Februari /maart 2015

8-3-2015

VVO 3 zaterdag heeft het zwaar

Onder uitstekende weersomstandigheden, eindelijk, trad het Velpse VVO 3 zaterdag aan tegen Rheden 2. Een onvervalste streekderby en voor beide teams dan ook een speciale wedstrijd. Voorafgaand aan deze wedstrijd had de technische staf de grootste moeite een fit team op het veld te krijgen. Het aantal blessures loopt op, waaronder een aantal basiskrachten. Zo was Boy 'Pinda' Nefkens net op tijd weer een beetje in staat te spelen, maar duidelijk zichtbaar nog niet 100% fit.  Sjors 'Giorgio'Antheunis ook nog niet, die kon slechts 1 helft spelen. Na de warming up moest Mark 'Markie' Schollen ook nog afhaken. Benjamin 'Bennie'Windhouwer is 4 tot 6 weken uitgeschakeld en verder is Koen 'Kungs' Reijnen langdurig geblesseerd, Voeg daarbij dat 2 spelers in het buitenland vertoeven, Luca'Beer'Geurds (de hele tweede seizoenshelft) en Brian 'Gio'Donderwinkel (volgende week weer terug op het trainingsveld), en het is duidelijk dat er een probleem was. Wat uiteraard te merken was in deze wedstrijd. Zoals al eerder gezegde presteert VVO 3 in de uitwedstrijden de hele competitie al wat minder maar had het nu, door de genoemde omstandigheden, heel erg zwaar. Het kreeg nauwelijks grip op de wedstrijd en moest zich naar het einde slepen. Waar de thuiswedstrijd tegen Rheden 2 nog gewonnen werd met 5-2 eindigde deze nu, door een Rhedens doelpunt in de laatste minuut, in 2-2.

De hele eerste helft bleek al dat VVO 3 het lastig had. Ondanks dat er ook op kunstgras werd gespeeld zagen wij weinig combinaties en ook weinig kansen voor de Velpenaren. Daarbij kwam nog dat VVO 3 al na 9 minuten tegen een achterstand aankeek. Dit door een Rhedens doelpunt uit een niet goed weggewerkte hoekschop, die daardoor hard langs doelman Jan 'Lange'Tanis kon worden geschoten. Normaal is dat niet zo'n probleem, in de thuiswedstrijd gebeurde hetzelfde, maar nu had VVO 3 onvoldoende kracht om het snel recht te trekken. De kansen die er waren werden dan ook nog eens gemist. De eerste helft was het ploeteren voor VVO 3. Aan het einde van de eerste helft werd het systeem in het veld omgezet naar 4-3-3 wat wel meer druk naar voren opleverde. Niettemin werd de 1-0 ook de ruststand.

VVO 3 begon een heel stuk beter aan het tweede bedrijf van deze derby. Het overwicht op het veld kwam er en qua voetbal was het vaak prima verzorgd. In de 53ste minuut zorgde dit voor de terechte gelijkmaker. Linksback Mike 'Het Kanon' Elfferich , die een zwakke eerste helft had gespeeld maar zich in de tweede helft zeker verbeterde, kon opkomen en de bal op maat geven aan Luuk 'Matic'Motshagen. Deze wist hard in het Rhedense doel binnen te schieten, 1-1. Dit doelpunt gaf VVO 3 ook vleugels want in deze fase van de wedstrijd lieten zij ook zien werkelijk de betere ploeg te zijn. Wat resultaat opleverde want in de 58ste minuut wist VVO 3 op voorsprong te komen. Ditmaal begon de aanval bij Motshagen die de bal over de linkerkant mee wist te geven aan Nefkens. Ondanks dat hij niet voluit kon spelen, had hij toch voldoende snelheid om de Rhedense verdediging het nakijken te geven en in de verre hoek langs de doelman de 1-2 aan te tekenen.

Na dit doelpunt kreeg Rheden langzamerhand weer de kans om het spel naar zich toe te trekken. VVO 3 kreeg het steeds moeilijker. Het had al veel moeten geven, en daarnaast was er noodgedwongen gewisseld van spelers en posities. Rheden ging uiteraard steeds opportunistischer spelen. Gaandeweg liep ons Velpse vriendenteam op het tandvlees maar zij leken toch de 3 punten te kunnen behouden. Helaas sloeg in de allerlaatste minuut het noodlot toe. Een lange bal vanuit de Rhedense achterhoede ging over centrale verdediger Robbert 'Handjes'Wielema heen die deze bal helemaal verkeerd inschatte.  Hierdoor kon de Rhedense spits deze meenemen en vervolgens langs doelman Tanis de 2-2 aantekenen. Op basis van de hele wedstrijd wel een terechte uitslag maar het is toch jammer. Gelukkig voor onze Velpse vrienden hebben zij een aantal weken rust omdat de thuiswedstrijd van 21 maart tegen het Zevenaarse OBW 2 verzet is naar zaterdag 4 april. Dit is zeer welkom want dan hebben de geblesseerde spelers de tijd om te herstellen. 

 

 

1-3-2015

DZC '68 8 niets in te brengen tegen VVO 3 

Vorige week was ons verslag in mineur geschreven want naast het weer, en daardoor het veld, bleek ook VVO 3 zaterdag toen het vizier troebel te hebben. Zo anders was het deze zaterdag tegen het Doetinchemse DZC '68 8. Het weer was prima en er kon gespeeld worden op een goed (kunst)grasveld. En daar weet VVO 3 wel raad mee. Wij moeten in ieder geval constateren dat onze Velpse vrienden in de thuiswedstrijden veel sterker blijken te zijn dan in uitwedstrijden. Op de Pinkenberg is er nooit verloren en zijn er veel grote uitslagen neergezet, terwijl er in de uitwedstrijden al 12 punten verspeeld zijn. Deze wedstrijd was er weer 1 met een grote uitslag. DZC '68 8 moest liefst 8 doelpunten incasseren en waren zelf niet in staat om iets terug te doen. Sterker, er waren ook nauwelijks kansen voor de Doetinchemmers te noteren. VVO 3 was op de eigen Pinkenberg weer een maatje te groot voor DZC . En wij hebben gelukkig gezien dat VVO 3 wel kan scoren. Einduitslag dus 8-0. VVO 3 blijft hierdoor wel in de kop van de ranglijst aanwezig en heeft ook 'slechts' 3 doelpunten minder gescoord dan koploper FC Zutphen. Maar dan wel weer 6 punten minder.

Al vroeg in de wedstrijd zat VVO 3 op rozen want in de 7de minuut opende Boy 'Pinda' Nefkens de score (1-0) , op aangeven van Brian 'Gio' Donderwinkel. Voor beide spelers was dit leuk want zij hebben al enige tijd moeite bepalend te zijn voor de ploeg. Slechts 1 minuut later leek de wedstrijd al gespeeld te zijn. Ditmaal was het Donderwinkel die aan de linkerkant de bal ontving van Sjors 'Giorgio'Antheunis waarna hij naar binnen kapte en in de verre hoek prima langs de Doetinchemse doelman binnen wist te schieten, 2-0. Nog 4 minuten later, de 12 de minuut, werd het nog erger voor DZC '68 8. Vanaf de rechterkant werd de bal door spits Patrick 'Patjuh' Begemann voor het doel gegeven waar deze door de DZC defensie gemist werd. Maar niet door de weer sterk spelende Sam 'Wodka' Reijnen die het buitenkansje binnen wist te tikken, 3-0. In de 20ste minuut kreeg Nefkens het nog eens 'op de heupen'. Hij liep door vanaf de rechterkant tot aan de rand van het Doetinchemse 16 meter gebied en wist vanaf daar met een geplaatst schot in de hoek langs de doelman de 4-0 aan te tekenen. Waar nieuwe schoenen al niet goed voor zijn…. VVO 3 deed het vanaf dat moment echt rustig aan. Het duurde tot de 40ste minuut voordat er weer een doelpunt viel. Ditmaal was het linksback Mark 'Markie' Schollen die door wist te lopen waarna hij uiteindelijk de bal op het juiste moment wist te geven op Begemann. Deze kon vervolgens, via de doelman, de 5-0 inschieten. Het werd ook de ruststand.

Tijdens de theepauze hoefde er niet veel besproken te worden. Deze wedstrijd was immers al 'in the pocket'. Toch zorgden een aantal wissels ervoor dat het spel er niet beter op werd. De toeschouwers werden in deze helft in ieder geval niet nog eens met veel doelpunten, en vooral goed voetbal, verwend. Pas in de 63ste minuut viel de 6-0. Een lange bal naar voren werd door Begemann, via een kluts, meegenomen en helemaal vrijgespeeld binnen getikt. 3 minuten later, minuut 66, was het weer Begemann die wist te scoren. Op aangeven van Donderwinkel schoot hij via de binnenkant van de paal, de 7-0 binnen. En in de 77ste minuut wist Begemann zelfs zijn 4de van deze middag, waaronder dus een zuivere hattrick, aan te tekenen. Ditmaal kreeg hij de bal van Reijnen mee waarna hij met een lob over de DZC doelman de 8-0 in het net liet belanden. In de resterende tijd deed VVO 3 het ook echt rustig aan, mede gedwongen door een aantal noodzakelijke wissels.

Een mooie uitslag voor VVO 3 zaterdag die een opsteker is voor de lastige uitwedstrijd tegen Rheden 2 die volgende week wacht. Wij hopen in ieder geval dat de vizieren weer scherp staan en de wil om te winnen weer terug is. 

 

 

 

22-2-2015

VVO 3 zaterdag heeft er ook last van..

 

Voor de winterstop hoorden wij het veel als het ging over Vitesse, maar die lijken het nu te hebben overgedragen aan VVO 3 zaterdag. De beter voetballende partij zijn maar geen punten pakken. Vooral ook door het missen van de kansen. In de uitwedstrijd tegen VDZ 3 in Arnhem was dat het geval bij VVO 3. Wij begrepen al niet dat de wedstrijd gespeeld zou worden want de weersomstandigheden waren erbarmelijk (regen, hagel), en daardoor was ook het veld zwaar en niet goed bespeelbaar. Maar daar hadden uiteraard beide teams last van.

VVO 3 kreeg het in ieder geval niet voor elkaar om alle kansen goed uit te spelen, al liet het zeer geregeld zien goed te kunnen combineren. Maar daar koop je niets voor als je niet scoort en er niet in slaagt te voorkomen dat de tegenstander ook kansen krijgt. VDZ 3 kreeg er een handvol maar scoorde wel 3 x, terwijl VVO 3 er slechts 1 wist te maken. Zeker is dat aan het derde VDZ doelpunt een handsbal vooraf ging (bal werd met de hand zelfs voor de voet getikt), maar de warrig fluitende scheidsrechter zag dit niet en keurde dit doelpunt dan ook goed. VVO 3 verloor dus de eerste wedstrijd na de winterstop tegen VDZ 3, op dat moment de hekkensluiter in de competitie, en waar eerder thuis met 8-2 van was gewonnen. En deed hierdoor ook slechte zaken want het zakte naar de 4e plaats, op 6 punten afstand van de koploper. 

VVO 3 begon redelijk aan de wedstrijd en hield dat eigenlijk ook goed vol. Het bewaarde de rust wel en speelde de bal vaak wel goed rond. Niettemin was er voorin en op het middenveld onvoldoende druk op de bal en kreeg ook VDZ de ruimte om te voetballen. En als je een tegenstander de ruimte geeft dan nemen ze die meestal ook. In de 16e minuut leidde dat al tot het eerste doelpunt. Een misverstand in de verdediging betekende dat de VDZ spits de bal kon aannemen en langs keeper Jan 'Lange' Tanis wist te schieten voor de 1-0.  VVO 3 werd even wakker geschud door dit doelpunt en het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel, in de 22ste minuut. Een door aanvoerder Menno 'Puyol'Kostelijk genomen hoekschop werd goed ingekopt door spits Patrick 'Patjuh'Begemann, 1-1. In het restant van de eerste helft bleef het letterlijk en figuurlijk 'aanmodderen' op het veld, en werd dit ook de ruststand.

Coach  Michel 'Papa'Schollen besloot dat er meer druk op de verdediging van VDZ moest komen in de tweede helft en daarom de posities in het veld anders in te vullen. Hij ging met 3 aanvallers spelen , met de middenvelders Boy 'Pinda'Nefkens  en Luuk 'Matic' Motshagen daarachter. Dit leek het gewenste effect op te leveren, VVO 3 had duidelijk het betere van het spel maar wist het niet in doelpunten uit te drukken. En in de 63ste minuut sloeg het noodlot toe. Via een VDZ aanval over de linkerkant werd de bal op de rand van de 16 meter voorgegeven en door een VDZ aanvaller direct hard en hoog achter keeper Tanis geschoten, 2-1. VVO 3 was het daarna helemaal kwijt. De lijn uit het spel verdween en ook de absolute wil om te winnen. Wat zeker nog wel had gekund. 10 minuten voor tijd trachtte Coach Schollen het tij nogmaals te keren door met 4 aanvallers te gaan spelen maar ook dat mocht niet baten. Sterker nog, VVO 3 kreeg in de 85ste minuut nog de 3-1 te verwerken, waarbij de verdedigers de bal niet wegkrijgen en een VDZ aanvaller dus hands maakte om te kunnen scoren. Een onterecht doelpunt maar je roept het ook over jezelf af. 

Al met al een vervelend verlies wat niet nodig was geweest. Voetballend moet VVO 3 van alle teams in deze competitie kunnen winnen, maar zij kunnen dus ook van alle teams verliezen. Inmiddels is er juist van 2 lager geklasseerde ploegen verloren (AZC 3 en VDZ 3). En dat heeft zeker te maken met inzet, scherpte, de wil om met elkaar een goed resultaat neer te zetten. VVO 3 kan dat maar dan moeten de neuzen wel weer allemaal dezelfde kant uit komen te staan. Vitesse heeft bewezen dat het kan, dus waarom bij VVO 3 zaterdag dan ook niet ? Volgende week moet DZC '68 8 dat gaan ondervinden. 

 

 

12-2-2015

Winterstop voorbij maar ……

Niet voetballen dus..

De winterstop is voorbij en VVO 3 zaterdag is weer in training en klaar voor de eerste wedstrijden. De winter gooide echter 'sneeuw in het eten'. Waar eerst op 31 januari het door VVO 5 zondag georganiseerde Snerttoernooi door de sneeuwval geen doorgang kon vinden , bleef dezelfde sneeuw en ijs zo lang liggen dat ook de hervatting van de competitie op 7-2 moest worden uitgesteld. De geplande thuiswedstrijd tegen buurman DVOV 3 staat nu op 9-5 gepland, als laatste wedstrijd van de competitie. 

Door de afgelastingen heeft vaste kracht Luca 'Beer' Geurds ook niet de hervatting van de competitie mee kunnen maken. Hij is per 12-2 voor een half seizoen uitgeleend aan Sport(en)in Lissabon. Niettemin is een contractverlenging voor hem in de maak en verwachten wij dat hij in het nieuwe seizoen weer deel uit zal maken van VVO 3 zaterdag.

Gelukkig is vervanger Koen 'Kungs' Reijnen weer hersteld van zijn slepende blessure die hem bijna de hele eerste seizoenshelft kostte. Inmiddels is wel duidelijk dat hierdoor Sjors 'Giorgio' Antheunis lijkt te vrezen voor zijn plek waardoor wij bijna een 'Anouar Kali momentje' beleefden met Antheunis. Gelukkig bleek de aan Reijnen toegebrachte blessure niet zo ernstig. Disciplinaire maatregelen t.a.v. Antheunis zijn dan ook achterwege gebleven en van een vertrek van hem kan geen sprake zijn. Een gemotiveerde Antheunis kan zeker met een fitte Reijnen in 1 elftal spelen. De onmin tussen beide spelers is bijgelegd en alles is uitgesproken.

De technische staf heeft dus, m.u.v. Geurds, alle spelers weer beschikbaar en kijkt uit naar de eerste wedstrijd op 21-2 tegen VDZ 3 op Sportpark 't Cranevelt in Arnhem. VVO 3 zaterdag heeft de ambitie om mee te doen om een kampioenschap en kan zich dan ook geen misstap direct bij de hervatting van de competitie veroorloven. Al zal het bij VDZ 3 niet ontbreken aan motivatie tegen VVO 3. De hekkensluiter heeft meer kwaliteiten dan de stand op de ranglijst doet vermoeden en zal dat ook willen bewijzen. 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie