Nieuws september 2011

26-9-2011

De beer is los bij VVO 3

Ook de neutrale toeschouwer die zaterdag 24-9 jl.op het zonovergoten Sportpark Driel de wedstrijd Driel RKSV tegen VVO 3 heeft bekeken moet hebben geconstateerd dat VVO 3 zaterdag zich bij de kampioenskandidaten heeft gevoegd. Zij waren niet te stuiten en Driel RKSV mocht, mede dankzij de 2 minuten te vroeg affluitende scheidsrechter, blij zijn dat er geen dubbele cijfers op het scorebord kwamen te staan. De wedstrijd eindigde in 2-9. En uw verslaggever heeft weer staan te genieten langs de zijlijn. De ploeg gaat met de week beter voetballen, de mooiste combinaties zijn te zien en er waren diverse doelpunten die voor doelpunt van het jaar in aanmerking komen. Vooral Patrick 'Pietje' Begemann liet zien dat het weekje rust hem goed had gedaan want hij was in bloedvorm.

Het enige wat VVO 3 zaterdag zich kwalijk mocht nemen was dat het niet is gelukt de 0 te houden. Maar daarover werd vanzelfsprekend niet lang getreurd. Met deze overwinning nestelde het Velpse vriendenteam zich op de 5de plaats. Een ongekende weelde vergeleken bij vorig seizoen toen de ploeg pas tegen het einde van de competitie van de laatste plaats wist te komen.

Het wedstrijdbeeld begon vrijwel identiek aan vorige week. Nadat de bal even rond was gegaan en iedereen gewend was aan het veld werd er al snel naar manieren gezocht om de defensie van Driel uit te spelen. En deze keer was het team al in de 9de minuut succesvol. Een uitstekende pass van de weer sterk spelende middenvelder de Boer op de van rechts opkomende aanvaller Mark Schollen werd door de laatste prima in de verre linkerhoek langs de keeper ingeschoten, 1-0. Coach Schollen was weer alert en wees er vanaf de kant op dat het team rustiger en geconcentreerd moest blijven voetballen. En zo geschiedde. Het duurde dan ook tot de 34ste minuut totdat Boy Neflens, de man van de steekpass,  Begemann wist te vinden waarna deze prachtig met een 'stiffie' wist te scoren. Een wonderschone goal en de 2-0. 10 minuten later deelde VVO 3 nog een tik uit door zo vlak voor rust nogmaals te scoren. Weer Nefkens zette met een prima pass Begemann vrij voor de keeper die beheerst de 3-0 maakte. Het appèl voor buitenspel werd door de scheidsrechter terecht niet gehonoreerd.

Na de theepauze begon VVO 3 weer in alle rust aan het vervolg. Wel weer iets te rustig want in de 58ste minuut wist Driel te profiteren van enige miscommunicatie in de verdediging met de keeper en een tegentreffer te produceren. Het zorgde uiteraard er weer voor dat de  ploeg weer scherper werd en dat werd het begin van een mooie tweede helft. In de 66ste minuut zorgde echt een geweldige combinatie over een aantal schijven, beginnend bij de Boer, via Mark Schollen naar Begemann die nu de eind pass verzorgde naar aankoop Brian Donderwinkel welke laatste zijn eerste treffer van het seizoen wist te maken. Een uitstekende goal. In de 73 ste minuut alweer kwam er weer een treffer tot stand via een assist van Boy Nefkens op de wederom van rechts komende Mark Schollen die de bal prima cross inschoot. Nog geen 4 minuten later was het alweer raak en Driel volledig de kluts kwijt. Aanvoerder Kostelijk bediende de op snelheid liggende Boy Nefkens die je zo'n bal rustig kan meegeven, 6-1. Vervolgens duurde het nog geen 3 minuten tot het volgende doelpunt, de mooiste van de middag ook. Weer Kostelijk gaf de bal prima voor op Begemann die zich geen moment bedacht en de bal ineens , met een halve draai, vol op de slof inschoot. Een onvervalst "Zidaantje", een wereld goal. 2 minuten later, het ging steeds sneller, speelde de Boer de bal naar Nefkens die vanaf de linkerkant maar eens een sprint inzette en alles en iedereen liet staan totdat hij voor de goal kwam en het zelf afmaakte door via de keeper in de linkerhoek te plaatsen. In de 85ste minuut meende de scheidsrechter, die hiermee volledig mis tastte maar verder prima floot, een penalty te moeten geven na een vermeende overtreding van Sander Schollen. Commentaar op deze beslissing bezorgde de altijd fanatieke Motshagen een gele kaart waarna hij ook direct door Coach Schollen gewisseld werd voor Luca 'Beer" Geurds. En als de beer los is scoort hij ook. In de 88ste minuut wist hij nog een pass van Kostelijk te verzilveren door deze geplaatst en laag in te schieten. Direct daarna bespaarde de scheidsrechter Driel de dubbele cijfers.

De ploeg laten zien erg gegroeid te zijn. Ondanks dat het de middag was van het centrale middenveld Begemann, de Boer en Kostelijk en de aanvallers Nefkens, Donderwinkel en Mark Schollen valt of staat het succes van een ploeg met het werk wat gedaan wordt door spelers als Motshagen, Reijnen, van Santen, Wandt, Wielema, Sander Schollen, Geurds en Elfferich. De niet geheel fitte Peters bleef op de bank.

Volgende week staat ons weer een mooie wedstrijd te wachten in Doorwerth tegen DUNO D 4. Als ik u was kwam ik kijken naar deze jonge, fris voetballende ploeg. Wedden dat u ervan geniet ?

 

28-9-2011

VVO 3 laat zien wat het kan

VVO 3 zaterdag heeft jl. zaterdag op Sportpark de Pinkenberg in de thuiswedstrijd tegen OBW uit Zevenaar laten zien waartoe het in staat is. Overigens werden in deze wedstrijd ook de zwakke kanten weer blootgelegd. Een opsteker was wel dat het gemis van Begemann en van Santen niet zijn uitwerking op de balans in het team bleek te hebben.

Het was prima voetbalweer zaterdag, droog en niet warm. Dus ging uw verslaggever er maar weer eens voor zitten. Het is hoe dan ook altijd een genot om naar dit jonge en frisse team te gaan kijken. En zij stelden hem niet teleur. Coach Schollen had vooraf gepredikt dat er als een team gevoetbald moest worden en vooral met meer rust aan de bal. En dat bleek te werken. In de afwerking soms zelfs te goed want er werden gedurende de wedstrijd door diverse spelers ook een aantal opgelegde kansen niet benut. Verdedigend stond het vrijwel de gehele wedstrijd als een huis en was er vooral een hoofdrol weggelegd voor Sander Schollen. Zoals vorig seizoen al is geconstateerd blijkt een prille verliefdheid een uitstekende uitwerking te hebben op spelers want ook Sander Schollen excelleerde. Gelukkig zijn er nog een aantal spelers van VVO 3 beschikbaar dus dat beloofd nog wat.

VVO 3 zaterdag begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. En in de 20ste minuut ( vorige week werd de eerste goal ook omstreeks deze minuut gemaakt ) leidde dit tot de 1-0. Een goed genomen corner van Motshagen werd doorgekopt door de Boer naar Nefkens die de bal volley inschoot. Vanaf dat moment werd ook Coach Schollen weer actief want de week ervoor had hem immers geleerd dat er met een voorsprong ook een nonchalante houding kan ontstaan. Maar dit gebeurde niet. Het team bleef prima voetballen, bij vlagen zelfs een genot om naar te kijken, en in de 30ste minuut snelde Boy 'Pinda' Nefkens weer eens langs zijn directe tegenstander en gaf de bal strak voor naar Mark Schollen die de 2-0 er alleen maar in hoefde te lopen. Dit was ook de ruststand. In de kleedkamer gaf de coach aan vooral geconcentreerd te blijven voetballen en de lijn vast te houden met nog meer rust aan de bal.

Er dat laatste werd in de tweede helft door de spelers te letterlijk genomen en dit betekende in de 55ste minuut dan ook een tegendoelpunt van OBW. Een op het oog houdbaar schot werd losgelaten door de keeper. VVO 3 werd hierdoor wel weer wakker geschud en ging weer vol op de aanval spelen. In de 60ste minuut leidde dit tot een, door scheidsrechter Aveskamp terecht toegekende, penalty na een handsbal in het 16 meter gebied. Deze penalty werd door Kostelijk feilloos benut en hiermee was de marge weer 2 doelpunten. Hierna kwam de zwakke plek van het team naar boven door een foutieve ingreep van coach Schollen in de 70ste minuut. Hij wisselde zijn beide centrale middenvelders de Boer en Kostelijk, en schoof daardoor ook in diverse posities. Hiermee bleek de balans in het team ineens weg te zijn. Na de wedstrijd zei de coach hierover " Ik meende wat meer frisheid en rust op het middenveld te kunnen brengen maar dit bleek het team nog niet aan te kunnen". In de 75ste ( uitgespeelde goal en schuiver in de rechterhoek ) en 78ste minuut ( onhoudbaar hard schot ) trok OBW de stand weer gelijk en ging er zelfs weer in geloven. De coach maakte echter zijn fout goed door snel weer de Boer en Kostelijk terug in het veld te brengen waardoor ook Nefkens weer naar zijn positie in de aanval kon. In de 82ste minuut betekende dit ook al de uitkomst. Nefkens schoot hard op de paal waarna de attent meegelopen Luuk Motshagen de bal in open doel kon schieten. En toen waren ze los en was het tijd voor het duo Kostelijk en Nefkens, die geholpen door het harde werken van de aanvallers Donderwinkel en later Mark Schollen, en de middenvelders Motshagen, de Boer (later Wandt) en Reijnen, de eindstand op het bord brachten. In de 85ste minuut gaf captain Kostelijk de assist op Nefkens die de bal mooi cross inschoot en nog geen 4 minuten later weer Kostelijk die de bal meegaf aan Nefkens waarna deze zich knap vrij speelde en de 6-3 aantekende. Boy Nefkens drukte daarmee weer zijn stempel op de wedstrijd want hij scoorde een hattrick.

Commentaar op het vertoonde spel was er na de wedstrijd nauwelijks. Het werd een groot feest in de kleedkamer na deze eerste overwinning van het seizoen. Spelers en coach hebben veel geleerd van deze wedstrijd en dus kunnen zij haast niet wachten op de wedstrijd tegen Driel RKSV op 24-9. De woorden van 'Papa' Schollen waren "Ik moet de jongens een compliment geven, want ik had fout gewisseld en heb dit ten koste van een aantal spelers weer moeten rechtzetten. Het team heeft dit goed opgepakt en ik ga er van uit dat ze daar nog beter in worden.Wij gaan deze lijn vasthouden en met zijn allen genieten van dit seizoen. Let maar op ! ".

 

 

12-9-2011

VVO 3 zaterdag start seizoen teleurstellend

VVO 3 is het seizoen zeer matig begonnen. Op Sportpark Schuytgraaf werd met maar liefst 4-1 van Arnhemse Boys 4 verloren, met een ruststand van 1-1.

VVO 3 startte de wedstrijd ook erg onrustig. Oorzaak kan zijn dat de selectie pas laat in de voorbereiding compleet werd en omdat de beoogde nieuwe keeper nog niet is vrijgegeven. Het doel werd dan ook verdedigd door de 2de ( eerste helft) en de 4de doelman ( tweede helft ). Later in de eerste helft leek VVO 3 een beetje in hun ritme te komen wat ook leidde tot een prachtig benutte vrije trap, in de 21ste minuut, van captain Kostelijk die de bal mooi langs de muur in de linkerbovenhoek krulde.

Bijna in het rust signaal trok Arnhemse Boys de stand weer gelijk. Dit bleek een enorme domper en dat had dan ook zijn weerslag op het team. Coach Schollen bleek het in de rust niet voor elkaar te hebben gekregen om zijn spelers weer scherp te krijgen. Het begin van de tweede helft ging nog even goed maar in de 65ste minuut was het weer raak, 2-1. Arnhemse Boys liep 5 minuten later nog verder uit naar 3-1. Zij lieten  zien dat het een zeer op elkaar ingespeeld team is wat al jaren in een nagenoeg zelfde samenstelling speelt. Dat bleek ook in het laatste deel van de wedstrijd. Tijdens het slotoffensief behielden zij de rust tot het moment waarop zij in de 90ste minuut nog even de 4-1 konden maken.  Zeker een team wat nog van zich zal laten horen dit seizoen.

Coach Schollen heeft geen stevige nabespreking gehouden . "De mannen weten zelf wel dat het niet best was. Op conditie werden zij zelfs afgetroefd. Ook in het combinatiespel was het ondermaats. Maar ik ben er van overtuigd dat wij nog stappen gaan maken en de punten nog wel gaan pakken. Schrijf ons nog niet af". Verder meende de coach dat VVO 3 in de tweede helft een zuivere penalty was onthouden. "Wellicht had dat ook de wedstrijd kunnen kantelen, maar ja, wij kregen hem niet".

 

  

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie