Nieuws april 2013

28-4- 2013

Slaapverwekkende winst voor VVO 3

De VVO 3 supporters die jl. dachten een mooie wedstrijd te kunnen gaan zien en om die reden af waren gereisd naar Opheusden, voor de wedstrijd tegen DFS sv 5, kwamen bedrogen uit. Het werd uiteindelijk een saaie, zelfs bij vlagen slaapverwekkende, wedstrijd van een slecht niveau. En dat terwijl het prima voetbal weer was op het fraaie sportpark 't Heerenland. Als excuus kan worden aangevoerd dat VVO 3 een aantal veldspelers ( Boy 'Pinda' Nefkens en Robbert 'Handjes' Wielema ) en begonnen gewaardeerde krachten als Eric 'Goofy'de Boer, Sjors 'Giorgio'Antheunis en Sander 'Mooisander'Schollen niet geheel fit aan de wedstrijd. Ook was doelman Thomas 'Tommy' Begemann afwezig waardoor zijn broer Patrick 'Patjuh' Begemann de honneurs als sluitpost waar moest nemen. VVO 3 wist de wedstrijd toch wel overtuigend te winnen, met 1-4.

Coach Michel 'Papa'Schollen had derhalve nog wat te puzzelen gehad voorafgaande aan deze wedstrijd. Hij kwam dan ook met een wellicht noodgedwongen, maar wel aardige, tactische vondst. Luca 'Beer'Geurds werd als aanspeelpunt in de aanval geposteerd. De coach rekende er op dat het wat makkelijker voetballen zou zijn tegen DFS en dus gaf hij het team als opdracht mee om verzorgd te voetballen en per linie op te bouwen naar de aanval. Daar dan Geurds in te spelen die een bal kan vasthouden totdat de rest aangesloten zou hebben. Het was een goede gedachte maar om die dan vlekkeloos uit te voeren bleek lastiger. Wel kon geconstateerd worden dat Geurds als breekijzer gebruikt zou kunnen worden in de spits.

Onder toeziend oog van de ervaren trainer Ton Messing, m.i.v.. volgend seizoen aan de technische staf toegevoegd, werd er om 15.00 uur afgetrapt. VVO 3 begon geconcentreerd maar al in de 2de minuut stond het met 1-0 achter. Een afstandsschot van DFS kwam , waarschijnlijk door de wind en het veld geholpen, op een vreemde manier over keeper Begemann in het VVO doel terecht. Een lucky goal van DSF, dat zeker.

Dit doelpunt hielp wel VVO 3 in het zadel. Zij hielden de controle over de wedstrijd ( de hele 90 minuten ook ) en er ontstonden vele mogelijkheden om gelijk te maken en afstand te gaan nemen. DFS kwam de gehele eerste helft nauwelijks echt gevaarlijk in de buurt van het VVO 3 doel. In de 13de minuut vind VVO 3 de aansluiting Luuk 'Matic'Motshagen wist vanaf rechts Geurds te vinden die zich vrij kon spelen en inschieten, 1-1.

De gelijkmaker was het sein voor VVO 3 om de druk eens wat op te voeren. Toch zat er nauwelijks tempo in het spel, van beide teams overigens. VVO leek de energie te missen en DFS de kwaliteit of kracht. De passing was slecht aan beide kanten, in ieder geval veel te zacht. Er werd weinig alert gereageerd en zeker niet scherp. Er ontstonden bovendien wat irritaties op het veld waar de Velpse voetballers op reageerden, wat niet ten goede komt van de concentratie. In de 28ste minuut wist VVO 3 een voorsprong te nemen. Een prima voorzet van de man met het hardste schot, Mike 'Het kanon' Elfferich, werd door een eerst struikelende Mark 'Markie'Schollen in het DFS doel geschoten, 1-2. Dit werd ook de ruststand.

In de kleedkamer werd besproken dat het allemaal wat lamlendig was en de passing niet strak genoeg. Daarnaast dat iedereen alleen maar met voetbal moet bezig zijn en niet met irritaties. Duidelijk was dat DFS niet een tegenstander was/is waar VVO 3 bang voor hoeft te zijn. 

Vol goede moed werd er dan ook aan de tweede helft begonnen. Volgens ons is het de meeste saaie tweede helft ooit geworden. Voetbal technisch al niet heel goed (Bert Jacobs noemde het ooit hotse-knots-begonia voetbal, Red.) en dan ook nog eens in een tempo waarbij je de krant kon lezen. De supporters werden dus niet verwend. DFS bleek slechts een paar maal in staat om in de buurt van keeper Begemann te komen, en dan vaak ook nog uit dode spelmomenten. En de spelers van VVO 3 leken geen zin te hebben om zich bovenmatig in te spannen, wat ook niet nodig was maar wel leuk had kunnen zijn voor een goed doelsaldo.

Het duurde dan ook tot de 70ste minuut voordat VVO 3 weer wist te scoren. Inmiddels had Coach Schollen enkele spelers en posities ( al dan niet tijdelijk ) gewisseld, nadat er nauwelijks druk naar voren meer was. Dit bleek goed uit te pakken. Een prima diepe bal van Antheunis werd door Brian 'Gio' Donderwinkel opgepikt die er een sterke loop actie op liet volgen en natuurlijk niet faalde bij het inschieten vrij voor de keeper, 1-3. Weer 7 minuten later maakte VVO 3 aan alle illusies bij DFS, mochten die er zijn geweest, een einde. Ditmaal begon het bij Mark Schollen die zijn snelheid gebruikte en de DFS verdediging het nakijken gaf. Voor de keeper gaf hij vervolgens de bal aan de attent meegelopen, en vrijstaande, Tim 'Bam' Elfferich die geen moeite meer had om de 1-4 aan te tekenen.

De wedstrijd zat hiermee volledig op slot en kabbelde verder tot het eindsignaal. Veel grote kansen ontstonden er dan ook niet meer. Hopelijk heeft VVO 3 volgende week, in de thuiswedstrijd tegen Wodanseck, meer energie. Want anders houden wij ons hart vast voor de uitslag. VVO 3 zaterdag heeft voldoende kwaliteit maar zal deze dan ook echt moeten gebruiken. Wij zullen het zien en u weer op de hoogte houden.

  

21-4-2013

VVO 3 toont veerkracht

VVO 3 heeft zaterdag jl. aangetoond over veerkracht te beschikken. De kop van dit artikel had ook kunnen zijn : 'weer geen winst voor VVO 3' maar dat zou afbreuk doen aan het feit dat de ploeg werkelijk gestreden heeft voor de winst. De wedstrijd was tegen SKV 3 uit Wageningen, die zij dit seizoen (opmerkelijk genoeg) voor de eerste maal troffen. In ieder geval bleek het een gelijkwaardige tegenstander te zijn, wat ook uit de stand op de ranglijst op te maken is. De teams staan op de plaatsen 6 (SKV ) en 7 (VVO 3 ). SKV zette VVO 3 tweemaal op achterstand maar deze trok het evenveel keren weer recht, En hiermee werd de eindstand 2-2. Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag.

VVO 3 kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. In de 7de minuut leidde wanorde in de defensie bij VVO 3 de 0-1 van SKV in. Een Wageningse aanvaller kon op de rand van het 16 meter gebied vrij aannemen en in de korte hoek inschieten, langs de mistastende keeper Thomas 'Tommy' Begemann. Na deze treffer trachtte VVO 3 de wedstrijd in handen te krijgen wat ook lukte. Er ontstonden prima mogelijkheden maar de aansluiting vinden slaagde niet.  De sterke defensie van SKV, de juiste richting, de lat, het overzicht, de juiste timing of wat dan ook bleek spelbreker te zijn in de eerste helft.

In de rust werd dit besproken en gezegd dat het moest lukken om tegen te scoren en wellicht ook te winnen. De opstelling aan het begin van de tweede helft bleef ongewijzigd wat goed leek uit te pakken. In de 49ste minuut wist VVO 3 eindelijk het doel te vinden van SKV. Een uitstekende assist van Patrick 'Patjuh' Begemann op Boy 'Pinda' Nefkens werd uiteraard door de laatste afgerond. Dit met een laag schot vanaf rechts in de linkerhoek langs de Wageningse doelman, 1-1.

Na deze aansluitingstreffer leek VVO 3 de wedstrijd ook onder controle te krijgen. Er ontstonden nog een aantal mogelijkheden om een voorsprong te nemen maar gaandeweg in de tweede helft nam SKV het weer over. De druk op het VVO doel nam toe en de ploeg moest het weer hebben van de counters. In de 75ste minuut leek het noodlot toe te slaan. SKV zette grote druk richting keeper Begemann. Een voorgegeven bal werd door, de weer hard werkende, Sjors 'Giorgio'Antheunis weggekopt, maar ging de verkeerde richting uit. Robbert 'Handjes' Wielema kopte hem hierdoor i.p.v.. over de achterlijn in het eigen doel, 1-2.

VVO 3 herpakte zich echter uitstekend na deze tegenslag. In no time hadden zij de druk op de Wageningse doelman weer opgevoerd en aanval na aanval rolde richting de SKV defensie. Deze leek stand te gaan houden en de daarmee ook de voorsprong vast te houden. De aanhang van VVO 3 had zich dan ook al verzoend met een nederlaag toen in de 88ste minuut er toch gerechtigheid kwam. Nu zorgde Nefkens voor de juiste assist op de grillige aanvaller Brian 'Gio'Donderwinkel. Als een echte spits bedacht hij zich geen moment en schoot de bal hard en hoog in de korte hoek in het SKV doel, 2-2. Hiermee was ook de eindstand bereikt. VVO 3 hield de druk op het Wageningse doel wel aan maar er viel helaas geen treffer meer voor VVO, en gelukkig ook niet voor SKV.

Volgende week wacht weer een finale voor VVO 3, willen zij nog hoog gaan eindigen dit seizoen. Hierbij is het team wel afhankelijk van wat andere teams doen, maar deze competitie heeft al vele verrassende uitslagen laten zien. De uitwedstrijd tegen DFS sv 5 in Opheusden zal dus wel gewonnen moeten worden. De thuiswedstrijd eindigde overigens in een 6-3 overwinning voor VVO 3.

 

7-4-2013

Een helft teveel voor VVO 3

Vorige week heeft u hier kunnen lezen dat VVO 3 jl. zaterdag aan moest treden tegen de, volgens de redactie,  sterkste ploeg uit deze competitie SDV Barneveld 10. En dat VVO 3 dan kon laten zien wat zij echt waard waren. Welnu, dat hebben zij gedaan. helaas voor iedereen die VVO 3 zaterdag een warm hart toedraagt gebeurde dat slechts 1 helft. En werd de ploeg in de tweede helft dan ook overklast door de Barnevelders. Gezegd moet worden dat wanneer VVO 3 zaterdag de hele wedstrijd dezelfde concentratie en inzet op had kunnen brengen dan was de einduitslag wellicht gunstiger uitgevallen. Een heel aantal doelpunten kwam voort uit persoonlijke fouten en gebrek aan concentratie. Maar SDVB beschikt ook over het vermogen de tactiek zodanig te wijzigen dat zij een wedstrijd weer onder controle krijgen. VVO 3 verloor uiteindelijk dik met 3-7. En dat terwijl zij met een 2-1 voorsprong waren gaan rusten.

VVO 3 zaterdag begon wel uitstekend aan de wedstrijd, die onder prima weersomstandigheden gespeeld werd. De tactiek was wederom de snelheid gebruiken voorin om zo te kunnen scoren. Wat in de 6de minuut al een doelpunt opleverde. Een uitstekende cross pass van Brian 'Gio' Donderwinkel op Boy 'Pinda'Nefkens, die op volle snelheid lag, werd door de laatste uitstekend in de verre hoek langs de Barneveldse doelman geschoten, 1-0. De vreugde was wel van korte duur want 6 minuten later werd verdediger Robbert 'Handjes' Wielema uitgespeeld waarna de Barneveldse aanvaller hard langs doelman Thomas 'Tommy'Begemann kon inschieten, 1-1.

De eerste helft duurde voort met aanvallen, en kansen, over en weer. VVO 3 kreeg daarvan nog wel de beste kansen maar de bal ging er tot aan de 42 ste minuut niet in. Luuk 'Matic' Motshagen , die overigens al licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen was en de tweede helft zich moest laten wisselen, nam een corner die werd afgeslagen. Hij wist echter de bal opnieuw in te brengen waarna Sjors 'Giorgio' Antheunis met het hoofd de ruststand op het bord zette, 2-1.

In de rust kon niet anders geconstateerd worden dat VVO 3 een groot deel van de eerste helft prima had lopen voetballen, maar het spel ook een deel aan SDVB had overgelaten. Coach Michel 'Papa' Schollen gaf aan dat een bal verkeerd aan kan komen en zelfs verkeerd gegeven maar dat het nooit aan de inzet mag liggen. Op inzet was immers ook de ruststand bereikt en was VVO 3 in de eerste helft minimaal gelijkwaardig geweest aan SDVB.

De tweede helft begon echter direct verkeerd. Zoals gezegd had SDVB tactisch het een en ander gewijzigd en waren er bij VVO 3 ook wat spelers gewisseld. VVO 3 kwam vanaf het begin ook niet meer in het spel. In de 50ste minuut betekende dit de aansluitingstreffer voor het vriendenteam uit Barneveld. Een diepe bal viel tussen de VVO verdediging en keeper Begemann, waarbij er slecht gecommuniceerd werd in de achterhoede, en SDVB kon de 2-2 binnen schieten. Slechts 1 minuut later leek VVO 3 weer orde op zaken te kunnen stellen want een Barneveldse verdediger maakt hands in het strafschopgebied waarna scheidsrechter Aveskamp de bal op de stip legde. Patrick 'Patjuh' Begemann wist dit buitenkansje uiteraard te benutten, 3-2.

Dat was ook direct het laatste echte wapenfeit van VVO 3. Luttele minuten later, in de 53ste minuut, wist SDVB alweer langszij te komen. Met een prima afstandsschot, waarbij de verdediging van VVO de schutter geen strobreed in de weg legde, werd keeper Begemann gepasseerd, 3-3. Hierna leek VVO 3 totaal gebroken en wist ook niet meer onder de druk van SDVB uit te komen. Een ongelukkig eigen doelpunt van Mark 'Markie'Schollen in de 61ste minuut (hij kopte in eigen goal nadat er weer slecht ingegrepen was) bleek teveel te zijn. SDVB stond ineens op voorsprong, 3-4.

VVO 3 hield nog wel enige tijd stand maar een gedwongen wissel van Sander 'Mooisander' Schollen, die eerder heel veel vuil werk had weten op te knappen zorgde voor nog meer onrust in de verdediging van VVO 3. In de 84ste en 85ste minuut wist Mike 'Het Kanon' Elfferich zijn man niet af te stoppen, hij greep beide keren onvoldoende in, die vervolgens eenvoudig de 3-5 en 3-6 voor SDVB wist aan te tekenen. In de 88ste minuut werd het nog erger doordat Wielema uitgespeeld werd op de rand van de 16 meter en de Barneveldse aanvaller hiermee de 3-7 eindstand kon laten noteren.

Volgende week is er weer een speelvrij weekend voor VVO 3. Hopelijk doet deze rust het team goed zodat wij nog een uitstekende eindsprint van VVO 3 zaterdag kunnen verwachten. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen SKV op 20-4.

 

.

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie