Nieuws november 2013

 

24-11-2013

VVO 2 telt echt mee

VVO 2 zaterdag heeft op een koud Sportpark Hamerden in Westervoort, in de inhaalwedstrijd tegen AVW '66 5, laten zien echt mee te kunnen tellen in de 5de klasse 03. In de eerste helft speelde de ploeg, onder het toeziend oog van de voltallige technische staf, het beste voetbal tot nu toe in dit seizoen. AVW'66 5 had in deze helft ook nauwelijks iets in te brengen. VVO 2 speelde goed positiespel, zetten op tijd druk en wisten elkaar prima te vinden. En dat allemaal op een voetbalveld wat leek op het bekende veld bij ADO – Vitesse. De tweede was wel weer een stuk minder maar de overwinning kwam toch ook geen moment in gevaar. Opvallend is ook dat VVO 2 tegen beide AVW '66 teams de 0 heeft weten te houden. Voorzitter Willem 'Merab' Nefkens was afwezig (hij was voor 'zaken' in Limburg) maar had een directe lijn met coach Michel 'Papa' Schollen. Zeer tevreden heeft hij gereageerd op het nieuws dat zijn team de 2 de plaats steeds steviger in handen krijgt. Dat zal beslist betekenen dat de voorzitter weer een verrassing in petto heeft voor zijn spelers binnenkort. VVO 2 zal in de winterstop zo goed als zeker versterkt gaan worden met een ervaren speler. De technische staf probeert meer stabiliteit in de ploeg te brengen en een ervaren speler kan daarbij van grote waarde zijn.

Coach Schollen had zijn spelers in de week voorafgaande aan deze wedstrijd meermaals gewezen op het belang ervan. En dat had de ploeg goed begrepen. Zij begonnen geconcentreerd en scherp aan de eerste helft. Al snel leidde dit tot uitstekende kansen voor VVO 2. Al met al was het een wonder dat het nog tot de 28ste minuut voordat de score werd geopend. Waar het tot die tijd een aantal mooie doelpunten hadden kunnen zijn viel de 0-1 juist door een fout van de Westervoortse doelman. Doordat hij te ver voor zijn doel stond kon Patrick 'Patjuh' Begemann een voorzet van aanvoerde Menno 'Puyol' Kostelijk met een boog over hem heen in het doel koppen. Na dit doelpunt bleef VVO 2 rustig voetballen, had veel balbezit en speelde ver van de eigen goal. Zoals gezegd , AVW'66 5 kon tegen dit VVO 2 heel weinig terug doen in de eerste helft. Op een heel goed moment, bijna in het rustsignaal (45ste minuut), viel de 0-2. Een doelpunt van grote schoonheid ook. Een lange voorzet van Begemann op Boy 'Pinda' Nefkens werd door Nefkens direct volley en hard met zijn sterke linkervoet ingeschoten in de rechterhoek.

Tijdens de theepauze konden de trainer/coaches Ton 'Boomsma'Messing en 'Papa' Schollen niet veel anders dan de spelers zeggen dat zij de beste eerste helft van het seizoen gespeeld hadden. Maar zij gaven natuurlijk wel mee dat dit vastgehouden moest worden. Ook zij weten dat VVO 2 vaker dit seizoen zeer slechte tweede helften gespeeld hebben. Niets wees er echter op dat het nu weer zo zou zijn. Niettemin was het tweede bedrijf van een veel mindere kwaliteit. AVW'66 5 kreeg meer ruimte en mogelijkheden om te voetballen en kwamen ook steeds vaker in de buurt van de goal van Jan 'Lange Jan' Tanis. Maar ook Tanis was scherp en had zich waarschijnlijk voorgenomen om zijn goal schoon te houden deze middag. Wat hem ook prima lukte.

VVO 2 had ook in de tweede helft nog wel wat goede mogelijkheden op meer doelpunten maar het Westervoortse net wisten zij niet meer te laten bollen. De belangrijkste constatering van deze wedstrijd was wel dat VVO 2 nu ook een wedstrijd weet te controleren en het eigen spel weet te blijven spelen. Er volgen nog vele wedstrijden dus wij hopen dat het team dit vast weet te houden. Te beginnen met de volgende lastige uitwedstrijd tegen ESA volgende week. Aanvang hiervan om 12.30 uur. U bent welkom om onze jongens aan te moedigen. 

 

17-11-2013

En dat is vijf!

VVO 2 zaterdag is goed op weg naar de kop van de ranglijst. De vijfde overwinning op rij in de competitie betekent een stevige vierde plaats met 1 punt achterstand op de nummers 2 en 3 ( die meer wedstrijden hebben gespeeld ) en 5 punten voorsprong op de nummer 5 AVW '66 5 ( die 1 wedstrijd minder heeft gespeeld ). Binnen de ploeg lijkt de trainingsarbeid zich toch uit te gaan betalen. Ook al was de training voorafgaand aan de wedstrijd van dit weekend, thuis tegen DZC '68 7 , niet goed geweest. Zaterdag was er op het veld geregeld te zien waartoe de ploeg in staat is. Niettemin moet het spel wel stabieler worden met het oog op de komende wedstrijden. Er wachten 3 uitwedstrijden waarvan 1 tegen achtervolger AVW '66 5 en op 7-12 tegen koploper Ostrabeke. Tussendoor moet er nog tegen ESA 6 gespeeld worden, waarvan inmiddels bekend is dat het nog wel eens een lastige tegenstander kan zijn. De technische staf werkt gestaag naar de stabiliteit toe. Met een ploeg van jonge spelers liggen er op dat vlak veel uitdagingen. De scouting van VVO 2 zaterdag is er dan ook op gericht om ervaring in huis te halen, wellicht al in de winterstop.

DZC '68 7 kwam zaterdag, op het mistige Sportpark de Pinkenberg, nauwelijks in het spel voor. De Doetinchemmers hebben weliswaar een aantal goede voetballers in de ploeg maar onvoldoende om de ploeg als totaal te kunnen dragen. Het was vooral aan VVO 2 zelf te wijten dat er geen dubbele cijfers op het scorebord verschenen, en dat DZC nog tegen wist te scoren. Belangrijk was wel dat VVO 2 de gehele wedstrijd een zelfde spel kwaliteit op de kunstgrasmat legde. En dat is een aantal malen anders geweest. De wedstrijd eindigde in een 5- 2 overwinning.

Het was aan de doelpunten te merken dat Boy 'Pinda' Nefkens een andere rol toebedeeld had gekregen. Hij speelde deze wedstrijd namelijk als centrale middenvelder. Door zijn enorme loopvermogen is dat een rol die hij prima aan kan, al werd, door waarschijnlijk de inspanning, zijn passing (vooral in de tweede helft ) wat minder. Omdat Sjors 'Giorgio' Antheunis uitstekend de positie van laatste man kan invullen en Patrick 'Patjuh' Begemann en Brian 'Gio' Donderwinkel er ook weer bij waren stond er een ploeg die in balans was. Al in de 4 de minuut opende VVO 2 de score, met wel een vreemd doelpunt. Uit een door Luuk 'Matic'Motshagen genomen corner kon spits Begemann eenvoudig,  in het strafschopgebied staande, scoren. De verdediging van DZC zag er daarbij slecht uit. Hetzelfde gebeurde slechts 3 minuten later ook in het doelgebied van keeper Jan 'Lange Jan' Tanis. Door knullig verdedigen van VVO 2 in het eigen strafschopgebied, wat leidde tot balverlies, kon DZC de gelijkmaker aantekenen.

Gelukkig was VVO 2 direct hierna weer bij de les en rolde de ene aanval na de andere richting het Doetinchemse doel. In de 9de minuut zagen de toeschouwers een mooie en snelle aanval over rechts, waarbij de goed spelende Mark 'Markie' Schollen de bal op exact het juiste moment voorgaf op Sam 'Wodka' Reijnen die nuchter de 2-1 binnen wist te schieten. De minuten na dit doelpunt leek het alsof DZC naar de slachtbank werd geleid. Helaas werd kans op kans gemist door de VVO 2 aanvallers. Waaronder een paar 100% mogelijkheden. In de 35ste minuut was het eindelijk weer raak. Een lange bal vanaf rechts van Begemann op Donderwinkel werd door de laatste beheerst binnen geschoten voor de 3-1. Wat ook de ruststand werd.

Tijdens de theepauze waren de spelers het erover eens dat ze de wedstrijd allang hadden kunnen en moeten beslissen. Dus moest het in de tweede helft nog gebeuren. Het begin van de tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd al speelde VVO 2 niet meer zo zeker als in de eerste helft. Tim 'Bam' Elfferich raakte nog de lat (wat hem uiteraard een rondje bier kostte) en er waren nog wel wat kansen maar DZC kreeg ook de ruimte om terug te komen in de wedstrijd. Wat in de 62ste minuut ook gebeurde. Een Doetinchemse aanvaller kreeg de ruimte om door te lopen over de rechterflank  en ook nog om beheerst binnen te schieten voor de 3-2.

Hierna werden de Velpse vrienden weer wakker en namen de wedstrijd terug onder controle. Donderwinkel maakte in de 74ste minuut een doelpunt voor de 4-2, met een fraaie lob over de DZC doelman, na een diepe bal van Begemann. Een belangrijk doelpunt ook op een goed moment. Het was hierna ook duidelijk dat het niet meer ging gebeuren dat DZC nogmaals een aansluitingstreffer kon scoren. In de 81 ste minuut maakte Begemann aan alle onzekerheid een einde. Weer Mark Schollen wist goed voor te geven vanaf 'zijn' rechterkant, Motshagen miste deze bal maar de attent meegelopen Begemann kon de 5-2 binnenglijden. Wat ook de eindstand werd.

Mocht u in de gelegenheid zijn, kom dan kijken naar 1 van de komende wedstrijden. U zult er zeker plezier aan beleven.

 

 

 

10-11-2013

VVO 2 maakt het weer spannend

Op een zwaar veld maar onder prima weersomstandigheden speelde VVO 2 de op papier lastige uitwedstrijd tegen VDZ 4. Coach Michel 'Papa' Schollen had de ploeg vooraf gewaarschuwd dat er scherp en geconcentreerd gespeeld moest worden. Alleen dan waren 3 punten haalbaar. Er zit een groot leeftijdsverschil tussen de spelers van VVO 2 en VDZ 4 maar in eerdere seizoenen heeft de ploeg geleerd dat het juist tegen ervaren voetballers vaak moeilijk voetballen is. Daarnaast misten er een aantal spelers, waardoor er gestart moest worden met 1 wissel op de bank. Niettemin had VVO 2 de raad van de coach ter harte genomen en begon zeer goed aan de wedstrijd. De gehele eerste helft werd er geregeld uitstekend gevoetbald, wat dan ook in de ruststand (0-3) tot uiting kwam. Helaas werd de eerste helft gevolgd door een, niet voor het eerst, slappe tweede helft. Daardoor werd het een wedstrijd waarvoor je wel stressbestendig moest zijn.  VVO 2 maakte het zichzelf heel lastig maar vertrok gelukkig wel met de 3 punten vanaf Sportpark 't Cranevelt in Arnhem-Noord. Overigens moet ook gezegd worden dat de aanvallers van VVO een heel aantal keren, volkomen onterecht, afgefloten en gevlagd waren voor vermeend buitenspel. VVO 2 won uiteindelijk met 3-4. 

Voor de gelegenheid had Coach Schollen ervoor gekozen om Luuk 'Matic' Motshagen de positie van spits te laten invullen. Het is uiteraard niet zijn normale positie maar Motshagen vulde deze toch naar behoren in. Hij was bij de 2 belangrijkste doelpunten betrokken , de 0-1 en 1-4. De eerste kwam reeds na 5 minuten tot stand. Motshagen onderschepte bij deze gelegenheid een door VDZ slecht uitverdedigde bal en kon goed laag voorgeven op Boy 'Pinda' Nefkens die uiteraard niet miste, 0-1. Al snel in de wedstrijd bleek dat VDZ geen antwoord had op de snelle buitenspelers van VVO 2. Iets wat de ploeg goed in de gaten had want de 0-2 kwam , 12de minuut,  tot stand door een diepe bal van Sjors 'Giorgio' Antheunis (die sterk speelde) op Mark 'Markie' Schollen die , net als Nefkens aan de linkerkant, niet bijgehouden kon worden. Hij hoefde de bal alleen nog maar te controleren, de VDZ doelman te omspelen en de 0-2 aan te tekenen. VVO 2 nam hierna iets gas terug maar bleef de wedstrijd controleren. VDZ 4 trachtte nog wel wat terug te doen maar kwam nauwelijks gevaarlijk in de buurt van het VVO 2 doel. Alleen bij corners en vrije trappen moest de ploeg vanaf de kant , ook veldtrainer Ton 'Boomsma'Messing was aanwezig, bijgestuurd worden. In de 26ste minuut leek VVO 2 de wedstrijd al op slot te gooien. Het begon weer bij Antheunis die op het juiste moment een steekbal gaf op Nefkens, die door de benen van de VDZ doelman wist te scoren, 0-3. 

Na de theepauze ontrolde zich een geheel andere wedstrijd. VVO 2 leek helemaal niet bij de les en was veel minder scherp. VDZ 4 had dat uiteraard door maar speelde daarnaast zelf ook een stuk geconcentreerder. Wat resulteerde in een tegendoelpunt in de 64ste minuut. Sander 'Mooisander'miste bij deze gelegenheid de bal waarna een VDZ aanvaller eerder bij de bal was dan keeper Jan 'Lange Jan' Tanis. En dus de 1-3 kon scoren. VVO 2 leefde weer even op al was het spel een stuk minder sterk dan in de eerste helft. In de 64ste minuut wisten zij de marge qua doelpunten weer naar 3 te brengen. Motshagen gaf een prima steekpass op Nefkens die, met hulp van de VDZ doelman, in de korte hoek de 1-4 wist binnen te schieten.

Nog geen minuut later wist VDZ alweer tegen te scoren. Geklungel in de defensie van VVO 2 zorgde ervoor de VDZ kon prijsschieten op het doel van keeper Tanis. Het eerste schot wist hij nog knap te keren maar bij het tweede was hij kansloos, 2-4. VVO 2 hielp hiermee VDZ voor de tweede keer terug in de wedstrijd wat de ploeg uit Arnhem-Noord veel vertrouwen gaf. En bleef aandringen. Zij beseften ook dat VVO 2 het even helemaal kwijt was. In deze periode werden nog wel twee aanvallen van VVO afgefloten wegens buitenspel, onterecht dus, wat goede scoringskansen waren geweest. Maar het was VDZ wat in de 80ste minuut de aansluitingstreffer inschoot. Een prima doelpunt ook want het schot in de verre hoek kon niet tegengehouden worden door keeper Tanis, die er overigens nog wel bij zat. Maar de 3-4 was een feit. Hierna volgde nog 10 minuten 'billenknijpen'. Het werd echt een open strijd want in dit laatste deel van de wedstrijd rolden de aanvallen richting beide doelen. Gescoord werd er gelukkig niet meer waardoor VVO 2, met kunst en vliegwerk, de belangrijke punten bij kon schrijven.

Volgende week speelt VVO 2 thuis tegen het Doetinchemse DZC '68 7. Weer een tegenstander die op papier heel lastig is. Wij verwachten dat team VVO 2 , wat nu de 4de positie op de ranglijst bezet maar 2 wedstrijden minder heeft dan de nummer 3 en 1 dan de nummer 2 ( die resp. 1 en 3 punten voor staan ), er alles aan gaat doen om weer 3 punten binnen te halen. U leest het weer hier. 

 

 

 

 

3-11-2013

Gebrande Pinda goed voor resultaat VVO 2

VVO 2 heeft gisteren op Sportpark de Pinkenberg gedaan wat het moest doen in de thuiswedstrijd tegen Arnhemse Boys 2, de nummer laatst van de ranglijst. Niettemin maakte VVO 2 het zichzelf wel onnodig moeilijk en mocht het zich gelukkig prijzen dat ze beschikken over een speler die het verschil kan maken, en weer zijn vorm terug schijnt te krijgen. Boy 'Pinda' Nefkens leek vanaf het begin van de wedstrijd er op gebrand om er een succesvolle wedstrijd van te maken. En dus was hij bij alle aanvallen en doelpunten betrokken. Hij scoorde zelf 2 maal en gaf 3 maal de assist voor een doelpunt. VVO 2 won mede daarom met 5-3. De wedstrijd werd verder weer uitstekend geleid door de onpartijdige scheidsrechter Aveskamp. 

Coach Michel 'Papa' Schollen had in de voorbespreking aangegeven dat de ploeg niet te makkelijk moest denken over de tegenstander. Dit leek ook te werken want het team startte, in tegenstelling tot veel wedstrijden hiervoor, prima. Er werd goed druk gezet en vooruit gevoetbald. Arnhemse Boys wachtte even af maar zorgde er wel voor dat VVO 2 op zijn hoede bleef. In de 14de minuut opende VVO 2 de score. Een op snelheid doorgebroken Nefkens wist vanaf links voor te geven op spits Brian 'Gio' Donderwinkel. Deze werd vrijgelaten voor het Boys doel en kon de 1-0 makkelijk, door de benen van de doelman, aantekenen. Dit leek het begin van een goede wedstrijd, maar slechts 2 minuten later wisten de Arnhemse Boys al tegen te scoren. Bij een corner werd er slecht gereageerd door de VVO defensie. Keeper Jan 'Lange Jan' Tanis werd gehinderd en geen VVO 2 speler greep daarbij in. Hierdoor wist een Boys aanvaller in de kleine ruimte bij de paal te scoren, ondanks de aanwezigheid van Mike 'Het Kanon' Elfferich in die hoek. 

Nog 4 minuten later, in de 20ste minuut, wist VVO 2 weer op voorsprong te komen. Ditmaal was het Nefkens zelf die, op aangeven van Mark 'Markie' Schollen, de bal laag aan de rechterkant langs de Boys doelman binnen schoot voor de 2-1. In de 24ste minuut nam VVO 2 vervolgens nog meer afstand door de 3-1 te scoren. Ditmaal was de 'Pinda' helemaal op stoom en snelde, komend vanaf de eigen helft, over de linkervleugel langs alles en iedereen. Natuurlijk gaf hij de Boys doelman het nakijken. Nog binnen het half uur, in de 27ste minuut, leek VVO 2 aan alle illusies van de Arnhemse Boys een einde te maken. Weer Nefkens snelde weg langs de linkerkant en gaf de bal voor op de attent meegelopen Mark Schollen. Deze kon ongehinderd de 4-1 binnenschieten.

Na de 4-1 voorsprong leek het alsof VVO 2 het wel geloofde verder. Er sloop gemakzucht en onrust in de ploeg waardoor de Arnhemse Boys de gelegenheid kregen om terug te komen in de wedstrijd. Iets wat er toch vaker insluipt bij de 'vrienden'. In de 30ste minuut wisten de Arnhemmers de 4-2 te scoren. De doorgebroken Boys spits wist in de linkerhoek binnen te schieten langs keeper Tanis. En in de 39ste minuut hielp VVO 2 de Boys helemaal terug in het zadel door de 4-3 toe te staan. Op een moment dat de Arnhemse Boys met een man minder op het veld stonden door een terecht gegeven gele kaart, en de bijbehorende 10 minuten tijdstraf, voor hun nummer 8 in de 36ste minuut. Alles bij elkaar vielen dus de meeste doelpunten binnen 30 minuten in de eerste helft.

In de rust gaf Coach Schollen zijn ploeg mee dat er toch een heel stuk scherper gespeeld moest worden, zoals er ook aan de wedstrijd begonnen was. Alleen dan zou de wedstrijd 3 punten op kunnen leveren. Met de beste intenties werd er ook aan de tweede helft begonnen. En toch liep het niet meer. VVO 2 kreeg zeker nog een heel aantal uitstekende mogelijkheden om de score verder te laten oplopen in hun voordeel maar deze werden gemist. Maar ook de Arnhemse Boys kregen een aantal kansen waarbij keeper Tanis in ieder geval éénmaal een wereldredding verrichtte. Pas in de 88ste minuut wist VVO aan alle onzekerheid een einde te maken. Natuurlijk was het weer Nefkens die aan de basis van het doelpunt stond. Hij wist een diepe bal op het juiste moment af te geven op Patrick 'Patjuh' Begemann. Deze kon ook niet missen voor de 5-3, wat hij uiteraard niet deed. In de laatste 2 minuten gebeurde er ook niet veel meer en kon VVO 2 weer 3 punten bijschrijven. 

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VDZ 4. Winst daar kan ervoor zorgen dat VVO 2 aansluiting krijgt bij de top van de competitie. U bent welkom om de wedstrijd te zien op Sportpark 't Cranevelt in Arnhem. Aanvang 14.30 uur. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie