Nieuws mei 2012

 

30-5-2012

 

Staf VVO 3 blijkt wel betrouwbaar

In het voetbal kom je vaak bedrogen uit en blijken uitlatingen vaak niets waard te zijn, zo ook bij Vitesse. Gisteren bleek dat de coach toch vertrok, ondanks eerdere verklaringen dat hij zou blijven. Regelrecht supportersbedrog dus. Dat het ook anders kan hebben de voorzitter/sponsor en coach van VVO 3 zaterdag gisterenavond laten zien. Bij VVO tekenden zij, onder het toeziend oog van de teammanager Carla Kostelijk, een nieuwe 2-jarige verbintenis.

Voorzitter Willem 'Merab' Nefkens wilde zo snel mogelijk het nieuwe contract ondertekent hebben, wetende dat zijn coach in de belangstelling staat bij andere teams. Coach Schollen gaf aan zeer verheugd te zijn met het nieuwe contract. "Er is mij veel aan gelegen om dit team bij elkaar te houden en er mee verder te werken. Ik heb het erg naar mijn zin met ze. Deze overeenkomst is erg lucratief, vooral voor de spelers van VVO 3 zaterdag. Daarmee laat de voorzitter/sponsor ook zien veel vertrouwen in mij te hebben".

 

 

                         

 

 

25-5-2012

 

PERSBERICHT : Na van den Brom bij Vitesse nu de tweede succescoach die zijn team trouw blijft

 

 

 

 

 

20-5-2012

VVO 3 maakt er 'een potje van'

 

In de laatste wedstrijd van deze competitie ging VVO 3 zaterdag op bezoek bij Elsweide. Er stond niets meer op het spel voor deze wedstrijd want beide teams konden niet meer stijgen of dalen in de ranglijst, ongeacht de uitslag. Dus kon er vrijuit gevoetbald worden door beide ploegen, wat dan ook gebeurde. Het niveau van de hele wedstrijd was derhalve ook wel laag, al had het warme weer daar ook invloed op. Bekend is dat VVO 3 niet de beste wedstrijden speelt bij temperaturen hoger dan 15 graden, wat dus weer bevestigd werd. Daarbij kwam nog dat er onvoldoende motivatie was om deze wedstrijd te voetballen, omdat er geen belang meer was. Beide ploegen maakten er dus 'een potje van' met als gevolg een einduitslag van 5-8. Niet toevallig groeide keeper Thomas 'Meerits'Begemann uit tot 'Man of the  Match' want hij had nog een heel aantal wonderbaarlijke reddingen paraat deze middag.

VVO 3 leek vanaf de aanvang wel gelijk de wedstrijd op slot te willen gooien door snel te gaan scoren. Dat gebeurde dan ook al in de 2de minuut. een voorzet vanaf rechts van Brian 'Gio' Donderwinkel werd door Boy 'Pinda' Nefkens meer dan uitstekend afgerond, 0-1. Doelpunt nummer 35 (!) van dit seizoen voor Nefkens. Dit snelle doelpunt leek echter verlammend te werken op VVO 3. Alsof de spelers dachten wij hoeven er niet veel voor te doen vanmiddag want we winnen toch wel. Niettemin werd het in de 12de minuut al 0-2. Patrick 'Patjuh'Begemann veroverde de bal op rechts en zette goed door richting Elsweide doel. Zijn voorzet op de links meegelopen Donderwinkel werd vervolgens door een Elsweide verdediger in het eigen doel getikt.

In de 19de minuut werd Elsweide de mogelijkheid gegeven aan te sluiten. Een pass kon door Mike 'Het kanon'Elfferich niet onderschept worden waardoor een Elsweide aanvaller de bal hard en hoog langs keeper Begemann kon inschieten, 1-2. In de 25ste minuut zorgde Donderwinkel weer voor de marge van 2 doelpunten door weer eens een vrije trap vanaf de linkerkant in 1 keer in de rechterkant van het Elsweide doel te laten belanden, 1-3.

Weer 4 minuten later werd het zelfs 1-4. Ditmaal speelde Patrick Begemann de bal vanaf de linkerkant op Mark 'Markie'Schollen, die hem slim liet lopen voor Nefkens, waarna Nefkens de bal uiteraard keurig inschoot. Nog eens 2 minuten later, in de 31ste minuut, was het weer raak. Ditmaal begon de aanval bij aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk . Deze gaf de assist op Patrick Begemann die de bal controleerde, zijn tegenstander daarna prima uitkapte, en de 1-5 kon scoren.

VVO 3 ging het vanaf nu echt rustig aan doen. In de 45ste minuut betekende dat de 2-5 van Elsweide. Doordat de VVO verdedigers de bal slecht wegwerkten kon deze hard langs keeper Begemann worden geschoten voor de 2-5. Wel opvallend was dat er, ondanks de ruime voorsprong op dat moment, toch van een soort ontevredenheid sprake was bij het team van VVO 3.  Er werd dan ook nog wel even gediscussieerd tijdens de rust in de kleedkamer over het spel en de instelling. Maar zonder het gewenste effect bleek.

Er werd lamlendig begonnen aan de tweede helft waarbij vooral keeper Begemann zijn kunnen liet zien. In de 60ste minuut werd het echter toch 3-5 voor Elsweide. Een hoge voorzet vanaf de rechterkant werd hard ingeschoten. In de 62ste minuut kreeg Sander 'Mooisander' Schollen het op zijn heupen, wat wellicht veel te maken had met de aanwezigheid van zijn vriendin als toeschouwer. Hij zette een rush in vanaf zijn linksback positie, en liet alles en iedereen staan. Geen Elsweide speler greep afdoende in en hij wist dan ook, tussen 2 Elsweide verdedigers in, uiteindelijk de 3-6 aan te tekenen.

In de 68ste minuut kon Patrick Begemann zijn tweede van de middag scoren. Een prima voorzet van Nefkens vanaf de linkerkant werd door hem geplaatst en hard ingeschoten, 3-7. Hierna geloofde VVO 3 het helemaal wel. Het was duidelijk waarneembaar dat er geen motivatie meer was vanaf dat moment. Dit zorgde er dan ook voor de Elsweide nog dichterbij kon komen. In de 73ste minuut door een lob over keeper Begemann, waarbij de VVO verdediging niet op stond te letten, en in de 79ste minuut een bal die via een kluts voor de goal langs keeper Begemann in de goal belandde.

Donderwinkel zorgde in de extra tijd, 90+3, toch nog voor een mooie afsluiting van een wedstrijd die we verder maar snel moeten vergeten. Weer een vrije trap vanaf links werd door hem nog maar eens in 1 keer, over de doelman heen, in het Elsweide doel geplaatst. Het is duidelijk waar Donderwinkel zijn trainingsuren aan besteed.

VVO 3 sluit de competitie af met een prachtig aantal doelpunten van 126 voor. Wel ook met veel doelpunten tegen dus weet de technische staf waar aan gewerkt moet worden voor het komende seizoen. Een tweetal nieuwe spelers zijn reeds aangetrokken. Dit zijn de grillige aanvaller Tim 'Bam' Elfferich en de ervaren middenvelder Sjors 'Giorgio'Antheunis.  Op 3 juni wordt er door het team nog deelgenomen aan een toernooi waarna op 6 juni de laatste training zal zijn. Wij houden u natuurlijk hier op de hoogte over alle ontwikkelingen rondom team VVO 3 zaterdag in de voorbereiding.

 

15-5-2012

 

DCS weer te sterk voor VVO 3

 

Zaterdag jl. moest VVO 3 zaterdag weer aantreden tegen 'angstgegner' DCS 2 in Zevenaar. Een tegenstander waar eerder thuis met 1-3 van verloren was. In de aanloop naar dit duel ging het al mis, alle auto's met spelers liepen hopeloos vast in de files rondom Arnhem en Velp en richting Zevenaar. Dus kon de wedstrijd pas een half uur later starten en was er van een rustige opbouw naar de aanvang uiteraard geen sprake. DCS 2 moest winnen om de derde plek te veroveren en VVO 3 had aan een gelijkspel voldoende om deze in bezit te houden. Coach Michel 'Papa'Schollen had zijn spelers er dan ook op gewezen dat ze een zware wedstrijd konden verwachten waarin ze alles moesten geven. Op de instelling van de VVO spelers was ook weinig aan te merken maar DCS 2 bleek eenvoudigweg gewoon weer te sterk. Het duel werd dan ook verloren met 3-1, dezelfde cijfers als de eerdere ontmoeting tussen beide teams. Lange tijd leek de wedstrijd nog in een gelijkspel te gaan eindigen maar DCS besliste in het laatste kwartier alles.

Nadat de scheidsrechter, die een werkelijk sublieme wedstrijd floot ( een verademing vergeleken bij ervaringen met scheidsrechters op andere velden dit seizoen ), voor de aftrap had gefloten had VVO 3 al direct moeite met het juist neerzetten van de veldbezetting. Het duurde dan ook zeker een half uur voor er weer enige grip kwam op de wedstrijd. Maar op dat moment stond het al 1-0 voor DCS 2. In de 19de minuut profiteerden zij van het slechte verwerken van de bal door de VVO verdediging en had keeper Thomas 'Meerits'Begemann geen schijn van kans.

VVO 3 creëerde wel kansen maar vaak werd de bal niet goed gecontroleerd. Wellicht toch het gevolg van zenuwen voor deze wedstrijd of de stress voorafgaand aan het duel. In de 39ste minuut was er dan ook een bevlieging van Brian 'Gio' Donderwinkel voor nodig om op gelijke hoogte te komen. Donderwinkel, met zijn patent op mooie doelpunten, kreeg de bal aangespeeld aan de linkerkant van Patrick 'Patjuh' Begemann en zag vanuit zijn ooghoek de DCS keeper ver voor de goal staan waarna hij zich niet bedacht en de bal prachtig over de doelman heen in het doel liet belanden, 1-1.

Met deze stand werd de theepauze bereikt. In de rust werd nog maar eens aangegeven dat dit DCS wellicht de best voetballende ploeg van de competitie is maar dat de lijn van het laatste kwartier in de eerste helft vastgehouden moest worden. En er dan ook kansen zullen komen om de wedstrijd in VVO voordeel te kunnen beslissen. In het begin van de tweede helft leek dit ook goed te gaan. Gezegd moet worden dat de vreemde capriolen van de DCS doelman ook zorgden voor grote kansen voor VVO maar die werden niet benut.

Mede door de grote moeite die de VVO verdediging had met de absolute ster van DCS , een kleine razendsnelle en zeer behendige speler, kantelde de wedstrijd weer naar een DCS overwicht. De VVO leiding hoopte nog dat de 1-1 vastgehouden kon worden maar in de 75ste minuut bracht DCS vanuit een corner ( bal kon vrij ingekopt worden ) de stand op 2-1.

VVO 3 zette nog wel weer aan maar het miste de echte overtuiging. In de 80ste minuut besliste de eerder genoemde DCS plaaggeest de wedstrijd door Sander 'Mooisander' Schollen, de enige VVO verdediger die nog enige grip op hem kreeg, uit te kappen en direct uit te halen. Keeper Begemann dook wel naar de juiste hoek maar de bal belandde toch via de binnenkant paal naast hem in het net, 3-1. 

In de laatste 10 minuten gebeurde er vervolgens niet zoveel meer wat het vermelden waard is. En dus verloor VVO 3 zaterdag op het einde van de competitie alsnog de derde plaats aan DCS 2 . En gelet op beide ontmoetingen tussen deze ploegen ook volkomen verdiend. Niettemin heeft VVO 3, met nog 1 wedstrijd te gaan volgende week in en tegen Elsweide, de doelstelling gehaald om bij de eerste 5 te eindigen. En kan er dan vrijuit gevoetbald worden. Wij gaan zien wat dat gaat betekenen en zullen u het volgende week weer laten lezen.

 

 

9-5-2012

 

VVO 3 wint veldslag van Arnhemse Boys

 

Onder leiding van weer coach Boy 'Pinda' Nefkens ( Coach Michel 'Papa'Schollen was 'scouten'in Zuid-Limburg ) heeft VVO 3 zaterdag de 'veldslag' van Arnhemse Boys 3 op Sportpark 'de Pinkenberg' jl. zaterdag weten te winnen. Vooraf had Coach Schollen al gewaarschuwd voor het spel en de verbale strijd van deze tegenstander, in de wetenschap dat de uitwedstrijd ( 4-3 verlies ) bij de Arnhemse Boys ook al geregeld onvriendelijk verliep. Wat overigens toen mede te danken was aan de zeer zwakke leiding door een haastig ingevallen scheidsrechter.  

Ook nu speelden de "Boys' geregeld op het randje of er net overheen. Dit leidde dan ook tot het ontvangen van een rode kaart voor een speler van Arnhemse Boys van scheidsrechter Aveskamp, die het weer zwaar te verduren kreeg deze wedstrijd. Wij verbazen ons steeds weer over het gebrek aan zelfkennis in deze competitie. Scheidsrechter Aveskamp viel echter niets te verwijten, sterker nog, als hij nog strikter had gefloten waren meer spelers van Arnhemse Boys van het veld gestuurd. VVO 3 wist de stand van de uitwedstrijd nu in hun voordeel om te draaien. Over de 4-3 eindstand mocht Arnhemse Boys overigens wel klagen , gelet op het aantal kansen wat zij over de hele wedstrijd kregen. Maar wanneer deze niet benut worden dan krijg je meestal de deksel op je neus. VVO 3 liet blijken over meer dan voldoende strijdlust te beschikken en benutte de kansen wel.  

De openingstreffer van VVO 3 kwam in de 20ste minuut tot stand. Deze kwam na een aantal kansen van de Arnhemse Boys tot stand. Mark 'Markie'Schollen gaf de bal op Sjors 'Giorgio' Antheunis die door de defensie liep en keurig afrondde in de linkerhoek, 1-0.

In de 29ste minuut was het wederom raak voor VVO 3. Ditmaal vuurde Patrick 'Patjuh'Begemann, op aangeven van Luuk 'Matic'Motshagen, vanaf de rechterkant van afstand op het Boys doel. De doelman liet de bal daarbij door zijn handen glippen, 2-0. Slechts 2 minuten later wisten de Arnhemse Boys weer de aansluiting te vinden door de 2-1 te scoren. Dit werd ook de ruststand.

Na de theepauze duurde het geruime tijd voor VVO weer kansen wist te creëeren, waar Arnhemse Boys dat wel deed maar ze gelukkig niet verzilverde. In de 73ste minuut was het Brian 'Gio' Donderwinkel die vanaf de rechterkant de bal op aanvoerder Menno 'Puyol'Kostelijk wist te geven. Deze stond goed binnen het 16 meter gebied en gaf de Boys doelman het nakijken, 3-1. Waarmee de marge van 2 weer hersteld was. Arnhemse Boys kwam echter weer sterk terug want nu 3 minuten later maakten zij weer de aansluitingstreffer, 3-2.

Omdat Arnhemse Boys alles of niets wilde gaan spelen, waarbij de wedstrijd ook steeds onvriendelijker werd, had hun doelman op de middellijn positie gekozen. En dan gaat het meestal mis natuurlijk. In de 88ste minuut profiteerde Mark Schollen hiervan door de bal van grote afstand in de het 'Boys' doel te plaatsen, 4-2. Dit moest voldoende zijn om de winst zeker te stellen. In de 90ste minuut wist Arnhemse Boys echter toch nog de 4-3 te scoren, kort daarna werd de wedstrijd afgefloten. En had VVO 3 zaterdag weer 3 punten verdiend.  Saillant detail is dat de wedstrijden tegen beide Arnhemse Boys teams (3 en 4) op de Pinkenberg hiermee in een 4-3 overwinning voor VVO 3 zijn geëindigd.

Volgende week staat VVO 3 weer een regelrechte 'kraker'te wachten tegen het Zevenaarse DCS. Deze hebben slechts 2 punten achterstand op VVO 3, en zullen azen op de derde plek, en hebben op de Pinkenberg in het begin van het seizoen met 1-3 weten te winnen. Er staat dus wel wat op het spel voor VVO 3 zaterdag. Wij zijn benieuwd of zij ons weer weten te verbazen.  

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie