Nieuws januari/februari 2014

25-2-2014

VVO 2 geeft overwinning weg

VVO 2 zaterdag heeft in de uitwedstrijd tegen VDZ 3 verzuimd om de 3 punten mee terug naar Velp te nemen. In de allerlaatste minuut (!) gaven ze VDZ 3 een punt kado door ze de gelijkmaker te laten scoren. De eindstand op Sportpark 't Cranevelt werd hierdoor 3-3. Dit was heel zuur want VVO 2 had de koppositie weer terug kunnen pakken wanneer ze stand hadden gehouden. Koploper Dieren 4 had namelijk ook gelijk gespeeld tegen VDZ 4 en had maar 1 punt meer dan VVO 2. VVO 2 zaterdag mag nu in het verdere verloop van de competitie geen fouten meer maken en er op hopen dat Dieren 4 nog een keer punten verspeeld, willen ze kampioen worden.

De eerste helft kenmerkte zich door voorzichtig spel. VVO 2 leek het overwicht te hebben, voetbalde grote gedeelten ook beter, maar kwam niet tot scoren. Aan de andere kant kreeg VDZ ook een aantal goede kansen, maar gelukkig stond gelegenheidsdoelman Patrick 'Patjuh'Begemann, zijn mannetje. Normaliter bezet hij de spitspositie maar moest nu de behoorlijk geblesseerde doelman Jan 'Lange Jan'Tanis vervangen. Vlak voor rust, in de 42ste minuut ging het toch mis. Door een overtreding van Mike 'Het Kanon' Elfferich op rand 16 meter gebied kreeg VDZ een vrije trap toegekend. Deze werd uitstekend genomen en viel in de linkerhoek langs doelman Begemann, 1-0.

VDZ 3 kon niet lang genieten van deze voorsprong want slechts 3 minuten later wist VVO 2, bijna in het rustsignaal, de stand gelijk te trekken. Een voorzet van Sander 'Mooisander'Schollen belandde bij Boy 'Pinda'Nefkens die op het doel an VDZ schoot maar miste, vervolgens schoot Sjors 'Giorgio' Antheunis tegen de doelman en de schiettent eindigde bij aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk die in de rechterhoek wist binnen te schieten voor de 1-1.

Na de rust had VVO 2 zich voorgenomen om voortvarender door te zetten. Dit was ook te zien aan het spelbeeld. VDZ was even zoekende en VVO 2 zette meer druk en begon scherper aan de tweede helft. In de 50ste minuut kon Luuk 'Matic'Motshagen laten zien dat ook hij een uitstekende vrije trap kan nemen. Door een handsbal van een VDZ verdediger mocht hij deze nemen en wist hem mooi in de linkerhoek over de VDZ muur te krullen voor de 1-2.

In de 61ste minuut werd het nog rooskleuriger voor VVO 2. Een door Motshagen genomen corner viel in het strafschopgebied en werd eerst door Nefkens ingeschoten, en gemist, en daarna nog door een aantal anderen. VDZ kreeg de bal niet weg waardoor uiteindelijk de alerte Tim 'BAM' Elfferich met een strakke bal in de linkerhoek wist te scoren, 1-3. Voor Tim Elfferich extra leuk omdat hij, evenals vorige week, weer zijn doelpunt wist mee te pakken en zijn belofte van scorende spits daarmee lijkt te gaan waarmaken.

Na deze voorsprong zakte VVO 2 enorm in en kwam erg in de verdrukking. Dit begon ermee dat Marcel 'Opa' Harings een gele kaart, met 10 minuten tijdstraf, ontving vanwege zijn taalgebruik. Hij werd stevig van achteren geraakt en liet duidelijk merken wat hij daar van vond. De scheidsrechter maakte hier zijn enige grote fout van de wedstrijd door de dader van de overtreding niet ook een gele kaart te tonen.

VVO 2 kwam maar niet onder de druk uit, ook niet toen ze weer voltallig waren. De slag werd duidelijk op het middenveld verloren. De oorzaak hiervan had te maken met de bezetting op dat moment op het middenveld maar ook met de uiterste wil om de 3 punten vast te houden. In de 81ste minuut maakte juist de ervaren Harings, die inmiddels naar de centrale verdediging was verplaatst, een fout. Een pass van hem werd onderschept  door een VDZ aanvaller die de 2-3 wist te scoren. Na dit doelpunt werden wel de posities op het middenveld weer anders ingevuld maar het mocht maar niet baten. VVO 2 wist niet de wedstrijd onder controle te krijgen. En helaas kregen zij de deksel in de 90ste minuut op de neus. Weer matig verdedigend werk zorgde ervoor dat de bal vrij bij een VDZ aanvaller kwam die 1 punt voor zijn ploeg wist veilig te stellen, 3-3.

Door vakanties en carnaval is er volgende week geen wedstrijdprogramma maar op 8 maart staat de thuiswedstrijd tegen AVW'66 6 weer gepland. Aanvang 15.15 uur op Sportpark de Pinkenberg. Wij hopen dat VVO 2 zaterdag dan weer helemaal 'bij de les' is.

 

 

16-2-1014

Sportieve crisis bij VVO 2

 

De technische staf en leiding van VVO 2 zaterdag heeft nog veel werk te verzetten om de spelers weer geloof en vertrouwen in de eigen kwaliteit te geven. Voor de winterstop had het team een lange serie met uitstekende resultaten. Deze stopte bij de uitwedstrijd tegen Ostrabeke, op dat moment de koploper. Door het faillissement van deze vereniging, en het verdwijnen uit de competities van alle teams, zag VVO 2 zich ineens ook terug als de nieuwe lijstaanvoerder.  Voor de hervatting van de competitie was echter de oefenwedstrijd tegen ESCA 2 verloren gegaan. En in die wedstrijd was het voetbal van een slecht niveau.

Met dit alles in de hoofden werd zaterdag begonnen aan de thuiswedstrijd tegen vv Dieren 4, de nummer 2 van de lijst. Om zijn spelers toch scherp te krijgen werd door coach Michel 'Papa' Schollen vooraf aangegeven dat alleen als iedereen er vol voor gaat van Dieren 4 gewonnen kon worden. Helaas werd deze boodschap totaal niet opgepakt, nagenoeg geen van de spelers haalden een acceptabel niveau. Een enkeling gaf zelfs helemaal niet thuis. Illustratief was dat vooral de snelle mannen voorin , Sam 'Wodka' Reijnen, Boy 'Pinda' Nefkens en Mark 'Markie' Schollen, het meeste verdedigende werk opknapten. VVO 2 werd op het middenveld overlopen en verdedigend te kijken gezet. Op de einduitslag van 2-7 was dan ook niet veel af te dingen. Hierdoor zakte VVO 2 naar de tweede plek en zal het volgende week van VDZ 3, de andere concurrent, moeten winnen om in de top mee te kunnen blijven doen.

Al in de 5de minuut van de wedstrijd keek VVO 2 tegen een 0-1 achterstand aan. Een Dierense middenvelder werd geheel vrij gelaten terwijl hij opkwam waardoor hij na het ontvangen van de bal gemakkelijk laag in de korte hoek langs keeper Jan 'Lange Jan' Tanis kon scoren. In de 14de minuut volgde, na een periode waarin VVO 2 even leek terug te komen, de 0-2. Ditmaal een afstandsschot wat niet door keeper Tanis gecontroleerd kon worden waarna een alerte Dierense aanvaller deze kon inschieten. Weer 13 minuten later, minuut 27, viel de 0-3.  Tot overmaat van ramp door een eigen doelpunt. een harde voorzet vanaf links werd door Robbert 'Handjes' Wielema verkeerd geraakt en kwam in het eigen doel.  Op dit moment was VVO 2 het al helemaal kwijt. Vlak voor het rust signaal werd het nog erger, in de 44ste minuut. Balverlies op het middenveld leidde tot dit doelpunt waarna vervolgens de buitenspel val omspeeld werd en eenvoudig keeper Tanis uitgespeeld kon worden voor de 0-4.  Door een gelukje wist VVO 2 in de 45ste minuut toch te scoren. Sjors 'Giorgio' Antheunis speelde de bal vanaf het middenveld door de lucht naar voren. De bal werd vervolgens door de Dierense verdediging niet goed weggekopt waarna Brian 'Gio' Donderwinkel aan kon nemen en in de verre hoek wist te scoren, 1-4. Met deze stand werd aan de rust begonnen.

Coach Schollen werd door een woeste voorzitter Willem 'Merab' Nefkens voordat er naar de kleedkamer werd gegaan aangesproken op het spel van zijn ploeg. In de kleedkamer moesten dan ook harde noten gekraakt worden bij de thee. Daarnaast werden er een aantal omzettingen gedaan in de opstelling. Dit alles moest leiden tot meer overwicht voor VVO 2 en met de boodschap 'wij gaan deze wedstrijd niet verliezen' werd aan deel twee van de wedstrijd begonnen.

Het leek ook dat VVO 2 met meer geloof en bezieling speelde aan het begin van de tweede helft. Er werd in ieder geval meer gecombineerd en de posities werden beter ingevuld. Helaas duurde dit maar weer 15 minuten want in de 61ste minuut viel de 1-5 alweer voor Dieren. Ditmaal door een diepe bal over de linkerkant, gevolgd door een voorzet die eenvoudig door de Dierense spits ingeschoten kon worden. Even hiervoor was VVO 2 een doelpunt onthouden door scheidsrechter Aveskamp. De 2-4, doelpunt van Reijnen, werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Dit had wellicht een breekpunt in de wedstrijd kunnen zijn, maar gelet op het spel van VVO 2 is dat hoogst onzeker. Minuut 68 viel nu de 1-6, En knulliger kon ook bijna niet. De bal werd, na een door vv Dieren genomen corner, niet goed weggewerkt waarna deze van dichtbij ingetikt kon worden. VVO 2 ging inmiddels ten onder aan onderlinge irritaties en vooral mentaliteit. Nagenoeg geen speler wilde er nog wat van maken. Wij hebben vaker een slechte wedstrijd van VVO 2 gezien maar zelden met zo'n slappe instelling als deze zaterdag.

In de 82ste minuut wist VVO 2 zowaar de 2-6 nog te scoren. En dat was dan wel weer het eerste doelpunt van dit seizoen voor Tim 'BAM' Elfferich. Een voorzet van rechts wordt door een Dierense verdediger tegen de paal geschoten en Elfferich was alert genoeg om de 2-6 in te schieten. Vv Dieren maakte in de 85ste minuut aan alle illusies, maar die waren er allang niet meer bij VVO 2, een einde. En dit doelpunt was tekenend voor de hele wedstrijd. De Dierense spits kon volledig vrijstaand aannemen, keeper Tanis uitspelen en de 2-7 scoren. Dit werd dus ook de eindstand. Met een enorme kater ging VVO 2 zaterdag douchen, voorzitter Nefkens vertrok snel boos naar huis, coach Schollen was niet meer de gezelligste en een aantal spelers had geen zin om in het clubhuis nog een biertje te drinken. Kortom , niet eerder was er zo'n bedrukte stemming. Iedereen wist waar het aan had gelegen en dat er ook niet meer in had ingezeten deze zaterdag. Maar dat ook de koppositie weggegeven was.

Volgende week tegen VDZ 3 zal het dus beslist veel beter moeten. Wij hopen er maar op maar de training in de komende week zal toch ook cruciaal worden. 

 

 

2-2-2014

Op de valreep versterking voor VVO 2 zaterdag

Net voor het sluiten van de transfermarkt heeft VVO 2 zaterdag zich versterkt met de van Vorden afkomstige ervaren voetballer Marcel Harings. Door het wegvallen van Eric 'Goofy' de Boer, en het gebrek aan rust in het team, had de technische staf al eerder een verzoek neergelegd bij voorzitter Willem 'Merab'Nefkens om Harings te benaderen. Deze trainde ook al geregeld mee met VVO 2, al heeft hij de eerste helft van de competitie niet kunnen trainen en spelen door een ernstige blessure. Hij werd wel medisch goedgekeurd en stond er dus niets in de weg om hem over te nemen. Gelukkig werkte zijn voormalige club mee aan deze voor hem geweldige positieverbetering.  Harings word nu zo snel mogelijk weer wedstrijdfit gemaakt door de technische staf, die erg gelukkig is met zijn komst. Wij zullen hem zeer binnenkort in het smoelenboek en met zijn profiel aan u presenteren.

 

Wij zijn weer begonnen !

VVO 2 zaterdag is inmiddels vanaf woensdag 15 januari weer in training. De technische staf is de ploeg aan het klaarstomen voor een goede tweede helft van de competitie. VVO 2 begint aan dit tweede deel als de nummer 2 en dat wil de ploeg uiteraard zo houden. Een aantal pittige trainingen zitten er dan ook al op. Daarnaast werd op zaterdag 25 -1 een oefenwedstrijd gespeeld tegen ESCA 2. Dezelfde ploeg waartegen ook voor het begin van de competitie een oefenwedstrijd was gespeeld. VVO 2 verloor deze wedstrijd nu met liefst 1-6.

De oorzaak van dit verlies moet natuurlijk ook gezocht worden in de vele wisselingen binnen de ploeg , het was immers een oefenwedstrijd, en daarnaast het wisselen van systeem tijdens de wedstrijd. Er kan echter niet ontkent worden dat de spelers nog lang niet scherp genoeg waren. De komende trainingen moet dan ook nog heel wat werk verzet worden.

Scoreverloop: '22 0-1 , '28 0-2. '34 0-3, '52 0-4, '62 0-5, '69 0-6, '70 1-6 ( doelpunt van Luuk 'Matic'Motshagen op aangeven van Patrick 'Patjuh'Begemann ).

Deze wedstrijd werd tegelijkertijd benut om na afloop gezamenlijk te eten, en drinken, in het clubhuis van VVO. Wat weer uitstekend voor de teambuilding was.

Op zaterdag 8 februari speelt VVO 2 om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen VDZ 3. Van VDZ 3 werd aan het begin van de competitie thuis verloren met 1-4. Er dient dus wat rechtgezet te worden door VVO 2.

 
Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie