Nieuws juli-augustus 2013

28-8-2013

VVO 3 nog niet in vorm

Team VVO 3 speelde zaterdag 24-8 jl.haar eerste wedstrijd van het seizoen. Het betrof de bekerwedstrijd tegen FC Zutphen 5 op het mooie Sportpark 't Meijerink . FC Zutphen 5 had reeds een aantal trainingen en oefenwedstrijd afgewerkt en dat was dan ook duidelijk te merken. VVO 3 kwam gewoon tekort. Waar vorig jaar de eerste bekerwedstrijd in winst werd omgezet was dat nu anders, VVO 3 verloor met 5-1.

In de eerste helft kon de ploeg nog aardig aanhaken, zij het geregeld met hangen en wurgen. De nieuwe doelman Jan 'Lange Jan' Tanis weerde zich uitstekend en pakte een aantal goede ballen. Hem valt dan ook niet veel te verwijten. na 8 minuten wisten de Zutphenaren al op 1-0 te komen. Één van hun aanvallers kon aannemen centraal in de verdediging en vrij langs Tanis binnen te schieten. De verdediging was er op dat moment nog niet helemaal bij, waar ze de rest van de eerste helft wel goed bij de les bleef. Sander 'Mooisander'Schollen en Robbert 'Handjes'Wielema speelden zelfs een heel behoorlijke wedstrijd. In de 40ste en 44ste minuut werd de wedstrijd beslist door FC Zutphen 5. De 2-0 kwam weer tot stand doordat een Zutphense aanvaller onvoldoende werd belemmerd en deze vrij kon inschieten en bij de 3-0 werd er te laconiek verdedigd en vervolgens werd Tanis door de slimme aanvaller van  FC Zutphen 5 naar de verkeerde hoek gestuurd.

Na rust begon VVO 3 weer slecht en liep FC Zutphen ook snel uit naar een hogere score. In de 51ste minuut werd de 4-0 gescoord door een hakbal van een Zutphenaar, na een voorzet, waarmee keeper Tanis verrast werd. In de 57ste minuut gooide FC Zutphen de wedstrijd helemaal op slot door met een strak schot prima de 5-0 aan te tekenen. VVO 3 zette echter nog wel even aan, an FC Zutphen nam gas terug. Keeper Tanis hield verder zij doel schoon  en in de 70ste minuut werd VVO 3 toch nog beloond voor de inzet met een treffer. Een corner van Luuk 'Matic'Motshagen werd door spits Patrick 'Patjuh' Begemann keurig binnengekopt voor 5-1.

Hiermee had VVO 3 de eerste wedstrijd 'in de benen' en kan geconcludeerd wordend at er nog heel wat werk te verrichten valt voor de technische staf. Gelukkig volgen er nog 2 bekerwedstrijden waarin het team wedstrijdritme op kan doen. Domper in deze wedstrijd was wel dat Eric 'Goofy'de Boer snel uitviel met een oude knieblessure die steeds weer op blijft spelen. Gevreesd wordt dan ook voor zijn voetballoopbaan bij VVO 3 zaterdag. Het wegvallen van deze sfeer- en spelmaker zou toch een aderlating zijn voor de ploeg. Wij hopen dan ook op een herstel van hem.

 

22-8-2013

VVO 3 zaterdag weer in training !

In tegenstelling tot vorig seizoen heeft VVO 3 de trainingen nu wel hervat in de week voor het eerste bekerduel. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd of dit ook invloed gaat hebben op het resultaat in de hele bekercompetitie. Vorig jaar werd alleen de eerste bekerwedstrijd gewonnen met 2-1.

Er is echter nog een wezenlijk verschil. Ton 'Boomsma' Messing nam nu de eerste training op zich en dat heeft het team geweten. Helaas ontbraken er een viertal belangrijke spelers maar toch waren er liefst 12 aanwezig, waaronder 2 van de 3 'Groningers'.  In ieder geval zou het met de conditie voor a.s. zaterdag al goed moeten zitten. daarnaast heeft het team nu heel duidelijk gemerkt wat de plannen voor komend seizoen zijn. Ton besprak met het team waar hij aandacht aan gaat schenken in de trainingen. En Michel 'Papa' Schollen zal in de trainingen waar Ton er niet is dezelfde lijn volgen. De doelstelling voor komend seizoen van de technische staf is om van dit vriendenteam ook een nog beter voetballend team te maken, wat zeker het plezier bij iedereen ten goede zal komen.

En dat plezier was er, ondanks dat het een zeer pittige training was, ook nu zeker al. Er werd veel gelopen, met bal wel, maar alle spelers gingen er voor. Aan het eind van de training was er pas even tijd voor ontspanning. En moe maar zeer voldaan gingen de vrienden weer naar huis. Waarna zij 's nachts vast hebben gedroomd van mooie overwinningen. Wij zijn zeer benieuwd hoeveel er gaan komen.

 

8-8-2013

IN DE STARTBLOKKEN !

VVO 3 zaterdag is klaar om te beginnen aan een nieuw seizoen. Net als bij grote broer Vitesse zijn er nauwelijks nieuwe spelers aangetrokken. Uiteraard moest wel doelman Thomas 'Thommy' Begemann vervangen worden, die in Australie is gaan spelen. De zoektocht naar een nieuwe doelman heeft geleid tot het contracteren van Jan 'Lange Jan' Tanis, een hardcore keeper. Wij verwachten dat Jan zich snel zal aanpassen en een belangrijke rol kan spelen in de ambities van team VVO 3 zaterdag. Aan zijn instelling zal het zeker niet liggen.

Zoals gezegd zult u verder alle vertrouwde gezichten weer terug gaan zien op het veld. Naast het veld, en op het trainingsveld, zult u wel geregeld een nieuw gezicht aantreffen. Om de groep door te laten groeien is de technische staf uitgebreid met de gerenommeerde trainer Ton Messing. Hij heeft de kwaliteiten om deze groep op de essentiële punten beter te maken. De voorzitter, Willem 'Merab' Nefkens, was zeer verguld met het feit dat het gelukt was hem binnen te halen en riep in zijn enthousiasme dan ook dat zijn team mee ging doen om het kampioenschap.

Wij zullen gaan zien waar het eindigt dit seizoen. Het begint vroeg want al op zaterdag 24 augustus speelt VVO 3 een bekerwedstrijd in Zutphen tegen de plaatselijke FC. Op woensdag 21 augustus zal Ton Messing de groep voorbereiden op deze wedstrijd. Wij zien u graag als supporter bij onze wedstrijden komend seizoen !.  

 

 

 

3-7-2013

 

 VVO 3 ZATERDAG SLUIT SEIZOEN WEER AF

Vrijdag 28-6 was het weer zo ver. De feestelijke afsluiting van een redelijk goed voetbal seizoen door team VVO 3 zaterdag. De locatie was deze keer in het 'hol van de leeuw', bij de voorzitter/hoofdsponsor Willem 'Merab'Nefkens thuis in Rheden. Toevalligerwijs werd een deur verder het seizoen afgesloten door een team van vv Rheden, waar VVO 3 in het seizoen 2011/2012 2 wedstrijden op het scherpst van de snede van wist te winnen. Een confrontatie bleef nu overigens uit.

De avond werd gevuld met weer een uitgebreide barbeque, bekostigd uit de bij elkaar gespeelde winstpremies door het team. De drankvoorraad was betaald door de 'Vrienden van VVO 3'. Daarnaast waren er diverse kado's uit te delen. Zo kreeg iedereen een VVO 3 zaterdag sweatshirt uit handen van de voorzitter. Wilma Nefkens (gastvrouw) en Wilma Schollen (wasvrouw het hele seizoen) kregen bloemen van het team. Teammanager en fotograaf Carla Kostelijk ontving ook een bloemetje met een fotografieboek. En voorzitter Nefkens kreeg van coach Michel 'Papa' Schollen een boek over het voorzitterschap. Dit omdat andersom de coach ieder seizoen voorzien werd van naslagwerken over voetbaltrainingen. Verder ontving ieder aanwezige een aluminium bidon van de hoofdsponsor.

Klapstuk van de avond was natuurlijk de uitreiking van de 'Speler van het jaar' , al kwam de speech van Brian 'Gio' Donderwinkel daar ook zeer dichtbij. Om met de laatste te beginnen, Donderwinkel had voor iedereen, spelers, leiding, scheidsrechter en technische staf een persoonlijk woordje. Dit werd zeer gewaardeerd door alle aanwezigen. Hij overtrof zichzelf (had het werkleijk voorbereid) en zijn speech van een seizoen eerder tijdens een etentje bij de Chinees. Hij was nu wel te begrijpen.

De verkiezing van de 'Speler van het jaar' was zeer spannend gebleken. 5 spelers werden nl. zeer gewaardeerd en met punten bekroond door medespelers en staf. Dit resulteerde in een uitslag waarbij 2 spelers uiteindelijk op een gedeelde 4de plaats eindigden met 29 punten. Het waren Sam'Wodka'Reijnen en Thomas 'Tommy'Begemann. De laatste kreeg in ieder geval wel het unieke poloshirt van het team met oud-speler erop. Hij gaat het team verlaten en studeren in Australie. Alle foto's van dit evenement vind u in het fotoalbum.

   De einduitslag van het seizoen 2012/2013 :

       1. Sjors 'Giorgio' Antheunis    42 punten     

2.  Luca 'Beer'Geurds               35 punten

    3.  Brian 'Gio' Donderwinkel      34 punten    

 

 

 Feestelijke laatste training VVO 3

In een opperbeste stemming heeft VVO 3 gisteren de laatste training van dit seizoen afgewerkt. Dit kwam niet in het minst doordat Luuk 'Matic' Motshagen jarig was. Een aantal spelers had nog wel wat weken langer willen trainen maar niettemin genoot iedereen van deze laatste keer. Het plezier droop er af en er was deze keer ook veel ruimte voor balorigheid.

Zeker Sam 'Wodka' Reijnen, Brian 'Gio'Donderwinkel en de jarige Motshagen lieten zich in dat opzicht van hun beste, of wellicht beter, slechtste kant zien. Zij waren dan ook al voor de training begonnen met vieren van de verjaardag van Motshagen.

In ieder geval wist Donderwinkel, tijdens het verjaardagsfeest in de kleedkamer, er nog wel een uiterst serieuze speech uit te persen. Wij hebben hem dat 1 x eerder horen doen en toen was er geen touw aan vast te knopen maar ditmaal zaten er nog een aantal opmerkingen in die door de rest begrepen werden. Mooi was het dan ook dat hij in zijn emotionele bui de trainer-coach Michel 'Papa'Schollen en zijn assistent Pascal 'Capellas'Schollen bedankte voor de trainingen van het afgelopen seizoen. Ook de coach bedankte alle jongens voor hun inzet op de trainingen en hoopte iedereen komend seizoen weer gezond terug te zien. Zij zullen elkaar zeker nog ontmoeten op de traditionele feestelijke afsluiting van het seizoen op 28 juni.

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie