Nieuws oktober 2013

20-10-2013

Afscheidwedstrijd Eric 'Goofy' de Boer niet zonder problemen

Omdat er zaterdag jl. een speelvrij weekend was werd er, als afscheidwedstrijd van Eric 'Goofy' de Boer, een oefenwedstrijd tegen het tweede zaterdagelftal van ESCA gepland.  Bij VVO 2 zaterdag ontbraken helaas een groot aantal spelers zoals Boy 'Pinda' Nefkens, Luca 'Beer'Geurds, Luuk 'Matic' Motshagen, Tim 'Bam' Elfferich en Sam 'Wodka' Reijnen. Daarnaast was Sjors 'Giorgio' Antheunis slechts 1 helft beschikbaar en gebruikten aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk en Patrick 'Patjuh' Begemann de wedstrijd om terug te komen van blessures. Alleen Kostelijk bleek het lang te kunnen volhouden maar Begemann moest toch weer vroegtijdig afhaken. Ook de hoofdpersoon van deze middag, de Boer, kon de wedstrijd helaas niet uitspelen. Hij kampt al 1,5 seizoen met een vervelende knieblessure waardoor hij genoodzaakt is te stoppen en zich te richten op zijn studie en maatschappelijke carriere. Dit is een gemis voor het team, ook al omdat hij 1 van de sfeermakers is. 

Al met al stond er dus een zeer gehavend VVO 2. Direct vanaf de aftrap werd ook duidelijk dat de spelers onwenning waren ( er werd immers gespeeld met 3 invallers ), en de ploeg ook daarom nog niet bij de les was. Na 7 minuten stond VVO 2 dan ook al met 0-3 achter. In alle gevallen doelpunten die veroorzaakt werden door onvoldoende ingrijpen. Pas na deze achterstand begreep VVO 2 dat er ook nog wel gevoetbald moest worden. Gelukkig werd er al snel tegen gescoord door invaller Jelle Egging die de 1-3 maakte nadat hij een uitstekende lange bal kreeg van Sander 'Mooisander' Schollen (die wel gemist werd door de Esca verdediger) en Egging op snelheid vrij kon doorlopen. Niet veel later viel ook al de 2-3 , gescoord door Brian 'Gio' Donderwinkel , artistiek als Donderwinkel is achter het standbeen langs na een voorzet vanaf links door Egging. De 3-3 viel alles bij elkaar nog voor de 20ste minuut. Ditmaal was het een voorzet vanaf links van invaller Mike v.d. Moolen op Mark 'Markie' Schollen die voor het Esca doel was verschenen en niet kon missen. Hierna bleven de ploegen aan elkaar gewaagd tot het rustsignaal van scheidsrechter Aveskamp. 

In de tweede helft ging het lange tijd weer gelijk op met over en weer kansen. Helaas viel de Boer al vroeg uit in de tweede helft en moest ook Begemann kort daarna er weer af. Alles bij elkaar zorgde ook dat ervoor dat Esca nog kon uitlopen naar 3-5, wat ook de eindstand werd. VVO 2 kreeg nog wel een enkele kans die echter niet verzilverd werd. Deze oefenwedstrijd heeft de technische staf dan ook geleerd dat het belangrijk voor het team is dat basisspelers er zijn, en dan ook fit zijn. Want dat de ploeg kan voetballen is duidelijk. Nu moeten zij alleen nog stabieler worden. 

Volgende week is er wederom geen wedstrijd. De uitwedstrijd tegen AVW'66 5 is verplaatst naar 23 november. 

 

 

13-10-2013

'Ze kunnen het wel !'

Dat was wat meerdere toeschouwers zeiden die gisteren op Sportpark de Pinkenberg in Rozendaal bij de wedstrijd VVO 2 – vv Dieren 5 aanwezig waren. Het was uitstekend voetbalweer en VVO 2 had de eerste winst in de competitie vorige week geboekt. Wellicht dat dit mee heeft gespeeld dat VVO 2 goed bij de les was. In de week voorafgaande aan deze wedstrijd was er bovendien weer uitstekend getraind en lijkt de ploeg ook de door Ton 'Boomsma' Messing verbeterpunten te gaan oppakken. In ieder geval liet VVO 2, zeker in de eerste helft, zien dat het een uitstekende voetbalwedstrijd kon spelen. En dat dan ook nog eens op gras, het hoofdveld van VVO, terwijl VVO 2 normaliter altijd op het kunstgrasveld speelt. Tegenstander vv Dieren is zeker niet de minste tegenstander in deze competitie maar de overwinning behoorde, volkomen terecht, VVO 2 toe. De wedstrijd eindigde in 3-1.

VVO 2 moet de eerste helft gebruiken als blauwdruk voor alle komende wedstrijden. De ploeg stond goed en was in balans, speelde goed in de combinatie, zette goed druk, en maakte goed gebruik van de snelle buitenspelers. Ondanks dat de Dierense vleugelverdedigers ook over snelheid beschikken werden zij geregeld voorbij gelopen door aanvallers van VVO 2. Daarnaast speelde de hele ploeg scherp en geconcentreerd en stond de verdediging als een huis. En wanneer Dieren al in de buurt van het VVO doel kwam is er altijd nog Jan 'Lange Jan' Tanis, die in de tweede helft nog een heldendaad verrichte een daarmee zijn ploeg in de wedstrijd hield. 

Na 6 minuten stond VVO 2 op voorsprong. Al was het wel een heel gelukkig doelpunt, hij was niet minder fraai. Sjors 'Giorgio'Antheunis gaf een uitstekende lange pass op Boy 'Pinda' Nefkens. Deze ging op snelheid voorbij een Dierense back en gaf een voorzet. Deze bal viel echter over de doelman, via de rechterpaal, in het Dierense doel voor de 1-0. Dit doelpunt gaf VVO 2 duidelijk vertrouwen. Het durfde te controleren, rustig te blijven voetballen en de momenten af te wachten. vv Dieren 5 kreeg overigens wel een aantal kansen maar benutte deze niet. Ook VV0 2 kreeg nog goede mogelijkheden maar het duurde toch tot de 38ste minuut voor het tweede doelpunt viel. Ditmaal gaf Brian 'Gio' Donderwinkel op precies het juiste moment een pass op Nefkens, die al op snelheid was en langs de Dierense doelman de 2-0 kon inschieten. Wat ook de ruststand werd. 

In de kleedkamer was niet heel veel te bespreken alleen dat de rechterkant nog meer benut kon worden en verder het goede spel van de eerste helft vastgehouden moest worden. Noodgedwongen (blessure Robbert 'Handjes' Wielema) moest er wel geschoven worden in de opstelling en werd Antheunis naar de achterste linie gehaald. Dit bleek heel slecht uit te pakken. De tweede helft werd haast onzeker aan begonnen en overduidelijk was de balans in de ploeg weg.  Het duurde ook geruime tijd voordat deze hersteld kon worden door andere, noodzakelijke, wissels. Met kunst en vliegwerk bleef VVO 2 een aantal keren overeind maar in de 71ste minuut wist vv Dieren toch te scoren. Een afstandsschot kon door keeper Tanis onvoldoende gecontroleerd worden en bij de rebound waren de Dierenaren alerter dan de verdediging van VVO 2, 2-1.

Uiteraard ging Dieren 5 nog meer druk zetten maar het terughalen naar het middenveld van Antheunis, Wielema die weer terug kon als centrale verdediger zorgde ervoor dat VVO 2 weer iets grip kreeg op de wedstrijd. Tanis zorgde daarnaast met een fabelachtige redding, met zijn lange rechterteen, ervoor dat de 2-1 voorsprong gehandhaafd bleef, en zijn team weer vertrouwen kreeg. In de 89ste minuut maakte VVO 2 aan alle illusies bij Dieren 5 een eind. Nefkens werd in het strafschopgebied neergehaald en de neutraal leidende scheidsrechter Aveskamp kon niet anders dan de bal op de stip leggen. het buitenkansje werd door Luuk 'Matic' Motshagen uiteraard benut, 3-1.  

VVO 2 stijgt met deze overwinning naar de 7de plaats in de ranglijst en deed dus goede zaken met deze winst. Wij hopen echter vooral dat zij het vertoonde spel weten vast te houden. Te beginnen in de uitwedstrijd tegen AVW '66 5 op 26 oktober. Een tegenstander die op 1 punt achterstand van VVO 2 staat, maar 1 wedstrijd minder gespeeld heeft. Ook dan is winst dus bijna noodzakelijk. 

 

 

6-10-2013

VVO 2 wint voetbalklucht

VVO 2 heeft zaterdag in Westervoort de wedstrijd tegen AVW'66 6 wel gewonnen maar de wedstrijd verdiende nauwelijks het predicaat voetbalwedstrijd. De weersomstandigheden waren uitstekend, van de tegenstander was bekend dat deze te verslaan moest zijn, en VVO 2 wilde natuurlijk de goede lijn van vorige week voortzetten. In de eerste helft leek dat ook nog wel aardig te gaan lukken. Bij vlagen liet VVO 2 heel aardig voetbal zien waar AVW'66 6 , met alle respect, gewoonweg te zwak was om wat terug te doen. Als zij al in de buurt kwamen van het doel van de weer uitstekend keepende doelman Jan 'Lange Jan' Tanis kwamen was dat een gevolg van 'even laten lopen' door VVO spelers. Zeker in de eerste helft werd niemand bij VVO 2 dan ook nerveus van de aanvallers van AVW '66 6. Na een half uur spelen had VVO 2 ook al met een 0-5 voor moeten staan. Maar wederom werden er veel kansen gemist, Dat bleef ook zo de hele wedstrijd door. De vizieren van de diverse VVO aanvallers staan nog niet helemaal op scherp in ieder geval. Waar de eerste helft nog hier en daar op echt voetbal leek werd de tweede helft een karikatuur van een voetbalwedstrijd. Wij hebben het zelden zo gezien in ieder geval. VVO 2 ging helemaal mee in het spel van de tegenstander waardoor het van beide kanten nergens op leek meer. VVO 2 won wel, met 0-4. Gelet op de kwaliteiten van beide teams was dat voor VVO 2 een veel te magere uitslag.

VVO 2 begon redelijk goed aan de wedstrijd. Het werd snel duidelijk dat het geen lastige middag zou worden voor het vriendenteam. Al vroeg ontstonden er een aantal uitstekende kansen voor VVO 2. Dat het daarom nog tot de 13de minuut duurde voordat er werd gescoord was dan ook eigenlijk verrassend. Op dat moment wist linksbuiten Boy 'Pinda' Nefkens een diepe bal te geven op Brian 'Gio' Donderwinkel. De VVO aanvaller was, net als zijn collega's in de aanval, sneller dan de Westervoortse verdedigers. Waardoor hij vrij de doelman van AVW '66 6 kon omspelen en scoren, 0-1. 

In de 28ste minuut (!) viel pas het tweede doelpunt. Ditmaal was hij ook zeker het aankijken waard. VVO 2 liet bij dit doelpunt zien dat het, wanneer het geconcentreerd speelt, ook echt kan voetballen. De aanval werd hier opgezet door Mike 'Het Kanon' Elfferich die een steekpass gaf op Nefkens die daardoor vrij kwam te lopen. Hij gaf vervolgens een strakke pass voor op aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk die koelbloedig afrondde voor de 0-2.  Hierna was het nog maar 3 minuten wachten op het volgende doelpunt van VVO 2. Ditmaal verstuurde Kostelijk een voorzet vanaf rechts op Nefkens, die deze prima controleert en beheerst in het Westervoortse doel weet te schieten, 0-3.

Met deze stand werd er ook aan de theepauze begonnen. In de kleedkamer werd het team toegesproken door de aanwezige trainer Ton 'Boomsma' Messing. Hij wees de spelers op de manier waarop het tweede doelpunt tot stand kwam. Dit moet de manier zijn waarop je speelt. Uiteraard was Messing, want zo kennen  wij hem, ook niet te beroerd om te zeggen dat het voetballend nog niet heel sterk was, en waar op gelet moest worden. Met zijn boodschap werd aan de tweede helft begonnen.

En die hadden wij, en vast ook de toeschouwers, liever overgeslagen. Het was een klucht die niet een voetbalwedstrijd genoemd mocht worden. In tegenstelling tot de vast en zeker goede bedoelingen van VVO 2 gingen zij volledig mee in het, zoals trainer Bert Jacobs het ooit zei, 'hotseknotsbegonia' voetbal. En in het spelniveau van AVW'66 6. Zelfs het benutten van kansen, of eigenlijk het missen ervan, werd haast lachwekkend. Iets wat wel weer zorgwekkend was om te zien. Want waar andere teams met klinkende cijfers van AVW'66 6 wisten te winnen, en het eigen niveau dus vast hielden, was dat bij VVO 2 niet het geval. Dus vragen wij ons af, is VVO 2 het helemaal kwijt ? In de 82ste minuut pas wist Donderwinkel de wedstrijd nog iets glans te geven door een vrije trap, wat hij vorig seizoen geregeld deed, in 1 x , over de Westervoortse doelman, in het doel te laten belanden, 0-4.

Opvallend was ook dat de scheidsrechter, die verder prima floot, mee ging in deze klucht. Hij floot direct na het het doelpunt van Donderwinkel de wedstrijd af. Op de opmerking van Coach Michel 'Papa' Schollen dat hij 8 minuten te vroeg was, kreeg deze als antwoord dat hij met de aanvoerder van AVW had overlegd dat er na een 0-4 afgefloten kon worden…… Wij waren ook perplex toen wij dit hoorden. 

Volgende week wacht thuis vv Dieren 5. Zeker een wedstrijd waar VVO 2 zich van een betere kant zal moeten laten zien. Als ook dan de lijn van deze zaterdag doorgetrokken gaat worden dan wordt het, als is het nog vroeg in het seizoen, een moeilijke competitie. Wij zijn benieuwd. 

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie