Nieuws mei 2013

20-5-2013

VVO 3 laat feestje niet verstoren door verlies

De vrienden van VVO 3 traden zaterdag jl. aan tegen SKV 3 op Sportpark de Zoom te Wageningen. Vooraf was er al reden tot enige feestvreugde door de verjaardag van topscorer Brian 'Gio'Donderwinkel en deze kon nog groter worden wanneer er gewonnen werd van het lastige SKV 3. De thuiswedstrijd was geëindigd in een 2-2 gelijkspel dus VVO 3 was gewaarschuwd. Al direct vanaf het begin bleek dat VVO 3 het erg lastig zou krijgen in deze wedstrijd, uiteindelijk ook dat een goed resultaat er niet in zou zitten want er werd met 4-1 verloren. De spelers van VVO 3 waren zich er niettemin van bewust dat de doelstelling, eindigen bij de eerste 5 in de competitie, gehaald was in het eerste jaar in de 5de klasse. En dus leek het in de kleedkamer alsof ze kampioen waren geworden, wat bij menig bezoeker van het Sportpark een glimlach op het gezicht liet verschijnen. Verlies of niet, het vriendenteam vind altijd een reden voor een feestje.

Zoals gezegd werd al direct na de aftrap duidelijk dat VVO 3 een lastige middag zou krijgen. Vanaf de 4de minuut liep de ploeg ook al achter de feiten aan want SKV stond toen al op 1-0. Niet voor het eerst dit seizoen was VVO 3 al snel op achterstand gezet. Ditmaal viel het doelpunt uit een vrije trap van SKV die, hoog door het midden (?!), bij een volledig vrijstaande Wageningse aanvaller terecht kwam die geen moeite had de 1-0 binnen te tikken.

Dit doelpunt schudde VVO 3 wel weer wakker want al snel was de concentratie wel aanwezig. De gehele eerste helft ging het spel dan ook op en neer met doelkansen voor beide ploegen. Het lukte VVO 3 helaas niet om de aansluiting al voor de rust te vinden. In de kleedkamer werd dan ook afgesproken om de regie op het middenveld, die men een groot deel van de eerste helft had, vast te houden. De kansen kwamen immers dan vanzelf.

VVO 3 begon echter de tweede helft weer even onrustig als de eerste helft. En kwamen zij een aantal keren ook goed weg en niet op een nog grotere achterstand. Aan de andere kant zorgde de snelheid en doelgerichtheid van Donderwinkel, Patrick 'Patjuh'Begemann en Boy 'Pinda'Nefkens ook voor veel druk op de SKV defensie. In de 77ste minuut viel eindelijk de aansluitingstreffer. Patrick Begemann ontving een lange bal van Menno 'Puyol' Kostelijk waarna hij zijn directe tegenstander wist uit te kappen en van buiten het 16 meter gebied binnenkant paal langs de Wageningse doelman binnen te schieten, 1-1.

De vreugde was wel van zeer korte duur want al in de 79ste minuut kwam SKV weer op een 2-1 voorsprong door een prachtig doelpunt van linksback …Mike 'Het Kanon'Elfferich. Zijn eigen doelpunt zorgde voor veel opmerkingen dat hij beter in de spits gezet kon worden. VVO 3 ging vervolgens snel op zoek naar de 2-2 maar verloor daarmee ook de grip op de wedstrijd. En ook de concentratie. SKV wist in de 83ste door een grote fout in de VVO 3 verdediging, er werd door het midden uitverdedigd waarbij de bal gemakkelijk onderschept kon worden en langs keeper Thomas 'Tommy' Begemann ingeschoten, op 3-1 te komen. Hiermee viel alle geloof bij VVO 3 weg wat uiteraard ook te zien was in het spel. In de 87ste minuut werd het nog erger want een corner kon door een Wageningse speler ook nog achter keeper Begemann gekopt worden voor de 4-1. Een ietwat geflatteerde uitslag misschien, gelet op de hele wedstrijd, maar de winst voor SKV 3 was niet minder verdiend.

Dit was de laatste wedstrijd van dit seizoen. Een seizoen waarin bleek dat VVO 3 aardig mee kan komen in de 5de klasse en dus zal het team ook in het seizoen 2013/2014 in dezelfde klasse gaan spelen. En dan gaan we voor een nog groter feestje …… Tot volgend seizoen !

 

 

13-5-2013

VVO 3 is wel gegroeid

VVO 3 zaterdag heeft in de wedstrijd van jl. zaterdag laten zien dat het dit seizoen toch zeker wel voetballend gegroeid is. Tegen Blauw Geel '55 8 liet de ploeg zien wel rustig te kunnen opbouwen en op balbezit te spelen. En zo te wachten op de kansen i.p.v. de lange bal naar voren te kiezen. Ineens leek ook de balans in het team te kloppen. Uiteraard moet deze ploeg nog veel beter kunnen maar als deze wedstrijd de opmaat is naar volgend seizoen dan wacht de VVO 3 aanhangers nog veel moois. Jammer dat het publiek deze wedstrijd weg was gebleven want zij hebben zeker wat gemist. Aan het begin van het seizoen was de uitwedstrijd tegen deze tegenstander met liefst 7-4 verloren (na een 2-4 voorsprong voor VVO 3) en nu kwam de overwinning nauwelijks in gevaar. Blauw Geel '55 8 heeft in deze competitie lang de koppositie bezet gehad maar was inmiddels teruggevallen naar een 3de plaats, nog wel 3 plaatsen boven VVO 3 zaterdag. Je kunt dus spreken over een geduchte tegenstander. Voor de Edenaren stond er weinig meer op het spel, het kampioenschap is uit het zicht. VVO 3 wilde echter wel voor een extra 3 punten gaan, en dan is het mooi als die er ook komen. De ploeg won met 2-0.

Direct vanaf de aftrap liet VVO 3 zien dat de intentie was om te winnen en verdedigend niets weg te geven. De centrale verdedigers Luca 'Beer'Geurds, Eric 'Goofy'de Boer en Robbert 'Handjes'Wielema speelden een soevereine wedstrijd en de backs Mike 'Het kanon' Elfferich, Sander 'Mooisander' Schollen en Mark 'Markie'Schollen bleven de gehele wedstrijd geconcentreerd spelen. Daarnaast is ook doelman Thomas 'Tommy' Begemann enorm gegroeid. Het is dan ook jammer dat hij naar Australie vertrekt na dit seizoen. 

Op het middenveld heersten Sjors 'Giorgio'Antheunis en Boy 'Pinda' Nefkens, bijgestaan door de altijd hard werkende Sam 'Wodka' Reijnen, de man met de goede trap Luuk 'Matic'Motshagen en de met goed overzicht spelende Rolf 'Lenny' Peters. De aanvallers Tim 'Bam' Ellferich, Patrick 'Patjuh'Begemann en Brian 'Gio'Donderwinkel zorgden voor veel gevaar en bleken veelal een plaag voor de Edese verdedigers.

De eerste helft ging overigens nog wel enigzins gelijk op, al kunnen wij niet ontkennen dat de betere doelkansen voor VVO 3 waren. Maar niemand werd nerveus van de 0-0 stand bij de rust. In de kleedkamer heerste een ontspannen sfeer en de overtuiging dat er gewonnen kon worden. En zo geschiedde dus. Direct vanaf het begin van de tweede helft liet VVO 3 weer blijken dat het voor de winst ging en kwam er meer en meer druk op het doel van Blauw Geel'55 te staan. Een aantal mooie kansen werden niet benut maar in de 65ste minuut was het eindelijk toch raak. Peters gaf een uitstekende pass op Donderwinkel die de bal strak en hard voor het doel geeft, waarna hij bij de verre paal door de mee opgekomen Geurds ingegleden kon worden, 0-1.

Blauw Geel '55 moest nu komen wat zij uiteraard ook deden, het blijft immers een goede ploeg. VVO 3 bleef echter bij de les en loeren op de mogelijheden. In de 79ste minuut wisten zij de wedstrijd te beslissen. Een corner van Motshagen werd door de sterke Patrick Begemann tussen 2 man in binnengekopt, 2-0. In de minuten hierna kregen beide teams nog een goede kans maar er werd niet meer gescoord.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd, uit tegen het eveneens sterke SKV 3 uit Wageningen. De thuiswedstrijd hiertegen werd met 2-2 gelijkgespeeld. Mocht VVO 3 nu echter weten te winnen, en Blauw Geel '55 8 verliest thuis van koploper SDV Barneveld 10, dan zit er zelfs nog een derde plaats in voor het Velpse vriendenteam. En dat zou dan weer een geweldige prestatie zijn.

 

6-5-2013

Weer winst voor VVO 3

Op een zonovergoten Sportpark de Pinkenberg ontving VVO 3 zaterdag tegenstander Wodanseck 2 uit Wolfheze. Een tegenstander waar de ploeg eerder dit seizoen veel moeite mee bleek te hebben, de uitwedstrijd eindigde ook in een 2-2 gelijkspel. Ook deze zaterdag bleek het nauwelijks anders te zijn, waarbij gezegd moet worden dat het plots warme weer wellicht van invloed is geweest. Al hadden beide teams daar uiteraard mee te maken. Coach Michel 'Papa'Schollen had voor deze wedstrijd ook het vertrouwde 4-4-2 gewijzigd naar 4-2-3-1, wat ook zorgde voor wat onwennig voetbal. Niettemin stond VVO 3 aan het einde van de wedstrijd wel met de volle buit, en 3 belangrijke punten, in de zak. de wedstrijd eindigde in 2-1. Een gelijkspel had er voor Wodanseck ook in kunnen zitten, de ploegen waren gelijkwaardig aan elkaar,  ook al waren de betere kansen in de wedstrijd wel voor VVO 3.

Zoals gezegd begon VVO 3 wat onwennig aan de wedstrijd, en voorzichtig. Er werd duidelijk gezocht naar het juiste spelritme. Wodanseck echter was wel gelijk bij de les. Dit zorgde dan ook al vroeg in de wedstrijd voor wat hachelijke situaties voor het doel van de weer uitstekend keepende doelman Thomas 'Tommy'Begemann. Hij hield de ploeg deze middag meermalen op de been. In de 13de minuut werd VVO 3 al op achterstand gezet. Een voorzet werd opzij gelegd op een vrijstaande aanvaller van Wodanseck die geen moeite had om van dichtbij in te schieten, 0-1.

Dit tegendoelpunt zorgde er wel voor dat VVO 3 wakker werd geschud. De druk werd opgevoerd en de ploeg ging ook duidelijk beter voetballen. reeds 4 minuten later (17de minuut) wist VVO dan ook al de gelijkmaker te scoren. Een prima genomen vrije trap door Luuk 'Matic'Motshagen werd door de sterke Patrick 'Patjuh'Begemann over de Wolfhezer doelman in de verre hoek ingekopt, 1-1. VVO 3 hield de druk nog een hele tijd vol en er waren ook nog een paar uitstekende kansen op een voorsprong, die er echter niet in wilden. Ook Wodanseck, wat er een aantal malen goed uitkwam, kreeg kansen. Toch bleef de 1-1 staan tot aan de rust.

In de kleedkamer werd besloten om terug te gaan naar het vertrouwde 4-4-2. En er werd gezegd dat er zeker niet verloren mocht worden van Wodanseck. Vol goede moed werd dan ook aan de tweede helft begonnen. VVO 3 ging deze goed van start. De druk op de verdediging van Wodanseck hield weer aan, zoals ook in de eerste helft een groot deel gespeeld was. Toch moest VVO 3 op blijven passen voor de aanvallen van Wodanseck. Ondanks het wisselen naar het vertrouwde systeem was er zelfs op een gegeven moment sprake van verwarring over de posities bij VVO 3. Hierdoor werd er een deel heel rommelig en onrustig gevoetbald. Toch zou Coach Schollen later zeggen dat hij in de tweede helft meer vertrouwen had op een goede afloop dan in de eerste helft. Dit was niet verwonderlijk.

In de 66ste minuut kwam VVO 3 op voorsprong. De grillige Brian 'Gio'Donderwinkel zette een actie in die eindigde met een schot wat door de doelman van Wodanseck afgeweerd werd. De rebound was echter wel voor Donderwinkel, 2-1. Waar hij eerder een eigen actie eindigde met een schot op de paal was het nu wel raak voor hem, toch al weer zijn 20ste doelpunt dit seizoen.

Donderwinkel bleek  hiermee ook de matchwinner te zijn want de voorsprong bleef staan tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Aveskamp. Er waren nog wel wat kansen over en weer maar niets hiervan leidde tot treffers. En dus had VVO 3 de belangrijke 3 punten behaald. Volgende week ontvangen zij Blauw Geel'55 8. Deze ploeg is na een goede start van het seizoen nogal teruggezakt, al moeten wij niet vergeten dat VVO 3 in Ede met 7-4 verloor. Tijd voor een goede revanche dus.

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie