Nieuws januari/februari 2012

27-2-2012

 

VVO 3 geeft winst weg

 

VVO 3 zaterdag heeft jl. zaterdag in Dieren tegen Gazelle Nieuwland niet de winst over streep weten te trekken. Iets wat voor de spelers teleurstellend was want voorzitter Willem 'Merab' Nefkens had bepaald dat er een dubbele winstpremie te verdienen viel.

 Deze zeer boeiende, en voor de neutrale toeschouwer zeer aantrekkelijke wedstrijd eindigde in 3-3. 5 minuten voor tijd was de stand echter nog 2-3 in het voor deel van VVO 3. Overigens was de eindstand wel een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Waar Gazelle Nieuwland een groot deel van de wedstrijd een spel overwicht had was het VVO 3 wat de kansen beter benutte. Coach Michel 'Papa" Schollen had de tactiek aangepast en zijn mannen opdracht gegeven op de counter te spelen. Gelet op de tegenstander, en het zeer slechte veld, was dat een juiste keuze.

Gazelle Nieuwland werd al direct aan het begin van de wedstrijd verrast door de snelheid waarmee VVO 3 de aanval wist te zoeken. Patrick 'Patjuh'Begemann ontving in de 2de minuut een lange bal en gaf vervolgens een prima voorzet van 'zijn' rechterkant op Boy 'Pinda' Nefkens. En dan is het bijna altijd raak. Goed ingeschoten en zijn alweer zijn 20ste doelpunt van het seizoen, 1-0. Gazelle Nieuwland werd hierdoor uiteraard wel wakker geschud. VVO 3 kwam er nog wel een aantal malen goed uit, en had ook wat kansen, maar Gazelle Nieuwland had het beste van het spel. Het was dan ook geen verrassing dat zij in de 39ste minuut toch gelijk wisten te maken. Keeper Thomas 'Meerits' Begemann , die weer een aantal knappe reddingen had, kreeg de hand niet onder een bal die over hem heen in de kruising werd geschoten, 1-1.

In de theepauze gaf Coach Schollen aan dat het een wedstrijd was waarin VVO 3 zeker kans had deze te winnen.  VVO 3 kwam ook goed uit de kleedkamer. Er werd weer voldoende druk gezet op de bal, zoals ook aan het begin van de eerste helft, er was weer meer beweging in de ploeg en de posities werden beter bezet gehouden. In de 50ste minuut ging Nefkens er vanaf links weer vandoor en gaf de bal scherp voor de goal. Mark 'Markie' Schollen was alert en gleed de bal goed en hard in het dak van het doel van Gazelle Nieuwland. 1-2. Toch bleef VVO 3 te onrustig spelen en werd er geregeld niet goed ingegrepen. Gazelle Nieuwland nam de wedstrijd dan ook weer in handen. In de 80ste minuut betekend het weer de gelijkmaker. Een schot in de lange hoek langs keeper Begemann, 2-2.

Bij VVO 3 kwamen er weer nieuwe krachten los, al werd er nog niet heel goed gevoetbald. Niettemin is de ploeg aanvallend zo snel en gevaarlijk dat dit haast vanzelfsprekend leid tot doelpunten. In de 85ste minuut ging alles wat VVO 3 een warm hart toedraagt uit zijn dak. Begemann gaf een lange bal op Nefkens en deze wist, door goed zijn lichaam te gebruiken, de bal binnen te tikken, 2-3. En dan hoef je nog maar 5 minuten te spelen ….

Helaas voor VVO 3 en zijn aanhang lukte het niet om deze stand vast te houden. Maar het op een wel heel knullige manier hoe Gazelle Nieuwland in de 89ste (!) minuut gelijk wist te maken. Een misverstand tussen Luca 'Beer' Geurds en Sander 'Mooisander' Schollen in het hart van de verdediging zorgde ervoor dat de wedstrijd in 3-3 eindigde. Ook al had heel VVO 3 vooraf vrede kunnen hebben met een gelijkspel was het toch een zuur verlies. Maar zoals gezegd, wel een terechte uitslag van deze leuke en sportieve wedstrijd. En dat was zeker ook de verdienste van de goed leidende scheidsrechter.

 

 

24-02-2012

 

Topper komt eraan !

 

Morgen speelt VVO 3 zaterdag de topper tegen Gazelle Nieuwland . Coach Michel 'Papa' Schollen noemde bij het vooruitblikken op deze wedstrijd het belang ervan. een goed resultaat zorgt ervoor dat VVO 3 aansluiting zal krijgen bij de top in de competitie. "Het zal een lastige wedstrijd zijn, maar wij zijn zeker in staat een goed resultaat neer te zetten" zo zei hij. " Het is zeker vervelend dat wij een aantal spelers missen morgen maar de selectie is breed genoeg om dit op te vangen. Wij hebben ook te maken met blessures en het externe trekken aan onze spelers ", was zijn antwoord op de vraag over het niet bij de selectie zitten van een aantal bekende namen. De wedstrijd morgen begint om 14.30 uur op Sportpark "Het Nieuwland" te Dieren.

 

 

29-1-2012

 

VVO 3 laat fitheid zien

 

VVO 3 heeft aangetoond dat het een zeer fit team is. Zij speelden nl. op zondag nog een wedstrijd. En dan ook nog eens op het tijdstip van 10 uur 's ochtends. Dit was het gevolg van een toezegging aan VVO 5 zondag om een oefenwedstrijd te spelen. Zij speelden geen competitie dit weekend. Bij VVO 3 ontbraken de belangrijke verdedigers als Wielema en Wandt, en waren de middenvelders de Boer,van Santen en Reijnen er niet bij. Vooral verdedigend was het daarom aanpassen.

Aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk verhuisde voor de gelegenheid naar de positie van laatste man naast Luca 'Beer'Geurds en Sander 'Mooisander' Schollen nam de linksback positie in. Luuk 'Matic' Motshagen moest vervolgens op de positie van verdedigende middenvelder spelen en spits Boy 'Pinda' Nefkens aanvallende middenvelder. Dit kwam het normaal zo goed lopende spel niet ten goede. Niettemin werd er, met slechts 1 wisselspeler, 4-4 gelijk gespeeld.

In de 3de minuut opende Brian 'Gio' Donderwinkel de score.Hij plaatste de bal in de verre hoek over de keeper vanaf de linkerkant, rand van het 16 meter gebied. De aangever was nu Nefkens. Al snel maakte VVO 5 weer gelijk, in de 6de minuut, door een voorzet vanaf de rechterkant van dichtbij af te ronden. In de 24ste minuut kwamen zij zelfs op voorsprong. Weer een voorzet vanaf rechts werd goed afgerond. In de 32ste minuut werd de stand weer gelijk getrokken. Een uitstekende bal van Donderwinkel op Mark 'Markie' Schollen, die goed voor zijn man kroop, werd door hem ingeschoten. In de 36ste minuut wist VVO 3 weer op voorsprong te komen. Weer Nefkens gaf een prima dieptepass door het centrum van de VVO 5 verdediging op Patrick "Patjuh' Begemann. Deze liet het buitenkansje uiteraard niet onbenut en rondde goed af in de verre hoek.

In de 57ste minuut kreeg VVO 5, vanwege een vermeende handsbal van Mike 'Het kanon' Elfferich, een strafschop toegekend, 3-3.  Nog geen minuut later kreeg Patrick Begemann vanaf de aftrap een dieptepass die hij uitstekend op goal schoot. Alhoewel Mark Schollen de bal het laatste zetje gaf ( hij meende dat een verdediger van VVO 5 achter hem zat en de bal nog kon redden) moet deze op naam vanm Begemann gezet worden, 4-3. Hierna nam VVO 3 toch veel gas terug. Diverse spelers zaten er bijna doorheen. In de 86ste minuut wist VVO 5 zondag dan ook de eindstand op 4-4 te bepalen. Keeper Thomas 'Meerits' Begemann wist een bal voor het doel niet onder controle te krijgen waarna er van dichtbij gescoord kon worden.

Na afloop kon de conclusie getrokken dat het met de conditie van VVO 3 wel goed zit. Daarnaast dat een aantal spelers op voor hen vreemde posities prima uit de voeten kunnen. En dat is voor Coach Michel 'Papa' Schollen weer goed om te weten.

 

 

Uitstekende hervatting van de competitie door VVO 3

 

Eindelijk kon er weer gespeeld worden na een lange winterstop. Zaterdag was het zover op een mistig en koud Sportpark de Pinkenberg. VVO 3 zaterdag trad laat aan tegen de geduchte tegenstander DZC'68 9. De uitwedstrijd in Doetinchem werd immers moeizaam gewonnen met 3-4.  Coach Michel "Papa' Schollen haalde dit dan ook vooraf nog even aan. De uitwerking was goed. De ploeg begon geconcentreerd aan de wedstrijd en mede hierdoor werd het een makkelijke overwinning. Daarnaast stond de verdediging, gevormd door Mike 'Het kanon' Elfferich, Luca 'Beer' Geurds, Sander 'Mooisander' Schollen en Robbert 'Handjes' Wielema, echt als een huis. DZC'68 moest met een 8-0 nederlaag terug naar Doetinchem.

VVO 3 gebruikte de eerste 10 minuten om even de bal rond te laten gaan en een aantal malen druk op het DZC doel zetten. Een paar kleine mogelijkheden waren het gevolg maar die waren nog niet echt gevaarlijk. Af en toe liet VVO 3 ook DZC'68 komen in de aanvangsfase waardoor ook bekend werd welke mensen bij hen bepalend waren.

In de 11 de minuut viel het de 1-0. Het wordt haast normaal maar vaker dit seizoen was het eerste doelpunt een assist van aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk op Boy 'Pinda' Nefkens. De eerste gaf een voorzet vanaf de rechterkant en de tweede neemt aan en rond af, zo simpel kan voetbal zijn.  In de 17de minuut maakte Nefkens alweer zijn tweede van de wedstrijd. Een lob van Luca 'Beer' Geurds op hem werd door hem hard vanuit de korte hoek onderkant lat ingeschoten. Een doelpunt met een hoge moeilijkheidsgraad die door hem ook nog vanaf rechts met zijn "verkeerde' rechtervoet werd ingeschoten, 2-0. Vervolgens werd er even gas teruggenomen, ook door een aantal wissels. In de 30e minuut kon er weer een doelpunt gevierd worden. een mooi steekpassje van Nefkens op de in het veld gekomen Brian 'Gio' Donderwinkel werd door de laatste beheerst afgerond, 3-0. Het volgende doelpunt viel sneller, in de 34ste minuut. Weer aanvoerder Kostelijk wist met een slimme pass Almar te bereiken die sterk doorgaat en in de korte hoek afrond, 4-0. Weer 4 minuten later viel onze eigen "Bony shuffle" te bewonderen, ofwel de 'Beer shuffle'. Luca Geurds wist te slalommen langs liefst 4 man en het even zo goed af te ronden, 5-0. Een stand waarmee je de wedstrijd volledig 'in the pocket' hebt en al voor rust bereikt.

Na de rustpauze, waarin er in de kleedkamer door Coach Schollen niet veel gezegd hoefde te worden, ging VVO 3 vrolijk op dezelfde weg verder. Al in de 47ste minuut viel ook al de 6-0. Weer de sterke Nefkens wist de bal te onderscheppen en alleen op de keeper af te gaan. en dan is het bij hem ook een doelpunt ook. De kou, de stand en het uitvallen van Eric 'Helikopter' de Boer en later Sander Schollen met blessures zorgden voor iets meer druk op het VVO doel en minder druk op die van DZC. In de 74ste minuut viel nog wel een prachtig doelpunt. een terecht toegekende vrije trap vanaf een meter of 20 werd door Luuk 'Matic' Motshagen formidabel in de kruising geplaatst. Onhoudbaar voor de doelman van DZC en 7-0. Het laatste doelpunt was weer voor Donderwinkel, die er toch ook weer 2 maakte deze middag. Een voorzet vanaf rechts van Patrick 'Patjuh' Begemann werd door hem beheerst ingetikt, 8-0. Dit werd ook de eindstand.

Met deze overwinning klimt VVO 3 naar de 4 de plaats op de ranglijst. Er is een gat geslagen van 2 punten met OBW, die volgende week tegen de koploper AZ 2000 spelen en daarnaast is VVO 3 met afstand de meest scorende ploeg in deze competitie. AZ 2000 heeft zelfs 13 doelpunten minder. Wanneer Arnhems Boys 4 en Gazelle Nieuwland  volgende week in hun onderlinge duel punten verspelen en VVO 3 de uitwedstrijd tegen Elsweide weet te winnen kan zelfs de top van de ranglijst weer dichterbij komen. Wij laten het u weten.

 

 

21-1-2012

Afgelasting kan ook goed zijn

 

Vandaag werd de wedstrijd tegen het Duivense DVV afgelast. Waar de spelers in mineur waren betekende dit voor Coach Michel 'Papa' Schollen een uitgelezen kans om de training bij grote broer Vitesse bij te wonen en daar eens spelers te bekijken. Bovendien had hij eindelijk de kans om eens overleg te plegen met zijn collega John v.d. Brom . Onderwerp was het lenen van spelers en in het bijzonder Mart Lieder. Deze heeft immers bij Vitesse (nog) geen basisplaats. Coach Schollen zag overigens wel meer spelers die hij graag aan zijn team had toegevoegd. Het korte overleg leverde helaas nog niets concreet op.

De training was gericht op de ontmoeting met aartsrivaal NEC en dus was het volop vuurwerk. In de training maar vooral ook veel vuurwerk om het veld. Coach Schollen gaf na de training toe veel van zijn collega v.d. Brom opgestoken te hebben. 'Vooral het toeleven naar zo'n belangrijke wedstrijd, de manier hoe daar door hem mee wordt omgegaan is mooi om te zien. Hij houd de rust in zijn team maar traint niettemin toch intensief en fanatiek genoeg. Knap dat je dat zo kunt ".

 

Zie onder de foto's van het bezoek.

 

                                       AANDACHTIG SCOUTEN                                                IN IEDER GEVAL EEN VROLIJK OVERLEG

                 alt               alt

 

 

18-1-2012

 

VVO 3 is weer begonnen

Na een lange winterpauze, zonder winterweer, heeft VVO 3 inmiddels weer de trainingen hervat. Een vorige week geplande oefenwedstrijd tegen Groessen kon helaas geen doorgang vinden. Deze was wel welkom geweest om het ritme weer op te doen. Dus zal dit gevonden moeten worden op de trainingen. De eerste 2 wedstrijden na de winterstop wordt verdediger Jim Wandt node gemist. Hij verkiest zijn studie, en dus een maatschappelijke carriere, boven het voetbal. Omdat hij samen met een aantal, eveneens in Groningen studerende, teamgenoten in het VVO 3 studieplan zit kan coach Schollen hier wel mee leven.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst, het Duivense DVV, op het programma. Deze begint om 14.30 uur. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd overtuigend gewonnen maar coach Schollen wil waken voor onderschatting, zoals eerder het seizoen gebeurde tegen DUNO. Verder zal hij wel vasthouden aan het 4-4-2 systeem. De conclusie is dat alle spelers zich toch prettiger en vertrouwder voelen in dit systeem.

Bovendien zal hij spits Nefkens vooraf naar de WC sturen zodat hij gelijk vanaf de aftrap geen extra ballast met zich meedraagt. Gelukkig heeft Nefkens weer een relatie. Eerder was al ontdekt dat een verliefde speler beter presteert.

Tijdens de winterstop is verder gekeken naar de uitrusting van VVO 3. Geholpen door de 'Vrienden van VVO 3 zaterdag' zijn er een nieuwe ballenzak, een waterzak, trainingshesjes, een bidonrek en poloshirts aangeschaft. Dus VVO 3 heeft er weer zin in !

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie