Nieuws oktober 2014

25-10-2014

Sam 'Wodka' Reijnen terechte  'Man of the Match' 

VVO 3 trad zaterdag jl. aan tegen Rheden 2 op Sportpark 'de Pinkenberg'.  De (voetbal) weersomstandigheden waren uitstekend. Zoals eerder gemeld kenden wij Rheden 2 nog van het eerste seizoen in het bestaan van VVO 3 zaterdag. De wedstrijden stonden toen (2010-2011), bol van spanning en vooral emotie aan de zijde van de Rhedenaren. Wij ontdekten dat er niet veel veranderd was in 4 seizoenen. De Rhedense spelers, en hun coach, maakten zich regelmatig druk om de beslissingen van scheidsrechter Aveskamp. Zij haalden zichzelf daarmee uit het spel uiteraard. VVO 3 vond het allemaal best en deed wat het moest doen en bleef (gewoon) voetballen. Al moesten de Velpse vrienden wel geregeld oppassen dat ze geen blessure opliepen. De 'Man van de wedstrijd' aan de zijde van VVO 3 was Sam 'Wodka' Reijnen die, zeker in de eerste helft, zijn medespelers 'aan de hand' mee nam.  Het lijkt dat de wijziging van het systeem naar 4-2-3-1 ook bij hem veel beter past. Waardoor hij zijn waarde voor de ploeg bewees. Reijnen was in de eerste helft bij alle VVO doelpunten betrokken en bepaalde mede de ruststand op 3-1. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zeer verdiende 5-2 overwinning voor VVO 3 zaterdag.

VVO 3 begon slecht aan de wedstrijd en keek na 4 minuten al tegen een achterstand aan. Dit ondanks de waarschuwingen vooraf door de technische staf. De wijze waarop het Rhedense doelpunt tot stand kwam was illustratief voor de scherpte bij VVO 3 op dat moment. Een aanvaller van Rheden kon haast ongestoord doorlopen richting doelman Jan 'Lange Jan' Tanis die een doelpunt niet kon voorkomen, 0-1. Dit doelpunt zorgde voor een luid en duidelijke boodschap van trainer Ton 'Boomsma' Messing die de spelers toeriep 'Zijn we wakker !?'.

Door dit doelpunt was de scherpte direct terug want 2 minuten later stond het al weer 1-1. Handenbinder Patrick 'Patjuh' Begemann wist vanaf de rechterkant een steekbal te geven op de goed meegelopen Reijnen die beheerst in de verre hoek wist af te ronden. VVO 3 bleef vanaf dat moment het betere van het spel houden al kwam Rheden er met regelmaat gevaarlijk uit. De verdediging van ons Velpse vriendenteam moest dan ook alert blijven. In de 18de minuut volgde ook de verdiende voorsprong voor VVO 3. Reijnen behield goed het overzicht en speelde op het juiste moment Luuk 'Matic' Motshagen aan die de buitenspelval kon ontlopen en de 2-1 kon aantekenen.  VVO 3 bleef goed combineren en de mogelijkheden zoeken. De 3-1, in de 29ste minuut, was dan ook een logisch gevolg van het spel van VVO 3 in die fase van de wedstrijd. Weer Begemann leverde een voorzet vanaf rechts af die uit een kluts voor de voeten van de attente Reijnen kwam die, via de Rhedense doelman, wist te scoren. Zoals gezegd was dit ook de ruststand.

Tijdens de theepauze werden er een tweetal wissels doorgevoerd bij VVO 3. De bedoeling was de controle over de wedstrijd vast te houden. Dit plan leek ook te slagen in het begin van de tweede helft. De voorsprong uitbouwen slaagde echter niet. Sterker nog, in de 61ste minuut kwam Rheden toch dichterbij.  Bij een aanval kreeg de VVO 3 verdediging de bal niet weggewerkt waarbij deze uiteindelijk bij de vrijstaande spits van Rheden kwam die de 3-2 niet kon missen.

Na dit doelpunt wisselde Coach Michel 'Papa'Schollen weer en bracht 2 spelers in het veld die normaliter op minder speeltijd kunnen rekenen. Het bleek een gouden greep want VVO 3 wist in de 71ste minuut weer de voorsprong te vergroten. Ditmaal was het Motshagen die de beslissende pass gaf op Rolf 'Lennie' Peters die doorliep richting het Rhedense doel en met zijn befaamde linkervoet langs de doelman de 4-2 wist te scoren. Nog 5 minuten later, de 76ste minuut, was het de andere wissel die op de juiste plek stond. Brian 'Gio'Donderwinkel zag de sluitpost van Rheden te ver voor zijn goal staan en schoot van ver op het doel. Een Rhedense verdediger wist de bal van de lijn te halen maar Tim 'Bam!' Elfferich stond klaar om de rebound binnen te schieten, 5-2.

VVO 3 kreeg loon naar werken in deze lastige wedstrijd. Het spel van de Velpenaren ziet er steeds beter uit en de verwachtingen worden daarom ook steeds hoger. De hoop is dan ook dat de ploeg de goede resultaten vast weten te houden. Te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen OBW 2.  

 

12-10-2014

Weer verdiende winst voor VVO 3 

VVO 3 heeft gisteren op Sportpark Zuid in Doetinchem weer een verdiende zege behaald tegen de nummer laatst van de competitie DZC'68 8. Toch deden zij dat niet met goed voetbal. Maar slechte wedstrijden winnen is ook een kunst. DZC '68 8 heeft zelfs lange tijd kans gehad op de gelijkmaker en, eerlijk gezegd, hadden wij de Doetinchemmers ook een doelpunt gegund. Zij hebben nu nog steeds niet weten te scoren in de competitie.  Helaas drukte de scheidsrechter een stempel op de wedstrijd. Waar scheidsrechter Aveskamp vorige week in de thuiswedstrijd tegen VDZ 3 punt van discussie was maakt de arbiter in Doetinchem het wel heel bont. Veel van zijn beslissingen zorgden in beide ploegen voor irritaties. Zo maakte VVO 3 in de eerste helft 2 loep zuivere doelpunten maar meende de scheidsrechter buitenspel te hebben gezien, waar de grensrechter van DZC dat niet geconstateerd had. Daarnaast was hij niet consequent in het beoordelen van overtredingen. Een arbiter zou onzichtbaar moeten zijn, maar daar dacht deze man duidelijk anders over. Maar goed, VVO 3 zaterdag sloot af met een 0-5 overwinning, en nam weer 3 punten mee naar Velp.

VVO 3 zaterdag kwam natuurlijk vol zelfvertrouwen naar Doetinchem. Een tweede plaats en dan een wedstrijd tegen de nummer laatst. VVO 3 begon echter niet heel goed aan de wedstrijd en het duurde ook even voor ze elkaar goed wisten te vinden. Dat ze de bovenliggende partij waren werd dan ook snel duidelijk. Maar als je niet scoort is de kans altijd groot dat de tegenstander dat wel doet dus bleef er enige onrust aanwezig binnen de ploeg. In de 18de minuut werd eindelijk de score geopend. Benjamin 'Bennie' Windhouwer  wilde schieten, nadat hij een prima steekpass ontving van Luuk 'Matic' Motshagen, maar gleed weg op het natte veld. Hij kreeg wel de bal bij spits Patrick 'Patjuh' Begemann die de kans benutte om alweer zijn 12de doelpunt in dit seizoen te maken, 0-1.

In het vervolg van deze eerste helft kreeg VVO 3 nog meer kansen maar bleef de 0-1 staan. Wel had het dus 2 doelpunten meer toegekend moet krijgen, zoals eerder vermeld. In de rust werd door de technische staf nog gewezen op het feit dat de spelers zich niet moeten laten afleiden door de scheidsrechter en gewoon moesten blijven voetballen. Nog voor het begin van de tweede helft zorgde dezelfde arbiter echter alweer voor irritatie bij de spelers door Begemann ( op dat moment aanvoerder ) bij zich te roepen en te wijzen op zijn reacties richting hem. 

​VVO 3 liet DZC '68 8 in de tweede helft eerst teveel komen maar pakte snel de draad weer op. Wellicht ook veroorzaakt door het zware veld was het voetbal nog steeds niet goed en kwamen veel passes niet goed aan. Het duurde dan ook weer tot de 60ste minuut voordat er gescoord werd. Ditmaal door een, wel terecht, gegeven penalty. Begemann wist door te breken maar werd door een DZC verdediger in het 16 meter gebied neergehaald. Hij kreeg hiervoor ook nog een gele kaart , met 10 minuten tijdstraf. Volgens afspraak mocht Robbert 'Handjes' Wielema deze nemen. Hij schoot hem ook onberispelijk laag in de linkerhoek binnen, 0-2. 

Slechts 3 minuten later volgde een soortgelijke situatie, Ditmaal werd Windhouwer onreglementair gestuit in het 16 meter gebied. Gelukkig voor DZC volgde er nu geen gele kaart, Ditmaal ging Begemann, de vaste penalty nemer, achter de bal staan en schoot weer in de linkerhoek laag in, 0-3. Nog 2 minuten later was het helemaal gebeurd voor DZC '68 8. De opgekomen laatste man Luca 'Beer'Geurds wist de bal over rechts mee te geven op loopwonder Boy 'Pinda' Nefkens die vervolgens langs een aantal verdedigers soleerde en in de korte hoek wist af te ronden, 0-4. Na dit doelpunt volgden nog een aantal 100% kansen waarbij vooral de sterk ingevallen Tim 'Bam' Elfferich had kunnen scoren. Het duurde dan ook weer even voor er weer een doelpunt viel. In de 82ste minuut om precies te zijn. Nefkens veroverde weer eens een bal aan de linkerkant en wist goed door te zetten. De mee opgekomen Begemann kreeg op het juiste moment de bal toegespeeld van hem en kon de 0-5 tegendraads binnenschieten.

Al met al een goede overwinning weer van de Velpse vrienden. Wij zien duidelijk verbeteringen in spel en beleving van VVO 3 zaterdag dit seizoen. En zijn dan ook benieuwd of de ploeg dit de hele competitie weet vast te houden. Kwalitatief moeten zij mee kunnen spelen om het kampioenschap in ieder geval. Volgende week is er een inhaal- en bekerwedstrijden weekend. En staat er voor VVO 3 geen wedstrijd op het programma. De zaterdag erna, 25-10, volgt de wedstrijd tegen een oude bekende uit het allereerste seizoen van het vrienden team, Rheden 2. Dat waren toen spannende wedstrijden, Wij zijn dan ook benieuwd hoe het 4 jaar later zal gaan. 

 

 

7-10-2014

VVO 3 naar overtuigende zege

 

VVO 3 heeft zaterdag jl. de wedstrijd tegen de 'angstgegner'van vorig seizoen, VDZ 3, op een zeer overtuigende manier gewonnen. VDZ 3 speelde al snel een verloren wedstrijd, al moest VVO 3 toch weer 2 tegen doelpunten incasseren, en was het gevoel ook lang dat VDZ nog dichterbij kon komen.  VVO 3 was in ieder geval heel wat efficiënter in de afronding dan in eerdere wedstrijden ( m.u.v.. de wedstrijd tegen AZC 3 ). Volgens de waarnemer speelde VDZ 3 vooral ook tegen zichzelf en had het veel moeite met de arbitrale beslissingen van scheidsrechter Aveskamp.  Ook al zou je vraagtekens zetten bij een bepaalde beslissing van de scheidsrechter ( zo had VDZ 3 wellicht een strafschop kunnen krijgen waar VVO 3 die later wel kreeg ) dan verloor VDZ de wedstrijd in ieder geval niet hierdoor.  Beide helften kenden een score van 4-1. En eindigde deze dus in een 8-2 overwinning voor VVO 3 zaterdag.  Wellicht is dit toe te schrijven aan de gewijzigde tactiek en speelwijze. Waar VVO 3 standaard in een 4-4-2 opstelling speelde was dat voor deze wedstrijd aangepast in een variant hierop, 4-2-3-1. Het voordeel was dat er veel meer gebruik gemaakt kon worden van de snelheid en behendigheid van de aanvallend ingestelde VVO 3 spelers.

Al na 1 minuut opende VVO 3 de score. De ongrijpbare Boy 'Pinda' Nefkens wist de bal te spelen op de aan de linkerkant opgekomen Benjamin 'Bennie' Windhouwer die naar binnen kappend de bal in de korte hoek wist in te schieten, 1-0.  VVO 3 was waarschijnlijk zelf ook verrast door deze snelle score want het duurde hierna even voordat het weer door wist te breken. Dit moment kwam in de 20ste minuut. Een combinatie tussen weer Nefkens en Windhouwer zorgde voor de 2-0. Nefkens liep weer door het centrum op, speelde op links naar Windhouwer en kreeg de bal weer terug om in te kunnen schieten. 5 minuten later volgde de 3-0, Ditmaal over de rechterkant waar vandaan aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk een voorzet wist te geven op spits Patrick 'Patjuh' Begemann die simpel wist binnen te tikken. In de 28ste minuut kwam VDZ 3 toch dichterbij. Een hoge bal naar voren kwam terecht bij de spits van VDZ 3 die keeper Jan 'Lange Jan' Tanis met een lob over hem heen het nakijken gaf, 3-1.  De vreugde bij VDZ was van korte duur want slechts 1 minuut later (29ste minuut) was het weer Begemann, ook weer nadrukkelijk aanwezig deze wedstrijd, die de afstand weer op 3 doelpunten voor VVO 3 zette. Ditmaal kreeg VVO 3 een vrije trap even buiten de 16 meter. Begemann ging er achter staan en wist de bal rechts langs de muur in te schieten, 4-1.  Voor de tweede maal dit seizoen zette hij daarmee een directe vrije trap om in een doelpunt.

In de theepauze werd alleen besproken dat er op dezelfde manier doorgespeeld zou worden en werden er (nog) geen wissels toegepast. De technische staf bleef op de hoede voor de onmiskenbare kwaliteiten van diverse spelers bij VDZ 3.  Dat dit terecht was bleek ook niet lang na de hervatting. In de 54 ste minuut kreeg VDZ 3 een vrije trap te nemen. Zij bleken goed opgelet te hebben hoe Begemann deze had genomen voor rust want ook deze verdween direct achter doelman Tanis, 4-2.

VVO 3 was hiermee weer op scherp gezet en liepen na dit doelpunt ook werkelijk over VDZ 3 heen.  Zelfs laatste man Luca 'Beer'Geurds wist te scoren, in de 67ste minuut. Hij kreeg de gelegenheid om mee naar voren te gaan en startte een combinatie waarbij hij eerst Kostelijk inspeelde op rechts. Deze gaf vervolgens voor op Begemann, die de bal controleerde en Geurds wist in te spelen, die weer de 5-2 aan kon tekenen. 4 minuten later volgde de 6-2. VVO kreeg de eerder genoemde penalty, nadat de scheidsrechter een overtreding op Sjors 'Giorgio' Antheunis had geconstateerd.  Deze werd door Begemann, uiteraard, benut.  Na deze goal was VDZ het helemaal kwijt want in de 79ste kon VVO 3 al nummer 7 maken. Nefkens liet weer eens de totale Arnhemse defensie zijn hielen zien en liep alleen af op de VDZ doelman. De meegelopen Begemann kon vervolgens ongehinderd de bal ontvangen en in tikken. Het slotakkoord was voor Nefkens zelf, in de 81ste minuut. Nu was het de opgekomen linksback Mike 'Het Kanon' Elfferich die een voorzet wist af te geven op Nefkens. De laatste wist buiten kantje links de 8-2 te maken.

Het was, zeker voor de Velpse aanhang, een leuke wedstrijd om te zien geweest. De technische staf van VVO 3 was buiten het resultaat ook zeer tevreden over het spel en het feit dat de spelers het gewijzigde systeem zo hadden uitgevoerd en omarmt. Het leek ook beter te passen bij de spelers. Volgende week is er weer een kans om dit te beoordelen, in de uitwedstrijd tegen DZC'68 8 in Doetinchem. 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie