Nieuws maart 2012

26 -3- 2012

 

Matig VVO 3 wint wel weer

 

We waren er vooraf al een beetje bang voor toen we aankwamen op een zonovergoten Sportpark ´de Pinkenberg´. Het weer was warm en dat bleek ook nu weer verlammend te werken op de spelers van VVO 3 zaterdag. Daarnaast telde het team een groot aantal afwezigen.  De ploeg won uiteindelijk zaterdag jl. wel van Driel RKSV maar het acteerde matig. Tegen een ploeg als Driel RKSV kon het geen kwaad maar wanneer er tegen sterkere tegenstanders gespeeld moet worden mogen we hopen dat de temperaturen erg laag zijn. VVO 3 bleek daarnaast moeite te hebben het spel te maken, waarschijnlijk omdat het de laatste wedstrijden dit juist niet hoefde te doen. En Driel kon het niet dus werd het een matige wedstrijd. Maar wanneer je ook slechte wedstrijden weet te winnen hoor je wel in de top thuis, was de opvatting achteraf.

Waar VVO 3 normaliter vaak snel scoort bleek het deze keer erg lang te duren. Het tempo lag veel te laag ,al waren er wel wat kansen. Het duurde dan ook tot de 32 ste minuut voordat de score werd geopend. En daar was dan wel een fout van de doelman van Driel voor nodig. Zijn verkeerde uittrap kon worden opgevangen door aanvoerder Menno ´Puyol´ Kostelijk die niet aarzelde en direct uithaalde, 1-0.

Op een goed tijdstip, de 44ste minuut, wist VVO 3 nogmaals te scoren. Een prima pass van laatste man Sander ´Mooisander´Schollen op Boy ´Pinda´Nefkens werd door de laatste meegenomen en gespeeld op invaller Elfferich die deze kans miste. Nefkens wist echter de bal op te pikken en de doelman alsnog uit te spelen, 2-0.

In de theepauze gaf Coach Michel ´Papa´Schollen het team nog mee dat er een veel hogere score tegen deze tegenstander in moet zitten. De wil was er  ook wel bij de spelers maar in de uitvoering stokte het. Na de hervatting duurde het echter toch weer tot de 56ste minuut voordat er weer gescoord werd. Een prachtige lange pass van wederom Sander Schollen op Nefkens werd door hem direct op de schoen genomen en in de verre hoek achter de doelman geplaatst, 3-0.

In de 66ste minuut kwam het laatste doelpunt van deze middag tot stand. Invaller Antheunis passt op Mark ´Markie´Schollen, die deze bal niet goed onder controle kon krijgen , maar wel goed doorzet en scoort, 4-0. Hiermee bracht hij ook de eindstand op de borden. In de resterende tijd van deze wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Buiten dat diverse spelers van Driel veel commmentaar op de leiding van scheidsrechter Aveskamp hadden, wat onterecht was, en deze ook een speler nog een gele kaart moest geven vanwege opzettelijk omver proberen te lopen van hem. Driel kreeg overigens nog wel een paar kansen maar de subliem keepende Patrick ´Patjuh´Begemann, die zijn broer tussen de palen verving, hield zijn doel schoon . . .     ,+´  

Na de wedstrijd werd er vooral gekeken wat de concurrentie had gedaan en bleek dat AZ 2000 en Gazelle Nieuwland punten hadden laten liggen. Niettemin won directe concurrent DCS wel (van AZ 2000). Volgende week wacht VVO 3 zaterdag de thuiswedstrijd tegen DUNO D 4 waarin revanche genomen moet worden voor het onnodige verlies in Doorwerth, in het begin van het seizoen. Wij spreken u dan weer.

 

 

18-3-2012

 

AZ 2000 3 komt goed weg bij VVO 3

 

Goed voetbal weer en twee van de betere teams in de competitie moesten zaterdag jl. er voor zorgen dat het publiek kreeg waarvoor het naar Sportpark "de Pinkenberg" gekomen was. VVO 3 zaterdag en AZ 2000 3 stelden niet teleur. Het werd een uitstekende voetbalwedstrijd waarin VVO 3 de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was en veruit de meeste kansen creëerde. AZ 2000 liet echter weer zien slimmer te zijn en benutte de paar kansen die zij kregen. Hierdoor eindigde wedstrijd in 4-4, een uitslag waar AZ 2000 blij mee was en VVO 3 een kleine kater aan overhield. Het vertoonde spel van VVO 3 geeft echter zo veel vertrouwen dat zij een plaats in de top 3 echt verdienen. Helaas hebben zij dit niet meer in eigen hand nu en moeten hopen op fouten van de concurrentie. Naaste concurrent DCS 2 maakte die al zaterdag door thuis te  verliezen van Arnhemse Boys 3.

VVO 3 begon vol overtuiging aan de wedstrijd en kwam direct snel en fel uit de startblokken. Er werd vanaf de eerste minuut volop druk gezet op de defensie van AZ 2000. Dit resulteerde, zoals vaker dit seizoen, i een snelle voorsprong. Al in de 3de minuut ontvangt Brian 'Gio' Donderwinkel de bal en geeft een prima steekpass op Boy 'Pinda' Nefkens. Deze stond scherp genoeg om direct vrij op de keeper af te kunnen en zijn 25ste doelpunt van het seizoen te maken, 1-0. Een droomstart voor VVO 3. Vanaf dit moment volgde er kans op kans maar de ballen gingen er niet in. Paal , net naast, net een voetje tekort zo ging het door. Na een half uur spelen was een stand van 3-0 zeker mogelijk geweest. Maar als je ze zelf niet maakt….dan maakt vaak de tegenstander ze. In de 16de minuut kreeg de nummer 10 van AZ 2000 teveel ruimte bij de 16 meter lijn en kon hard en laag op het VVO doel schieten. Onhoudbaar voor keeper Thomas 'Meerits'Begemann, 1-1. VVO 3 liet zich hierdoor een beetje uit het veld slaan en moest zich weer herpakken. Dit duurde echter net te lang en in de 40ste minuut wist AZ 2000 weer te profiteren via hun nummer 10 die een lange bal door het centrum kreeg en de bal langs Keeper Begemann in het VVO doel wist te plaatsen, 1-2. Dit werd ook de ruststand.

In de rust werd door Coach Schollen nog maar een keer benadrukt dat AZ 2000 te verslaan was maar dat er dan wel geconcentreerd gevoetbald moet worden. En alles gegeven moet worden. Besloten werd om opportunistischer te gaan spelen in een 4-2-3-1 systeem. Dus nog meer op de aanval en een gat te laten vallen op het middenveld. Dit bleek goed uit te pakken.

VVO 3 was weer helemaal bij de les en al in de 46ste minuut volgde er een mooie combinatie die eindigde met een bal van aanvoerder Menno 'Puyol'Kostelijk op Donderwinkel. De laatste speelde zich uitstekend vrij en scoorde beheerst de gelijkmaker, 2-2. VVO 3 bleef druk houden op het AZ 2000 doel. In de 66ste minuut volgde dan ook de terechte voorsprong. Een scherpe voorzet van Donderwinkel vanaf de rechterkant werd door de sterke Patrick 'Patjuh' Begemann in het doel gegleden, 3-2. De vreugde was helaas van korte duur want slechts 2 minuten later volgde de gelijkmaker. Hierbij speelde keeper Begemann een ongelukkige rol want een schijnbaar eenvoudig schot kreeg hij niet vast en belandde in het doel, 3-3.  Toch VVO 3 had het geloof weer terug en er volgden aanval na aanval richting het AZ 2000 doel. Maar diverse kansen wilden er maar niet in. Toeschouwers, maar ook spelers, werden er haast radeloos van. In de 73 ste minuut wist AZ 2000 , en dat zul je dan altijd zien, weer op voorsprong te komen. Een schot van afstand vloog onhoudbaar in de kruising langs keeper Begemann.

VVO 3 zette, volop aangemoedigd door publiek en coaches, nog een keer extra aan. In de 75ste minuut bedacht de mee opgekomen Mike 'Het kanon' Elfferich dat hij zelf maar eens  moest schieten. Waar hij normaal enorm kan uithalen ging dit schot niet eens heel hard maar wel laag in de hoek. De keeper van AZ 2000 zag er niet goed uit toen hij deze bal door zijn benen liet glippen, 4-4.

In het laatste kwartier kreeg VVO 3 weer vele kansen en had Nefkens zelfs, vlak voor het eindsignaal, de overwinning op zijn schoen liggen. Waar hij normaal niet faalt gebeurde het nu wel en belandde  de bal tegen de paal.  Een meer dan verdiende overwinning kreeg VVO 3 deze zaterdag niet en AZ 2000 mocht dan ook 1 punt mee naar Arnhem-zuid nemen.

 

 

 

12-3-2012

Weer winst voor VVO 3 zaterdag

Zaterdag stond voor VVO 3 de moeilijke uitwedstrijd tegen het Zevenaarse OBW op het programma. In deze wedstrijd werden de middenvelders Luuk 'Matic'Motshagen en Patrick 'Patjuh' Begemann gemist. Zij waren met een ander elftal mee naar Groningen. Daarnaast waren een aantal spelers verre van fit. Sander'Mooisander'Schollen kreeg tijdens de warming up last van een pees en moest met een pijnstiller aan de wedstrijd beginnen, Eric 'Helikopter' de Boer heeft al een tijd last van zijn knie, evenals Menno 'Puyol' Kostelijk en Mark 'Markie'Schollen, en tot overmaat van ramp bleek Luca 'Beer'Geurds grieperig te zijn. Kortom, zorgen volop voor de technische staf. En het was belangrijk om ook deze wedstrijd te winnen om aansluiting met de top te houden.

En dan bleek het veld ook nog eens niet best te zijn en zwaar te bespelen. Maar in het VVO 3 van tegenwoordig stijgen er altijd een aantal anderen boven zichzelf uit en nemen de rol van afwezigen of niet-fitte team genoten moeiteloos over. Zo werd Mike 'Het kanon' Elfferich volkomen terecht tot 'Man of the Match' gekroond en scoorde Mark 'Markie' Schollen liefst 3 maal. De wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning.

In het begin van de wedstrijd leek het er op dat VVO 3 een lastige middag zou krijgen. Zij hadden moeite met het veld en door de omzettingen moeite om in hun spel te komen. Niettemin waren er wel een paar kansen maar die werden niet benut.  VVO 3 kreeg wel langzaam een spel overwicht, ook al omdat OBW erg veel moeite bleek te hebben met de snelheid van de VVO 3 spelers. Ondanks dat kwam OBW in de 23ste minuut onverwacht op voorsprong. Een knullige goal waarbij de bal in het doelgebied slecht werd weggewerkt, en keeper Begemann er niet bij kon, en de OBW aanvaller de bal in het doel liep.  1-0.

Zoals zo vaak dit seizoen was de tegengoal het moment voor VVO 3 om meer druk te gaan zetten. En dus stond het 2 minuten later alweer gelijk. Een miscommunicatie tussen de keeper en verdediging van OBW gaf de goed doorzettende Mark Schollen de kans de bal te veroveren en te scoren in een vrij doel, 1-1. Vanaf dit moment was het vooral VVO 3 wat de wedstrijd dicteerde. Maar waar Boy Nefkens en Brian 'Gio'Donderwinkel normaal geen moeite hebben het het te laten bollen bleek dat deze zaterdag wel het geval. Toch pikte Donderwinkel, op een assist van Nefkens, in de 42ste minuut wel zijn goaltje mee. Nefkens nam de bal op snelheid mee en legde hem breed op Donderwinkel die beheerst afrondde, 1-2.

In de rust werd afgesproken op dezelfde voet door te voetballen en gaf Coach Schollen zijn team mee dat ze zeker de betere waren maar dit nog meer in doelpunten tot uiting kon komen. Vol goede moed werd dan ook aan de tweede helft begonnen. OBW zich echter ook opgepept in de rust en waren in ieder geval in het begin van de tweede helft scherper. En dus maakten zij in de 54ste minuut de gelijkmaker. Een terecht gegeven vrije trap aan OBW werd niet goed verwerkt door de VVO 3 verdediging en een OBW speler kon gemakkelijk aannemen en scoren, 2-2.

Na de gelijkmaker was het VVO 3 wat kans op kans creëerde. Zoals eerder gezegd had Nefkens zijn dag niet echt en bleef het dus lang 2-2. Pas in de 86ste minuut kwam VVO 3 weer op voorsprong. En nog wel door 2 niet geheel fitte spelers. Kostelijk veroverde de bal door goed door te gaan op een OBW verdediger en via een kluts komt de bal bij de weer alerte Mark Schollen die beheerst inschiet, 2-3. Nog 2 minuten later was het Nefkens die de bal op het middenveld veroverde en goed doorgaat richting het OBW doel. Op het juiste moment speelde hij de bal op Mark Schollen die zijn derde van de middag kon aantekenen, 2-4. Deze stand bleef eenvoudig overeind tot het eindsignaal. Een terechte overwinning weer voor VVO 3 zaterdag.

Volgende week wacht de topper thuis tegen AZ 2000. De uitwedstrijd werd verloren maar daarin bleek al dat VVO 3 niet kansloos is tegen AZ 2000. Dus we zullen het gaan zien volgende week. De wedstrijd begint om 15.30 uur en er wordt een grote opkomst van publiek verwacht. Wij berichten u weer over deze wedstrijd.

 

6-3-2012

 

Topper verdiend gewonnen door VVO 3

 

VVO 3 trad jl. zaterdag op Sportpark de Pinkenberg aan voor de topper tegen Arnhemse Boys 4, op dat moment de koploper in de Reserve 6e klasse zaterdag 05. De weersomstandigheden waren uitstekend, de spelers hadden nog het goede gevoel van de wedstrijd van een week eerder tegen Gazelle Nieuwland tussen de oren dus het moest een mooie middag worden. Daarnaast is dit seizoen gebeleken dat VVO 3 op het kunstgras onverslaanbaar is.

Vanwege het gemis van Elftalmanager Carla 'Regelaar' Kostelijk en sponsor/grensrechter Willem 'Merab' Nefkens werd het een drukke middag voor Michel 'Papa'Schollen en Pascal 'Capellas'Schollen. O.a om die reden had coach Schollen al eerder in de week zijn spelers toegesproken om ze op te peppen voor deze wedstrijd. Daarnaast werd, in overleg met de sponsor, weer een dubbele winstpremie in het vooruitzicht gesteld. Wanneer er gewonnen werd kon er weer enige aansluiting worden gevonden bij de top 3 van de competitie.

Het oppeppen pakte goed uit al werd het toch nog spannend na een ruststand van 3-1. Het werd uiteindelijk 4-3 in het voordeel van VVO 3 zaterdag. Een mooie prestatie en voor de neutrale toeschouwers een boeiende wedstrijd. Arnhemse Boys 4 bleek een zware tegenstander die zich niet snel gewonnen gaf. Niettemin had VVO 3 over de hele wedstrijd gezien de meeste, en meest gevaarlijke kansen en was de overwinning zeer verdiend. Wanneer vooral Nefkens en Donderwinkel al hun 100% kansen hadden benut was de uitslag veel ruimer uitgevallen.

De gekozen tactiek was, net als een week eerder, gebruik maken van de snelheid van de aanvallers Boy 'Pinda'Nefkens, Mark 'Markie'Schollen en Brian 'Gio' Donderwinkel. In de 13e minuut was er de eerste snelle uitval. Een uitstekende steekpass van Donderwinkel op Nefkens werd door de laatste, alleen voor de keeper, haast vanzelfsprekend benut, 1-0. In de 32e minuut was het weer raak. De in de eerste helft zeer sterk spelende Nefkens wist de bal te onderscheppen ter hoogte van de middenlijn en was direct weg en niet te achterhalen door de verdedigers van Arnhemse Boys 4, 2-0. Nog geen 2 minuten later kreeg Nefkens het weer op de heupen en nam de bal weer op snelheid mee. De attent meegelopen Mark Schollen kreeg de bal van hem breed gelegd voor de goal en schoot onberispelijk binnen, 3-0. Een onverwachte stand tegen deze tegenstander maar dus zeer terecht.

In de 36ste minuut was daar de eerste onoplettendheid bij VVO 3 en wist Arnhemse Boys tegen te scoren, 3-1. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg VVO 3 via Nefkens nog een grote kans maar met deze stand werd er gefloten voor de rustpauze. In de kleedkamer hamerde coach Schollen er nog op om vooral scherp te blijven en hard te werken met elkaar. "Fouten maken is niet erg, als je ze als team maar rechtzet" zo zei hij. Daarnaast gaf hij mee om de lijn van de eerste helft door te zetten.

Toch begon VVO 3 slechter aan de tweede helft, al waren er nog wel een aantal kansen. Arnhemse Boys ging wat fysieker voetballen waar VVO 3 toch moeite mee bleek te hebben. Dit alles leidde tot de 3-2 van de Boys in de 58ste minuut. VVO 3 herpakte zich eigenlijk direct en de Boys lieten zich even uit het spel brengen door een schijnbaar verkeerd ingeschatte situatie door scheidsrechter Aveskamp, die overigens verder prima floot. Wij hebben dit seizoen op de diverse velden wel anders gezien.

In de 69ste minuut was het weer raak voor VVO 3. Een prachtige pass van Jim 'Duitser'Wandt vanaf de middellijn op de op snelheid zijnde Nefkens werd door hem mooi afgerond, 4-2. De vreugde was echter van korte duur. Al in de 71ste minuut wist Arnhemse Boys weer de aansluitingstreffer te scoren, 4-3.

In het vervolg van de tweede helft kreeg VVO 3, zoals eerder gezegd, nog een aantal grote kansen maar helaas werden er geen meer benut. Het werd daarom nog een spannende slotfase waarin de Boys nog alles probeerden. Tot opluchting van VVO 3 en haar aanhang bleef de voorspong tot het eindsignaal staan. En konden er weer 3 punten worden bijgeschreven.

Hopelijk zet VVO 3 deze lijn voort en weet het volgende week ook de lastige uitwedstrijd tegen OBW in Zevenaar te winnen. De week erna volgt weer een topper tegen AZ 2000. Het zijn spannende weken voor VVO 3 zaterdag. Tot volgende week !

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie