Nieuws oktober 2011

DCS 2 lukt het wel

Waar andere teams zich verslikten in VVO 3 in de maand oktober lukte het DCS 2 uit Zevenaar op de laatste speeldag van oktober wel om VVO 3 te verslaan. En dat nog wel in een thuiswedstrijd en de wedstrijd waar de nieuwe reservetenues van VVO 3 werden gepresenteerd.  Onder het toeziend oog van nog wel wat supporters verloor VVO op de Pinkenberg met 1-3.

In het begin van de eerste helft leek het redelijk gelijk op te gaan. Al bleek al snel dat VVO 3 veel moeite had met het veld. De wedstrijd werd dan ook gespeeld op het hoofdveld, wat zeker niet het beste veld van de regio is. De ploeg speelt veel liever op het kunstgras en dat was dus te merken. Het combinatiespel liep geheel niet, wat bij DCS wel redelijk lukte. Bovendien had DCS de controle over het middenveld waar dat bij VVO zoek was. Halverwege de eerste helft kwam DCS dan ook op 0-1, wat ook de ruststand werd.

De pauze werd door VVO gebruikt om even te bespreken waar het mis ging en elkaar nog even duidelijk te maken dat je het als team moet doen. Dit leek te werken want al in de 52 ste minuut scoorde Patrick 'Pietje' Begemann op aangeven van Mark Schollen de aansluitingstreffer, 1-1. Een prima uitgespeeld doelpunt ook.

Dit bleek helaas niet voor VVO de juiste uitwerking te hebben maar wel voor DCS. langzaam kregen zij de wedstrijd weer in handen en dit resulteerde in de 67ste minuut dan ook in de 1-2. VVO bleek hierdoor erg van slag want nog geen 7 minuten later werd het ook nog 1-3. Niettemin was er nog alle tijd om weer langszij te komen maar dit wilde niet lukken. Kansen waren er nog wel , al kreeg DCS er ook nog een paar. Het was het allemaal net niet.

Coach Schollen gaf na de wedstrijd het volgende commentaar: "Wij kunnen prima voetballen maar hebben nu eenmaal nog steeds van dit soort wedstrijden ertussen, helaas. En we zijn dan ook niet in staat om tijdens de wedstrijd het zo om te zetten dat we weer aan voetballen toekomen. We hebben vandaag de slag op het middenveld verloren, al heeft het veld ons ook niet geholpen, en daar moeten we dan maar eens naar gaan kijken. Niettemin is dit een gekke competitie waar we wel meer vreemde uitslagen tegenkomen, en wij zullen ook wel op een behoorlijke positie eindigen. Dit is een leuke ploeg voor bij de eerste 6 plaatsen".  Complimenten waren er van beide partijen voor scheidsrechter Aveskamp die een soevereine wedstrijd floot.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Arnhemse Boys op Sportpark de Schuytgraaf. Wij gaan er van uit dat VVO 3 november weer goed gaat beginnen.

 

27-10-2011

Nieuw reservetenue voor VVO 3

Zaterdag 29 oktober a.s. in de thuiswedstrijd tegen het Zevenaarse DCS, die ook in geel-zwart spelen, zal VVO 3 aantreden in het nieuwe reservetenue (zie foto). De aanschaf hiervan is mogelijk gemaakt door voorzitter/hoofdsponsor Willem "Merab" Nefkens en het tenue is door de spelersgroep zelf uitgekozen.  Het shirt draagt het eigen VVO 3 zaterdag teamlogo wat is ontworpen door MR Reklame te Arnhem.  Het complete tenue, dan zonder het unieke VVO 3 logo, is verkrijgbaar bij Veldman Sport te Velp .

alt

 

24-10-2011

Daar wo'k nou blij van !

Omdat zaterdag jl. een vrij weekend was voor de spelers van VVO 3 zaterdag werd dit aangegrepen om wat aan teambuilding te doen. Op verzoek van de spelersgroep zijn spelers ,technische staf en management, inclusief de overgekomen voorzitter/hoofdsponsor Willem 'Merab'Nefkens, gaan eten in Chinees en Wokrestaurant paviljoen Sonsbeek. Alleen de spelers Wandt en van Santen ontbraken omdat zij midden in hun trainingsprogramma zitten in Groningen en zich onmogelijk konden vrijmaken. Ondanks dit gemis werd het zeer gezellig wat coach Michel 'Papa' Schollen, toen hij het team zo overzag aan tafel, de uitspraak ontlokte "hier wo'k nou blij van". Gezegd moet worden dat dit was nadat Brian'Gio'Donderwinkel al een geweldige en begrijpelijke speech had gehouden, aanvoerder Kostelijk al jarig was gemaakt en de eerste liederen al de overige gasten in het restaurant hadden doen opschrikken. U begrijpt dat de sfeer weer uitstekend was. De spelers kregen vervolgens toestemming om met z'n allen op de Korenmarkt verder te feesten, wat niet tegen dovemansoren werd gezegd (zie de onderstaande afbeelding). Zij hebben nog getracht om coach Schollen mee te krijgen maar dat is niet gelukt. 'Daar wo'k te oud voor', waren zijn woorden. Om 4.30 uur 's nachts heeft de coach de eersten horen terugkomen. En vervolgens droomde hij verder over dit geweldige team…

 

alt

VVO 3 gaat los

 

 

17-10-2011

 

VVO 3 zet de toon

De weer condities waren prima , de spelers fit en tot op de botten gemotiveerd en 1 dag later was de streekderby NEC-Vitesse. Dus moest het haast wel een mooie zaterdag worden in de uitwedstrijd tegen Jonge Kracht 3. Aldus geschiedde en uw verslaggever was er bij en genoot ervan. Wie er niet bij was heeft een zeer boeiende wedstrijd gemist die VVO 3 zaterdag, we mogen nu zeggen alweer, winnend afsloot met 2-4.  En daarmee de toon zette voor 'grote broer' Vitesse de volgende dag. Want als VVO 3 weet te winnen, zijn dit seizoen ook voor Vitesse de punten binnen. Wat ook waarheid werd, weten wij nu.

Zoals gezegd was het prima voetbal weer en daarin gedijen de jonge honden van VVO 3 uitstekend, zo bleek ook zaterdag weer. Zij begonnen de wedstrijd weer heel degelijk en met veel rust aan de bal. De trainingsvormen gaan we dus steeds meer terug zien binnen deze ploeg. Jonge Kracht kwam ook nog enigszins aan voetballen toe zonder echt gevaarlijk te worden in het begin. De wetenschap dat de scheidsrechter erg strikt fluit, wat nog bekend was van vorig seizoen, zorgde er wellicht ook voor dat VVO 3 zelfs heel voorzichtig speelde. Deze scheidsrechter is dan wel weer zeer onpartijdig en erg consequent,  al waren er gedurende de wedstrijd wel wat onbegrijpelijke beslissingen.

Zo duurde het tot de 39ste minuut voordat VVO 3 een kans wist te benutten. Haast vanzelfsprekend was het Boy Nefkens die de score opende, ditmaal op aangeven van Ward van Santen. Hij nam de bal over links mee en schoot weer prima in, 0-1. Slechts 6 minuten later was het weer Nefkens die zich na een prima assist van Mark Schollen wist vrij te spelen en ongehinderd kon inschieten, 0-2. Een uitstekende ruststand.

Tijdens de rust hamerde Coach Schollen er op om geconcentreerd en als een team te blijven voetballen zoals in de eerste helft. Toch wist Jonge Kracht in de 55ste minuut de uitstekende verdediging, deze zaterdag weer gevormd door Wandt,Elfferich,Sander Schollen,Geurds en Wielema, van VVO 3 te verslaan . Zelfs keeper Begemann, die de ploeg in deze wedstrijd toch met een aantal uitstekende reddingen op de been wist te houden, kon er niets meer tegen doen, 1-2. En moest VVO 3 weer 'aan de bak' . 

In de 63 ste minuut wist de ploeg de afstand weer te vergroten. Patrick 'Pietje' Begemann gaf uitstekend vanaf rechts voor op de recht voor de goal gepositioneerde Brian Donderwinkel die knap afrondde naar 1-3. Vervolgens ging VVO 3 weer rustiger voetballen en probeerde wat mooie combinaties neer te zetten. Dit alles leverde alleen nog geen nieuwe doelpunten op. Waarop in de 85ste minuut Jonge Kracht wist te profiteren van wat gemakzucht en de keeper nogmaals verschalkte, 2-3.

Slechts 2 minuten later gooide VVO 3 de wedstrijd op slot. Nu door een voorzet van Brian Donderwinkel vanaf de rechterkant op de weer hard werkende Sam Reijnen die zichzelf vrij voor de goal had gezet en eenvoudig kon inschieten naar 2-4. Met nog 3 minuten op de klok zonk Jonge Kracht hierdoor de moed in de schoenen en wisten zij niet veel meer uit te richten.

Het scoreverloop en de kansen over en weer , waarbij verreweg de meesten voor VVO 3 waren, zorgden voor een wedstrijd die voor iedere toeschouwer meer dan het aankijken waard was. Wij voorspellen u dat er hier meer van volgen. Op 29 oktober staat de 'kraker' tegen DCS 2 op het programma op het eigen Sportpark de Pinkenberg. Als ik u was zou ik deze niet willen missen. Tot dan !

 

12-10-2011

Beter weer voor VVO 3 Zaterdag

Vorige week spraken wij hier uit dat VVO 3 onder minder gunstige weersomstandigheden mogelijk beter zou presteren. Inmiddels is dat werkelijkheid. Warm en drukkend weer blijkt nu nog verlammend te werken op het team terwijl lagere temperaturen en zelfs regen en wind hen vleugels geeft. Zo ook . zaterdag jl. op het herfstige Sportpark de Pinkenberg in de wedstrijd tegen de bezoekers van AVW '66 uit Westervoort. De wedstrijd werd overtuigend met 7-0 gewonnen. Ondanks de afwezigheid van Coach Michel 'Papa' Schollen kon de ploeg toch in het vertrouwde spel komen en de wedstrijd naar hun hand zetten. Een teken dat  het team inderdaad sterk gegroeid is. Zijn assistent Pascal 'Albert' Schollen nam de taken waar.

De eerste helft bleef de tegenstander nog redelijk op de been. Dit kwam ook omdat VVO 3 wederom rustig en met overleg aan de wedstrijd begon. Niettemin leek AVW geïmponeerd te zijn door de nieuw verworven status van VVO 3 wat al in de 5e minuut leidde tot een eigen doelpunt. Verdediger Wielema gaf vanaf links de bal met rechts voor waarna Motshagen de bal volledig miste. Een speler van AVW kreeg de bal echter verkeerd op het hoofd en kopte in eigen doel.  Hierdoor kwam VVO 3 natuurlijk nog relaxter in de wedstrijd te zitten. Het publiek moest dan ook tot de 23ste minuut wachten op het volgende doelpunt. Het was dan wel weer een fraaie en al vaker vertoond dit seizoen, een individuele actie van Boy 'Pinda' Nefkens.Deze nam de bal weer goed mee en maakte prima af , 2-0.

Na de theepauze werd de weg naar meer doelpunten al snel ingeslagen. In de 46ste minuut werd een vrije trap toegekend die weer werd opgeëist door aanvoerder Menno Kostelijk. Deze gaf voor op de volledig vrijstaande aanvaller Brian Donderwinkel die de 3-0 kon inschieten. Vervolgens hoefde men nog slechts 4 minuten te wachten op de volgende treffer. Op aangeven van Sam Reijnen kon Donderwinkel wederom scoren en vast gaan dromen van een zuivere hattrick, 4-0.

Inmiddels kreeg scheidsrechter Aveskamp het zwaarder om de wedstrijd in de hand te houden. AVW '66 bleek een stevige wedstrijd te spelen en had geregeld commentaar op de leiding. Niettemin werden er geen gele kaarten uitgedeeld. Ook bij het tot stand komen van de 5-0 , in de 70ste minuut, was er commentaar. Ward van Santen schoot een assist van Nefkens in nadat Mark Schollen de bal aan hem had gelaten.

In de 75ste minuut was dan het moment van Donderwinkel, zijn zuivere hattrick kwam tot stand. Een assist van Nefkens werd door hem tot 6-0 verzilverd. De wedstrijd was uiteraard al helemaal gelopen en iedereen kon achterover leunend de wedstrijd uitzitten of spelen. In de 89ste minuut bleek Luuk 'Matic' Motshagen even sterk aan de bal als de man waar hij zijn bijnaam van draagt. Een individuele actie van hem , door het centrum van de verdediging, werd goed afgemaakt naar 7-0. Een mooi slotakkoord.

Volgende week staat de wedstrijd tegen oude bekende Jonge Kracht in Huissen op het programma. Als de weergoden VVO 3 gunstig gezind zijn kan het weer een mooi weekend worden. Wij zijn er weer bij en Coach Schollen ook weer.

 

2-10-2011

VVO 3 weer terug op aarde

Even werden zij de "Galacticos" genoemd maar sinds jl. zaterdag staat VVO 3 zaterdag weer met beide voeten op aarde. Op deze hete dag werd er in Doorwerth tegen DUNO D 4 volkomen onverwacht met 4-2 verloren. Frappant detail is dat wanneer VVO 3 verliest ook 'grote broer' Vitesse minder presteert. Zij speelden dezelfde avond onverwacht gelijk tegen Heerenveen en zo eindigde dus de hele zaterdag in mineur.

Coach Michel "Papa" Schollen is weer niet te benijden. Hij heeft geen haar maar anders had hij er tijdens de wedstrijd met beide handen in gezeten.En ook in de toekomst moet hij een manier vinden hoe hij alle koppen weer omhoog krijgt in wedstrijden als deze. Tegen DUNO lukte het niet in ieder geval. Wellicht is hij zelf wederom van invloed geweest op het resultaat. Vooraf werd hem door de tegenstander gevraagd rustig aan te doen zodat zij niet met dubbele cijfers zouden verliezen. Dit deelde hij met zijn team die al in een stemming waren door de overtuigende winst van vorige week dat ze 'dit varkentje ook wel even zouden wassen'. Dit bleek dus geheel anders uit te pakken. Een klassiek voorbeeld van de tegenstander onderschatten, dus ook door de coach, en misschien ook daardoor lukte er gewoon helemaal niets in deze wedstrijd. Als in de eerste 20 minuten alle kansen waren benut was de wedstrijd waarschijnlijk anders gelopen, en ook verder in de wedstrijd waren er nog voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te laten kantelen maar keeper, lat, paal of wat dan ook stond in de weg.

Na een klein half uur was het eerst centrale verdediger Sander Schollen die dom hands maakte in het strafschopgebied, uiteraard een penalty en 1-0. Je kunt zeggen dat dit voorval illustratief was voor de instelling, ook van het team, want Sander Schollen maakt normaliter nooit zulke fouten en zei hierover ook "ik weet niet waarom het gebeurde" . De opperste concentratie was er dus niet. Na deze onverwachte achterstand bleef het rommelen in het team. Een 5- tal minuten later werd er dan ook door DUNO weer gescoord, een uitgespeelde goal 2-0. Vanaf de 40ste minuut leek het team weer de juiste weg te hebben gevonden en werd er in de 42ste minuut een uitstekende combinatie neergezet die eindigde bij Boy Nefkens die weer een prima assist gaf op aanvoerder Kostelijk, die mooi afrondde naar 2-1. Het feest duurde echter maar 1 minuut want toen scoorde DUNO alweer de 3-1.

Na rust leek het weer even alsof VVO 3 zich herpakt had al viel wel op, eigenlijk de hele wedstrijd , dat veel passes niet aankwamen, er te weinig controle was, acties niet lukten etc. In de 50ste minuut wist Brian Donderwinkel nog een bal prima te onderscheppen en uitstekend af te ronden naar 3-2. Er gloorde weer hoop en er waren hierna ook veel kansen om de stand gelijk te trekken maar zoals gezegd, niets lukte. In de 60ste minuut wist DUNO weer de voorsprong te vergroten naar 4-2. Hierna was het eigenlijk alleen nog maar VVO 3 wat aanviel maar het mocht allemaal niet baten. Spelers en coach werden er radeloos van en er werd ook steeds geforceerder gevoetbald. Het zat er gewoon niet in zaterdag. Wellicht is het warme weer oorzaak want de eerste wedstrijd dit seizoen werd onder soortgelijke omstandigheden ook verloren. Of dat zo is zullen we volgende week weten. Dan staat de thuiswedstrijd tegen AVW'66 9 op het programma die op de laatste plaats van de ranglijst staan. Van onderschatting zal in ieder geval wel geen sprake meer zijn.

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie