op het veld, er werd weer goed druk gezet en minder balverlies geleden. Sam Reijnen, inmiddels weer in de ploeg, liet zien dat zijn lange verblijf in Spanje een voordeel is geweest. Hij werkte als een paard en veroverde veel ballen.

In de 60ste minuut kon hierdoor aanvaller Ward van Santen een assist van Boy Nefkens goed afronden, 2-1. Vervolgens zorgde in de 80ste minuut een prima solo van aanwinst Eric voor de gelijkmaker. Hij was net weer in het veld gekomen en moest direct daarna weer geblesseerd afhaken. VVO 3 kreeg nog wat kansen maar er volgden helaas geen doelpunten meer.

De voorsprong op Jonge kracht met 3 punten blijft hierdoor wel intact, maar om er zeker van te zijn dit te houden zal een overwinning of gelijkspel volgende week tegen DZC'68 goed zijn.

 

8 mei 2011

VVO 3 wint weer overtuigend

Op wederom een zonovergoten Sportpark de Pinkenberg won VVO 3 zaterdag overtuigend van Rheden 2 met 3-1. Alle doelpunten kwamen in de eerste helft tot stand en de gehele tweede helft heeft VVO 3 de wedstrijd gecontroleerd. VVO 3 stond tot deze wedstrijd op de laatste plaats en Rheden is de nummer drie van de ranglijst.

VVO 3 combineerde uitstekend tegen de, vooral op fysiek spelende, tegenstander. Alle VVO spelers bleken de Champions League wedstrijd Barcelona-Real Madrid aandachtig bekeken te hebben want zij speelden als Barcelona. Het eerste doelpunt werd ,haast vanzelfsprekend, gescoord door Boy Nefkens die de bal mooi controleerde en meenam na een prima lange pass van laatste man Sander Schollen. Het tweede doelpunt was nog fraaier. Een steekpass van Nefkens werd door Mark Schollen geplaatst en hard met links in het dak van het doel geschoten. Vervolgens scoorde Rheden tegen doordat keeper Jim Wandt tegen de zon in keek en de bal daardoor over hem heen zag gaan. Even later werd de veilige marge door de weer uitstekend spelende rechter middenvelder Luuk Motshagen, op een assist van wederom Nefkens, hersteld. Hij plaatste de bal goed en laag in het doel vanaf rand 16 meter.

Na de rust nam VVO 3 gas terug, mede met het oog op de oplopende temperaturen, en ging op de counter spelen. Er waren over en weer nog wel wat kansen, waarbij de Rheden de grootste had, maar tot doelpunten kwamen die niet meer. Keeper Wandt moest nog een keer met gevaar voor eigen lijf en leden ingrijpen en deed dat uitstekend. Hij keepte weer een prima wedstrijd.  Ook rechtsback Mike Elfferich moest nog tweemaal vanaf de doellijn redding brengen.

Rheden bleek voetballend niet in staat om VVO 3 te verslaan en daardoor richtten zij hun frustraties vooral op de scheidsrechter. Eerder dit seizoen , in hun thuiswedstrijd, hadden zij wel de scheidsrechter mee . Wat toen overigens ook niet hielp want die wedstrijd werd door VVO 3 met 1-2 gewonnen. Conclusie zal dan ook moeten zijn dat VVO 3 voor Rheden 2 een te lastige tegenstander is.

Door deze overwinning gaf VVO 3 zo op het einde van het seizoen de laatste plaats weer over aan Jonge Kracht 2. Volgende week staat het "degradatie" duel tegen Jonge Kracht op het programma. Voor alle uitslagen en standen zie de rubriek Programma, uitslagen en standen.

 

4 mei 2011

VVO 3 neemt rust

Een groot deel van de selectie van VVO 3 zaterdag heeft vandaag vrijaf gekregen. Volgens coach Michel "Papa" Schollen om in alle rust naar de uiterst belangrijke wedstrijd tegen Rheden 2 toe te kunnen werken, en om hier en daar wat fysieke ongemakken te kunnen laten herstellen. 

Een aantal spelers zulen vanavond ( woe 4-5 ) vrijwillig een extra training afwerken o.l.v. de assistent-coach Pascal "Neefcoach" Schollen . Deze zal echter wel onderbroken worden voor de 2 minuten stilte i.v.m. dodenherdenking om 20 uur.

Zaterdag zal ook de definitief ingelijfde topverdediger Luca weer meespelen. Het mee kunnen spelen van de Boer is nog niet geheel zeker. Zeker is dat Patrick "Pietje" Begemann nog niet fit is en dat Sam "Wodka" Reijnen niet op tijd terug zal keren uit Spanje. Hij heeft daar zoveel nieuwe ervaringen opgedaan dat hij heeft laten weten meer tijd nodig te hebben om het te kunnen verwerken.

 

2 mei 2011

Cupido schiet pijlen op spelers

Uw verslaggever heeft vernomen dat op een aantal spelers uit de VVO 3 selectie Cupido zijn pijlen heeft afgevuurd. Of alle mannen goed geraakt zijn is niet geheel zeker. Wel is bekend om welke spelers het gaat maar hun namen zullen om privacy redenen (nog) niet openbaar worden gemaakt.

De coach gaf onlangs aan "iets" te merken aan verscheidene spelers. Zeker omdat zij gemakkelijker, en beter, voetbalden en veel werklust vertoonden. Van hem mocht de hele selectie verliefd rondlopen, "kan geen kwaad" . Wij houden u op de hoogte.

 

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie