Nieuws September 2013

29-9-2013

VVO 2 verliest tevreden

VVO 2 zaterdag heeft in Dieren tegen gedeeld koploper vv Dieren 4 met 5-0 verloren. En toch waren spelers en staf tevreden na afloop. Tot de 70ste minuut had VVO 2 prima meegevoetbald met de Dierenaren, die wel een overwicht hadden. VVO 2 wist ook kansen te creëeren, alleen afmaken lukte niet. Zeker de eerste helft stemde een ieder goed, pas vlak voor rust wist Dieren 4 op voorsprong te komen. Het systeem was voor deze wedstrijd, in samenspraak met de spelersgroep, gewijzigd in 4-3-3. Dit bleek redelijk goed uit te pakken. Waar VVO 2 het in de seizoenen hiervoor vaak op conditie wist te winnen, is dat tot op heden niet het geval. En vallen de doelpunten vooral in het laatste deel van de wedstrijd. Zo ook deze zaterdag in Dieren. Dus daar ligt dan ook nog wat trainingsarbeid. 

Dieren 4 liet direct vanaf de aftrap zien dat het niet voor niets één van de topposities bekleed. VVO 2 werd direct gedwongen vanuit de verdediging aan te vallen en vv Dieren maakte het spel. Niettemin leken de mannen uit Dieren het nog niet gemakkelijk te gaan krijgen, want VVO 2 kreeg ook kansen maar verzuimde ze direct te benutten. Waar VVO 2 last had van de grensrechter, die niet altijd goed begreep wat buitenspel is, had Dieren 4 dat van de VVO doelman Jan 'Lange Jan'Tanis. Hij wist zijn doel aardig schoon te houden en verrichtte een aantal knappe reddingen. Helaas voor de VVO'ers viel er kort voor rust, 43ste minuut, toch een tegendoelpunt. Een Dierense aanvaller wist over rechts door te komen en voor te geven. En vervolgens kon deze binnen getikt worden langs Tanis voor 1-0.

VVO begon aan de tweede helft vol vertrouwen. Het spel van de eerste helft was in ieder geval veel beter geweest dan de weken hiervoor. Dus was het zaak dit vast te houden. Dit duurde tot de 55ste minuut. Op dat moment voerde Dieren 4 weer een aanval over rechts uit, linksback Mike 'Het Kanon' Elfferich greep wel in maar de Dierense aanvaller wist toch de bal voor te krijgen. Doordat er onvoldoende communicatie en/of opgelet werd kon deze heel eenvoudig langs de aan de grond genagelde keeper Tanis geschoten worden, 2-0.

VVO 2 kwam hierna ook niet meer goed in het eigen spel. Alhoewel er nog wel een aantal 100% kansen waren, o.a. voor Boy 'Pinda'Nefkens, Patrick 'Patjuh' Begemann en Brian 'Gio'Donderwinkel. Geen van hen wist de bal echter in het Dierense doel te krijgen. In de 70ste minuut kwam Dieren 4 ook zeer discutabel op een 3-0 voorsprong. Hier zat de verder uitstekend leidende scheidsrechter ernaast. Bij een 1 op 1 situatie voor het VVO doel werd er namelijk 'laat maar' geroepen, wat niet toegestaan is. In ieder geval zorgde dit ervoor dat er vrij ingeschoten kon worden. De protesten van de VVO spelers mochten niet baten. 

Bij VVO was het geloof duidelijk weg na dit voorval. Waardoor de uitslag ook nog groter ging uitvallen. In de 82ste minuut viel de 4-0. Op een voorzet werd onvoldoende gereageerd en eenvoudig gescoord. In de 90ste minuut viel ook nog eens bij een Dierense uitval de 5-0. Al met al toch een geflatteerde uitslag, ook al was Dieren de betere. Wij vonden een 3-1 meer recht doen aan de wedstrijd in ieder geval. Dat mocht echter niet zo zijn. En dus moet het team zich weer opmaken voor een stevige training die zal moete leiden tot een goede wedstrijd tegen AVW '66 6 volgende week. U leest het weer hier. 

 

 

22-9-2013

Onrust stijgt bij VVO 2 

 

Terwijl de weersomstandigheden uitstekend waren, en er aan de stemming binnen team VVO 2 zaterdag ook niets mankeerde, bleken er andere krachten die er zaterdag op de Pinkenberg voor zorgden dat VVO 2 weer met lege handen bleef staan in de thuiswedstrijd tegen VDZ 3. VVO 2 had zeker in de eerste helft een veldoverwicht maar de ervaren mannen van VDZ 3 bleken slimmer te voetballen. En hadden daarom aan een aantal kansen genoeg. Hoe het kan dat het bij VVO 2 voetballend niet klopt is iets waar de technische staf, vertelde Coach Michel 'Papa'Schollen later, nog niet helemaal uit is. Het frisse van weleer is uit het spel. Terwijl er goed getraind wordt, waarin veel aandacht voor het inspelen en de opbouw, blijkt dit nog niet vertaald te kunnen worden naar de wedstrijden. Het is alsof de spelers te veel moeten denken en het vertrouwen ook missen. Het team heeft een aantal makkelijk scorende spelers maar juist deze weten het net nu maar niet te vinden. Ook bij voorzitter Willem 'Merab' Nefkens zorgt het voor wat onrust. Hij heeft immers de ambities voor dit seizoen niet onder stoelen of banken gestoken en is zeker niet gelukkig met het spel tot nu toe. Uw verslaggever zag dan ook na afloop Nefkens een indringend gesprek hebben met Coach Schollen. Op de vraag of dit alles gevolgen heeft voor de positie van de Coach gaf Nefkens aan nog steeds vertrouwen te hebben in de technische staf. Of dat bij de spelers ook zo is, vragen wij ons af. Een aantal van hen maakte namelijk een toespeling op het vertrek van Schollen. Wij blijven de ontwikkelingen nauwlettend voor u volgen.

Al in de 13de minuut van de wedstrijd keek VVO 2 tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf links werd door de spits van VDZ, die voor verdediger Mike 'Kanon' Elfferich kwam, goed binnen geschoten, 0-1.  De achterstand zorgde er op dat moment niet voor dat VVO nerveus werd. Al had niemand het tegendoelpunt verwacht. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van VDZ, al waren er geen uitgespeelde kansen van VVO. Het werd echter nog erger, waar men rekende op de 1-1 viel in de 24ste minuut de 0-2. En op een manier die VVO 2 onwaardig is. Een aanvaller van VDZ kreeg hierbij, vrijstaand in het 16 meter gebied, de bal aangespeeld, mag vervolgens ook nog even draaien en weet de bal daarna onder keeper Jan 'Lange Jan'Tanis door in te schieten. 

Vlak voor rust (minuut 44) wist VVO 2 eindelijk wat terug te doen. Al kwam het doelpunt rommelig tot stand, hij lag in het net achter de VDZ doelman. Aanvoerder Menno 'Puyol'Kostelijk gaf de bal vanaf rechts voor richting VDZ doel waar Patrick 'Patjuh' Begemann stond om hem aan te nemen en in te schieten, 1-2. Scheidsrechter van Mourik telde een heel aantal minuten bij waardoor de eerste helft zeker 50 minuten duurde. In de tweede helft corrigeerde hij dit overigens door 4 minuten voor tijd af te fluiten. Voor VVO 2 maakte dit allemaal toen niet meer uit. 

Tijdens de theepauze was de hele VVO ploeg er nog van overtuigd dat de wedstrijd niet verloren zou worden. De vele aanvallen van de eerste helft, ondanks de gemiste mogelijkheden, sterkte dit vertrouwen. Dus meende de technische staf niet te veel te hoeven ingrijpen, maar niets was minder waar. De ploeg kwam zeer slecht uit de kleedkamer en begon haast naïef aan de de tweede helft. 

In de 50ste minuut stond de gehele VVO verdediging niet op te letten bij een vrije trap voor VDZ. Waar zij dachten aan buitenspel kon hiervan geen sprake zijn waardoor de spits van VDZ zomaar vrij kon aannemen om de bal vervolgens achter keeper Tanis te schieten, 1-3. VVO begon hierna nog meer naar voren te voetballen al zagen de toeschouwers wel dat er overtuiging miste in het spel. Een aantal goede kansen ontstonden er wel maar VDZ maakte in de 64ste minuut aan alle illusies een eind. Een voorzet vanaf rechts kon achter keeper Tanis getikt worden voor de 1-4. Veel spelers lieten hierna het hoofd hangen. Een aantal liet zien nog wel te willen maar als je niet meer als team er wat van wilt maken is het uiteraard hopeloos. En ging deze wedstrijd dan ook als een nachtkaars uit. 

Na afloop wist iedereen, ook de spelers, dat het verlies van VDZ 3 onnodig was. Maar wist men ook dat er kwalitatief niet veel geboden was, en er verloren was op effectiviteit. En daarmee zullen de trainers verder moeten. Ook al weten wij dat deze ploeg ieder seizoen weer slecht op gang komt, het is dit jaar wel erger dan vorige jaargangen. Maar het is wellicht ook de wisselvalligheid van een jonge ploeg, in dit geval mannen die ook nog drukke studies hebben ( en alles wat daarbij hoort ). Gelukkig bederft dit alles niet de sfeer binnen het team want gezamenlijk hebben zij zaterdagavond, bij het verjaardagsfeest van Sam 'Wodka' Reijnen en Mike Elfferich, het zeer 'gezellig' gemaakt. Dat dan weer wel. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen vv Dieren 4 op het programma, zonder Coach Schollen. Hij kreeg van voorzitter Nefkens een week rust. Is dat vreemd ?….

 

 

 

 

17-9-2013

 

Adres website wijzigt

Het adres van de website www.vvo3zaterdag.nl is , net als de teamnaam eerder, per vandaag gewijzigd.

Hij is nu ook te vinden als www.vvo2zaterdag.nlHet vertrouwde adres blijft wel bestaan , zodat iedereen ons altijd kan vinden.

 

16-9-2013

VVO 2 zaterdag niet bij de les

Waar wij vorige week schreven dat VVO 2 naar de competitie toe groeide bleek zaterdag tegen DCS 3 in Zevenaar dat er nog heel wat werk te verrichten valt. De gehele aanwezige staf, hoofdtrainer Ton 'Boomsma' Messing incluis, zag een apathische ploeg in de eerste helft die bovendien zonder bezieling speelde. Reden genoeg voor Messing om tegen zijn gewoonte in tijdens de rust de ploeg toe te spreken. Dit leverde in ieder geval een veel betere tweede helft op , wat betreft het spel van VVO. Niettemin werd er ruim verloren van de Zevenaarders, die veel effectiever waren in het afronden ook. Het duel eindigde in 6-1.

Er werd zeer voorzichtig begonnen aan de wedstrijd door VVO. Het eerste kwartier zag het spel er nog redelijk uit al was de passing, een punt van aandacht, vaak niet goed. In de 21ste minuut viel het eerste doelpunt voor DCS. Een afvallende bal werd vanaf de 16 meter lijn strak in de verre hoek, en onhoudbaar voor keeper Jan ´Lange Jan´ Tanis geschoten. Voordat VVO goed en wel van de schrik was bekomen werd er al voor de tweede maal gescoord door DCS. Een lange bal kon door een aanvaller mee worden genomen, waarna hij alleen op Tanis af kon lopen en scoren, 2-0. Vanaf deze tegengoal liep VVO niet anders meer dan afwachtend te voetballen en vooral ook achteruit. Het spel maken is iets wat de ploeg ook nog steeds niet voldoende beheerst.

In de 30ste minuut was DCS klaar voor een tweede rondje doelpunten. Allereerst werd de bal voor het doel van Tanis door de VVO verdediging gemist, waarna Tanis het eerste schot kon weg stompen , maar een tweede schot belandde wel achter hem, 3-0. Maar 2 minuten later weer wist de handige Zevenaarse buitenspeler, nummer 12, snel naar binnen te trekken en de 4-0 goed laag binnen te schieten, 4-0.

In de tweede helft begon VVO 2, zoals gezegd veel beter en er ontstonden ook kansen. De andere instelling van VVO kwam wellicht ook omdat Messing een krat bier er op had gezet dat zij niet meer gelijk kon komen. Waar er in de eerste helft slechts 1 goede kans aan te tekenen was voor VVO,  telden wij er in de tweede helft 6. In de 57ste minuut leidde het spel van VVO tot een tegendoelpunt. Na een slimme pass van Sjors ´Giorgio´Antheunis op de snelle Mark ´Markie´ Schollen wist de laatste, ondanks dat hij door het opstuiten van de bal deze niet direct onder controle kreeg, de Zevenaarse doelman te omspelen en te scoren, 4-1.  Helaas was de vreugde van korte duur want in de 60ste minuut wist DCS , wat het nu moest hebben van counters, alweer te scoren. een schot weer vanaf de 16 meter lijn werd van richting veranderd waardoor Tanis het nakijken had, 5-1. Hierna ontstonden er nog een heel aantal kansen voor VVO maar wisten zij niet te scoren. En zakte de moed de Velpenaren in de schoenen. En dan gaf DCS ook nog eens, in de 91ste minuut, een dreun na door een voorzet vanaf rechts prima af te ronden in de verre hoek langs keeper Tanis, 6-1.

Op basis van de tweede helft had VVO meer verdiend maar wie de hele wedstrijd heeft bekeken zal zeggen dat het een terechte uitslag is. DCS 3 was duidelijk slimmer en handiger. Een aantal spelers was overigens ook wel zeer vervelend, waarvan wij vinden dat het niet hoort in een wedstrijd waar iedereen voor zijn plezier loopt te voetballen, maar ook daar moet VVO mee om kunnen gaan. De tweede helft moet dan ook maar de basis zijn voor de wedstrijd volgende week tegen VDZ 4. En dat is dan ook op het vertrouwde eigen kunstgrasveld op de Pinkenberg.

 

9-9-2013

VVO 3 groeit naar de competitie

VVO 3 zaterdag heeft gisteren, in de bekerwedstrijd uit tegen AZC 2 uit Zutphen, laten zien in een aantal weken tijd voetballend gegroeid te zijn. In ieder geval bleek in deze wedstrijd waar het naar toe kan gaan met deze ploeg, en waar nog aan gewerkt moet worden. Tegenstander AZC 2 speelt in de 4e klasse dus VVO 3 was gewaarschuwd vooraf dat het wel eens een zware wedstrijd kon worden. Koploper in de bekercompetitie FC Zutphen 5 had ook een vertegenwoordiger naar het AZC complex gestuurd om VVO een rondje aan te bieden wanneer ze het aantal tegen doelpunten onder de 5 wisten te houden ( Zij hadden immers VVO 3 met 5-1 verslagen ). Dat rondje hebben wij nog niet langs zien komen maar verwachten het volgende week omdat de eindstand 1-0 was. En daarmee kreeg VVO 3 eigenlijk nog tekort want 1-1 had verdiend geweest. Een heel aantal periodes in de wedstrijd liet VVO 3 heel aardig voetbal zien. Helaas nog te vaak afgewisseld met slechte momenten.

De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd al bleek duidelijk dat AZC voetballend verder was. Er werd in de eerste helft geregeld met wat kunst en vliegwerk voorkomen dat VVO 3 al op achterstand zou komen maar daarnaast waren er ook mogelijkheden voor de Velpenaren. Dit vaak door snelle counters, waar VVO 3 ook om bekend staat. De ruststand was daarom ook 0-0, iets waar wellicht velen niet op gerekend hadden. Omdat bleek dat VVO meer de wedstrijd moest proberen te controleren werd dit in de kleedkamer ook besproken. En begon men aan de tweede helft.

De wedstrijd controleren bleek toch lastiger dan gedacht, al moet gezegd worden dat de tweede helft van VVO 3 voetballend beter was. Niettemin kreeg het team wel al vroeg een doelpunt te verwerken. In de 58ste minuut werd Stefan 'Teun' Teunissen op links uitgespeeld en was er niet direct rugdekking. Keeper Jan 'Lange Jan' Tanis was net verder zijn goal uitgekomen en daarom kon de AZC aanvaller de bal over hem in het VVO doel plaatsen, 1-0. In het verloop van de tweede helft kreeg AZC nog diverse mogelijkheden om te scoren, maar hield Tanis zijn doel verder schoon. VVO 3 kreeg ook nog een paar uitstekende kansen maar wist deze niet te verzilveren. Daarnaast moet gezegd dat het team een penalty werd onthouden door de leidsman uit Zutphen. De irritatie over de niet altijd consequente beslissingen van deze scheidsrechter groeide ook in de tweede helft, bij beide teams overigens. Een 5 minuten voor tijd ontving een AZC speler nog een gele kaart en mocht 10 minuten, volgens de nieuwe regelgeving, afkoelen aan de kant. Hij kwam dan ook niet meer terug in het veld. Van dit numerieke voordeel wist VVO 3 ook niet te profiteren, ook al omdat AZC natuurlijk meer achteruit ging voetballen. Al met al een prima wedstrijd die veel houvast bied voor de competitie. Deze start 14-9 met een wedstrijd in en tegen het Zevenaarse DCS. Vanaf dat moment speelt VVO 3 als VVO 2 zaterdag. U leest het verslag weer hier.

 

6-9-2013

 

VVO 3 verder als VVO 2 zaterdag

Dit seizoen zal VVO 3 zaterdag verder gaan als VVO 2 zaterdag. Deze wijziging is een gevolg van het feit dat de KNVB de teams opnieuw heeft ingedeeld. VVO heeft het tweede zaterdagteam , wat niet van de grond is gekomen, terug getrokken. Omdat het voormalige VVO 2 zaterdag vervolgens al als VVO 4 was ingeschreven in de 6de klasse, en dit team ook niet hoger wenst te spelen, en VVO 3 zaterdag daardoor het hoogst spelende zaterdag team werd (5e klasse) heeft de KNVB bepaald dat zij VVO 2 werden en VVO 4 verder gaat als VVO 3. Volgt u het nog ?

Voor ons is dit jammer omdat wij zeer gehecht waren aan de naam VVO 3 zaterdag en alle teamwear e.d, aangepast hadden hieraan. Wellicht dat er volgend seizoen toch een nieuw VVO 2 zaterdag team zich aan zal dienen en dan kunnen wij weer terug naar het oude vertrouwde VVO 3. Is dit niet zo dan zullen wij alles aan moeten gaan passen. VVO 2 zaterdag klinkt ook wel goed ergens.

 
Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie