December 2012

 

17-12-2012

Sponsor/voorzitter speelt voor "Sinterkerstman"

Team VVO 3 zaterdag heeft zaterdag 15 december gebruikt om de eerste helft van het seizoen in stijl af te sluiten. Door het wegvallen van het voetbalprogramma op 8 december werd het geen Sinterklaasviering maar meer een 'Sinterkerst'. Met een gezamenlijke lunch in het clubhuis van VVO , waarvoor dank aan Paul Hendriks voor de verzorging, werd dit gevierd. Zoals te doen gebruikelijk had sponsor/voorzitter Willem 'Merab' Nefkens weer een prachtig geschenk bedacht voor het team. Waar zij vorig jaar ieder hun persoonlijke visitekaartje ontvingen was er nu een gezamenlijk kado. En niet zo maar iets. Aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk kreeg de eer om het 'VVO 3 zaterdag bierbord' te onthullen. Dit had een plaats gekregen achter de bar in het VVO clubhuis. Hierop hingen bierglazen en kannen met het teamlogo. Zie foto hieronder.  Direct na de onthulling greep het team de kans om de glazen uitgebreid 'in te wijden', wat Paul Hendriks deed glunderen.

Naast dit geschenk voor het team kregen Assistent-coach Pascal 'Capellas'Schollen , teammanager Carla 'Regelaar' Kostelijk en Paul Hendriks ook nog een kleine attentie uit handen van de 'veurzitter'. Voor alle foto's van dit evenement , zie fotoalbum.

 

 

02-12-2012

Arbitrage speelt VVO 3 parten …

Dat clubs in de 5e klasse soms moeite hebben om een capabele scheidsrechter voor de wedstrijden te vinden bleek gisteren weer eens toen VVO 3 in Ede tegen Ede Victoria 2 aantrad op Sportpark de Hoekelumse Eng. Vooraf had de leider van Ede Victoria zich al verontschuldigd voor de scheidsrechter , 'maar we kunnen nu eenmaal niemand ervoor krijgen' . De leidsman in deze wedstrijd presteerde het om nauwelijks op de hoogte van de bal te zijn, en volkomen inconsequent te fluiten. Beide ploegen hadden daar last van maar het kosten VVO 3 in deze wedstrijd de winst. Naast de arbiter was ook het veld in een zeer slechte staat en bleek de door de scheidsrechter goedgekeurde speelbal veel te licht. Dat laatste werd in de tweede helft rechtgezet doordat er met een bal van VVO 3 gespeeld mocht worden. VVO 3 had een enorm veldoverwicht de gehele wedstrijd en Ede Victoria moest het hebben van uitvallen en fysieke inzet. Waarbij een enkele Edese speler duidelijk 'over het randje' ging. Zo moest Luca 'Beer' Geurds de wedstrijd staken na een aanslag op zijn kuitbeen. Wat op zich een prestatie is want Geurds is juist een speler die zich onderscheid door zijn fysieke kracht. Gezegd moet worden dat de boosdoener door zijn teamgenoten aangesproken werd op zijn gedrag maar ook had de scheidsrechter in moeten grijpen en de speler bestraffen. Daarnaast werd VVO 3 een zuivere strafschop onthouden en werd er een doelpunt afgekeurd omdat er schijnbaar hands was geconstateerd. Aan de andere kant was VVO 3 in het begin van de eerste helft onvoldoende bij de les. De wedstrijd eindigde daardoor in een teleurstellend gelijkspel, 2-2.

Zoals gezegd begon VVO 3 slecht. Aan het zware veld moesten de spelers duidelijk wennen en de bal was zo licht dat hij moeilijker te controleren was. Al in de 7de minuut leidde dit tot een doelpunt van Ede Victoria. Een door aanvoerder Menno 'Puyol'Kostelijk op keeper Thomas 'Meerits'terug gespeelde bal kwam door het slechte veld totaal verkeerd waardoor Thomas Begemann gedwongen was om de bal snel uit zijn gebied naar voren te schieten. Robbert 'Handjes' Wielema gleed uit waardoor de bal door hem niet gecontroleerd kon worden. Hierdoor kon een Edese aanvaller onderscheppen en kwam 1 op 1 te staan voor keeper Thomas Begemann, die het deze keer niet lukte om de bal van de voet te plukken, 1-0.

Na deze goal kreeg VVO 3 de wedstrijd meer en meer onder controle. En ontstonden er ook meer kansen. Ede Victoria kon niet anders dan met overtredingen de VVO 3 aanval proberen te stoppen en ontregelen, wat ook nog lukte ook. Zoals gezegd meer dan eens geholpen door de zwak leidende scheidsrechter die onvoldoende zicht had op wat er gebeurde op het veld. VVO 3 liet zich hier ook in meeslepen. Waar de ploeg het normaal moet hebben van snelheid en voetballend vermogen werd er ook meer en meer stevig ingegrepen, waardoor het spel ook minder effectief werd. In de 40 ste minuut kreeg VVO 3 een tweede domper te verwerken. Een Edese speler liep door een fout in de communicatie bij VVO ineens vrij en wist de bal voor te geven. Sander 'Mooisander'Schollen wilde de bal wegwerken maar kreeg hem niet goed op de voet waarna deze in het eigen doel belandde, 2-0 voor Ede Victoria. Gelukkig wist VVO 3 2 minuten later al tegen te scoren. Bij een scrimmage in het doelgebied van Ede Victoria raakte Sjors 'Giorgio' Antheunis de bal half maar wist Tim 'Bam' Elfferich de bal nog in het Edese doel te tikken, 2-1.

In de rust werd besproken dat deze wedstrijd niet verloren mocht gaan en de 3 punten mee naar Velp moesten. Door vast te houden aan het spel van de eerste helft en met een andere bal te gaan spelen moest dit lukken. Gelukkig waren tegenstander Ede Victoria en de scheidsrechter het eens met het wisselen van speelbal. Dus werd er vol goede moed aan de tweede helft begonnen.

VVO 3 werd sterker en sterker en Ede Victoria had de grootste moeite om de Velpse aanvallers van de verdediging af te houden. Niettemin wilde het niet lukken om snel de gelijkmaker te scoren. Een zuiver doelpunt van Patrick 'Patjuh'Begemann werd afgekeurd vanwege, zoals eerder gezegd, vermeend 'hands' even daarvoor door Sander Schollen.  In de 67ste minuut viel eindelijk de gelijkmaker. Een uitstekende diepe bal van Boy 'Pinda' Nefkens op de snelle rechtshalf Mark 'Markie'Schollen werd door de laatste goed voorgegeven waarna de bal half geraakt werd door een Edese verdediger. De diepe spits Brian 'Gio'Donderwinkel was er als de kippen bij om de 2-2 in te schieten.

Na de gelijkmaker was het nagenoeg éénrichting verkeer op het doel van Ede Victoria. VVO 3 moest wel alert blijven op de uitvallen en een aantal malen moest Thomas Begemann ook ingrijpen. Wat hij deze middag steeds uitstekend deed. VVO 3 mocht echter niet winnen. Illustratief hiervoor was het moment dat Sam 'Wodka'Reijnen neergehaald werd in het Edese strafschopgebied, de scheidsrechter ook de fluit naar de mond deed, maar vervolgens dacht laat ik maar niet tegen 'ons' fluiten. Een aanfluiting zogezegd. Omdat dit voorval de druppel was overwogen een aantal VVO 3 spelers om uit protest de wedstrijd te staken. Coach Michel 'Papa'Schollen liet ze echter doorspelen omdat hij overtuigd was dat de winst alsnog over de streep getrokken kon worden. Helaas wilde dit niet lukken en kreeg VVO 3 voor de tweede week achtereen te weinig.

Na afloop overheerste echter ook de tevredenheid over de manier waarop de wedstrijd gedomineerd werd. Dit zal de houvast moeten zijn voor de komende wedstrijden tegen SKV thuis en Wodanseck uit. Voorzitter Willem 'Merab'Nefkens en coach Schollen konden en wilden de ploeg niets verwijten na deze wedstrijd en gaven aan op dezelfde voet verder te willen gaan. Voorzitter Nefkens weet dat zijn spelers zo alleen maar meer waard worden. Hij werd na de wedstrijd al benaderd over de mogelijkheid Luuk 'Matic' Motshagen over te nemen. Dit ketste af op de prijs omdat hij vasthield aan de hoogte van de transfersom, wetende dat hij aan het einde van het seizoen meer zou kunnen bijschrijven op zijn bankrekening.

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie