Nieuws December 2011

20-12-2011

 

VVO 3 stinkt er niet in

 

Om zo lang mogelijk in een wedstrijd ritme te blijven heeft VVO 3 jl. zaterdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen SML A 2 op Sportpark de Bakenberg. De weersomstandigheden waren redelijk en het veld prima dus uw verslaggever dacht een voetbalshow van VVO 3 te kunnen gaan zien. Dit bleek echter niet geheel op te gaan. Hoewel coach Michel 'Papa'Schollen de oefenwedstrijd ook echt wilde gebruiken om een ander systeem uit te proberen en een aantal spelers op een andere positie plaatste, was het verontrustend om te zien hoe VVO 3 aan de wedstrijd begon.

SML A 2, een team waarin veel bekenden van VVO 3 spelers voetballen, begon wel zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Hierdoor wisten zij al in de 2de minuut (!) de 1-0 te scoren. De spelers van VVO 3 werden hierdoor nog niet echt wakker geschud want zij bleven bij vlagen nonchalant en zonder heel veel inzet spelen. Daarbij bleven passes niet aankomen, er werd veel balverlies geleden, kortom VVO 3 onwaardig. Zelfs dragende spelers als bijvoorbeeld Boy 'Pinda' Nefkens speelde ondermaats. Later bleek wat daarvan de oorzaak was. In de 23ste minuut wist SML met een afstandsschot via de lat weer te scoren, 2-0. Nog 8 minuten later gevolgd door de 3-0, onhoudbaar voor keeper Thomas 'Meerits' Begemann. Vlak voor rust werd het nog erger. SML kreeg zomaar een totaal vrije schietkans waar zij dankbaar van profiteerden, 4-0 in de 44ste minuut. Een afstraffing voor VVO 3 leek er aan te komen want zij hadden zelf nauwelijks behoorlijke kansen weten te creëeren.

In de rust werd het systeem, zoals vooraf al afgesproken, weer teruggezet naar het vertrouwde 4-4-2. Daarmee kwamen ook spelers weer op hun 'eigen' positie terecht. Verder werd er uiteraard tegen elkaar gezegd dat het spel van de eerste helft niet kon. Bijna aan het einde van de rustpauze bleek wat Boy 'Pinda' Nefkens zo dwars had gezeten. Een bezoek aan het toilet deed wonderen want daarmee liet ook hij de ellende van de eerste helft achter in de kleedkamer. En werd een 'schijt' eerste helft gevolgd door een uiterst dominante tweede helft. De kleedkamer was overigens wel tijdelijk onbruikbaar.

VVO 3 was helemaal de oude in de tweede helft. Deze was ook nauwelijks begonnen of een lange bal van Sander 'Mooisander' Schollen op Nefkens leidde tot een schot op de paal en deze kwam via een SML speler in het doel. 4-1 in de 46ste minuut. Slechts 2 minuten later volgde een goede interceptie van Nefkens tot een goal van hem, 4-2 in de 48ste minuut. Weer 2 minuten later zette Nefkens eens aan vanaf het middenveld en zijn rush richting het doel van SML eindigde met de bal in het net, 4-3 in de 50ste minuut. Er moet hem toch heel wat hebben dwars gezeten in de eerste helft.

Belangrijk was ook dat heel VVO 3 weer  de lucht geroken  het licht gezien had. Want in de 61 ste minuut werd de stand al gelijk getrokken door Brian 'Gio' Donderwinkel, die goed doorliep en uitstekend de 4-4 aantekende. Hierop greep de coach van SML wel in en bracht een aantal van zijn sterkere spelers weer terug in het veld. VVO 3 moest weer even omschakelen maar deed dat niet snel genoeg waardoor SML in de 65ste minuut weer op voorsprong wist te komen. Een schot in de linkerhoek, en niet te stoppen door keeper Begemann, 5-4. Dit was wel het sein voor VVO 3 om echt te gaan voetballen en vooral ook geconcentreerder.

In de 74ste minuut wist Patrick 'Patjûh' Begemann een voorzet van Menno 'Puyol' Kostelijk met het hoofd in het doel van SML te werken. En werd de stand weer rechtgetrokken, 5-5. 'Patjûh' bleek nog veel belangrijker te worden want hij wist VVO 3 in de 85ste minuut op voorsprong te zetten, na een voorzet van Nefkens. De laatste wist zelf zijn tweede helft, die overigens door het gehele team niet als een 'drol' gespeeld was, glans te geven. In de 87ste minuut zette hij de eindstand op het bord door een bal in het doelgebied te onderscheppen en in te schijieten, 5-7.

Bij terugkomst in de kleedkamer was de lucht dan ook geklaard en kon VVO 3 goed gestemd aan de winterstop beginnen. In het nieuwe jaar volgt waarschijnlijk nog 1 of meerdere oefenwedstrijden waarna op 21 januari de competitie weer zal starten. Wij spreken u dan weer.

 

 

 

12-12-2011

 

VVO 3 verliest van de ervaring

 

VVO 3 zaterdag wist jl. zaterdag, op een koud Sportpark Elderveld, helaas niet te winnen van koploper AZ 2000. Deze leuke, sportieve en vaak met mooi voetbal gevulde wedstrijd, die daarnaast ook een uitstekend fluitende scheidsrechter had,  werd met 5-2 verloren. Achteraf konden wij zeggen dat het merendeel van de kansen voor VVO 3 waren maar zij deze niet wisten af te maken, en AZ 2000 had aan minder kansen genoeg. AZ 2000 heeft als ploeg meer ervaring en daar verloor VVO 3 het dan ook van.

De eerste helft begon gelijk op, de ploegen leken elkaar even af te tasten. In de 14de minuut was het AZ 2000, die eigenlijk uit het niets,  wist te scoren. Een voorzet vanaf de zijkant wist hun spits binnen te tikken, 1-0. Het was het eerste staaltje van efficiënt voetballen. Al 2 minuten later wist VVO 3 tegen te scoren. Een afgeslagen corner werd door Brian 'Gio' Donderwinkel ingeschoten en raakt, via een AZ 2000 verdediger, achter de doelman, 1-1. Vervolgens was het vooral VVO 3 wat het balbezit had. Een enkele keer kwam AZ 2000 er wel gevaarlijk uit maar vooralsnog stond VVO 3 goed en geconcentreerd te voetballen. Tot de 36ste minuut. AZ 2000 kreeg de kans van afstand te schieten, wetende dat keeper Thomas 'Meerits' Begemann niet de grootste is, en de bal komt onbereikbaar voor hem in de kruising, 2-1. Hierna zette AZ 2000 nog even aan en VVO 3 was het even kwijt. Op slag van het rust signaal, 45ste minuut, leidde dit tot de 3-1. Na uitstekende uitgespeelde aanval werd de bal vanaf rechts voorgegeven en kon de spits van AZ 2000 weer binnen tikken. Een behoorlijke domper voor VVO 3.

Tijdens de rust trachtte Coach Michel 'Papa'Schollen met wat omzettingen en nieuwe instructies de ploeg nog weer op te peppen. In de tweede helft had VVO 3 ook grote delen balbezit en een aantal 100% kansen. Maar AZ 2000 liet zien de ervaring te hebben, en de rust, om af te wachten en dan toe te slaan. In de 53ste minuut al wisten zij weer te scoren. Ditmaal met een steekpass door het centrum en een doelpunt vanaf links in de verre hoek, weer onbereikbaar voor keeper Begemann, 4-1. VVO 3 bleef de betere kansen creëeren maar wist ze niet te benutten. Waarop AZ 2000 dan weer toeslaat. In de 65ste viel dan ook de 5-1, een voorzet vanaf rechts die weer door de AZ 2000 spits, ('Bony'), ingekopt werd. In de 78ste minuut volgde eindelijk weer een doelpunt van VVO 3. Een assist van Sam 'Wodka' Reijnen op Donderwinkel werd door de laatste gecontroleerd waarop hij zijn tegenstander uitkapt en in de korte hoek scoort, 5-2. Hierop zette VVO 3 nog een keer aan, en kreeg weer kansen, maar wist maar niet de score te verhogen.

VVO 3 liet in deze wedstrijd prima voetbal zien maar had ook zichtbaar last van het zware veld. Het spel van dit jonge team is vooral gebaseerd op  combinaties en snelheid en dat was op dit veld zeer lastig. Passes kwamen niet aan of de bal maakte rare capriolen. En tegen een team als AZ 2000, die rustig blijven en op hun momenten weten te wachten, loop je dan tegen een verlies aan. Niettemin liet het vertoonde spel weer zien dat VVO 3 zaterdag enorm gegroeid is. In het nieuwe jaar zal VVO 3 nog meer laten zien. Doelstelling is en blijft bij de eerste 5 van de ranglijst te eindigen dit seizoen. Volgens Coach Schollen gaat dat zeker lukken.

Wij wensen u Fijne feestdagen en een goed begin van 2012 !

 

 

 

4-12-2011

 

VVO 3 speelt niet voor Sinterklaas

 

VVO 3 zaterdag wist gisteren de thuiswedstrijd tegen Elsweide, die helaas ontsiert werd door een opstootje in de eerste helft, overtuigend te winnen. Het werd maar liefst 10-2. Vooraf was afgesproken dat er tegen Elsweide niet voor Sinterklaas gespeeld zou worden (wij voorspelden dit vorige week al). Er kon dan ook door alle toeschouwers genoten worden van mooie en snelle aanvallen, uitstekende doelpunten en vloeiende combinaties.

Tegenstander Elsweide had wel moeite een volwaardig team op de been te brengen. De eerste helft was al ruim bezig toen de 11de speler van Elsweide in het veld kwam. Dit was echter vorig seizoen ook het geval, de wedstrijd die zij met 9 spelers wisten te winnen.

Elsweide eindigde ook deze wedstrijd met 9 man doordat 1 speler moest afhaken en door het wegsturen van een ander. Deze had na een zeer grove overtreding op Brian 'Gio' Donderwinkel, door een teamgenoot, en de reacties daarop vanuit het publiek zichzelf niet meer in de hand had en schopte vervolgens hun eigen grensrechter neer. Volkomen terecht kreeg hij van de verder goed fluitende scheidsrechter Aveskamp de rode kaart, waarna de betreffende speler ook deze nog wilde aanvliegen. Na een aantal minuten bedaarden de spelers en kon er verder worden gespeeld. De overgebleven Elsweide voetballers boden in de rust hun excuses aan voor het gedrag van deze ploeggenoot.

Boy 'Pinda'Nefkens nam de ploeg aan de hand in de eerste helft en wist zelf al 4 x te scoren. Hij bleek ook door de verdedigers van Elsweide niet af te stoppen zoals meer tegenstanders dit seizoen problemen daarmee hebben. Iets wat uiteraard ook komt doordat de hele ploeg beter is gaan spelen en Nefkens zich dus kan concentreren op dat waar hij goed in is, aanvallen en scoren. Al in de 3de minuut werd de score geopend. Sander 'Mooisander'Schollen opende met een prima lange pass op Sam 'Wodka' Reijnen die met zijn uitstekende linkervoet een voorzet op maat afleverde op Nefkens, 1-0. Nog geen 2 minuten later was het Mark 'Markie'Schollen die, vanaf de rechterkant nu een voorzet gaf welke door de verdediger van Elsweide verkeerd werd geraakt. Het buitenkansje werd uiteraard door Nefkens benut, 2-0. In de 12de minuut was het weer raak. Ditmaal begon de aanval bij Jim 'Duitser'Wandt die een prima steekpass gaf op Nefkens die hierdoor een voorzet vanaf de rechterkant kon geven op Reijnen die niet faalde, 3-0. In de 16de minuut wist Elsweide wat terug te doen door de bal vanaf 16 meter, en onbereikbaar voor keeper Thomas 'Meerits'Begemann, rechts onder in de hoek te plaatsen. In de 25ste minuut viel het volgende VVO 3 doelpunt. De aanval begon wederom bij Wandt die een uitstekende lange bal gaf op Nefkens die zijn tegenstander uit wist te kappen en daardoor ook te scoren, 4-1, een zuivere hattrick voor hem. In de 40ste minuut was het genieten van een prachtig uitgespeelde aanval over vele schijven die eindigde bij Donderwinkel die de bal vanaf de rechterkant voor kon geven op Nefkens, 5-1 en zijn 4de doelpunt van de wedstrijd.

Tijdens de rustpauze gaf Coach Michel 'Papa'Schollen de ploeg mee zich niets aan te trekken van alles wat er aan het einde van de eerste helft gebeurd was en vooral lekker te blijven voetballen. Wat ook gebeurde al was er wel een doelpunt van Elsweide voor nodig om de ploeg weer op scherp te zetten. in de 48ste minuut wisten zij met een schot van dichtbij de stand op 5-2 te brengen.

Hierna ging VVO 3 weer voetballen en was het in de 64ste minuut weer raak. Een actie van Donderwinkel, die gelukkig verder kon in de tweede helft, over de rechterflank leidde tot een schot van hem wat slecht weggewerkt werd door de verdediging van Elsweide. Hierop reageerde Patrick 'Patjuh'Begemann alert, 6-2. Dit bleek het sein om de dubbele cijfers te gaan behalen. Want in de 66ste minuut was het Mark Schollen die zich vrij wist te spelen binnen de 16 meter en prima tegendraads de bal in het doel te plaatsen, 7-2. In de 68ste minuut alweer was het keeper Begemann die uitstekend het spel hervatte door de bal snel mee te geven aan linksback Robbert 'Handjes'Wielema waarna de bal via Mark Schollen bij Nefkens belandde die vervolgens Donderwinkel wist te bereiken, 8-2. Een prachtig uitgespeelde counter. Weer slechts 2 minuten later waren het dezelfde twee spelers. Nefkens die een breedtepass gaf aan Donderwinkel die beheerst in de korte hoek wist te scoren, 9-2. Maar 1 minuut later kreeg ook Donderwinkel, net als Nefkens in de eerste helft, zijn zuivere hattrick. En, belangrijker nog, de eerste keer de dubbele cijfers op het scorebord voor VVO 3 dit seizoen. Ditmaal vanuit een door Luuk 'Matic' Motshagen genomen corner, de vaste man hiervoor. Deze wist Elsweide niet goed weg te werken en Donderwinkel daarmee de kans bood van dichtbij in te schieten, 10-2.

Deze wedstrijd liet zien dat VVO 3 zaterdag enorm gegroeid is en gewend is geraakt aan het spelen in de seniorencompetitie. Het is ook goed om te weten dat de ploeg zelfs nog beter kan. De spelers worden ook kritischer op hun prestaties, en die van de ploeg, wat een uitstekende ontwikkeling is. Kortom, wij zijn benieuwd waar het dit seizoen toe gaat leiden. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper AZ 2000, een oude bekende. Dan kan VVO 3 zaterdag laten zien hoever zij werkelijk zijn. U leest het weer hier.

Na afloop van de wedstrijd had de veurzitter Willem 'Merab'Nefkens, voor de gelegenheid in keurig donkerblauw kostuum gestoken, voor iedere speler een Sinterklaas geschenk. Onder het genot van een hapje, gesponsord door trouwe supporter Ineke Motshagen, en een drankje ontvingen zij van hem, vergezeld door een persoonlijk gedicht, het eigen VVO 3 zaterdag visitekaartje. Wij hebben begrepen dat deze zaterdagavond, op en rond de Korenmarkt, al geregeld uitgegeven zijn.

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie