Nieuws september 2014

27-9-2014

VVO 3 zaterdag doet zichzelf te kort

VVO 3 heeft verzuimd 3 punten te pakken in de 'uit'wedstrijd tegen buurman DVOV op Sportpark 'de Pinkenberg' jl. zaterdag. De weersomstandigheden waren uitstekend voor een goede partij voetbal. De technische staf vreesde alleen voor onderschatting want waar de ploeg zelf vorige week met 11-0 gewonnen had, verloor DVOV met liefst 16-2 van FC Zutphen. En dus werd er gewezen op de absolute wil om wedstrijden te winnen. In de eerste helft pikten de spelers dit redelijk goed op en had de ploeg ook een groot spel overwicht, zonder dit direct in resultaat te kunnen omzetten, maar in de tweede helft was het beduidend minder. En dus eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Achteraf werd dit toch gevoeld als een verlies want alle betrokkenen waren ervan overtuigd dat, wanneer iedereen de bijdrage had geleverd die nodig was, de 3 punten makkelijk haalbaar waren geweest. En dat lag niet alleen aan de scheidsrechter, ook al was dit er niet 1 die een pluim verdiende. Sterker nog, hij floot weliswaar neutraal, maar ook gewoon slecht. 

Zoals gezegd begon VVO 3 sterk aan de wedstrijd. Als snel volgden de aanvallen richting het DVOV doel zich op, mede veroorzaakt door het overschot aan snelle spelers bij VVO 3. DVOV had er ook geen antwoord op en bij VVO 3 groeide ook de overtuiging dat de overwinning haalbaar moest zijn. En toch vielen de doelpunten niet. Kans op kans werd gemist, waarbij gezegd moet worden dat de DVOV doelman zijn mannetje ook stond. En als je niet scoort is het in het voetbal vaak zo dat je een doelpunt tegen krijgt. En dat gebeurde ook hier in de 31ste minuut, bij de eerste echte goede DVOV aanval richting het doel van VVO . Een aanvaller van DVOV kon aan de rechterkant doorkomen en ongehinderd in de verre hoek langs doelman Jan 'Lange Jan' Tanis de 1-0 binnenschieten.

Deze domper was VVO 3 redelijk snel te boven want het team pikte snel de draad weer op en kreeg ook weer snel kansen op de gelijkmaker. Een bevlieging van aanvaller Brian 'Gio' Donderwinkel was er voor nodig om deze te krijgen. In de 41ste minuut wist hij weer eens, hij heeft er patent op, op een fraaie manier een bal vanaf een meter of 20 langs de DVOV doelman te krullen voor de 1-1. Zeer verdiend ook op dat moment. Dit werd ook de ruststand.

Tijdens de rust werd er een enkele spel technische aanwijzing gegeven en een aantal spelers gewisseld. Dit kwam het spel niet ten goede bleek later. Niettemin hield VVO 3 nog even de lijn van de eerste helft vast wat ook in minuut 53 de voorsprong opleverde. VVO 3 was weer eens goed doorgebroken waarbij uiteindelijk aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk de bal wist klaar te leggen voor Sjors 'Giorgio' Antheunis die hard in kon schieten voor de 1-2. Waar aan de zijkant gedacht werd aan een voortzetting van deze lijn gebeurde echter het tegenovergestelde. Het voetbal verdween uit team VVO .

VVO 3 begon vooral tegen zichzelf te voetballen en de wil om te winnen leek ook verdwenen bij veel spelers. En DVOV kwam helemaal terug in de wedstrijd. VVO 3 had nog wel een enkele goede aanval maar de druk op de VVO verdediging nam zienderogen toe. En het team had ineens veel moeite om de rust te bewaren en zich uit de situaties te voetballen. Het spel werd met de minuut slechter en er leek ook niemand bij VVO 3 in het veld te staan die het kon veranderen. De onrust sloeg toe, maar niet bij DVOV. Zij wisten in de 83ste minuut juist de gelijkmaker te maken. Een hoge bal over de VVO verdedigers werd door de behendige DVOV spits met een lob over de ver uitgekomen doelman Tanis gespeeld voor de 2-2.

Coach Schollen probeerde vervolgens toch nog wat te veranderen door de altijd strijdende Sam 'Wodka' Reijnen weer in het veld te brengen, als aanvaller. Dit zorgde ook voor wat nieuw vuur in het veld en VVO 3 zette nog even aan. Maar het bleek tevergeefs. En dus kregen beide ploegen een punt in deze wedstrijd waarin beide ploegen hadden kunnen winnen en verliezen. En toch had VVO 3, als ze de hele wedstrijd op de top van hun kunnen hadden gespeeld, tegen dit DVOV de winst moeten pakken. De spelers mogen het zichzelf dan ook aanrekenen dat het niet is gebeurd. Volgende week wacht ook nog eens een zware tegenstander die wij nog kennen van vorig seizoen, VDZ 3. Dan moet er absoluut gewonnen worden om aansluiting bij de top te houden. Wij zijn zeer benieuwd of VVO 3 zaterdag er dan weer helemaal zal staan. 

 

 

23-9-2014

Ondanks ruime zege toch zorgen voor VVO 3

VVO 3 heeft zaterdag een ruime zege weten te behalen tegen de vooraf onbekende tegenstander AZC 3 uit Zutphen. Er werd gevreesd dat het een zware dobber zou worden want AZC had de week ervoor een 4-0 zege weten te boeken tegen DZC'68 9. Zeker in de tweede helft was AZC echter geen partij meer voor de veel snellere VVO aanvallers. De VVO 3 spelers bleken meesters in de beslissende steekbal te zijn. Wat voor de technische staf leuk is om te ontdekken want dat is toch ook een gevolg van de trainingen.  'Steekbal' zult u dan ook vaak lezen in dit verslag.

Toch waren er na de wedstrijd zorgen voor het Velpse team, zeker voor de technische staf. Één van de twee topaankopen, Koen 'Kungs'Reijnen moest binnen de minuut al door een blessure gewisseld worden. Later bleek hij een scheurtje in de binnenste knieband opgelopen te hebben en lijkt 6 weken uitgeschakeld te zijn.  Hierdoor worden de keuzemogelijkheden aan verdedigers toch weer minder voor coach Michel 'Papa'Schollen. Zo werd zaterdag aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk in de tweede helft noodgedwongen toch weer als rechtsback ingezet. In ieder geval eindigde VVO 3 de wedstrijd wel met een elftal, doelpunten in dit geval. De eindstand was liefst 11-0.

De weersomstandigheden waren prima zaterdag want het had even goed geregend voor aanvang van de wedstrijd. En spelen op nat kunstgras is altijd prettig. Vervolgens was het tijdens de wedstrijd droog en niet te warm. De spelers van VVO 3 leken er ook echt zin in te hebben een goede wedstrijd neer te zetten. Het begon ook uitstekend want na 8 minuten kwam VVO 3 al op voorsprong. Nadat de andere topaankoop Benjamin 'Benji' Windhouwer de bal ontving wist hij een prima steekbal te geven op de doorgelopen Sjors 'Giorgio' Antheunis. En hij wist het buitenkansje te verzilveren door deze langs de Zutphense doelman te tikken in de verre hoek van het AZC doel, 1-0.

AZC leek wel wakker te zijn geschud door deze vroege goal. De wedstrijd  ontwikkelde zich hierna ook tot een meer gelijkopgaande strijd. AZC kreeg echter niet veel echte kansen. In de hele wedstrijd wisten zij 1 x VVO goalie Jan 'Lange Jan' Tanis te verschalken maar dat schot ging via de binnenkant paal weer het veld in.

In de 21 ste minuut nam VVO 3 meer afstand. En weer door een steekbal en gebruik makend van de grotere snelheid van de VVO aanvallers. Ditmaal was het regisseur Boy 'Pinda' Nefkens die de steekbal gaf op Windhouwer. En ook deze wist beheerst af te ronden in de verre hoek langs de Zutphense doelman, 2-0. Nog 9 minuten later leek VVO 3 de wedstrijd in het slot te gooien. Ditmaal was het middenvelder Luuk 'Matic'Motshagen die doorbrak op de rechterkant en vervolgens de bal terug wist te leggen op Windhouwer die, natuurlijk, deze kans benutte en de bal in het AZC doel liet belanden, 3-0. Deze stand bleef staan tot de theepauze.

In de rust werd alleen besproken dat de druk op de tegenstander groter mocht zijn en het balverlies meer beperkt moest blijven. Het gevoel dat de eerste 3 punter binnen handbereik was overheerste in ieder geval. En toch werd er weer onrustig aan de tweede helft begonnen. VVO 3 zakte geregeld veel te ver in waardoor het lastiger werd om er uit te voetballen. Het duurde een ruime 10 minuten totdat VVO 3 weer het juiste ritme te pakken kreeg. En toen ging het ook wel veel sneller en gemakkelijker. Het begon in de 57ste minuut. Windhouwer gaf een  mooie diepe steekbal op Motshagen die de bal gunde aan spits Patrick 'Patjuh' Begemann gaf. Deze kapte de AZC verdediger uit waarna hij eenvoudig de AZC doelman wist te passeren, 4-0. 

Nog 2 minuten later was het weer raak, minuut 59. Weer stond Motshagen aan de basis, die erg op dreef was deze middag want hij scoorde 2 x en gaf 4 x een beslissende pass. Deze keer nam hij een corner die recht voor het AZC doel terecht kwam. Doordat de doelman uit Zutphen de bal over zich had laten gaan was Kostelijk daar vrij komen te staan en hoefde alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten, 5-0.  Hierna bleef VVO 3 gaan want in de 63ste minuut volgde doelpunt nummer 6. Windhouwer wist hierbij een bal op het middenveld te onderscheppen en alleen door te gaan op de Zutphense doelman. Zijn schot werd echter afgeslagen door hem maar de attent meegelopen Motshagen wist vanaf 25 meter geplaatst in te schieten, 6-0.

In de 67ste minuut waren het Begemann en Nefkens die een samenwerking aangingen. Nefkens ontving hierbij de steekbal van Begemann en bleek (weer) veel sneller dan de Zutphense verdedigers. En kon dan ook makkelijk de 7-0 aantekenen. Weer 6 minuten later viel de 8-0.  Begemann en Motshagen konden samen ongehinderd op het AZC doel af en de arme doelman kreeg geen kans. Begemann gaf de bal af op Motshagen die vrijstaand ook niet kon missen. Slechts 1 minuut later, AZC was het inmiddels helemaal kwijt, werd het 9-0. Begemann kwam over de rechterkant op, geeft voor op Motshagen die vervolgens weer door wist te tikken op Windhouwer die zijn nummer 3 wist te scoren.

Doelpunt nummer 10 was illustratief voor de wedstrijd op dat moment. Een doeltrap vanaf het VVO doel kwam over de AZC verdediging bij Windhouwer. Deze wist de uitgekomen AZC goalie uit te spelen en de bal af te geven op Begemann. Die kon rustig op het Zutphense doel af, legde de bal stil op de doellijn, en kopte hem vervolgens er achter. Dit speelde in minuut 77.  Minuut 78 viel het laatste doelpunt.  Nu was het, centrale verdediger Sander 'Mooisander' Schollen die zomaar naar voren wist te komen. Hij gaf vervolgens de bal breed op Windhouwer die hem mee wist te nemen en hard, via onderkant lat, zijn 4de doelpunt en het elftal voor VVO wist te scoren, 11-0.  Na dit doelpunt geloofde VVO het verder ook wel en er viel in de laatste 10 minuten ook geen doelpunt meer te bewonderen. Scheidsrechter Aveskamp, die ook een makkelijke wedstrijd had, floot precies op tijd af.

Volgende week wacht de 'uitwedstrijd' tegen DVOV op de Pinkenberg. DVOV heeft dan wat goed te maken want het verloor deze speelronde met liefst 16-2 van FC Zutphen 5. Zeker tegen VVO, de buurman, zullen zij een goed resultaat willen neerzetten.  VVO 3 wil echter bovenin blijven meespelen en zal dan ook willen winnen. Wij zullen u hier weer informeren hoe dit verlopen is. 

 

 

 

 

15-9-2014

Lastige start voor VVO 3

 

VVO 3 heeft niet de gewenste droomstart weten te maken in de competitie. Tegen vv Dieren 6 werd zaterdag jl. , bij warme weersomstandigheden op het kunstgrasveld van de Pinkenberg, met 2-2 gelijk gespeeld. De Dierenaren hadden nauwelijks wat in te brengen tegen de aanvallende kracht van VVO 3.  Zij leken met heel andere intenties naar deze wedstrijd te zijn gekomen. Voor het eerst in 4 seizoenen begonnen de spelers van VVO 3 ook van zich af te bijten en waren er veel opstootjes, vooral in de tweede helft. Scheidsrechter Aveskamp had moeite om alles in het gareel te houden. Misschien was het ook de bedoeling van de spelers uit Dieren want zij wisten toch 1 punt mee te nemen.

VVO 3 begon goed aan de wedstrijd en wist al direct veel kansen te creëeren. Helaas werden er ook veel gemist, zoals ook in de laatste bekerwedstrijd gebeurde. In de 15de minuut was het wel raak. Aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk gaf een uitstekende steekpass op aanwinst Benjamin 'Benji'Windhouwer die beheerst onder de Dierense doelman door wist af te ronden, 1-0. Die daarmee zijn eerste doelpunt voor VVO 3 noteerde, in zijn tweede wedstrijd..

In de 25ste minuut kwam Dieren toch in de buurt van doelman Jan 'Lange Jan' Tanis. Binnen het 16 meter gebied werd een bal doorgekopt en slap ingeschoten en wist Tanis de bal te stoppen. Volgens grensrechter Nefkens had deze wel de doellijn gepasseerd. Hierover werd nog lang nagesproken want iedereen meende dat Tanis hem voor de doellijn stopte. Het betekende dus wel de gelijkmaker voor Dieren, 1-1. Wat ook de ruststand werd.

VVO 3 begon minder sterk aan de tweede helft, wellicht ook het gevolg van een aantal wissels. Toch kreeg het steeds weer kansen maar het faalde steeds in de buurt van de Dierense doelman. En dan zie je toch wat onrust in de ploeg sluipen en lieten de spelers zich een aantal keren provoceren door een enkele Dierense speler, die daarmee kregen wat ze waarschijnlijk wilden. Je zult dan altijd zien dat je de deksel op de neus krijgt, want dat is voetbal. In de 83ste minuut leek VVO 3 de wedstrijd ook te gaan verliezen. Een toevallige diepe bal op een Dierense aanvaller wist deze beheerst over keeper Tanis te spelen, 1-2. Door het vervelende gedrag van een Dierense speler sloeg hierop direct de vlam in de pan bij een groot aantal VVO spelers.  Gelukkig zat hierdoor ook het venijn in de staart want VVO koos vol de aanval. Dit zorgde gelukkig ook voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Bij een aanvalsgolf op het Dierense doel wist nota bene verdediger Sander 'Mooisander' Schollen een afgeslagen bal op de rand van het 16 meter gebied goed op zijn schoen te krijgen en hard in de rechterhoek van het Dierense doel te schieten, 2-2.

Even later kreeg hij nog eens zo'n kans maar helaas lukte het geen tweede keer. VVO  3 kreeg met het gelijkspel te weinig maar mocht uiteindelijk niet klagen dat ze toch een gelijkspel eruit wisten te slepen. In ieder geval zien wij voetballend vooruitgang in de ploeg komen. Wat dan weer vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.  Mits de spelers van VVO 3 zaterdag nog scherper op de wedstrijd dagen verschijnen natuurlijk. Volgende week wacht de onbekende tegenstander AZC 3 , weer in een thuiswedstrijd. 

 

 

7-9-2014

VVO 3 verdiend meer in laatste bekerwedstrijd

Het bekertoernooi zit er weer op voor VVO 3. Dit seizoen eindigt het team op een derde plaats. In de wedstrijden heeft VVO 3 zeer wisselvallig gepresteerd en moet in ieder geval gezegd worden dat zij in de laatste bekerwedstrijd tegen 4de klasser Paasberg 2 meer hadden verdiend dan de 3-2 nederlaag. Sterker nog, over een overwinning van VVO 3 had De Paasberg 2 ook niet mogen klagen. Maar in het voetbal loopt het vaak anders. 

De eerste wedstrijd op 23-8 tegen AFC Arnhem 2 heeft niet veel toelichting nodig. Beide ploegen kennen elkaar en ditmaal trok VVO 3 aan het langste eind met een 4-1 overwinning. In de tweede speelronde moest op 30-8 aangetreden worden tegen 4de klasser DCS 2. Helaas ontbraken liefst 5 vaste waarden bij VVO 3 , wat ook terug te zien was in de uitslag. VVO 3 kon geen moment ook maar een vuist maken, ondanks dat zij door een door Patrick Begemann gekregen en benutte penalty op 0-1 waren gekomen. Kansloos werd er met liefst 7-1 verloren. 

Pas in de wedstrijd tegen De Paasberg bleek dat er vooruitgang zit in het VVO 3 van dit seizoen. De ploeg speelde bij vlagen uitstekend en de snelle en behendige aanvallers bleken een plaag voor de defensie van De Paasberg. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd waardoor het voor de neutrale toeschouwer ook een leuke wedstrijd was om naar te kijken. De wedstrijd eindigde in een 3-2 eindstand waar beide ploegen voldoende mogelijkheden hadden om meer te kunnen scoren. VVO 3 deed dat ook maar de, verder goed leidend

e scheidsrechter, zag in de eerste helft niet dat de bal toch werkelijk achter de lijn was geweest. Daarnaast had VVO 3 in de eerste helft ook nog een strafschop toegekend kunnen krijgen. Het scoreverloop was wel dat VVO 3 steeds een achterstand goed moest weten te maken. In de 20ste minuut viel de 1-0, in de 47ste minuut werd de 1-1 gemaakt , waarna De Paasberg 2 in de 48ste minuut alweer de 2-1 wist te maken. In de 61ste minuut maakte VVO 3 de 2-2 , en in de 75ste minuut De Paasberg weer de 3-2. Daarna waren er nog zeker kansen op de 3-3 maar de gelijkmaker viel niet meer. Helaas voor VVO 3. 

Volgende week start de competitie tegen Dieren 6. De doelstelling dit jaar is om weer bij de eerste 3 te eindigen en in ieder geval een rol te spelen in het kampioenschap. Wij zullen het gaan zien.

 

 

 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie