Nieuws december 2013

 

WIJ WENSEN U FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GOED EN GEZOND 2014 !

 16-12-2013

Slecht winnen is ook een kunst….

VVO 2 zaterdag begint als de nummer 2 van de competitie aan de winterstop. De uitgestelde wedstrijd tegen ESA 6 werd zaterdag op Sportpark Rijkerswoerd wel in winst omgezet maar het was geen wedstrijd waar het spelniveau tot een jubelstemming leidde. Sterker nog, wijlen betaald voetbaltrainer Bert Jacobs zou gezegd hebben "hotse-knots-begonia voetbal was het". Uiteraard was het zwaar te bespelen veld daar debet aan maar VVO 2 heeft eerder laten zien veel beter te kunnen. Het was een geluk dat ESA 6 ook niet best speelde, en veel kansen miste, maar anders was het zelfs nog een spannende tweede helft (zoals vaker ) geworden. VVO 2 won de wedstrijd op basis van de eerste helft met 1-3.

In de kleedkamer voor het begin van de wedstrijd had coach Michel 'Papa' Schollen zijn ploeg meegegeven dat er beslist gewonnen moest worden om als nummer 2 aan de winterstop te beginnen. Vroeg druk zetten en vooral scherp beginnen was daarvoor belangrijk, ook al omdat ESA 6 bekend staat als een onberekenbare ploeg. Deze boodschap leek niet helemaal opgepakt te zijn door zijn spelers want er werd niet heel geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. Wellicht kwam dit ook omdat snel duidelijk werd dat VVO 2, wanneer zij echt voluit zouden gaan, van dit ESA niet veel te duchten zouden hebben. Het duurde toch tot de 32ste minuut voordat er door VVO 2 gescoord werd. Brian 'Gio'Donderwinkel wist de bal te veroveren en spits Patrick 'Patjuh' Begemann te bereiken. Deze liet de kans niet onbenut en ronde beheerst af voor de 0-1.  Door dit doelpunt was ESA even van slag waardoor VVO 2 al snel verder kon uitlopen. In de 35ste minuut kopte een ESA speler een bal door maar deze kwam terecht bij Donderwinkel. Hij kon daardoor alleen op de ESA doelman af en eenvoudig scoren, 0-2.

ESA herpakte zich weer enigzins maar kreeg geen controle over de wedstrijd in deze eerste helft. VVO 2 kon vaak door een snelle omschakeling, en door de snelle aanvallers, gevaar stichten voor het ESA doel. Het wachten was eigenlijk op nog een VVO 2 doelpunt. Dit kwam in de 42ste minuut tot stand. Weer Donderwinkel kon oplopen vanaf het middenveld en de bal aangeven op de aan de rechterkant meebewegende Sjors ´Giorgio´ Antheunis. Deze wist de pass mooi te verzilveren door hem in de verre hoek langs de ESA doelman binnen te schieten, 0-3. Dnderwinkel was hierdoor bij alle 3 de doelpunten betrokken en, mooier nog, waar hij normaal meestal aan het einde van een aanval staat of wil staan, was hij nu 2 maal de aangever.

De voorsprong van 0-3 was ook de ruststand. In de rust werd de ploeg gezegd dat het geen sterke eerste helft was en dat het een geluk was dat ESA 6 ook niet beter speelde. De tweede helft moest absoluut beter. Voorzitter Willem ´Merab´Nefkens kwam in de kleedkamer nog even zeggen dat hij een 0-8 overwinning wenste. Hoe het kwam zal voor iedereen een raadsel zijn en blijven maar de tweede helft was niet om aan te zien. Dit gold overigens voor het spel van beide teams. Het was een groot foutenfestival van beide partijen. Als er al een kans was werd deze knullig verprutst. ESA begon ook hierdoor er nog langzaam in te geloven dat er bnog wat mogelijk was en wist ook te scoren in de 66ste minuut. Hierbij werd er door een ESA aanvaller de buitenspelval omzeilt, waarna hij op keeper Jan ´Lange Jan´Tanis kon aflopen en via de paal de 1-3 kon inschieten.

Kort na deze tegentreffer greep Coach Schollen in om met een aantal omzettingen weer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit lukte niet direct maar langzaam begon VVO 2 weer een beetje te voetballen zoals het hoort. Pas nadat ook de wel sterk spelende aanvoerder Menno ´Puyol´ Kostelijk  weer terug in het veld was had VVO 2 weer de regie in handen. Hierdoor kwam de voorsprong ook niet meer in gevaar en kon VVO 2 met 3 punten op zak terug naar Velp. Vermeldenswaard is nog dat de wedstrijd onder een prima leiding stond en dat het een uiterst sportieve strijd was.

Tot februari zal er niet gevoetbald worden. Wij houden u op de hoogte van de start van de tweede helft van het seizoen en wensen u voor nu hele Fijne Feestdagen toe.

 

 

9-12-2013

VVO 2 geeft veel cadeau

Onder het motto, 'het moet maar eens gebeuren' trok het complete team van VVO 2 zaterdag richting Sportpark de Bilderberg in Oosterbeek om aan te treden tegen koploper Ostrabeke. Toen nog met het idee om deze ongeslagen Oosterbekers in ieder geval niet te laten winnen. Ook trainer Ton 'Boomsma' Messing was van de partij. Als goede bekende van de Oosterbeekse voetbalwereld wilde hij het team begeleiden in deze topper. Sinterklaas was uit het land, en de Kerstman was er nog niet, dus cadeau's zouden er niet gegeven worden. Uw verslaggever is onduidelijk hoe het kon maar er werd door VVO 2 toch veel weggegeven in deze, overigens zeer het bekijken waard, voetbal strijd. De wedstrijd kende een prima scheidsrechter, wat gezegd mag worden want we zien het vaak anders. 1 moment werd wel verkeerd beoordeeld, een 100% zuivere goal van VVO 2 werd afgekeurd. Helaas ook op een cruciaal moment want het was de aansluitingstreffer voor VVO 2 geweest. Dit na een eerste helft waarin VVO 2 veel weg had gegeven. In de tweede helft wisten de Velpse vrienden het ook niet meer recht te zetten en werd er met liefst 7-3 verloren.

VVO 2 begon heel redelijk aan de wedstrijd. Van de eerste 15 minuten kon dan ook gezegd worden dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na 18 minuten pakte Ostrabeke toch een voorsprong. Een slecht weggewerkte voorzet werd van afstand goed en strak langs keeper Jan 'Lange Jan' Tanis ingeschoten. Met dit doelpunt liet Ostrabeke ook zien hoe effectief de ploeg is want tot dit moment hadden zij nog geen goede kans gehad. VVO 2 was na dit doelpunt toch even van slag wat 10 minuten later ook de 2-0 inluidde. Weer onvoldoende uitverdedigen zorgde er voor dat de uitstekend voetballende Oosterbekers een 1-2 door de VVO verdediging konden inzetten die eindigde in een hard en hoog ingeschoten doelpunt.

Na deze 2-0 leek VVO 2 het toch helemaal kwijt te zijn. Tactisch liep het niet zo als afgesproken en het spel werd meer en meer onzorgvuldig en slap. In de 39ste minuut werd het nog erger want een voorzet vanaf rechts kon door een Oosterbeekse aanvaller laag worden ingeschoten waarmee de 3-0 ruststand een feit was.

In de theepauze werd het team door trainer Messing toegesproken. Vooral het mentale aspect kwam hierbij aan de orde. Spelers gaven wel aan niet gelukkig te zijn met de gekozen tactiek en wilden meer het eigen spel gaan spelen. Vol goede moed werd ook aan de tweede helft begonnen want in deze competitie zijn wel eens vreemdere wedstrijden gespeeld.

Slechts kort na het begin van de tweede helft, we spreken over de 50ste minuut, keek VVO 2 al tegen een grotere achterstand aan. Een Oosterbeekse voorzet vanaf de linkerkant kon eenvoudig bij de 2de paal worden binnen geschoten voor de 4-0. Ook hier kon keeper Tanis er niets aan tegenhouden. 5 minuten later wist VVO 2, wat steeds opportunistischer ging spelen en met meer druk op de bal, eindelijk wat terug te doen. Een weggekopte corner kon door Sam 'Wodka' Reijnen vanaf de 16 meter hard langs de uitstekende Oosterbeekse doelman worden geschoten, 4-1. Nog eens 5 minuten later wist VVO nog dichterbij te komen. Een uitstekende pass van Boy 'Pinda' Nefkens naar de rechterkant op Sjors 'Giorgio' Antheunis werd door de laatste prima in de verre hoe van het Oosterbeekse doel geschoten, 4-2.

Op dit moment begon VVO 2 er ook weer in te geloven. Nadat Nefkens over 'zijn' linkerkant iedere verdediger van Ostrabeke had laten staan wist deze vanaf de achterlijn voor te zetten op Patrick 'Patjuh' Begemann die de bal ook binnen wist te schieten. Om onverklaarbare redenen werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, wat niet kon. Het had de 4-3 betekent maar nu was het een breekpunt in de wedstrijd. Door dit doelpunt werd Ostrabeke toch ook weer wakker geschud en vanaf dit moment golfde het spel op en neer. Helaas voor VVO was Ostrabeke ook in de tweede helft zeer effectief in het benutten van kansen. In de 68ste minuut viel de 5-2 doordat een op het VVO doel geschoten bal van richting werd veranderd en Tanis verrast werd. In de 78ste minuut, VVO 2 had hiervoor een aantal kansen gemist, werd het zelfs 6-2 doordat de rechterspits een lange pass in de verre hoek langs Tanis wist binnen te schieten. En in de 85ste minuut speelde keeper Tanis, juist hij die verder een goede wedstrijd speelde, echt even voor Sinterklaas door over een terugspeelbal van Antheunis heen te trappen waarna deze in zijn doel rolde, 7-2.  In de 90ste minuut wist Brian 'Gio' Donderwinkel nog een eretreffer te maken door een voorzet vanaf links van Nefkens in het doel van Ostrabeke te tikken, 7-3.

De uitslag en verslag doet vermoeden dat VVO 2 is 'afgedroogd' door Ostrabeke maar dat doet geen recht aan het spel van de vrienden. Wel hebben zij les gehad in het zeer efficiënt omgaan met de kansen, waarbij het natuurlijk wel zo is dat Ostrabeke fluitend kampioen gaat worden in deze 5e klasse. Niettemin zal VVO 2, als zij zo blijven spelen, ook hoog kunnen eindigen. Volgende week moet daarom de inhaalwedstrijd tegen het onberekenbare ESA 6 gewonnen worden.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie