Nieuws maart/april 2014

18-4-2014

VVO 2 doet weer mee ?

Na een aantal teleurstellende wedstrijden (AVW'66 5 1-4 verlies en Arnhemse Boys 2 4-4) stond er in de thuiswedstrijd tegen VDZ 4 op zaterdag 12 april jl. ineens veel op het spel voor de ploeg van de trainers Ton 'Boomsma'Messing en Michel 'Papa'Schollen. Uiteraard de ansluiting blijven houden bij de top van de ranglijst maar, wellicht belangrijker nog, vooral ook het plezier en zelfvertrouwen terugkrijgen bij de spelers. Het blessureleed bij een aantal is helaas nog niet voorbij, waardoor Jan 'Lange Jan'Tanis en Marcel 'Opa' Harings ontbraken en Sander 'Mooisander' Schollen, Brian 'Gio' Donderwinkel en Mark 'Markie' Schollen niet 100% fit waren. Boy 'Pinda' Nefkens ontbrak daarnaast omdat hij met een vertegenwoordigend team op reis was. Dus was het weer puzzelen voor de technische staf. In de week vooraf had het team ook nog eens de slechtste training ooit afgwerkt, maar waar wel veel ruimte was voor plezier. Alles bij elkaar genomen bleken het de juiste ingredienten te zijn voor VVO 2 zaterdag om zich wer te herpakken. In de eerste helft kwam dat er nog niet helemaal uit maar in het tweede deel van de wedstrijd liep VVO 2 over VDZ 4 heen en stond er aan het einde 8-1 op het scorebord. 

VVO 2 begon zeer voortvarend want al na 2 minuten werd de 1-0 genoteerd. VDZ 4 was duidelijk (het speelde met veel invallers) nog niet bij de les. Een door aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk genomen hoekschop werd door spits Patrick 'Patjuh' Begemann ingekopt. Begemann was overigens deze zaterdag op dreef want hij scoorde een hattrick. VVO 2 was en bleef in de hele wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en alleen onoplettendheid en slordigheden bij VVO 2 bracht VDZ 4 af en toe voor het Velpse doel, voor de gelegenheid weer in de eerste helft bemand door Mark Schollen. In de 19de minuut bleek linksback Mike 'Het Kanon' Elfferich genoeg gedroomd te hebben over zijn ultieme moment en bracht het dan ook in de praktijk. Hij startte vanaf eigen helft een solo en, tot ieders verbazing ook, werd niet gehinderd tot aan het VDZ doel. Elfferich wist zijn eigen solo rustig af te ronden met een bekeken doelpunt linksonder langs de Arnhemse doelman, 2-0.  Het was Elfferich zijn tweede (!) doelpunt in zijn 4de seizoen in dienst van VVO 2 zaterdag. In de 26ste minuut wist VDZ 4 toch een aansluitingstreffer te scoren. Zoals eerder aangegeven was slordigheid in de VVO verdediging, naast enig geluk voor VDZ, de aanleiding. Via een kluts kwam de bal voor de voeten van een VDZ aanvaller die Mark Schollen wist te verschalken, 2-1. Dits was ook de ruststand,. 

In de kleedkamer van VVO 2 was het relatief rustig en overheerste het gevoel dat de wedstrijd niet verloren kon worden. Het verschil met eerder gespeelde wedstrijden was echter dat de ploeg besefte dat er een schepje bovenop moest om zeker te zijn van een overwinning. En met dat gevoeld werd ook aan de tweede helft begonnen. Luuk 'Matic' Motshagen nam de plaats van Mark Schollen over in het doel en hij bleek een openbaring te zijn op die plaats.  

De tweede helft was 5 minuten oud toen Motshagen goed zag dat Jelle 'Sub' Egging weg kon lopen van zijn bewakers van VDZ. Hij plaatste uiterst knap een bal ver op de helft van VDZ, die door Egging eenvoudig meegenomen werd en waardoor hij dus vrij voor de VDZ doelman de 3-1 wist aan te tekenen. Weer 5 minuten later was wederom een door Kostelijk genomen hoekschop voer voor Begemann. Kopsterk als hij is wist hij de 4-1 aan te tekenen. Na dit doelpunt was VDZ 4 het helemaal kwijt en kwam ook nauwelijks meer richting Motshagen in het VVO doel. Nadat Kostelijk al tweemaal belangrijk was geweest bij het nemen van een hoekschop mocht ook hij zijn doelpunt meepakken. Ditmaal was het Egging die de assist leverde waardoor hij de 5-1 wist binnen te schieten.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden nam VVO 2 geen gas terug en bleef voor meer doelpunten gaan. Wat ook slaagde. Weer Egging stelde in de 66ste minuut Brian 'Gio' Donderwinkel in staat om toch ook weer een doelpunt mee te pakken, 6-1. Vorige week was hij nog goed voor een zuivere hattrick maar hij heeft deze wedstrijd niet volledig, en op 100%, kunnen spelen.  Bijna 10 minuten later, de 75ste minuut waren het 2 spelers die nog niet bij een doelpunt in beeld waren geweest die de aandacht naar zich toe trokken. Ditmaal was het de sterke middenvelder Sjors 'Giorgio' Antheunis die de assist gaf op Luca 'Beer' Geurds. Geurds is fysiek zo sterk, en technisch goed, dat hij nauwelijks moeite had om de 7-1 te scoren. Het slotakkoord kwam van Egging en Begemann,  beide uitstekend op dreef deze zaterdag. Egging zorgde in de 85ste minuut weer voor de assist waaruit Begemann niet kon falen, 8-1.

Al met al een klinkende overwinning voor VVO 2, wat de ploeg dus ook nodig had. Helaas gaat het ritme er een beetje uit want de eerstvolgende wedstrijd, DZC'68 7 in Doetinchem, staat pas op 3 mei op het programma. Een week later gevolgd door de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen ESA 6. 

 

 

6-4-2013

Spelerstekort breekt VVO 2 zaterdag op

Na de thuiswedstrijd op 23 maart tegen AVW'66 5 moest VVO 2  ook zaterdag op een zonovergoten en heet Sportpark 'De Schuytgraaf' tegen Arnhemse Boys 2 weer aantreden zonder een aantal belangrijke spelers en met maar liefst 3 niet fitte-spelers. Even leek het er op dat het de ploeg niet zou deren maar VVO 2 moest uiteindelijk toch met 1 punt genoegen nemen. En dat terwijl zij na een half uur spelen met 1-4 voor stonden. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel. Voorafgaande aan de wedstrijd was er de nodige bezorgdheid bij de technische staf over een goede afloop. Dit had te maken met de fysieke gesteldheid van de beschikbare spelers maar ook met de afwezigheid van de as van het elftal, Luca 'Beer' Geurds, Sjors 'Giorgio'Antheunis en Boy 'Pinda'Nefkens. Door de langdurige afwezigheid van Jan 'Lange Jan'Tanis stond bovendien noodgedwongen de niet-fitte aanvaller Mark 'Markie'Schollen als doelman opgesteld. In de kleedkamer werd daarom de spelers meegegeven om toch maar vooral met plezier een potje voetbal te gaan spelen. Wat in de eerste helft een uitstekende boodschap leek te zijn geweest.

Na 7 minuten keek VVO 2 echter toch al wel tegen een 1-0 achterstand aan. Mark Schollen kreeg een bal vanuit een hoekschop niet onder controle waarna hij voor de voeten van een Boys speler kwam die geen moeite had deze in het VVO doel te schieten. Deze vrioege achterstand leek het nodige zetje in de rug te zijn wat VVO 2 nodig had om vrijuit te gaan voetballen. Iets wat wellicht ook wel de beste 20 minuten voetbal van dit seizoen opleverde. Ineens rolde de ene na de andere goede combinatie over het veld en was VVO 2 snel heer en meester over de wedstrijd. Daarnaast kreeg een Boys speler een gele kaart (neerhalen Patrick 'Patjuh'Begemann) wat dus ook 10 minuten lang een man meer betekende.

In de 10de minuut wist Begemann een prachtige pass te geven op Brian 'Gio'Donderwinkel die de bal goed controleerd en mooi over de Boys keeper heen in de goal weet te laten belanden, 1-1. In de 16de minuut werd de voorsprong genomen. De weer keihard werkende Sam 'Wodka'Reijnen (wat neemt die jongen toch dat hij zo kan blijven gaan), weet de bal vanaf de achterlijn langs de keeper te schieten waarna deze vrijkomt bij de op de 16 meter lijn gekomen Patrick Begemann die geen moeite had om deze in de kruising te schieten, 1-2.

Nog geen 4 minuten later werd de marge verder vergroot door VVO. Het speelde in deze fase ook, zoals gezegd , uitstekend voetbal. In de 20ste minuut weet weer Begemann de bal te geven op Donderwinkel die hierdoor vrij voor de Boys keeper komt en natuurlijk geen moeite bleek te hebben deze te passeren, 1-3. In de 23ste minuut maakt Donderwinkel zijn zuivere hattrick door zelf de bal mee te nemen, 2 Arnhemse Boys spelers uit te spelen en vervolgens via het been van een Boys verdediger de 1-4 te scoren. geen vuiltje meer aan de lucht zou je denken.

Helaas liep het vanaf dit moment anders. VVO 2 bleef de wedstrijd controleren maar nam wel wat gas terug. Arnhemse Boys kon hierdoor ook weer wat terugkomen in de wedstrijd. In de 39ste begon dit met een 2-4 voor de Boys. Zij zorgden voor verwarring bij de Velpse spelers door 'bal uit'te roepen voor een Boys speler die op de grond lag. Aan aantal Arnhemse ploeggenoten dacht daar anders over en speelde wel door en wist van de verwarring gebruik te maken door vrij voor doelman Mark Schollen te komen en in te schieten. Vlak voor rust, 41ste minuut. werd dit doelpunt gevolgd door de aansluitingstreffer voor Arnhemse Boys, wat wel een prima doelpunt was. Een goede voorzet werd mooi volley in de rechterhoek langs Mark Schollen ingeschoten, 3-4. Wat dus ook de ruststand werd.

De rust werd gebruikt om even bij te komen van de enerverende eerste helft en om te bekijken welke spelers moeite hadden om door te kunnen. Marcel 'Opa'Harings moest in ieder geval even meer rust hebben en bleef aan de kant. Voor hem kwam de ook geblesseerde Rolf 'Lenny'Peters in het veld. Ook Sander 'Mooisander' Schollen had last maar moest wel verder. Direct na de aftrap bleek dan ook dat het moeilijk ging worden voor VVO 2. In de 48ste minuut wisten de Boys langszij te komen. Uit een hoekschop kwam de bal bij een op de 16 meter lijn vrijstaande Arnhemse speler die geen moeite had om in de rechterhoek de 4-4 in te schieten.  Hierna kon VVO 2 niet anders meer dan stand proberen te houden, om in ieder geval 1 punt mee terug te nemen naar Velp. Wat met veel kunst en vliegwerk ook lukte. Daarnaast moest er constant doorgewisseld worden met geblesseerde spelers ( Sander Schollen, Harings en Peters ). Bij een overwinning had VVO 2 om de tweede plaats kunnen blijven meedoen, wat nu nauwelijks meer kan.

Niettemin geeft het spel in het eerste half uur van deze wedstrijd veel aanknopingspunten en wij hopen dan ook dat we nog een aantal mooie wedstrijden voorgeschoteld krijgen van VVO 2. Te beginnen met de thuiswedstrijd volgende week tegen VDZ 4, de nummer voorlaatst van deze competitie.

 

 

23-3-2014

VVO 2 heeft het zwaar

 

Een groot aantal afwezigen, blessures en de manier van spelen van AVW '66 5 hebben VVO 2 zaterdag de das om gedaan. Waar eerder dit seizoen de wedstrijd in Westervoort eindigde in een 0-2 overwinning voor VVO 2, was nu AVW'66 5 de baas op het veld. Er werd gespeeld op het door de regen en hagel aan het begin van de wedstrijd geteisterde hoofdveld op de Pinkenberg. VVO miste voor deze wedstrijd liefst 6 (!) vaste waarden van het team, mede veroorzaakt door blessures. Hierdoor was vaste centrale middenvelder Sjors 'Giorgio' Antheunis noodgedwongen doelman (Tanis langdurig geblesseerd en Begemann afwezig). En had het elftal de beschikking over slechts 1 wisselspeler. Voetballend was het in de eerste helft nog niet eens heel slecht, al legde VVO 2 het wel af op duelkracht. AVW '66 5 speelde stevig voetbal waar VVO 2 niet tegen opgewassen was. Gezegd moet worden dat er ook voorzichtigheid in het team sloop, bang als ze waren voor blessures. AVW '66 5 zocht ook het randje op, of iets er over heen. Slechts een enkele VVO 'er kon daarin mee. Tot overmaat van ramp moest de net uit China teruggekeerde 'Goofy' in het begin van de tweede helft het veld geblesseerd verlaten. Rondom de 70ste minuut gevolgd door Mark 'Markie' Schollen, die het slachtoffer werd van een schandalige overtreding op hem. Overigens stond het op dat moment al 0-3 voor AVW '66 5. Kortom: het was kommer en kwel, dus veel meer gaan ook wij er niet oevr zeggen dit keer. 

In de 22 ste minuut wist AVW '66 5 de score te openen. Tot dat moment leek er nog niet veel aan de hand voor VVO 2. Een verdedigende onoplettenheid was hier (weer) het gevolg van. De spits van AVW '66 5 wist de bal vrij voor het doel aan te nemen, zich vrij te spelen met een schijnbeweging en hard langs Antheunis in te schieten, 0-1. In de 33ste minuut werd dit gevolgd door een tweede doelpunt waar eigenlijk niemand wat aan kon doen. Mark Schollen wilde hierbij een, op de linksbuiten van AVW gespeelde, bal onderscheppen maar kreeg deze zo ongelukkig op zijn been dat hij, van een behoorlijke afstand, over Antheunis heen in het doel belandde, 0-2. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen dan gebeuren dit soort dingen ook. 

Tijdens de theepauze hield de technische staf de spelers nog voor dat er niet verloren hoefde te worden. Maar dat er wel meer duels gewonnen moesten worden. Vol goede moed werd er aan de tweede helft begonnen maar al snel ging het toch mis. AVW wist in de 61ste minuut de 0-3 te scoren. Een steekpass door het midden van de verdediging werd door een Westervoortse aanvaller hard en hoog ingeschoten. Nadat Mark Schollen uit de wedstrijd geschopt was, en ook Sander 'Mooisander' Schollen niet verder kon door een liesblessure, werd het voor VVO 2 onmogelijk om nog langszij proberen te komen. De 0-3 werd ook de eindstand. 

Volgend week heeft VVO zaterdag de mogelijkheid om even op adem te komen door een voetbalvrije zaterdag. Op 5 april wacht de uitwedstrijd tegen Arnhemse Boys. Wij hopen dat iedereen dan weer fit is. 

 

 

16-3-2014

Het is een vreemde competitie…

 

Voor aanvang van dit seizoen hebben wij reeds vraagtekens gezet bij de indeling van de competitie. Van 3 verenigingen 2 teams indelen in dezelfde competitie vonden wij zeer vreemd. In deze competitie zijn dat vv Dieren 4 en 5, VDZ 3 en 4 en AVW '66 5 en 6. Het ligt dan ook voor de hand dat je vreemde uitslagen gaat zien. Ook zaterdag jl. zaten er weer aparte uitslagen tussen. VVO 2 had in de uitwedstrijd tegen vv Dieren 5 niets in te brengen, waar eerder de thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen werd, en koploper vv Dieren 4 speelde juist gelijk tegen AVW'66 5. Wij weten  van VVO 2 zeker dat zij altijd in dezelfde samenstelling spelen, maar hoe is dat bij de andere teams. Want wat doe je als vereniging wanneer je 1 van je teams in een competitie kampioen kan laten worden? Naast deze vraagtekens is het ook nog zo dat de nummer 3, AVW'66 5, liefst 3 (!) wedstrijden minder gespeeld heeft dan de nummer 1 vv Dieren 5 en nummer 2 VVO 2 en resp. 7 en 5 punten minder heeft op dit moment. Er zijn in deze competitie al meer verrassende uitslagen geweest. Op 5 april weten wij wat de waarde is van deze opmerkingen, want dan staan de wedstrijden vv Dieren 5 tegen vv Dieren 4, AVW'66 5 tegen 6 en VDZ 4 tegen 3 op het programma..

Zoals gezegd had VVO 2 geen moment recht op een overwinning in Dieren. De ploeg draait al weken erg stroef, iets wat de technische staf toch ernstig zorgen baart. Het ontbeert het team aan inzet en beleving, en het positiespel blijft niet goed. En dit zijn juist onderdelen waar veel op getraind en gewezen wordt. Voetballen hoeven zij niet onder te doen voor veel tegenstanders maar dan moet wel alles kloppen. De ploeg is ook veel minder effectief in het afmaken dan eerdere seizoenen en krijgt ook nog eens meer tegen doelpunten te verwerken. In deze wedstrijd moesten zij weer de ernstig geblesseerde vaste doelman Jan 'Lange Jan' Tanis missen en vielen tot overmaat van ramp al vroeg in de wedstrijd de vaste krachten in de verdediging Luca 'Beer'Geurds en Sander 'Mooisander' Schollen uit. Gelukkig konden zij weer opgelapt worden zodat ze later konden terugkeren. 

Direct vanaf het begin werd al duidelijk dat VVO 2 een lastige middag zou hebben, vv Dieren 5 was op alle fronten beter. Niettemin leek het nog lang goed te kunnen gaan maar in de 37ste minuut ging het mis. Haast illustratief voor de fase waarin VVO 2 zich momenteel bevind was het juist Boy 'Pinda' Nefkens die in de fout ging. Hij speelde de bal verkeerd terug op de verdediging waarbij deze eenvoudig onderschept kon worden door een Dierense aanvaller die de 1-0 wist binnen te schieten.  Gelukkig voor VVO 2 werd dit ook de ruststand. De rust werd gebruikt om het team te wijzen op het feit dat er meer nodig is voor een goed resultaat. Vol goede moed werd er ook afgetrapt voor de tweede helft.

Alle hoop was al snel weg want in de 47ste minuut viel de 2-0 voor Dieren 5. Een voorzet van rechts werd door de weer in het veld teruggekeerde Sander Schollen verkeerd geraakt en daardoor achter de eigen keeper geschoten. Voor deze gelegenheid was dat Robbert 'Handjes' Wielema, waar Patrick 'Patjuh' Begemann de eerste helft het doel verdedigd had. Na dit doelpunt leek VVO 2 toch nog een beetje terug te kunnen komen al kwamen zij een aantal keren ook erg goed weg bij aanvallen van Dieren. Wanneer het VVO 2 snel gelukt was om een aansluitingstreffer te scoren was alles wellicht anders uitgepakt. Het duurde echter tot de 80ste minuut voordat dit gebeurde. Brian 'Gio' Donderwinkel wist een terugspeelbal op de Dierense verdediging te onderscheppen waarna hij de doelman wist uit te spelen en de 2-1 kon aantekenen.  Na dit doelpunt was alle overleg weg want VVO 2 begon teveel te jagen op de 2-2. En dan gaat het natuurlijk mis.

Slechts 2 minuten na de 2-1, minuut 82, nam Dieren 5 al weer afstand. Geklungel in de Velpse defensie leidde tot een onderschepping door een aanvaller van Dieren die de 3-1 wist te scoren. VVO 2 moest wat doen en coach Michel 'Papa' Schollen stuurde een extra aanvaller mee naar voren. Wetende dat je daarmee meer risico neemt natuurlijk, want het middenveld is dan onderbezet. In de 85ste minuut gooide vv Dieren 5 de wedstrijd helemaal op slot. Een voorzet vanaf links werd door een nagenoeg vrijgelaten Dierense aanvaller simpel ingeschoten voor de 4-1. En daar moest iedereen die bij VVO 2 betrokken is het maar mee doen. 

Volgende week wacht weer een 'finale' tegen achtervolger AVW '66 5. Deze wedstrijd zal absoluut gewonnen moeten worden. Omdat er dan een groot aantal spelers gemist worden zal dat nog wel een uitdaging zijn. 

 

 

11-3-2014

VVO 2 moet meer laten zien

Zaterdag jl. trad VVO 2 op een zonovergoten Sportpark de Pinkenberg weer aan voor de wedstrijd tegen de nummer laatst van de ranglijst, AVW '66 6. Het laatstgenoemde team speelt schijnbaar vooral voor het plezier mee in deze competitie, is ook een sympathiek team, wat ook terug te zien is in het spel. VVO 2 had vooraf instructies gehad om eens een duidelijke uitslag neer te zetten en daarnaast de 0 te houden. Dat laatste is goed gelukt, invaller-doelman Jeroen Budel kreeg ook niet heel veel te doen. En wat hij moest doen deed hij goed. Vaste doelman Jan 'Lange Jan'Tanis is nog steeds niet hersteld van zijn schouderblessure. Het herstel zal nog een aantal weken vergen. Tanis was dan ook in een andere rol te zien, als look-a-like van Ton 'Boomsma' Messing, die deze zaterdag de coaching op zich nam. VVO 2 ging helaas mee in het spel van AVW'66 6. Ondanks een groot veldoverwicht en vele kansen was het toch vaak ook net niet. Combinaties verliepen geregeld stroef en kansen werden niet benut omdat ze niet goed uitgespeeld werden. Had VVO 2 zich echt druk gemaakt en meer als een team gespeeld, was het beslist een grote uitslag geworden. Nu bleef het bij 'slechts' 4-0. 

VVO 2 begon heel rustig aan de wedstrijd en toonde al snel aan dat AVW'66 6 geen aanspraak zou kunnen maken op ook maar 1 punt deze middag. Al snel kwamen er kansen die dus niet werden benut. Het begin van de eerste helft was toch, van VVO 2 kant, zeer redelijk. Het was ook wonderlijk dat pas in de 35ste minuut de score werd geopend. Een scherpe pass van Patrick 'Patjuh'Begemann op Brian 'Gio'Donderwinkel zorgde ervoor dat deze vrij kon doorlopen op de AVW doelman en makkelijk kon passeren in de rechterhoek, 1-0. 6 minuten later, in de 41ste minuut, was het voor de tweede keer raak. Nu was het Donderwinkel die het door scheidsrechter Aveskamp gegeven voordeel , na een overtreding op Sam 'Wodka' Reijnen, goed wist te benutten en de voor het AVW doel vrijstaande Tim 'BAM' Elfferich wist te bereiken die eenvoudig in de linkerhoek kon scoren, 2-0. Elfferich scoorde hiermee de derde wedstrijd op rij, waardoor wij zeer nieuwsgierig zijn hoe het in de resterende wedstrijden zal gaan met deze 'super-sub'.

In de theepauze werd besproken dat het toch veel beter moest kunnen en werden er prijzen gezet op een grote uitslag. En dat werkte schijnbaar verlammend op VVO 2 want het vervolg was eigenlijk niet meer heel leuk om bekijken. Kans na kans werden maar gemist en het spel werd ook steeds slordiger. Waar VVO 2 toch zeer verzorgd zou moeten kunnen voetballen was daar niets van terug te zien. Pas in de laatste 15 minuten werd het weer enigzins het bekijken waard. Luuk 'Matic' Motshagen liet iets zien van zijn verfijnde techniek, wat wij op de training wel vaker van hem zien. Een pass van Donderwinkel op Tim Elfferich werd slecht weggewerkt door de Westervoortse verdedigers waarna Motshagen hem kon oppikken en met een prachtig 'stiffie' over de AVW doelman in de rechterhoek wist te mikken, 3-0. Hierna was AVW '66 6 het volledig kwijt en ook daardoor wist VVO 2 in de 85ste minuut nummer 4 aan te tekenen. Weer Donderwinkel wist de bal te krijgen bij Patrick 'Patjuh' Begemann, die uitstekend de Westervoortse doelman uitspeelde en de 4-0 aantekende.

Hiermee hebben wij alles gezegd over deze wedstrijd en hopen wij dat VVO 2 in het vervolg van de competitie echt gaat laten zien hoe goed zij, als een team, kunnen voetballen. Dit moet beginnen bij de lastige uitwedstrijd zaterdag 15-3 tegen vv Dieren 5. Wij zullen u weer verslag doen van de uitkomst. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie