Nieuws maart 2013

24-3-2013

Koude douche voor VVO 3

Een snijdende koude wind heeft VVO 3 gisteren schijnbaar parten gespeeld in de uitwedstrijd tegen Barneveld 3. De sterke wind uit het Oosten zorgde voor een gevoelstemperatuur van -13. Hierdoor werden de spelers op het veld nauwelijks warm. Waar VVO 3 normaliter veel gebruik kan maken van de snelheid en meestal makkelijk het doel van de tegenstander weet te vinden kwam dat nauwelijks uit de verf. De problemen werden zichtbaar in de opbouw van achteruit en de balaannames en balbehandeling voorin. Waar aanvallers als Brian 'Gino'Donderwinkel , Boy 'Pinda'Nefkens en Patrick 'Patjuh'Begemann normaal prima de kansen weten af te maken lukte ook dat deze keer niet. Achteraf klaagden veel spelers over het feit dat zij nauwelijks warm geworden waren. En dat zal dan ook wel de oorzaak zijn van de ijskoude douche die VVO 3 vlak voor tijd opliep. Barneveld 3 wist namelijk 5 minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker te scoren. Hiermee eindigde deze wedstrijd in 2-2. Het was wel een sportieve wedstrijd die uitstekend geleid werd door de Barneveldse scheidsrechter. En dat was, na de ervaringen van een week eerder, ook wel weer fijn om mee te maken.

VVO 3 kwam weer redelijk goed uit de startblokken. In het begin van de wedstrijd werd er bij vlagen nog heel aardig gecombineerd en goed opgebouwd. Na 10 minuten leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht toen Mark 'Markie'Schollen een briljante steekpass ontving van Sjors 'Giorgio'Antheunis en deze goed wist voor te zetten op Brian 'Gio' Donderwinkel. En die faalde uiteraard niet, 0-1.

Na 14 minuten was de euforie al weer weg. Een afstandsschot op het VVO 3 doel leek eenvoudig door Thomas 'Tommy'Begemann gestopt te kunnen worden. De kou en wind zorgden er echter voor dat de bal door zijn handen glipte, 1-1.  VVO 3 leek hierna even van slag. En voelde aan dat het een lastige wedstrijd was. Er werden diverse goede kansen gemist en dan zinkt je soms toch de moed in de (ijskoude) schoenen. Rolf 'Lenny'Peters had hier al op gerekend en voor de zekerheid zijn schoenen dan ook maar thuis gelaten. In de 26ste minuut hielp Luuk 'Matic' Motshagen de ploeg er weer bovenop door een corner vanaf links, geholpen door de wind, in 1 keer in het Barneveldse doel te draaien, 1-2. Een wereld goal waarvan Motshagen ook ijskoud aangaf dat het zeker zo bedoeld was.

Tijdens de theepauze werd in de kleedkamer aangeven dat de ploeg op de goede weg was maar dat er wel rommelig en niet met volle overtuiging gespeeld werd. Barneveld 3 zou een tegenstander zijn waar VVO 3 van moet kunnen winnen.

Aan de tweede helft werd dan ook vol goede moed begonnen. Maar niets lukte meer. VVO 3 creëerde nog diverse uitstekende mogelijkheden om de voor sprong uit te bouwen maar gaandeweg de tweede helft lukte dat ook Barneveld 3. Thomas Begemann had het in ieder geval drukker dan in de eerste helft. En als je zelf niet scoort dan loop je de kans punten te verliezen. In de 85 ste minuut gebeurde dat dan ook. Het spel van VVO 3 kraakte op dat moment aan alle kanten en daarvan wisten de Barnevelders te profiteren. Gerommel in de VVO verdediging zorgde ervoor dat de bal ongelukkig achter doelman Begemann verdween, 2-2. In de laatste 5 minuten was VVO 3 niet meer in staat om toch nog de 3 punten te halen, sterker nog, ook Barneveld kreeg nog een kans. Dat zou teveel van het goede geweest zijn en gelukkig wist VVO 3 nog wel het ene punt mee naar Velp terug te nemen.

Over 2 weken wacht een ander Barnevelds team, SDV Barneveld 10. Een ploeg die wij zien als de sterkste in deze competitie. VVO 3 mag dan laten zien wat het echt waard is.

 

19-3-2013

Wedstrijd VVO 3 – Ede Victoria vv 2 gestaakt

VVO 3 begon jl.. zaterdag de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Ede Victoria vol goede moed. De afgesproken doelstelling was om ook deze wedstrijd in winst om te zetten zodat de ploeg wellicht kon gaan aanhaken bij de bovenste plaatsen in de competitie. Helaas bleek een groot deel van het team van Ede Victoria met hele andere bedoelingen naar Rozendaal gekomen te zijn. Zeker hun trainer/coach, volgend seizoen nota bene trainer van het eerste elftal van Ede Victoria, liet zich van zijn slechtste kant zien in de eerste helft. Al snel in de eerste helft begonnen zij vervelende trekjes te vertonen. Veel verbaal geweld gebruiken, alle beslissingen van de prima leidende scheidsrechter Aveskamp aanvechten, gemene trappen uit het zicht van de scheidsrechter, overdreven vallen bij ingrijpen van VVO 3 spelers etc. 

In ieder geval bleek scheidsrechter Aveskamp al snel in de eerste helft genoodzaakt om het spel stil te leggen en de Edese aanvoerder bij zich te roepen. Dit bleek effect te hebben want het bleef tot het rust signaal redelijk rustig. In de tweede helft speelde de trainer/coach zelf mee en werd het 'uiteraard' alleen maar erger. Ede Victoria ging meer pressie voetballen waardoor VVO 3 het ook een stuk moeilijker kreeg. Was het daarbij gebleven was het goed geweest. Helaas vonden veel Edese spelers het nodig om nog meer verbaal geweld te gebruiken naar de scheidsrechter en grensrechter, en gemene overtredingen naar VVO 3 spelers. Die overigens niet meegingen hierin , maar zich wel behoorlijk geïntimideerd voelden. 

Uiteindelijk was er rond de 75ste minuut, scheidsrechter Aveskamp had daarvoor het spel alweer een keer stil gelegd, geen sprake meer van normaal voetbal. Duidelijk is dat de maatschappelijke discussie over respect rond het voetbalveld aan veel spelers, en de coach, van Ede Victoria 2 is voorbijgegaan. Op advies van de Edese aanvoerder, die aangaf niet meer te kunnen instaan voor de veiligheid van spelers en leiding van VVO 3, werd de wedstrijd geheel gestaakt. Wel bij een 1-0 stand voor VVO 3.

Dit doelpunt was in de eerste helft, in de 20ste minuut, gemaakt door Patrick 'Patjuh' Begemann. Hij deed dit op aangeven van Boy 'Pinda' Nefkens die een vrije trap van Eric 'Goofy' de Boer in 1 keer had doorgepasst voor het doel. Een belangrijk doelpunt want waarschijnlijk blijft deze stand ook staan en kan VVO 3 toch de 3 punten bijschrijven. Wat terecht is want het kan natuurlijk niet zo zijn dat een ploeg die zich gedraagt als Ede Victoria nog profijt zal kunnen halen hieruit. Gelukkig zijn er nog veel teams als VVO 3 die voetballen voor hun plezier waardoor het toch leuk blijft. Ede Victoria zal hopelijk door de KNVB ter verantwoording worden geroepen en de gevolgen ondervinden van hun gedrag.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Barneveld 3. In ieder geval een tegenstander waarvan we uit een eerdere ontmoeting weten dat zij ook voor hun plezier voetballen. 

 

 

10-3-2013

VVO 3 klaart de klus

VVO 3 zaterdag heeft op een druilerig en fris Sportpark de Pinkenberg zaterdag jl. de wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander, VVOP 7 uit Voorthuizen, uitstekend volbracht. Waar wij vorige week nog schreven dat het spel slecht was bleek dat deze zaterdag, gelukkig, anders te zijn. En dat terwijl de technische staf verre van tevreden was over hoe er in de voorbije week getraind was. De uitwedstrijd tegen VVOP 7 werd eerder dit seizoen, al was dat met een gehavende ploeg, met 4-1 verloren. Nu was er sprake van een echte voetbalwedstrijd waarin de meeste, en vooral ook de betere, kansen voor VVO 3 waren. Al met al stonden zij na 90 minuten ook terecht met 3 punten in de zak. Zij wonnen met 2-1.

VVO 3 begon even onrustig aan de wedstrijd maar al snel hadden zij de concentratie te pakken. Een neutrale toeschouwer moet ook geregeld onder de indruk zijn geweest van de manier waarop er balbezit gehouden werd. De ploeg liet een groot deel van de eerste helft de bal goed rondgaan. Pas aan het einde van de eerste helft verslapte het weer iets maar VVO 3 kwam eigenlijk nooit echt in gevaar. En als VVOP dan dicht bij het doel kwam was daar altijd nog de onverzettelijke Luca 'Beer'Geurds, die werkelijk een soevereine wedstrijd speelde. Wij adviseren de directie van VVO 3 om hem snel langer vast te leggen. Naast Geurds was ook Thomas 'Meerits'Begemann een zekerheidje. Zeer alert reagerend zorgde hij er vaak voor dat de bal weer snel terug in het spel was en er direct weer druk op de VVOP verdediging gezet kon worden. VVO 3 controleerde de wedstrijd maar scoorde deze keer niet in de eerste helft. Volgens ons is dat in de historie van dit team nog niet voorgekomen. Er waren uiteraard wel wat kansen. Zo spatte een werkelijk prachtig afstandsschot van Sjors 'Giorgio' Antheunis uiteen op de lat en had Boy 'Pinda' Nefkens de 1-0 op zijn schoen maar belandde de bal via de binnenkant paal weer in het veld. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 stand thee drinken.

In de kleedkamer werd gezegd dat er prima en gecontroleerd gevoetbald werd. Deze controle moest in de tweede helft vastgehouden worden en dan kwamen de kansen weer vanzelf. In ieder geval was een iedereen het er over eens dat er zeer behoorlijk gevoetbald werd. En dus begon het team zelfverzekerd aan de tweede helft.

Hierin werd de lijn van de eerste helft prima voortgezet. Het duurde weer heel even voordat men echt weer scherp was maar al snel bleek dat het haast niet zo kon zijn dat VVO 3 met lege handen zou eindigen. Maar voetbal is een onberekenbaar spel en er ontstond ook een wedstrijd waar veel in zat. Grotere kansen voor VVO 3 en wat spelde prikjes door VVOP 7. Tactische omzettingen om de regie weer in handen te krijgen, op balbezit spelen etc. VVO 3 speelde in de tweede helft zeer volwassen en het spel was vaak een genot om naar te kijken. Alleen de afronding, daar ontbrak het lang aan.

In de 73ste minuut was het eindelijk raak. Een uitstekende diepe pass van Patrick 'Patjuh'Begemann op Nefkens werd door de laatste prima benut met een laag schot in de verre hoek., 1-0. Het zorgde voor een ontlading bij Coach Michel 'Papa' Schollen. Hij zou hier later over zeggen: "Ik was zo er op gebrand van dat wij deze wedstrijd moesten winnen, en gunde het mijn spelers door de manier waarop zij speelden ook zo, dat het er op dat moment echt uit kwam". "Als wij zo alle wedstrijden spelen dan kunnen wij nog op een mooie plek eindigen".

VVO 3 kwam ook nauwelijks in de problemen meer. De druk op het VVOP doel hield aan, al bleek wel dat er rekening gehouden moest worden met de kwaliteiten van de spelers van VVOP. Het bleef een geduchte tegenstander. In de 81ste minuut maakte Brian 'Gio' Donderwinkel aan alle illusies een einde. Ondanks dat hij deze keer niet goed in de wedstrijd zat, hij was die ochtend teruggekomen van een stage in Groningen, scoort hij dat toch weer. Deze keer begon de aanval bij Luuk 'Matic' Motshagen die een harde bal geeft op Nefkens. Het vlaggen voor buitenspel door de grensrechter werd, terecht, niet overgenomen door scheidsrechter Aveskamp. Nefkens kon hierdoor Donderwinkel inspelen die niet aarzelde om de bal langs de VVOP doelman te tikken voor de 2-0.

Na dit doelpunt zette VVOP nog extra aan, al dan niet gevoed door het gevoel dat aan de 2-0 van VVO 3 buitenspel vooraf ging. In ieder geval kwam er meer druk richting VVO 3 doel. Dit zorgde af en toe voor wat onrustig wegwerken en VVO 3 verloor even de controle, maar niemand had het gevoeld dat het nog mis kon gaan. Totdat VVOP in de 88ste minuut de aansluitingstreffer wist te maken. Een voorzet vanaf links kon door een VVOP aanvaller, die nota bene tussen Eric 'Goofy' de Boer en Sander 'Mooisander' Schollen stond, ingekopt worden, 2-1. En dan wordt het toch nog even spannend. Al kreeg VVO 3 weer kansen met snelle counters, een spel wat zij goed beheersen. VVOP lukte het niet meer om gelijk te maken en dus bleven de drie punten in Velp. En naar onze mening, toch terecht.

Wij hopen volgende week weer zo'n wedstrijd te mogen verslaan want alleen het kijken zorgt dan al voor veel voetbalplezier. Wanneer het weer dan ook nog een beetje meer meezit wordt het hopelijk weer een mooie zaterdag wanneer Ede Victoria 2 op bezoek komt. De uitwedstrijd tegen hen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Aanvang 15.00 uur.

 

 

5-3-2013

Slecht spelen en toch winnen

VVO 3 moest zaterdag in het verre De Glind (bij Barneveld) aantreden tegen het plaatselijke De Glind 2. De weersomstandigheden waren redelijk te noemen, hooguit wat fris, maar het veld was zeer slecht. Fatsoenlijk combinatievoetbal was dan ook mede hierdoor nauwelijks mogelijk. Maar VVO 3 kwam verder ook niet aan behoorlijk spel toe. De vleugels werden nauwelijks gebruikt terwijl juist het systeem iets was aangepast voor deze wedstrijd naar een 4-2-3-1. Omdat de technische staf vaker had geconstateerd dat het middenveld over geslagen werd, en de kracht ligt in de snelle aanvallers, was voor deze variant gekozen. De ploeg stond overigens onder de leiding van assistent-coach Pascal 'Capellas'Schollen (Coach Michel 'Papa' Schollen was weer eens in Limburg 'scouten'). Maar ook wanneer VVO 3 slecht speelt weet het vaak wel kansen te benutten, zo ook in deze wedstrijd. VVO 3 speelde zeer efficiënt, tot grote frustratie van de tegenstander die ook steeds fysieker gingen spelen. Waar overigens  ook VVO 3 spelers zich in lieten meeslepen. Door het juist benutten van de kansen eindigde de wedstrijd in een goede overwinning voor VVO 3, 1-4.

De wedstrijd leek trouwens verkeerd te beginnen voor VVO 3. in de 16de minuut liet keeper Patrick 'Patjuh'Begemann, die zijn afwezige broer Thomas 'Meerits' Begemann verving, een schot vanaf de rand van het 16 meter gebied door zijn handen glippen, 1-0. Zo'n misser is overigens een zeldzaamheid voor 'Patjuh' Begemann. Slechts 2 minuten later zette VVO 3 al orde op zaken. Een goede actie over de linkerkant van Boy 'Pinda' Nefkens eindigde met een voorzet op de voor de goal gekomen Sjors 'Giorgio' Antheunis die binnen kon tikken voor de 1-1.

VVO 3 zetten hierna nog even wat meer aan wat in de 21ste minuut weer tot een doelpunt leidde. Weer Nefkens veroverde de bal en speelde Brian 'Gio' Donderwinkel aan die, als een echte spits, niet aarzelde en van buiten de 16 meter de bal via de lat binnen schiet voor de 1-2. Donderwinkel maakte hiermee in 14 wedstrijden zijn 14de doelpunt.

Hierna duurde het even voordat de wedstrijd weer opleefde. Voor een neutrale toieschouwer was het ook geen geweldig schouwspel dus de doelpunten moesten voor enig vermaak zorgen. In de 40ste minuut wist Antheuis een pass te geven op Donderwinkel die echter onderschept werd door een verdediger. De bal stuiterde echter op waarna Donderwinkel deze met een lob subtiel over de keeper in het doel wist te plaatsen, 1-3. Wat ook de ruststand werd.

De tweede helft was zo mogelijk nog slechter en wij hebben daar dan ook niet veel goeds over te melden. Beide teams bleven aanmodderen en fout op fout stapelen. Omdat de spelers van De Glind voetballend nu eenmaal niet zo sterk zijn dat zij het VVO 3 echt moeilijk konden maken, buiten wellicht wat zeer schenen/kuiten etc., kwam de overwinning ook nooit in gevaar. In de 85ste minuut maakte VVO 3 een definitief einde aan het mogelijke geloof in een goede afloop bij De Glind. Luuk 'Matic' Motshagen gaf een keurige steekpass op Nefkens, welke niet buitenspel stond, die vervolgens op de keeper schiet. Gelukkig kreeg hij een herkansing die hij wel keurig wist af te ronden, 1-4.

Volgende week mag VVO 3 eindelijk weer een thuiswedstrijd spelen. Om 15.30 uur wordt er dan op de Pinkenberg afgetrapt tegen het sterke VVOP 7. Hopelijk is de ploeg dan wel weer in goede doen. Een aantal overwinningen op rij zou goed zijn voor VVO 3 zaterdag.

 

1-3-2013

'Mister Vitesse' Theo Bos overleden

Spelers en leiders van team VVO 3 zaterdag hebben geschokt kennis genomen van het overlijden van 'vriend van VVO 3' Theo Bos. Een echte voetbalman met een mooie loopbaan als speler en trainer, maar bovenal ook een goed en sociaal mens die altijd zichzelf bleef. Zijn overlijden is een groot gemis voor de voetbalwereld, maar zeker voor iedereen die hem lief had. 

In het eerste seizoen van het bestaan van team VVO 3 zaterdag heeft Theo belangeloos, en met veel plezier, een gasttraining gegeven aan het team. Een geweldige ervaring die alle spelers voor altijd met zich blijven meedragen.

Team VVO 3 zaterdag wenst zijn echtgenote Marieke, kinderen Luuk, Tess en Lotte en verdere familie en betrokkenen veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Wij zullen hem nooit vergeten.

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie