Nieuws november 2014

 

30-11-2014

VVO 3 heeft voldoende aan 1 helft

Op de eerste echt koude zaterdag van dit jaar trad ons Velpse vrienden team aan voor de thuiswedstrijd tegen DZC ´68 9 uit Doetinchem. De wedstrijd begon om 15.30 uur waardoor een gedeelte van de wedstrijd gespeeld werd met kunstlicht. De coaching was voor de gelegenheid in handen van Ton ´Boomsma´ Messing , bij afwezigheid van Michel ´Papa´ Schollen. Ook voorzitter Willem ´Merab´ Nefkens werd gemist omdat deze bezig was met zijn andere hobby, tennis. De verwachting was dat VVO 3 kon werken aan het doelsaldo tegen laagvlieger DZC ´68 9, wat wel lukte maar toch ook weer minder dan gehoopt. De wedstrijd eindigde in een 6-2 overwinning, waarbij de meeste doelpunten vielen in de eerste helft. Hiermee werd VVO 3 gedeeld, in punten, koploper met FC Zutphen 5. Zutphen heeft echter een doelsaldo van + 35  tegenover VVO 3 + 33.

VVO 3 startte sterk en nam al na 3 minuten een voorsprong. Spits Patrick 'Patjuh'Begemann ( speelde weer een uitstekende wedstrijd ) wist weg te draaien van een DZC verdediger en de bal te geven op Benjamin 'Bennie' Windhouwer. Deze aarzelde niet en schoot hard langs de Doetinchemse doelman de 1-0 tegen het net. Slechts 5 minuten later waren de rollen omgedraaid. Windhouwer nam de hoekschop en liet deze belanden op het hoofd van de bij de tweede paal gekomen Begemann. Die het buitenkansje uiteraard niet miste, 2-0. 

VVO 3 speelde toch geregeld slordig en dit brak ze dan ook op in de 17de minuut. Een terugspeelbal op keeper Jan 'Lange'Tanis werd door de laatste verkeerd beoordeeld, hij meende meer tijd te hebben om de bal naar een ploeggenoot te spelen. Nu werd deze tegen een Doetinchemse aanvaller aangeschoten die vervolgens de aansluitingstreffer in het Velpse doel wist te schieten, 2-1. VVO 3 was wel direct weer bij de les want de vreugde bij DZC duurde slechts 1 minuut. De aanval begon bij rechtsback Mark 'Markie'Schollen die een prima lange bal gaf op spits Begemann die deze controleerde en 1 op 1 voor de DZC doelman op het juiste man aflegde op de meegelopen Boy 'Pinda' Nefkens. Deze bleek het scoren niet verleerd te zijn en tikte de 3-1 binnen voor VVO 3.  De Velpse vrienden lieten de bal aan DZC '68 en loerden op de ruimtes die daardoor ontstonden aan Doetinchemse kant. In de 27ste minuut werd dit weer benut. De rollen van de 3-1 waren nu weer omgedraaid want ditmaal was het Nefkens die vanaf de linkerkant de assist gaf op Begemann die natuurlijk de 4-1 wist te maken in de linkerhoek. Minuut 29 werd aan alle illusies bij DZC een einde gemaakt want Windhouwer kreeg het even 'op zijn heupen' en begon een solo vanaf links die eindigde in een diagonaal schot langs de Doetinchemse sluitpost in het DZC doel, 5-1.

In de rust was er uiteraard weinig te bespreken maar wellicht was dat wel goed geweest. VVO 3 bleek in de tweede helft veel minder voor de dag te komen. Of dat nu door het kunstlicht, de kou of de wissels kwam weten wij niet maar het was veel onrustiger nog dan in de eerste helft. Er ontstond veel balverlies, veel verkeerde keuzes werden gemaakt en de passing was een stuk minder. Zoals vaker wanneer VVO 3 een duidelijke voorsprong heeft lijken spelers hun eigen spel te willen gaan spelen en werd er slecht  gecombineerd. De VVO aanval kwam mede daardoor ook minder uit de verf dan in de eerste helft. De toeschouwers die de kou hadden getrotseerd om te komen kijken werden dan ook niet verwend met een fraai kijkspel in de tweede helft. VVO 3 nam veel gas terug en DZC' 68 kreeg  daardoor kansen maar wisten deze niet af te maken. Mede doordat keeper Tanis een aantal malen goed in de weg stond, In de 65ste minuut wist Sjors 'Giorgio' Antheunis, met een fraai afstandsschot vanaf een meter of 20, nog wel de 6-1 te scoren. DZC '68 kreeg het slotakkoord toegespeeld in de 80ste minuut. Een vaker voorkomende communicatiefout in de VVO 3 verdediging was de oorzaak ervan dat de tegenstander uit Doetinchem de 6-2 wist te maken.

VVO 3 presteert dit seizoen een stuk beter dan vorig seizoen en lijkt een heel stuk stabieler. En toch is de technische staf nog verre van tevreden. Zij weten dat deze ploeg nog veel beter zou moeten kunnen. Het combinatievoetbal, de concentratie, beleving en inzet, sneller handelen en een wedstrijd domineren zijn punten waar nog verder aan gewerkt moet worden. En dan kan het nog een mooi seizoen worden voor alles en iedereen rondom VVO 3 zaterdag.  

 

 

 

 

22-11-2014

VVO 3 levert strijd en toont veerkracht

VVO 3 heeft zaterdag jl. in een enerverende wedstrijd tegen vv Dieren 5 laten zien dat het veerkracht heeft en ook strijd kan leveren. Niettemin bleek ook dat de wisselvalligheid van de ploeg nog niet verdwenen is. Wanneer het veld slechter is en er wat op het spel staat ( in dit geval de koppositie ) blijkt VVO 3 moeite te hebben om een wedstrijd naar zijn hand te zetten. In de eerste helft was het Dieren die gebruik maakte van het gemis aan scherpte bij diverse spelers van het Velpse vriendenteam en stond er ook een terechte rusttand van 3-1. De tweede helft was echter duidelijk voor VVO 3 en waren de doelpunten andersom , 1-3. Samen dus goed voor een eindstand van 4-4. Maar VVO 3 moest diep gaan om dit te bereiken. Gelukkig werd er in ieder geval 1 punt gered. Hierdoor blijft koploper Zutphen, 2 punten meer na deze speelronde, binnen bereik. Ook opvallend was dat deze wedstrijd gespeeld moest worden op een slecht veld zonder verlichting, met een aanvangstijd van 15 uur. Wat betekende dat de laatste 20 minuten in het invallende duister gespeeld werd. Wat uiteraard voor beide ploegen vervelend was. Verder kunnen wij zeggen dat vv Dieren een prima scheidsrechter had aangewezen voor deze wedstrijd. 

Dat VVO 3 nerveus leek werd al snel in de eerste helft duidelijk. De passing was slecht en VVO 3 kwam niet in het gewenste ritme. Al na 12 minuten benutte Dieren 5 deze situatie. Bij een corner werd er niet opgelet en slecht gedekt waardoor een Dierense aanvaller bij de eerste paal vrij de 1-0 kon binnen koppen. Een tegenvaller die VVO 3 ook niet snel te boven wist te komen. Zij bleven in een veel te laag tempo spelen, wat de Dierenaren uiteraard prima vonden. In de 33ste minuut kwamen zij zelfs op 2-0. Aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk speelde een bal zo in de voeten van een tegenstander die eenvoudig de vrijstaande Dierense spits kon aanspelen die op zijn beurt weer wist te scoren. Slechts 2 minuten later gloorde er weer hoop bij VVO 3. Luuk 'Matic' Motshagen  wist op het juiste moment spits Patrick 'Patjuh'Begemann aan te spelen die weg wist te lopen bij zijn tegenstander om in de verre hoek de 2-1 langs de uitstekende Dierense doelman binnen te schieten. De vreugde was helaas van korte duur want in de 41ste minuut werd de voorsprong weer vergroot door Dieren 5. Ditmaal werd er een lange bal van achteruit de Dierense defensie gegeven en stonden er weinig VVO 3 spelers op te letten. Een Dierense aanvaller wist deze bal mee te nemen en weg te lopen bij de toch niet langzame rechtsback Sander 'Mooisander' Schollen, hem vervolgens op het verkeerde been te zetten en in de kruising langs doelman Jan 'Lange' Tanis in te schieten voor de 3-1.

VVO 3 ging teleurgesteld  de theepauze in en de technische staf besloot om meer druk naar voren te creëren en met meer snelheid en 3 aanvallers te gaan spelen. De ploeg werd verder duidelijk gemaakt dat ze, als ze wat wilden bereiken, er toch meer inzet en snelheid moest komen. Uiteraard beseften alle spelers ook zelf dat de eerste helft niet goed was. Dat besef is er wel vaker geweest maar zij moeten dan ook in staat zijn om het niet meer te laten gebeuren.

VVO 3 begon wel een stuk beter aan de tweede helft. Het tempo lag hoger en er was meer druk op de Dierense defensie. Het zag er alleen nog steeds niet naar uit dat VVO 3 de achterstand snel recht zou zetten. Daarvoor oogde het spel nog te onzorgvuldig. In de 74ste minuut bleek dat ook. Weer een lange bal naar voren richting Dierense aanval zorgde ervoor dat een aanvaller Luca 'Beer' Geurds er uit wist te sprinten en Dieren 5 op 4-1 wist te zetten. De wedstrijd leek hiermee verloren voor VVO 3. Brian 'Gio'Donderwinkel en Benjamin 'Bennie' Windhouwer werden gewisseld voor Tm 'Bam' Elfferich en Rolf 'Lenny' Peters. Al eerder dit seizoen zorgden deze 2 voor een frisse wind in het team. En dat gebeurde wonderwel nu ook weer. Al na 2 minuten , de 76ste minuut, wist VVO 3 de 4-2 te scoren. De opgekomen linksback Mike 'Kanon' Elfferich wist een goede voorzet te geven die via een kluts bij Begemann terecht kwam die uiteraard niet miste.l

VVO 3 zette nog eens vol aan. De aanvalsgolven richting het Dierense doel volgden elkaar snel op. VVO 3 kreeg in de 85ste minuut een corner te nemen. Kostelijk wist deze op het hoofd van de lange Motshagen te krijgen die hem kon doorkoppen in het doelgebied waar Sander Schollen op de juiste plek stond op hem binnen te tikken voor de 4-3. Plotseling geloofden de spelers er weer in en steeg de inzet en beleving naar het niveau wat nodig is om wedstrijden te winnen. En het team kreeg ook loon naar werken. Want 1 minuut voor het einde van de reguliere speeltijd wisten zij ook de gelijkmaker te maken. Een schot van Kostelijk werd nog geblokt maar weer Begemann stond op de juiste plaats om de 4-4 te scoren. Begemann begint hiermee ook langzaam een fenomeen te worden want hij loopt inmiddels 2 op 1 met 18 doelpunten in 9 wedstrijden.

VVO 3 wist in de resterende tijd, inclusief de extra tijd, niet ook nog de winnende treffer te maken. Waarmee zij ook teveel gekregen zouden hebben. Gelukkig werd een nederlaag wel voorkomen en in ieder geval 1 punt meegenomen terug naar Velp. Volgende week volgt er een thuiswedstrijd tegen DZC '68 9. Of VVO 3 deze weer winnend weet af te sluiten laten wij u weer weten. 

 

 

3-11-2014

Waar een slecht veld goed voor kan zijn….

VVO 3 moest zaterdag jl. op bezoek bij het Zevenaarse OBW 2 aantreden op een voetbalveld wat de naam niet waardig is. Goed voetbal was nauwelijks mogelijk op dit veld, waar uiteraard beide ploegen last van hadden. VVO 3 moet het dit seizoen moet hebben van verzorgder combinatievoetbal en dat ging in deze wedstrijd niet op. Wat ook jammer was voor het kijkspel. VVO 3 speelde waarschijnlijk de slechtste wedstrijd van dit seizoen, en tegenstander OBW had niet het vernuft om hiervan gebruik te maken. Een geluk was nog dat de weersomstandigheden uitstekend waren, anders was het nog troostelozer geworden. VVO 3 won overigens wel, met 0-3 ditmaal, en nam daarmee de koppositie van FC Zutphen over.

De eerste helft leek nog redelijk te beginnen maar al snel ging VVO 3 mee in het lage tempo van OBW 2.  Door het veld kwamen passes in grote getale niet aan en werd er veel balverlies geleden. Een paar kansen kreeg VVO 3 wel maar die werden niet benut. Daarnaast werd er ook onvoldoende gebruik gemaakt van de snelheid van de buitenspelers, of werd er verkeerd gelopen door de buitenspelers. Ook de soms warrig fluitende scheidsrechter kwam het spel niet ten goede. Opvallend was wel de grotere ergernis die er was bij de spelers van VVO 3 hierover, iets wat in vorige seizoenen niet of nauwelijks gebeurde.

Pas in de 45ste minuut begreep wie anders dan Sam 'Wodka' Reijnen hoe het moest. Hij veroverde aan 'zijn' linkerkant de bal en liep goed door. Vervolgens gaf hij de bal op het juiste moment voor op spits Patrick 'Patjuh' Begemann die uiteraard niet miste voor de 0-1. Een uitstekend moment om te scoren, zo vlak voor rust. Tijdens de theepauze werden beide vleugel spelers, Reijnen en Brian 'Gio'Donderwinkel, vervangen om nog meer dreiging van de zijkanten te kunnen krijgen. 

Deze opzet leek ook te slagen want in de 53ste minuut werd Boy 'Pinda' Nefkens goed aangespeeld aan de linkerkant door Menno 'Puyol'Kostelijk. Nefkens kon vervolgens op snelheid door en de meegelopen Kostelijk weer aanspelen die de doelman van OBW het nakijken gaf, 0-2. VVO 3 bleef in de tweede helft veel beter spelen dan OBW, die overigens wel een aantal malen doelman Jan 'Lange Jan'Tanis wisten te testen. Maar Tanis hield zijn doel schoon. Sterker nog, hij wist ook nog een, terecht, aan OBW toegekende strafschop te stoppen. Al had de scheidsrechter wel al eerder moeten af fluiten voor een overtreding op een Velpse speler.

In de 65ste minuut kreeg vervolgens Luuk 'Matic'Motshagen een gele kaart voor commentaar op de leiding, en dus 10 minuten tijdstraf. Onduidelijk was wat dit commentaar dan had moeten zijn. Voor OBW uiteraard een kans om met een man meer dichterbij te kunnen komen. Dit lukte niet want VVO 3 raakte er niet van in paniek. Het bleef zelfs gevaarlijk in deze periode met snelle uitvallen.  Toen Motshagen net weer terug was in het veld viel de definitieve beslissing. Het was de 77ste minuut en begon weer bij aanvoerder Kostelijk. Hij gaf een diepe bal op Begemann die de Zevenaarse doelman wist te omspelen en voor te geven. Deze voorzet werd door een OBW verdediger weggekopt maar kwam voor de voeten van Kostelijk terecht die onberispelijk binnen schoot,0-3.

Het was ook het laatste wat het vermelden waard was en de wedstrijd ging ook als een nachtkaars uit. VVO 3 nam dus wel de 3 punten mee maar niemand was tevreden over het spel en het veld. VVO 3 zal tot 22-11 moeten wachten voordat er weer gespeeld kan worden. Wat uiteraard niet prettig is, maar ook niet te veranderen helaas. Dan staat de uitwedstrijd tegen vv Dieren 5 op het programma, een serieuze tegenstander wel. Wij zijn heel benieuwd of VVO 3 de koploper weet te blijven, wat overigens ook afhankelijk is van FC Zutphen. Die staan op 1 punt achterstand maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie