Nieuws december 2014

 

17-12-2014

 

De derde helft is voor VVO 3 …. 

 

Wie vorige week toeschouwer was bij de wedstrijd AZC 3 tegen ons VVO 3 zaterdag heeft geconstateerd dat het ontbrak aan beleving bij het Velpse vriendenteam. Het team liet zich deze zaterdag echter van een heel andere kant zien. Op bezoek in en tegen koploper FC Zutphen 5 toonde VVO 3 veel meer inzet en beleving, wat zij vast hielden tot diep in de derde helft in het VVO Clubhuis. Deze derde helft wonnen zij dan ook met gemak en met veel bezieling, tot plezier (nemen wij maar aan) van kantinebeheerder Paul Hendriks. VVO 3 heeft de zaterdag omzet op de Pinkenberg ruimschoots gemaakt. Het plezier binnen team VVO 3 was er al aan het begin van de wedstrijd want Sjors 'Giorgio' Antheunis was op voordracht van zijn teamgenoten in de spits gezet en aanvoerder gemaakt. Een taak die Antheunis natuurlijk heel serieus nam. Hij wist niet dat deze actie een gevolg was van zijn afwezigheid vorige week, om discutabele redenen. Na 3 minuten kreeg Antheunis dan ook, vergezeld door applaus en gelach van zijn mede-spelers en onder de verbaasde blikken van het Zutphense publiek, een publiekswissel. 

De wedstrijd eindigde overigens in een 2-2 gelijkspel. Een eindstand die een juiste afspiegeling was van de wedstrijd en waarmee beide ploegen tevreden konden zijn. Zeker voor VVO 3 was dit zo want zij misten een heel aantal spelers door blessures en ziekte. Daarnaast stonden er in het veld, noodgedwongen, ook spelers die niet helemaal fit waren. 

FC Zutphen en VVO 3 was een wedstrijd uit speelronde 1. Beide ploegen spelen al vanaf de start van de competitie om plaatsen in de top van de ranglijst en waren dan ook op hun hoede voor elkaars kracht. Er werd dus voorzichtig aan de wedstrijd begonnen. Heel verrassend was het toch dat VVO 3 al in de 9de minuut de score wist te openen. Het was Boy 'Pinda' Nefkens die met een prima steekbal spits Patrick 'Patjuh'Begemann vrij voor de Zutphense doelman wist te krijgen. Begemann laat zulke kansen niet liggen en scoorde beheerst de 0-1.

In het vervolg van deze eerste helft bleven beide teams op hun hoede al werd er uiteraard meer druk gezet door FC Zutphen. Hierdoor kreeg VVO 3 ruimte om met snelle counters toe te slaan. Een type spel wat goed past bij de ploeg. Niettemin werden de Velpenaren een aantal malen goed in de wedstrijd gehouden door keeper Jan 'Lange'Tanis. Aan beide kanten waren er kansen maar het bleef bij 0-1 tot aan de theepauze. Een tussenstand waar VVO 3 niet over kon klagen dus. In de kleedkamer werd besloten om het spel zo aan te houden en uit te gaan van de ruimtes die er kwamen. Er werd 1 defensieve wissel doorgevoerd ( Luca 'Beer'Geurds voor aanvoerder Menno 'Puyol'Kostelijk ) en zo begon men aan de tweede helft.

Helaas wist Zutphen al vroeg in de tweede helft de gelijkmaker te scoren. De behendige linksbuiten wist in de 51ste minuut 3 VVO'ers te omspelen en de bal terug te leggen op een mede-aanvaller die, vanaf de rand van het 16 meter gebied, de bal langs doelman Tanis wist te schieten voor de 1-1. De tweede helft werd nog enerverender waarbij beide teams kansen bleven creëren. In de 65ste minuut kreeg VVO 3 een vrije trap toegekend, Begemann en Luuk 'Matic' Motshagen gingen achter de bal staan waarna de laatste toch verrassend zijn voet er achter zette. En op een fraaie manier ook want de bal eindigde laag in de rechterhoek achter de Zutphense doelman, 1-2. VVO 3 probeerde deze voorsprong vast te houden en uit de counters nog eens toe te slaan. De druk op het VVO doel nam echter nog meer toe en de Velpse verdediging had de handen vol. Zutphen 5 is een prima ploeg en wist deze druk dan ook te verzilveren in de 78ste minuut. Mike 'Kanon'Elfferich werd verrast door een tegenstander die uit zijn  rug liep en die vervolgens, via de binnenkant paal, keeper Tanis wist te passeren, 2-2. Met nog 12 minuten op de klok lag de winst voor beide teams weer voor het grijpen. Zo ver kwam het echter niet. Ondanks de diverse mogelijkheden werd dit ook de eindstand. 

Door deze eindstand, maar wellicht ook omdat het de laatste wedstrijd voor de winterstop was, ging VVO 3 in een uitstekende stemming terug naar de Pinkenberg. Waar de spelers nog lang de dorst gelest hebben. Op 7 februari 2015 start de tweede competitiehelft met een thuiswedstrijd tegen buurman DVOV.  VVO 3 zal dan klaar moeten staan voor een succesvol vervolg van de competitie. Wij hebben er alle vertrouwen in. 

 

 

7-12-2014

VVO 3 speelt voor Sinterklaas….

Op 6 december zou Sinterklaas weer het land uit moeten zijn, maar dat weerhield ons Velpse vriendenteam er niet van om in de uitwedstrijd tegen AZC 3 de Zutphenaren een surprise te geven. In de vorm van een overwinning van 4-3. En dit had ook nog een grotere overwinning kunnen zijn want zeker in de eerste helft had VVO 3 niets in te brengen tegen AZC. Geen moment zat onze ploeg in de wedstrijd en keek dan ook met de rust tegen een verdiende 3-0 achterstand aan.  En dat terwijl aan het begin van het seizoen AZC in de thuiswedstrijd met liefst 11-0 verslagen was. Maar toen stond er dan ook een grotendeels andere Zutphense ploeg op het veld. De oorzaak moet wellicht gezocht worden in onderschatting maar ook in de beleving. Want toen VVO 3 in de tweede helft meer druk ging uitoefenen en er meer de wil om te winnen in het team kwam wisten zij nog terug te komen. maar onvoldoende om 3 of in ieder geval nog 1 punt mee te nemen naar Velp. Er moet gezegd worden dat dit ook teveel was geweest want AZC was duidelijk de meerdere deze keer. 

Al vanaf het begin werd duidelijk dat het een moeilijke middag zou worden voor VVO 3. VVO 3 was nagenoeg nog niet aan de bal geweest toen in de 13de minuut al de 1-0 viel voor AZC 3. Op een eenvoudige manier werd een voorzet vanaf de linkerkant langs doelman Jan 'Lange' Tanis gekopt. 10 minuten later, minuut 23, viel ook de 2-0 nog, De rechtsbuiten van AZC  wist de bal te spelen op de 16 meter lijn staande spits van AZC die weer keeper Tanis in het net liet vissen. VVO 3 probeerde vervolgens wel maar kwam niet in het eigen spel. Er werd gewisseld naar een opstelling met 3 aanvallers ,waarbij Brian 'Gio'Donderwinkel als rechtsbuiten werd ingebracht voor de geblesseerde aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk. Ook dit leverde niet direct het gewenste resultaat op want in de 39ste minuut schoot AZC de 3-0 zelfs binnen. Bij een door AZC genomen hoekschop werd de bal niet uit het 16 meter gebied werd weggewerkt waardoor er een Zutphense schoen tegen aan kwam die de bal langs doelman Tanis wist te schieten.   

Tijdens de theepauze was er volop discussie in de VVO 3 kleedkamer, waarbij de spelers wel begrepen dat er meer gebracht moest worden. Vol goede moed werd er dan ook aan de tweede helft begonnen. Na 3 minuten werd echter ook die moed aan flarden geschoten want de linksbuiten van AZC kon niet door Sander 'Mooisander'Schollen worden afgestopt waardoor deze wist voor te zetten op zijn spits die eenvoudig de 4-0 kon intikken. Pas na dit doelpunt ontstond er meer bezieling bij VVO 3. al nam AZC ook wat gas terug. In de 56ste minuut wist VVO 3 eindelijk ook te scoren. Ditmaal kreeg de AZC verdediging de bal niet voldoende weggewerkt waarna Boy 'Pinda' Nefkens wist voor te zetten en Benjamin 'Bennie' Windhouwer zijn voet nog achter de bal kreeg en de 4-1 wist binnen te schieten.

VVO 3 kreeg iets meer grip op het spel maar het was nog steeds niet heel overtuigend. In de 80ste minuut kreeg VVO 3 een terechte strafschop toegekend , na een handsbal. Hier durfde de scheidsrechter wel een beslissing te nemen maar voor het overige was het weer een scheidsrechter die meer niet, of niet consequent floot. Waar overigens beide teams last van hadden want onpartijdig was hij wel. In ieder geval was de strafschop een buitenkansje voor spits Patrick 'Patjuh' Begemann die uiteraard niet faalde , 4-2.  Nog 2 minuten later wist VVO 3 zelfs de aansluitingstreffer te maken. Een lange bal van Begemann op Nefkens werd door de laatste via de Zutphense doelman ingeschoten. VVO 3 begon er zowaar weer in te geloven, maar kreeg niet meer voldoende tijd om mogelijk zelfs nog de 4-4 te scoren. Ook al omdat onze tijd waarnemers constateerden dat de leidsman 3 minuten eerder de wedstrijd beëindigde ( waar hij de eerste helft overigens 5 minuten langer liet doorlopen .

Volgende week wacht weer een reis richting Zutphen. Ditmaal een bezoek bij koploper FC Zutphen 5. VVO 3 zal dan zeker veel beter voor de dag moeten komen dan deze zaterdag. Want anders verliest het wellicht de aansluiting bij de kop van de ranglijst. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie