Nieuws november 2011

 

23-11-2011

 

VVO 3 moest "d'ran" in Doetinchem

 

VVO 3 zaterdag heeft gisteren echt strijd moeten leveren in de uitwedstrijd tegen DZC'68 9 in Doetinchem. Zoals ze daar wel zeggen, VVO 3 moest d'ran.  Doordat ze dat ook blijken te kunnen kwamen zij als overwinnaar uit de strijd, de wedstrijd eindigde in 3-4. VVO 3 had overigens ook het meeste recht op deze overwinning, want over de gehele wedstrijd gezien waren zij de betere ploeg.

Ondanks dat moest VVO 3 wel even wakker worden geschud in het begin van de wedstrijd. De avond voorafgaand aan dit op een vroeger dan gebruikelijk gespeelde duel (12.30 uur, red.) hadden een aantal spelers onvoldoende rust gepakt en verschenen niet geheel fris aan de aftrap. Coach Michel 'Papa'Schollen had vooraf daarom gewaarschuwd dat ze niet even rustig deze wedstrijd konden spelen.

Al in de 7e minuut profiteerde DZC'68 dan ook van een misverstand in de verdediging en kon de 1-0 inschieten. Het duurde vervolgens nog een heel aantal minuten voordat de ploeg besefte dat ze achter stonden en druk ging zetten. En dat gebeurde allemaal dus nog voor 13 uur, een tijdstip waarop de VVO spelers normaliter opstaan om zich klaar te maken voor een wedstrijd.

In de 26ste minuut was het Boy 'Pinda' Nefkens, notabene de minst uitgeruste speler, die alert reageerde op een verkeerde terugspeelbal van de DZC verdediging. En zo ook de gelijkmaker kon inschieten, 1-1. Slechts 5 minuten later was het Robbert 'Handjes'Wielema die een uitstekende diepe bal verstuurde op Mark 'Markie' Schollen. Deze pass werd gemist door de DZC verdediger waarop Mark Schollen alleen op de keeper af kon lopen en niet faalde, 1-2.

In de blessuretijd van de eerste helft, minuut 45+3, was het vervolgens Luuk 'Matic'Motshagen die een prima steekpass wist te geven op Nefkens die je zo'n bal rustig kunt geven, 1-3.

Na de rust bleek direct weer dat het een wedstrijd was waarin DZC'68 ook de mogelijkheden kreeg. In de 59ste minuut wisten zij dan ook weer te scoren. Een schot van afstand kwam op de lat maar op de rebound werd alert gereageerd, 2-3. VVO 3 trachtte weer grip op de wedstrijd te krijgen want DZC'68 geloofde er weer in. In deze fase hield vooral keeper Begemann VVO 3 op de been. Het duurde tot de 73ste minuut toen VVO 3 de afstand weer wist te vergroten. Patrick 'Patjuh'Begemann durfde een actie te maken op rechts en kon vervolgens goed voorzetten op Mark Schollen die de bal er alleen maar in hoefde te schieten, 2-4. Nog geen 5 minuten later wist DZC'68 weer te scoren. De verdediging van VVO kreeg het niet voor elkaar de bal goed weg te werken en vanuit een scrimmage kwam de bal achter keeper Begemann terecht, 3-4. 

DZC'68 ging er weer in geloven en bleef uiteraard drukken waardoor er echter ook ruimte ontstond voor de snelle counters van VVO 3. In de 82ste minuut maakte de verder uitstekend leidende scheidsrechter zijn enige fout van de wedstrijd. Een voorzet van Mark Schollen werd door Brian 'Gio'Donderwinkel prima ingeschoten maar vervolgens, onterecht, afgekeurd. De scheidsrechter meende dat de grensrechter voor buitenspel vlagde maar deze stond nog met zijn vlag omhoog omdat, volgens hem, voorafgaand aan de voorzet van Schollen er een overtreding gemaakt zou zijn. Hierdoor werd het nog een aantal minuten 'billenknijpen' voor de talrijk aanwezige VVO 3 supporters. De ploeg maakte echter geen fouten meer en wist de 3-4 over het eindsignaal te tillen. Hiermee kreeg VVO 3 de beloning die het verdiende. Het publiek was ook winnaar want die hadden een boeiende,spannende en vol inzet gespeelde wedstrijd gezien.

Volgende week staan er geen wedstrijden op het programma, dus zullen de spelers wel weer een teamactiviteit verzinnen. Op 3 december volgt de thuiswedstrijd tegen Elsweide 2. Wij zijn benieuwd of VVO 3 zich dan kan revancheren voor het onnodige verlies, tegen 9 man van Elsweide, van vorig seizoen. Maar de verwachting is dat VVO 3 zeker niet voor Sinterklaas zal spelen dan…

 

 

 

13-11-2011

 

DVV slachtoffer van getergd VVO 3

 

VVO 3 zaterdag is weer bij de les, zo bleek gisteren op een koud en nevelig Sportpark de Pinkenberg. Het onverdiende verlies van Arnhemse Boys vorige week zorgde ervoor dat VVO 3 enorm gemotiveerd aan de aftrap stond. En dus werd het Duivense DVV slachtoffer van een ontketend VVO 3. En dat ondanks het feit dat 5 selectie spelers afwezig waren omdat zij met vertegenwoordigende teams in o.a. Antwerpen en Groningen zaten. De selectie bleek weer breed genoeg om dat gemis op te vangen. Het werd liefst 9-1.

Direct vanaf de aftrap zette VVO 3 druk op de verdediging van DVV, die een slechte middag tegemoet bleken te gaan. De scheidsrechter kwam hierdoor eigenlijk ook de gehele wedstrijd ogen te kort want DVV kon tegen de snelle aanvallers van VVO 3 niet veel meer inbrengen dan fysieke kracht. Uiteindelijk hoefde hij slechts eenmaal een stevige waarschuwing te geven en werd 1 speler van DVV naar de kant gestuurd om af te koelen.

Het duurde tot de 10de minuut toen aanvoerder Kostelijk de score opende. Een afgeslagen corner werd door hem prima ingeschoten, 1-0. 2 minuten later kreeg Boy 'Pinda' Nefkens zijn kans om de 10de van het seizoen te maken. Een uitstekende 1-2 combinatie met Brian 'Gio' Donderwinkel werd door hem langs de keeper ingeschoten. Zijn 10 doelpunt van het seizoen en dus belandde de 'Pinda'in de armen van Coach 'Papa´Schollen. Het was even wachten op het volgende doelpunt wat in de 21ste minuut volgde. De op links doorgekomen Sam ´Wodka´ Reijnen zette prima voor op Mark ´Flugel´ Schollen die geen fout maakte en de bal tegen het net schoot, 3-0. Vervolgens volgde in de 26ste minuut een wereldgoal gemaakt door `Almar´. Een schot van grote afstand hard door het midden en de keeper voelde de bal alleen langs hem heen gaan. Vlak voor rust lieten de gebroeders Schollen zien dat zij wel iets samen kunnen opknappen, daarbij geholpen door Luuk ´Matic´ Motshagen. Zijn vrije trap werd door Sander ´Mooisander` voorgegeven op broer Mark die de bal onberispelijk inschoot, 5-0.

In de rust besloot Coach Schollen het systeem om te gooien. In de eerste helft bleek nl. al dat dit de wedstrijd was om een grote uitslag neer te zetten. En dus werd het standaard 4-4-2 ingeruild voor 3-4-3. Coach Schollen gaf mee dat de grens van 10 doelpunten bereikbaar moest zijn. Maar dat bleek toch moeilijker dan gedacht. De druk op de verdediging van DVV bleef onverminderd groot maar hun keeper redde veel en de fysieke middelen werden meer ingezet door DVV. Het duurde dan ook tot de 58ste minuut voordat er weer een doelpunt viel. Uit een corner van Motshagen schoot Donderwinkel uitstekend in, 6-0.

In de 70ste minuut wist DVV de eer te redden. Hun sterke nummer 6 wist door te breken en de bal onhoudbaar voor keeper Begemann in te schieten, 6-1. De laatste stond er de gehele wedstrijd wanneer het moest maar moet het toch vooral koud hebben gekregen. Verder stond de verdediging van VVO 3 de gehele wedstrijd als een huis. ´Mooisander´liep alle gaten dicht , ´Almar´ heerste als voorstopper, Mike ´Het kanon´Elfferich speelde een zeer stabiele wedstrijd en Robbert ´Handjes´Wielema werd later volkomen terecht uitgeroepen tot Man of the Match.

VVO 3 ging hierdoor weer even aanzetten wat na 2 minuten alweer leidde tot een doelpunt. Weer Reijnen gaf de voorzet op Donderwinkel die zijn man prima uitkapte en vrij kon inschieten, 7-1. Daarna werd het tijd voor ´Dennis ´ op links die zijn tegenstander geregeld op de plaats liet staan. In de 76ste minuut zette ´Dennis´ voor op `Almar`die zijn tweede van de middag kon aanteken en zijn zeer sterke spel daarmee nog meer glans gaf, 8-1.

De kers op de taart, wat doelpunten betreft, volgde in de 78ste minuut. Weer ´Dennis´ gaf de assist op ´Captain`Kostelijk die goed had gezien dat de keeper te ver voor de goal stond. Met een uiterst geplaatste boogbal liet hij de bal schitterend achter hem in het doel verdwijnen, 9-1. Ondanks dat er nog voldoende tijd was en ook de druk op de goal van DVV bleef lukte het helaas niet om de 10de te scoren. Maar dat mocht de pret niet drukken, VVO 3 kan zichzelf niets verwijten. Het vertoonde spel en inzet gaf aan dat er veel muziek in het team zit. En daar werden er dus nog een aantal op genomen in de derde helft.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het Doetinchemse DZC´68. Een tegenstander waar vorig seizoen van verloren en gewonnen is. Een lastige derhalve, maar als VVO 3 net zo scherp aan de aftrap staat als deze wedstrijd moet een overwinning haalbaar zijn. U leest het verslag volgende week weer hier.

 

 

7-11-2011

Onverdiend verlies voor VVO 3

 

VVO 3 heeft zaterdag onverwacht, en zeker onverdiend, punten laten liggen op Sportpark de Schuytgraaf. Het boeiende duel tegen Arnhemse Boys 3 eindigde in 4-3. Over deze uitslag werd nog lang nagepraat want VVO 3 had veel kansen laten liggen en daarnaast grossierde de scheidsrechter in foute , of geen, beslissingen waardoor hij de wedstrijd ook liet ontsporen. Daar waren in ieder geval beide teams het over eens. Het duel leek ook lang in een gelijkspel te gaan eindigen. Maar ook dat mocht niet zo zijn voor VVO 3.

De start was veelbelovend. er werd direct goed gecombineerd en de veldbezetting was uitstekend. Al na 5 minuten resulteerde dit in een scrimmage voor de goal waarin Mark Schollen de kans kreeg de bal bij Rolf 'Lenny' Peters te krijgen die beheerst de 0-1 kon aantekenen. Zijn eerste doelpunt in dienst van VVO 3 zaterdag. Langzaam lukte het ook Arnhemse Boys meer grip op de wedstrijd te krijgen en hierdoor konden zij in de 13de minuut met een schot vanaf 16 meter tegen scoren, 1-1.

In de eerste helft waren er nog kansen voor beide teams waarvan het merendeel voor VVO 3. Het was wachten op een doelpunt wat dan, uiteraard, aan de andere kant valt. Arnhemse Boys wist, in de 42ste minuut, via een individuele actie de 2-1 te scoren. Nog geen minuut later trok VVO 3 de stand weer in recht. Boy 'Pinda' Nefkens wist de vrijstaande Brian 'Gio' Donderwinkel te bereiken die vanaf de rand 16 meter kon inschieten, 2-2.

De rust werd gebruikt om weer even alles scherp te krijgen omdat het gevoel overheerste dat een overwinning er ook in kon zitten. Maar hierbij werd er geen rekening gehouden met de scheidsrechter. Deze floot in de 59ste minuut, volkomen onbegrepen door beide teams, voor een penalty tegen VVO 3. De scheidsrechter kon het nooit juist beoordeeld hebben want hij floot praktisch de hele wedstrijd vanaf de middenlijn. Grensrechter Willem 'Merab'Nefkens liep hierop het veld in om de scheidsrechter op zijn verkeerde beslissing te wijzen maar die bleef bij zijn standpunt. Keeper Begemann kon de penalty niet stoppen, 3-2. Hierdoor ontstond de eerste onrust tussen de spelers in het veld en zeker toen VVO 3, weer binnen 1 minuut, de stand op 3-3 zette. Wie anders dan Boy Nefkens, die de bal meekreeg van Menno Kostelijk, zorgde hiervoor door na een weergaloze actie in de lange hoek in te schieten.

De tweede helft ging verder met veel onaardigheden over en weer. Iets wat tot de penalty en de 3-3 niet aan de orde was geweest. De scheidsrechter mag zich dit dus aanrekenen. Er waren nog diverse kansen voor VVO 3 maar weer wilden ze er niet in. En dan zul je het altijd zien , in de 84ste minuut wist Arnhemse Boys door een kopbal waar keeper Begemann niet de hand achter wist te krijgen de 4-3 te scoren. Juist voor hem zuur want hij had gedurende wedstrijd een aantal uitstekende reddingen gehad op belangrijke momenten. Hij werd daarmee ook 'Man of the Match'. De laatste minuten wist VVO 3 ook niet meer te scoren. In de 86ste minuut kreeg Jim 'Duitser'Wandt van Coach Schollen nog een publiekswissel omdat hij een uitstekende wedstrijd had gespeeld. En vlak daarna floot deze scheidsrechter de wedstrijd af, 4 minuten te vroeg dus. VVO 3 kreeg hiermee ook niet meer de kans om de stand weer recht te trekken. En verloor derhalve onverdiend waar een gelijkspel de wedstrijd meer recht had gedaan.

Helaas bleek dit ook weer de voorbode voor "grote broer' Vitesse. Zoals zo vaak dit seizoen wanneer VVO 3 verloor was dit ook voor Vitesse het geval. En deze zaterdag ook nog eens voor beide onverdiend. VVO 3 kreeg onterecht een penalty tegen en zaterdagavond tegen NAC in Breda kreeg Vitesse dat ook te verwerken. Wij hopen dat dit niet het hele seizoen zo blijft.

Volgende week mag VVO 3 thuis tegen DVV laten zien waartoe zij in staat zijn. Wij houden u op de hoogte.  

 

 

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie