januari/februari 2013

3-2-2013

Geen winnaar in duel Wodanseck 2 – VVO 3 

Door de weersomstandigheden voorafgaand aan het duel Wodanseck 2 – VVO 3 van zaterdag jl. werd er door velen verwacht dat deze wedstrijd zou dorden afgelast, wat voor de derde maal geweest zou zijn. Niets was minder waar. Sterker nog, de omstandigheden om te voetballen waren op het aanvangstijdstip van de wedstrijd best heel redelijk te noemen. Er stond een koud windje maar met af en toe een zonnetje was het prima toeven op Sportpark Duitsekamp in Wolfheze. Beide ploegen bleken ook wel weer toe te zijn aan een partij voetbal na een lange stop vanaf begin december 2012. Vooraf waarschuwde Coach Michel 'Papa' Schollen er voor dat Wodanseck een taaie tegenstander zou zijn wat ook zo bleek te zijn. Mede daardoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen konden hier volgens ons tevreden mee zijn.

VVO 3 begon heel behoorlijk aan de wedstrijd al was te merken dat er enig gebrek aan wedstrijdritme was. Zoals vaker probeerde VVO 3 de wedstrijd te controleren en met snelle uitvallen te scoren. Al in de 8ste minuut slaagde deze opzet. Een lange bal van Sjors 'Giorgio' Antheunis op Brian 'Gio' Donderwinkel werd door een verdediger van Wodanseck verkeerd beoordeeld waardoor Donderwinkel vrij kon doorlopen en eenvoudig wist te scoren, 0-1. Een snelle voorsprong blijkt echter dit seizoen geen garantie voor succes voor VVO 3. Ook dit keer was dat zeker niet zo. In het verdere verloop van de eerste helft gaf VVO 3 zelfs de controle uit handen en ontstonden er steeds meer kansen voor Wodanseck. Gelukkig stak keeper Thomas 'Meerits' Begemann in een uitstekende vorm en wist hij vaak zijn doel schoon te houden. Wij roepen hem dan ook uit tot 'Man of the Match'. In de slotfase van de eerste helft nam VVO 3 weer de regie in handen wat ook leidde tot wat kleine kansen en waarbij zij uitstekend voetbal lieten zien met veel combinaties. Hierdoor kon er thee worden gedronken met een 0-1 voorsprong.

In de kleedkamer werd het spel van de laatste 10 minuten nog even aangehaald door Coach Schollen maar bleek er verder niet veel te zeggen. Er was immers een voorsprong en er waren zeker geen aanwijzingen dat VVO 3 de wedstrijd ging verliezen. Vol vertrouwen werd er dan ook aan de tweede helft begonnen.

Er bleek echter een heel ander VVO 3 te staan , of een veel beter Wodanseck natuurlijk, want het team kwam niet meer in het spel. Wodanseck creëerde steeds meer kansen waardoor het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam ook in de 57ste minuut. Een prima voorzet van rechts werd goed ingekopt door een Wolfhezense aanvaller, 1-1. VVO 3 had het in deze fase van de wedstrijd erg zwaar en kwam er ook nauwelijks uit met snelle counters. Daarnaast werd er veel te veel balverlies geleden . Dus was het haast onvermijdelijk dat Wodanseck op voorsprong zou gaan komen. In de 66ste minuut werd deze angst waarheid. Een vrije trap werd in de doelmond van VVO 3 geplaatst waar hij goed ingekopt werd en keeper Begemann kansloos was, 2-1.

Pas na deze goal leek VVO 3 weer te beseffen dat ze 3 punten mee konden nemen uit Wolfheze. En ging het weer voetballen zoals het kan, waardoor de wedstrijd nog interessanter werd. Beide teams gingen voor de winst waardoor er aan beide kanten kansen ontstonden.  Waar voor Wodanseck meestal keeper Begemann in de weg stond, kon VVO 3 het vooral op de eigen afwerking schuiven. En ging de scheidsrechter, die verder uitstekend floot, in de fout door een voorzet van Mark 'Markie' Schollen (eindelijk weer terug na een sleutelbeenbreuk) op Patrick 'Patjuh' Begemann te beoordelen als achter geweest. Dit had de gelijkmaker betekent want Patrick Begemann kopte de bal hard en goed geplaatst binnen. Later ging de scheidsrechter overigens nogmaals in de fout door het vlaggen voor buitenspel te negeren bij een aanval van Wodanseck. Dit leidde tot een overtreding van Luca 'Beer'Geurds op een aanvaller uit Wolfheze en een vrije trap op een voor VVO 3 gevaarlijke positie.

Gelukkig beschikt VVO 3 over een heel aantal spelers die zomaar een ingeving kunnen krijgen. Ditmaal was het Luuk 'Matic' Motshagen die er in de 72ste minuut ineens stond en de bal van een Wodanseck verdediger wist veroveren. Motshagen twijfelde even maar plaatste de bal vervolgens goed in de verre hoek langs de Wolfhezense doelman , 2-2. Na de gelijkmaker volgden er nog wel een heel aantal goede kansen voor VVO 3 maar wist Wodanseck ook nog wel een aantal malen in de buurt van het VVO 3 doel te komen. Er werd echter aan beide kanten wonderwel niet meer gescoord waardoor de 2-2 ook de eindstand werd.

Na afloop was de technische staf van VVO 3 van mening dat het gelijkspel een terechte afspiegeling van de wedstrijd was. Waar de coach van Wodanseck overigens van mening was dat zijn team een overwinning had verdiend. Maar dan had hij, naar onze bescheiden mening, toch echt naar een andere wedstrijd zitten kijken. In ieder geval helpt dit punt VVO 3 niet verder in een gewenste klim naar boven dus worden veel van de komende wedstrijden al 'finales'. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen koploper Blauw Geel '55 8 op zaterdag 16 februari. Wij zijn benieuwd.

 

 01-02-2013

 Ton Messing doet 't weer

Een groot deel van team VVO 3 zaterdag,aangevuld met een aantal enthousiaste aanhangers, is gisterenavond weer helemaal klaargestoomd voor de hervatting van de competitie. Nadat Ton het team voor aanvang van het seizoen al eens onder handen had genomen deed hij dat gisteren nog steviger. Fanatiek als Ton altijd is raasde en tierde hij over het veld wat er voor zorgde dat de spelers continu scherp en vol inzet trainden. Zeker de conditie is op een hoog peil gebracht in deze training , die desondanks volledig met de bal was.

Na afloop waren een heel aantal spelers behoorlijk 'gesloopt' maar zeer voldaan. En gaven zij te kennen Ton graag nog eens terug te willen zien, en vooral horen dan. Ton Messing zelf was zeer tevreden over de beleving bij de spelers en ook hij had veel plezier beleefd aan de training. Waarbij hij toezegde nog wel eens te willen verschijnen. Met een vloeibaar geschenk werd Ton zeer bedankt voor deze keer. Wij zijn zeer benieuwd wat er a.s. zaterdag in de uitwedstrijd tegen Wodanseck terug te zien, en te merken, is van zijn training.

             

 

8-1-2013

VVO 3 zaterdag hervat de training

Woensdag 9 januari hervat team VVO 3 zaterdag weer de training op de woensdagavonden. Na een lange pauze is het weer tijd om de conditie op peil te krijgen en het balgevoel terug. Totdat de competitie weer begint , begin februari gepland, zullen er nog diverse pittige trainingen volgen waarvan er 1 door Ton Messing zal worden verzorgd.

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie