mei/juni 2014

16-06-2014

VVO 2 zaterdag sluit seizoen af

VVO 2 zaterdag, volgend seizoen weer 'gewoon' VVO 3 zaterdag trouwens, heeft zaterdagavond in stijl het seizoen afgesloten. De familie Tanis had ditmaal hun achtertuin afgestaan voor dit evenement. Uiteraard was er een uitgebreide barbeque geregeld en voldoende bier. Want als de spelers los mogen gaan, dan doen ze dat ook weten wij.

Omdat de contracten van de trainers Ton 'Boomsma' Messing en Michel 'Papa' Schollen op 1 juli eindigden, heeft voorzitter Willem 'Merab' Nefkens de vraag over verlenging op deze avond bij de spelersgroep neergelegd. Bijna unaniem stemden deze ermee in om door te gaan met de huidige technische staf.  Duidelijk is dat de lat voor het komende seizoen hoger ligt, ook dat hebben de spelers zelf uitgesproken eerder dit seizoen. 2 nieuwe spelers zijn inmiddels aangetrokken, aanvaller Benjamin Windouwer en verdediger Koen Reijnen. Windouwer was aanwezig om kennis te maken met zijn nieuwe teamgenoten, Reijnen bleek al in training te zijn gegaan.  VVO 3 zaterdag kent volgend seizoen, met de komst van Reijnen, nu 3 maal 2 broers als spelers. Het betreft de gebroeders Elfferich (Mike en Tim), Reijnen (Koen en Sam) en Schollen (Mark en Sander). 

Traditiegetrouw was er ook de verkiezing van de speler van het jaar. Opvallend was dat de verkozen nummers 1 t/m 3 weer geheel andere spelers waren dan de voorbije 2 seizoenen.

Op de derde plaats eindigde, met 28 punten :                                                                                                                 Robbert Wielema

De tweede plaats, met 38 punten, was voor:                                                                                                                   Patrick Begemann

Dé speler van het jaar werd, na 2 seizoenen achtereen als vierde te zijn geeindigd, als onbetwiste nummer 1 met 56 punten :  Sam Reijnen. 

 

Voor deze avond bedanken wij : De sponsors SPFI , Gamba Visspecialiteiten Arnhem en Café-zaalverhuur de Betuwe te Elden (die een grote partytent heeft geschonken).

                                      Daarnaast zijn wij ook  de familie Tanis zeer dankbaar voor de gastvrijheid.  

 

 

11-5-2014

VVO 2 is uitgespeeld

Gisteren, zaterdag 10 mei, speelde VVO 2 haar laatste wedstrijd in deze competitie. Thuis tegen ESA 6 moest in herfstachtige weersomstandigheden gespeeld worden om de eer. VVO 2 speelde nergens meer voor en ESA zeker ook niet. Dus niets stond een leuke wedstrijd in de weg. ESA 6 had, zoals vaker dit seizoen, grote moeite gehad om een volledig team bij elkaar te krijgen en waren uiteindelijk ook niet verder gekomen dan 10 spelers. Een aantal bleek ook geen zin te hebben om er een vriendelijke en leuke wedstrijd van te maken. Dus geregeld werden er stevige overtredingen gemaakt en moest ook de prima leidende scheidsrechter Aveskamp het vaak ontgelden. Het siert hem dat hij de gele kaarten in zijn zak hield. VVO 2 had de hele wedstrijd het betere van het spel en speelde bij vlagen, zeker in de tweede helft, zeer goed. Er werd steeds rustig gezocht naar de openingen in de defensie van ESA. Jammer genoed ging het in de afronding nog wel vaak mis. Niettemin was er wat ons betreft maar 1 ploeg die aanspraak kon maken op 3 punten en dat waren onze Velpse vrienden. En dat gebeurde gelukkig dan ook, want de eindstand was 2-1. 

VVO 2 begon geconcentreerd aan de wedstrijd en had direct een veldoverwicht. Wat uiteraard ook een gevolg was van de man meer. Het was daarom wel vreemd dat er in de eerste helft niet zo veel gebeurde. De doelman van de eerste helft, Patrick 'Patjuh' Begemann,  had maar sporadisch wat te doen. De doelman van ESA moest wel vaker ingrijpen maar VVO 2 kwam in de eerste helft nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Het weer was daar misschien ook debet aan. De ruststand was dan ook 0-0. 

In de kleedkamer was afgesproken dat er nog meer druk moest komen en dat gebeurde dan ook. ESA kwam ook nauwelijks meer over de middenlijn wat ook de verdienste van VVO 2 was. In de 54ste minuut leidde het tot de voorsprong voor VVO 2. Een prima aanval werd opgezet waarna Sam 'Wodka' Reijnen vanaf de linkerkant kon voorzetten op Tim 'BAM' Elfferich die de bal hard en hoog in de kruising joeg, 1-0. VVO 2 ging hierna vrolijk door, op jacht naar meer. Dit gebeurde in de 66ste minuut. Een door Rolf 'Lenny' Peters genomen korte corner op Boy 'Pinda' Nefkens werd door de laatste met veel gevoel van de spits in de tweede helft "Patjuh' Begemann (Mark 'Markie' Schollen was doelman geworden) die niet kon missen en de 2-0 wist in te koppen.  VVO 2 nam iets gas terug maar bleef wel kansen creëren, waaronder toch een tweetal die voor het inschieten leken. Helaas lukte het maar niet meer te verzilveren. En dan is het meestal onvermijdelijk dat er een tegendoelpunt valt, al was dat inmiddels in de 86ste minuut. Een snelle counter van ESA zorgde ervoor dat VVO 2 niet op tijd wist t reageren waardoor een speler van ESA de voorgegeven bal er bij de tweede paal, langs Mark Schollen, kon inlopen 2-1.  In de laatste minuten gebeurde er niet meer zoveel, ESA zette natuurlijk nog even aan maar VVO 2 wist ze steeds af te stoppen, Wat dus de terechte overwinning opleverde. 

Volgende week is er nog een beperkt programma. VVO 2 staat nu op de derde plaats maar eindigt mogelijk nog als 4de. Volgend seizoen is er dan weer een nieuwe kans om voor een kampioenschap te gaan. Wij gaan het beleven. 

 

 

6-5-2014

VVO 2 verspeeld hoge eindklassering in laatste kwartier

Het team van VVO 2 heeft zich jl. zaterdag in Doetinchem, tegen DZC '68 7, een slechte dienst bewezen. In het laatste kwartier van de wedstrijd verspeelde het een (bijna) zekere overwinning. Eerder dit seizoen had VVO 2 geen enkele moeite met DZC maar dat was dit keer toch anders. Het is duidelijk dat VVO 2 na de winterstop het niveau van daarvoor niet meer heeft weten te halen. Vooral de wijze waarop punten zijn  verspeeld geeft stof tot nadenken. In Doetinchem koesterde VVO 2 aan het begin van de tweede helft nog een 2-4 voorsprong, maar in het laatste kwartier ging het 3 x mis en stond er na 90 minuten een 5-4 eindstand op het scorebord. Het uitvallen van 'stofzuiger'Sander 'Mooisander'Schollen in de verdediging, bij een stand van 2-4, was hier ook debet aan. Hiermee hield VVO 2 geen zicht meer om bij de top 3 te eindigen maar heeft het zelfs nog kans om als vijfde te eindigen. VVO 2 heeft het zeker niet meer in de hand want op 17 mei worden de laatste wedstrijden gespeeld terwijl voor VVO 2 de laatste wedstrijd volgende week op het programma staat.

De start van de wedstrijd was al vreemd. Na precies 1 minuut wist DZC '68 al te scoren. Een fout van de toch zeer behoorlijke doelman Luuk 'Matic' Motshagen zorgde hiervoor. Hij liet een bal glippen waardoor een Doetinchemse aanvaller de 1-0 wist te scoren. Precies 1 minuut later stond het al weer 1-1. Een uitstekende actie van Patrick 'Patjuh' Begemann leidde tot de gelijkmaker. Hij wist de bal op Boy 'Pinda' Nefkens te spelen die het vizier goed had staan en in de verre hoek kon scoren. Hierna volgde een lange periode met aanvallen over en weer waarin VVO 2 wel het betere van het spel had. In de 32ste minuut betekende dit dan ook de voorsprong. Ditmaal wist Maarten 'Verhuizert' Steffen de bal goed bij zich te houden en op het Doetinchemse doel te vuren. Hierdoor kwam deze bij de altijd alerte Begemann die de 1-2 kon aantekenen. Maar onze verbazing was groot toen weer 1 minuut later DZC de gelijkmaker wist te scoren. Een lange pass op de Doetinchemse spits zorgde ervoor dat deze langs Motshagen de 2-2 kon inschieten. 

Het duurde nu tot de 41 ste minuut voor het volgde doelpunt viel. En weer voor VVO 2. Nu begon het bij Sjors 'Giorgio' Antheunis die Begemann inspeelde. Met enig fortuin kreeg hij de bal mee waarna hij in de rechterhoek laag de 2-3 scoorde. Slechts 3 minuten later (minuut 44) wist VVO meer afstand te nemen. En nu met een prachtig doelpunt. Ditmaal was het Sam 'Wodka' Reijnen die de bal sterk bij zich wist te houden en Menno 'Puyol' Kostelijk wist aan te spelen. Deze liet zien over een prima techniek te beschikken want met buitenkant voet produceerde hij een 'stiffie' over de keeper, 2-4. Dit was dus ook de ruststand.

VVO 2 begon een stuk minder geconcentreerd en overtuigd aan de tweede helft. Niettemin hield het wel stand maar DZC'68 7 was duidelijk de sterkere in de tweede helft. De enige kans van betekenis in de tweede helft was van Nefkens die echter miste. Het mocht dan ook wel een klein wonder genoemd worden dat het tot de 73ste minuut duurde voordat DZC de aansluitingstreffer wist te scoren. Een steekbal vanaf rechts op de Doetinchemse spits wist deze hoog in de korte hoek langs doelman Robbert 'Handjes' Wielema (in de tweede helft de doelverdediger) te schieten voor de 3-4. Hierna ging het volledig mis voor VVO 2. Motshagen en Begemann hadden het veld inmiddels verlaten en ook Sander Schollen stond dus al geblesseerd aan de kant. Even leken de Velpenaren het nog vol te kunnen houden maar in de 85ste minuut viel toch de gelijkmaker nadat een bal uit een corner ingekopt kon worden voor de 4-4. En 3 minuten later was alles verloren voor VVO 2. Typerend voor de concentratie op dat moment viel de buitenspel verkeerd waarna een aanvaller van DZC geen moeite had om de 5-4 langs Wielema in te tikken.

Zoals gezegd staat volgende week zaterdag 10 mei de laatste (thuis) wedstrijd op het programma tegen ESA 6. VVO 2 kan dan het seizoen nog wat glans geven door in ieder geval een overwinning met duidelijke cijfers te behalen. Wij houden u op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie