augustus/september 2012

 

24-09-2012

 VVO 3 voorzitter Willem 'Merab'Nefkens laakt mentaliteit van team

Voorzitter Willem Nefkens van VVO 3 zaterdag was na afloop van de wedstrijd tegen Blauw Geel '55 8 in Ede in alle staten. En het moet gezegd, hij heeft een punt. Wie als neutrale toeschouwer heeft gekeken zal zijn ogen ook niet geloofd hebben. VVO 3 leek namelijk tot en met de 60ste minuut de wedstrijd te gaan winnen, maar verloor uiteindelijk met liefst 7-4. En als je dan als hoofdsponsor, en voorzitter,  hebt geïnvesteerd in het team dan wil je daar ook iets van terug zien natuurlijk. In ieder geval dat je spelers zich 100% geven in een wedstrijd. Het is uiteraard nog te vroeg in het seizoen om er meer van te zeggen maar Coach Michel 'Papa' Schollen, die afwezig was bij deze wedstrijd, heeft nog wel wat werk te verzetten. Dat werd wel duidelijk.  Overigens was het geen leuke wedstrijd om naar te kijken, en daar had de scheidsrechter ook zeker een hand in. Er werden gedurende de hele wedstrijd geregeld stevige (soms zelfs over het randje) overtredingen gemaakt en kwam er over en weer het nodige verbale geweld los. En dat was met een consequente en strenge leidsman zeker niet gebeurd.

VVO 3 leek goed aan de wedstrijd te beginnen, al opende Blauw Geel wel de score. In de 10de minuut wisten zij een voorzet vanaf de rechterkant te geven waarbij hun aanvaller de bal vrij kon aannemen in het 16 meter gebied. Keeper Thomas 'Meerits' Begemann kon er weinig tegen doen, 1-0.  Slechts 2 minuten later wist VVO 3 de stand al recht te zetten. Brian 'Gio'Donderwinkel ging achter de te nemen hoekschop staan. Wij weten dat hij een bal soms aardig kan plaatsen maar bij Blauw Geel wisten ze dat uiteraard niet. En dus ging de bal in 1 x langs de misgrijpende keeper de goal in , 1-1.

Vervolgens duurde het tot de 37ste minuut totdat VVO 3 echt los kwam van de tegenstander. De regelaar/stofzuiger op het middenveld Sjors 'Giorgio' Antheunis wist een uitstekende lange bal te geven op Boy 'Pinda' Nefkens die de bal aan kon nemen en in de verre hoek van het doel van Blauw Geel wist te plaatsen, 1-2. En 2 minuten later was het weer Antheunis die aan de basis stond van een doelpunt. Hij wist wederom een  lange bal te geven op Nefkens die ditmaal de bal voorgaf op Donderwinkel. En die weet ook wat scoren is , 1-3. Jammer genoeg liet VVO 3 zich wel binnen 1 minuut weer verrassen en kon Blauw Geel dichterbij komen. Een voorzet vanaf rechts werd prima ingekopt, 2-3. Met deze stand gingen de beide elftallen ook rusten.

Zoals eerder aangegeven leek er in de tweede helft een ander VVO 3 te staan. In de eerste 15 minuten kon VVO 3 nog de wedstrijd enigszins controleren en wisten ze zelfs in de 60ste minuut de voorsprong te vergroten. En lieten ze ook even zien dat er prima voetbal in het team zit. Zichtbaar goed combinatiespel tussen verdediger Sander 'Mooisander' Schollen, aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk eindigde uiteindelijk bij Antheunis, die de bal prima aan wist te geven op Nefkens. De laatste faalde niet en wist de 2-4 aan te tekenen.

En toen was het gebeurd met de energie bij VVO 3 zaterdag. In de 61ste minuut (weer na 1 minuut !) kwamen de Blauw Gelen weer dichterbij. En zoals vaker viel het doelpunt tegen uit een stilstaande situatie. Een corner viel zomaar voor een volledig vrijstaande speler die makkelijk kon scoren, 3-4. In de 70ste minuut brak het totale verzet bij VVO 3. Blauw Geel wist een voorzet vanaf links af te geven waarna een aanvaller uit Ede de bal met de hak binnen wist te tikken, 4-4.

In de 72ste minuut was de totale chaos een feit. Eric 'Goofy'de Boer veroorzaakte een penalty die uiteraard benut werd door Blauw Geel, 5-4. De Edenaren zetten nog even door want in de 77ste minuut was het weer raak. Van afstand wist Blauw Geel de bal in de verre hoek over keeper Begemann te krullen, 6-4. En om het helemaal af te maken kapte een Blauw Geel speler in de 85ste minuut liefst 2 VVO 3 spelers uit, weet de bal vervolgens voor te geven waarna hij ingeschoten kon worden, 7-4. De afgang van VVO 3 zaterdag was een feit.

We zullen zien of het team zich in de aanloop naar de wedstrijd volgende week, thuis tegen de Glind 2, weet te herstellen van de matige start van de competitie. En wel de 3 punten weet te pakken. In ieder geval hebben wij betere wedstrijden van VVO 3 gezien dus dat geeft de burger moed. En voorzitter Nefkens hopelijk ook…. Wij houden u op de hoogte.

 

17-9-2012

  Mislukte start van VVO 3

Zaterdag 15-9 jl.. was het dan zover. Het begin van de competitie in de 5e klasse voor VVO 3 zaterdag. De spelers leken zeer gemotiveerd en ook de begeleiding en supporters waren er allang klaar voor. De weersomstandigheden waren uitstekend op Sportpark de Pinkenberg waar aangetreden moest worden tegen Blauw Geel '55 9 uit Ede. Helaas was het nieuwe kunstgrasveld nog niet klaar dus moest er op het hoofdveld gespeeld worden. een veld wat het team nog niet vaak geluk heeft gebracht. Wellicht dat de nieuw aangeschafte Derbystar eredivisie ballen daar verandering in konden brengen.

VVO 3 kwam als echte jonge honden uit de startblokken. De lijn van vorig seizoen, snel scoren, werd prima doorgezet. Al na 2 minuten profiteerde de allerte Brian 'Gio' Donderwinkel van een verkeerde terugspeelbal door een Blauw Geel verdediger. Hij pikte de bal snel op en schoof de bal keurig rechts langs de Edese keeper, 1-0. Blauw Geel leek hierdoor aardig de kluts kwijt te zijn want in de 7de minuut was het alweer raak. Ditmaal zette Boy 'Pinda' Nefkens een actie op rechts in waarna hij de bal prima voorgaf op de vrijstaande Sam 'Wodka' Reijnen. Deze kon de bal in het open goal schieten voor de 2-0. Ook zijn eerste goal van het seizoen, vorig seizoen heeft hij er langer op moeten wachten.

Blauw Geel hervond zich in de minuten die volgden, waar VVO 3 de controle over de wedstrijd liet gaan. Een aansluitingstreffer kon dan ook niet uitblijven. In de 21 ste minuut viel deze dan ook. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd uitstekend ingekopt , 2-1. Hierna leek VVO 3 het volledig kwijt te zijn. Niets lukte meer en Blauw Geel controleerde over het hele veld. De VVO spelers kwamen steeds te laat en werden aan bijna alle kanten overlopen. In de 36ste minuut volgde dan ook een door Blauw Geel uitgedeelde mokerslag. Met een lange bal werd een Edese aanvaller 1 op 1 voor keeper Thomas 'Meerits' Begemann die geen kans kreeg en de bal links langs hem heen ingeschoten zag worden, 2-2.  Dit werd ook de ruststand.

In de kleedkamer werd besproken dat het voetbal van de eerste 15 minuten weer hervonden moest worden. En dat Blauw Geel '55 9 geen team was waar van verloren moest worden. VVO 3 leek ook goed uit de kleedkamer te komen maar niets was minder waar. De beleving van de Blauw Gele jongens was veel groter. In de 47ste minuut kregen zij hiervoor dan ook de beloning. Een afstandschot werd door keeper Begemann losgelaten waarna een attente Blauw Geel aanvaller kon profiteren en de bal vanaf rechts langs Begemann in het doel kon schieten, 2-3.

Coach Michel 'Papa'Schollen wisselde vervolgens Luuk 'Matic' Motshagen en Menno 'Puyol' Kostelijk voor Rolf "Lenny' Peters en Tim 'Bam' Elfferich, met de bedoeling om weer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit plan slaagde ook en VVO 3 domineerde ook weer, al kreeg Blauw Geel ook nog een paar kleine kansen. De beste kansen waren er echter voor VVO 3. Helaas stonden paal en lat een aantal keren in de weg. VVO 3 hield druk op de doelman van Blauw Geel'55 maar de bal wilde niet achter hem in het net belanden. En dus profiteerde Blauw Geel '55. Zij deden dat in de 85ste minuut op fraaie wijze door een vrije trap in 1 x achter keeper Begemann te schieten, 2-4. Hij gaf aan de bal niet gezien te hebben, wellicht doordat de muur niet helemaal juist opgesteld stond. In ieder geval werd de wedstrijd hiermee door Blauw Geel in het slot gegooid. En kwam VVO 3 zaterdag in de eerste competitie wedstrijd onverwacht met lege handen te staan.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Blauw Geel '55 8. Wij zijn erg benieuwd hoe die gaat verlopen omdat  Coach Schollen dan afwezig is. Hij gaat in Limburg een mogelijke locatie voor een trainingskamp tijdens de winterstop bekijken. Assistent Pascal 'Capellas' Schollen neemt hem waar. U leest hier weer hoe het afgelopen is.

 

13-9-2012

 Ton Messing zet VVO 3 spelers op scherp

De in de regio bekende amateur trainer Ton Messing nam woensdagavond de training van VVO 3 zaterdag voor zijn rekening. Ton had er zin in en dat was zeer te merken. Hij staat bekend als een zeer bevlogen en fanatiek trainer, iets waar ook de spelers dus kennis mee maakten. Ton zorgde ervoor dat alle spelers niet de kans kregen te verslappen. Hij was zeer alert op hoe zij bewogen, keken en de training beleefden. Menig speler kreeg dan ook ongezouten kritiek te verduren.

Het werd uiteindelijk een pittige training waarbij pas aan het eind de spelers even de kans kregen bij te komen in een partij. Niettemin waren zij zeer tevreden met de training van Ton en wat hen betreft mocht hij vaker verschijnen. Dat was uiteraard koren op de molen voor Trainer/coach Schollen die Ton Messing dan ook direct verzocht nog een te komen. gelukkig bleek hij hiertoe bereid.

Wanneer dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend maar wij zullen er dan zeker voor zorgen dat er ook een foto impressie van gemaakt wordt. Zodat ook u het kunt beleven. Overigens bent u welkom om te komen kijken op onze trainingen. Deze zijn op de woensdagavonden van 20 tot 22 uur.

 

 10-9-2012 

VVO 3 zaterdag bekert verder ?

VVO 3 zaterdag is inmiddels alweer een paar weken aan de gang in het nieuwe seizoen 2012/2013. Een aantal trainingen zitten er alweer op maar belangrijker, VVO 3 heeft er ook al 3 bekerwedstrijden op zitten. En dan is het extra leuk om te weten dat zij wellicht verder bekeren. In de kleine competitie zijn zij 2de geworden en mogen dus mogelijk in de volgende ronde weer opdraven. Het waren 3 aardige wedstrijden tegen sterke tegenstanders. En ook nog eens  een prima voorbereiding op het seizoen.

VVO 3 – Harfsen 2

VVO 3 begon met een wedstrijd tegen 4de klasser Harfsen 2. Dit was ook de enige thuiswedstrijd. Op zaterdag 25 augustus traden beide teams om 15.30 uur aan op het hoofdveld van VVO. De wedstrijd stond onder leiding van de vertrouwde scheidsrechter René Aveskamp. Promovendus Harfsen 2 ( naar 4de klasse ) bleek een geduchte tegenstander. En VVO 3 had ook nog geen training achter de rug. Dus was er wel enige spanning bij coach Michel 'Papa' Schollen te bespeuren. Maar zijn jongens bleken in deze wedstrijd zo fris dat zij geconcentreerd speelden. Gezegd moet wel worden dat Harfsen de betere ploeg was, maar in het voetbal zegt dat niet altijd wat. Harfsen creëerde echter wel te weinig kansen, en bleef daardoor met lege handen staan. VVO 3 zaterdag won de wedstrijd met 2-1.  

Mooi was het dat nieuwkomer Tim 'Bam' Elfferich het eerste doelpunt van het seizoen wist te maken. In de 12de minuut van de wedstrijd zorgde een uitbraak ervoor dat de bal bij Brian 'Gio' Donderwinkel terecht kwam. Deze gaf de bal prima op de snelle Boy 'Pinda' Nefkens (spelend met een witte tulband door een hoofdwond) , die breed kon leggen op de attent meegelopen Tim Elfferich. En die liet dit buitenkansje niet lopen, 1-0. Pas vlak voor rust, in de 44ste minuut, wist Harfsen langszij te komen. Een fout bij VVO 3 zorgde daarvoor want één van hun spelers werd zo vrijgelaten dat hij de bal rustig over keeper Thomas 'Meerits' Begemann wist te plaatsen voor de 1-1.

In de tweede helft moest VVO 3 vol aan de bak. Het kon eigenlijk niet veel meer dan druk houden op Harfsen en verdedigen. En dan gokken op de snelle counters, die het team vaak geholpen hebben. Harfsen kreeg wel wat kansen , maar naast onzuiverheid stond keeper Begemann vaak een doelpunt in de weg. VVO 3 kreeg overigens ook nog wel een aantal kansen die niet verzilverd werden. Zo leek deze wedstrijd in een remise te gaan eindigen. Maar dan is er toch die gevaarlijke counter van VVO 3 weer en de aanvallers Donderwinkel en Nefkens die hem uitspelen. In de 89ste (!) minuut werd deze counter ingezet waarna Nefkens zich goed vrij wist te spelen en de bal op Donderwinkel kon geven. Deze hoefde hem er alleen nog maar in te schuiven voor de 2-1. En de winst was binnen. Harfsen wist er in de laatste minuten niet veel meer tegen te doen. Na afloop was men blij met de 3 punten, maar overheerste ook wel het gevoel dat VVO 3 zelf weinig aan voetballen was toegekomen. En dus werd er weer uitgekeken naar de volgende ontmoeting in Gaanderen tegen VVG'25 2. 

VVG'25 2 – VVO 3

Op zaterdag 1 september reisde VVO 3 af naar Gaanderen om op Sportpark de Pol om 15.00 uur aan te treden tegen VVG'25 2. Vorig seizoen kampioen geworden in de 6de klasse en nu uitkomende in de 5de klasse. VVG'25 2 had nog niet getraind en had de wedstrijd tegen VV Dieren 4 een week eerder met 9-1 verloren. Je zou dan ook zeggen dat VVO 3 dit varkentje wel moest kunnen wassen. Dit bleek niet helemaal waar. VVO 3 moest uiteindelijk met lege handen terug naar Velp want het verloor met 1-0.

Waar Harfsen vorige week duidelijk de betere was, konden we in deze wedstrijd zeggen dat VVO 3 het betere van het spel had. Het creëerde voldoende kansen maar die moeten dan ook benut worden. Een foutje van de verder prima spelende Luuk 'Matic' Motshagen zorgde voor de 1-0 van VVG'25. Hij wist in de 20ste minuut een bal niet helemaal goed te controleren en schoot hem zo in de voeten van een tegenstander. Die kon vervolgens simpel afspelen op een vrijlopende medespeler die geen moeite had om keeper Begemann te verschalken. VVO 3 nam verder de gehele wedstrijd door de VVG '25 doelman geregeld onder vuur maar wist maar niet te scoren. En dan moet je nog oppassen want uiteindelijk kreeg ook VVG '25 nog kansen. Het vertoonde spel was wel voldoende aanleiding om met vertrouwen naar de laatste wedstrijd tegen het sterke Dieren te kijken. 

vv Dieren 4 – VVO 3

Op zaterdag 8 september trof VVO 3 op Sportpark het Nieuwland het sterkste team van deze bekercompetitie, het 4de zaterdag team van fusieclub vv Dieren, uitkomende in de 4de klasse. Vorige week hadden zij ook Harfsen 2 met 9-1 weten te verslaan en waren dan ook al kampioen van de competitie. Maar in dit team zit heel veel voetbal en gezegd moet worden, VVO 3 wilde er ook nog wel voor gaan. In ieder geval waren ze niet van plan om zich af te laten slachten. En werd het dus nog wel een echte voetbalwedstrijd. Helaas leidde deze ook tot het uitvallen met een sleutelbeenbreuk van Mark 'Markie' Schollen, waarbij er overigens niet voor een overtreding gefloten werd. Het hele optreden van de jonge scheidsrechter leidde wel meer tot wat vraagtekens hier en daar, al floot hij verder een redelijke wedstrijd.

In de 11de minuut viel het eerste doelpunt. En dan niet eens toevallig voor VVO 3. Zij waren prima begonnen aan de wedstrijd, rustig en beheerst. Beide teams waren elkaar nog een beetje aan het aftasten. Tot Donderwinkel een voorzet wist te geven die door Mark Schollen goed doorgekopt werd op de inlopende Nefkens die simpel de bal in het Dierense doel kon tikken, 0-1. Dit doelpunt maakte wel de Dierenaren wakker werd zij voerden eigenlijk direct de druk op. En dan werd toch ook wel het verschil tussen de klassen duidelijk. vv Dieren 4 liet de bal goed rondgaan en legde goede combinaties op het veld. En waren alert bij de kansen die ze kregen. Zij trokken op die manier in de 18de minuut de stand weer recht. Een vrije trap belandde op de paal, maar op de rebound werd zeer scherp gereageerd en dus ingeschoten voor de 1-1. 

In de 23ste minuut wist Dieren een voorsprong te nemen. Een beetje op een ongelukkige manier want een schot vanaf de rand 16 meter werd door iedereen gemist, en door (gelegenheids) keeper Patrick 'Patjuh' Begemann niet gezien. en kwam daardoor ook onderin de rechterhoek achter hem terecht, 2-1. In de 36ste minuut wist Dieren verder uit te lopen. VVO 3 was al even het spoor bijster wat ook bij dit doelpunt bleek. Eén van de Dierense spelers wist de bal nota bene in het 16 meter gebied aan te nemen en in de korte hoek binnen te schieten, 3-1. VVO 3 rechtte weer even de rug en probeerde weer zelf te gaan voetballen, Dit bleek ook snel al effectief want in de 40ste minuut leidde dit tot een uitstekende voorzet van Sam 'Wodka' Reijnen op de voor het Dierense doel verschenen Mark Schollen die de bal achterwaarts over de Dierense doelman wist te koppen voor de 3-2. Een curieus maar uitstekend doelpunt. Met deze stand ging men ook voor de thee naar de kleedkamer.

In de rust werd er in de VVO 3 kleedkamer geconstateerd dat vv Dieren 4 een geduchte tegenstander is maar dat er niet van verloren hoeft te worden. Als de concentratie er maar is en je de paar kansen die je krijgt maar weet te benutten. Met deze instelling verscheen VVO 3 dan ook aan de aftrap voor de tweede helft.   Gezegd moet worden, het werd voetballend een prima tweede helft. Er kwamen wel een paar kleine kansen, maar helaas werden dat geen doelpunten voor VVO 3. Dieren bleek toch moeite te hebben met de snelheid van de VVO aanvallers en zo leek het een doelpuntloze tweede helft te worden. Waar VVO 3 aan het eind daarvan nog even de ruk opvoerde kregen zij in de 85ste minuut de genadeklap te verwerken. Een Dierense aanvaller wist zich langs de VVO 3 verdedigers te tikken en de bal beheerst langs keeper Patrick Begemann te spelen, 4-2. En hiermee bleef VVO 3 voor de tweede keer met lege handen staan. Maar zij konden met opgeheven hoofd vertrekken want zij hadden vv Dieren 4 prima partij weten te geven. Niet vergeten moet worden dat VVO 3 in 2010 is opgericht en de voorbije seizoenen in de 6de klasse heeft gespeeld. En dit seizoen op eigen verzoek naar de 5de klasse is gegaan. Als je je in deze bekercompetitie dan zo tegen een 4de klasser weet te weren dan mag je toch tevreden zijn. In ieder geval geeft het moed voor het begin van de competitie in de 5de klasse.

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie