Nieuws april 2015

26-4-2015

FC Zutphen 5 wordt kampioen op de Pinkenberg

 

Ondanks de wil van VVO 3 om FC Zutphen 5 geen kampioen te laten worden op de Pinkenberg gebeurde dat toch jl. zaterdag. In deze wedstrijd werd weer pijnlijk duidelijk dat het gemis aan voldoende fitte spelers VVO 3 opgebroken is. Het was alweer de derde verliespartij op rij voor ons vriendenteam. VVO 3 kampt al de hele tweede seizoenhelft met veel geblesseerden en het gemis van Luca 'Beer'Geurds laat zich ook voelen. Nieuwe aanwinst Koen 'Kungs 'Reijnen, de potentiële vervanger van Geurds,  heeft zelfs maar 1 competitiewedstrijd gespeeld dit seizoen. Waar VVO 3 zaterdag tot aan het begin van de tweede seizoenhelft nog kampioensaspiraties had konden die in februari van dit jaar al de kast in.  FC Zutphen 5 daarentegen is de hele competitie op kampioenskoers gebleven. Geen enkele wedstrijd ging verloren en er werd 4 x gelijkgespeeld, waaronder de thuiswedstrijd tegen ons VVO 3 (2-2). Een volkomen terechte kampioen dus, al hadden zij het in de eerste helft moeilijk tegen VVO 3. De russtand was ook 2-2 , toen leken er ook nog mogelijkheden voor VVO 3, maar in de tweede helft stelden de Zutphenaren het kampioenschap veilig. Tot vreugde van een groot aantal meegereisde Zutphense supporters werd de eindstand 3-5.

Al na 3 minuten nam VVO 3 een onverwachte voorsprong. Een verre trap vanuit de VVO verdediging kwam bij Sjors 'Giorgio'Antheunis , die deze bal mee kon geven aan de handige Boy 'Pinda'Nefkens. Deze wist zich vrij te spelen en te passen op de snelle Brian 'Gio'Donderwinkel. Donderwinkel maakte dit buitenkansje goed af in de rechterhoek van het Zutphense doel, 1-0. Met Donderwinkel noemen wij iemand die langzaam weer zijn oude vorm lijkt terug te krijgen, want hij zou deze middag nog 2 x weten te scoren. Helaas voor hem en VVO 3 zijn er nog maar 2 wedstrijden te gaan om daar van te profiteren. De pret over de voorsprong was overigens van korte duur. Zutphen wilde uiteraard niet verliezen en de achterstand zorgde er ook voor dat zij direct de concentratie terug pakten. In de 7de minuut wisten zij dan ook de gelijkmaker te scoren. De buitenspelval mislukte waardoor een van de Zutphense aanvallers eenvoudig doelman Jan 'Lange'Tanis wist te verschalken in de linkerhoek,1-1.

In de 20ste minuut wist FC Zutphen de 1-2 te scoren. Een communicatiefout in de Velpse verdediging zorgde ervoor dat keeper Tanis het nakijken had op een Zutphens schot. VVO 3 ging vervolgens meer op de snelle counter spelen wat in de 34ste minuut gelukkig er voor zorgde dat de stand weer gelijk getrokken werd. De dit keer op de nummer 10 positie spelende spits Patrick 'Patjuh'Begemann hield het overzicht en gaf een pass af op Nefkens. Deze kon vervolgens een steekpass geven op Donderwinkel, die weer keurig wist af te ronden voor de 2-2.

Tijdens de theepauze werd besproken dat VVO 3 de gehanteerde speelwijze moest zien vast te houden. Alleen dan was er een mogelijkheid om een goed resultaat neer te zetten tegen dit sterke FC Zutphen 5. Helaas kon dit plan al snel in de tweede helft de prullenbak in. VVO 3 moest noodgedwongen een aantal malen doorwisselen om in ieder geval enigzins fitte spelers in het veld te hebben. En daar wist Zutphen ook van te profiteren. In de 51ste minuut kwam VVO 3 voor de tweede maal op achterstand , 2-3 en 8 minuten later wist Zutphen ook nog de 2-4 te maken. De spelers van VVO 3 hadden het zichtbaar zwaar .maar probeerden nog wel wat terug te doen. In de 75ste minuut maakte Zutphen aan alle illussies bij VVO 3 een einde en zetten hun kampioenstitel op zeker. De spits van FC Zutphen stond vrij en kon dan ook eenvouidg langs doelman Tanis de 2-5 binnen schieten. In de 79ste minuut wist VVO 3 nog wel een keer te scoren. Ditmaal mislukte de buitenspelval bij Zutphen waarna de vrij doorgelopen Begemann wist af te leggen op de meegelopen Donderwinkel. Deze wist zijn derde van de middag te maken, 3-5. Hiermee was ook de eindstand bereikt en kon Zutphen het bier laten vloeien en het vuurwerk laten knallen. Sportief als zij waren deelden ze het bier wel met onze Velpse vrienden. 

 

23-4-2015

VVO 3 geeft strijd op

VVO 3 zaterdag heeft in de uitwedstrijd tegen het lager geklasseerde DZC '68 9 uit Doetinchem de strijd om een hoge eindklassering op moeten geven. Het, de laatste tijd, door blessures geteisterde vriendenteam moest in deze wedstrijd ook nog eens een aantal basiskrachten missen. Het beschikte daarom ook over slechts 1 wissel. Vooral in de tweede helft betekende dit dat VVO 3 het niet meer op kon brengen. De spelers waren het er over eens dat het een slechte wedstrijd was, 1 om snel te vergeten in ieder geval. DZC '68 9 nam in de tweede helft een voorsprong en VVO 3 bleek niet meer in staat dit te veranderen. De wedstrijd eindigde dan ook in een 3-1 verlies voor ons team. Vooraf had de technische staf deze wedstrijd het predicaat 'beslissend' gegeven. Duidelijk is dat VVO 3 zaterdag de rest van deze competitie vrijuit kan voetballen. 

Ondanks alles leek deze ontmoeting goed te beginnen voor VVO 3 zaterdag. Al na slechts 3 minuten wist VVO 3 op voorsprong te komen. Een lange pass van centrale verdediger Sander 'Mooisander'Schollen op spits Patrick 'Patjuh' Begemann werd door de laatste direct afgerond door hem langs de Doetinchemse doelman in te schieten, 0-1. Na ongeveer 15 minuten gaf VVO 3 toch het overwicht uit handen en kreeg DZC'68 steeds meer mogelijkheden. Het Velpse middenveld kon niet de regie terug in handen krijgen en er ontstond daardoor steeds meer druk op de verdediging van VVO 3. In de 27ste minuut werd er een pass naar voren gegeven over de linkerkant van VVO. De DZC aanvaller wist weg te lopen, waarmee hij zich vrij speelde, en de bal met een lob over keeper Jan 'Lange' Tanis  in het VVO net te plaatsen, 1-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg VVO 3 het steeds moeilijker. Een aantal spelers kon het niet meer belopen, maar ook de concentratie was ver te zoeken. In alle linies ook, en dan gaat het uiteraard altijd mis. Eigenlijk viel in de 51ste minuut al het doek voor VVO 3. Een voorzet vanaf de rechterkant stuiterde door, werd niet weggewerkt, en een Doetinchemse aanvaller wist hem hoog in het dak van het doel van keeper Tanis te schieten,2-1. VVO 3 zat al niet meer in de wedstrijd en had het was ook een wonder dat zij niet meer doelpunten tegen kregen. DZC '68 9 had, in tegenstelling tot de ontmoeting in Velp eerder dit seizoen (6-2 verlies , red.), ook geen moment het gevoel dat zij het nog lastig zouden krijgen. In de 81ste minuut beslisten zij ook de wedstrijd door de 3-1 te scoren. Een schot van afstand werd door doelman Tanis nog wel weggewerkt maar de VVO verdediging was niet meer bij de les. Hierdoor kon de tweede bal worden ingeschoten. De eindstand was bereikt en gelukkig hield VVO 3 het doel de laatste 10 minuten schoon.

Volgende week zal VVO 3 het op moeten nemen tegen koploper FC Zutphen 5. Zij kunnen op de Pinkenberg dan mogelijk kampioen worden. De wedstrijd in Zutphen eindigde dit seizoen in een 2-2 gelijkspel. Wij hopen eigenlijk dat VVO 3 in staat is om nog 1 keer alle kwaliteit, die het team zeker heeft, uit de kast te halen. En dan voor een stunt te kunnen zorgen. 

 

12-4-2015

Koude douche voor VVO 3 zaterdag 

VVO 3 heeft slechte zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent vv Dieren 5. Onder slechte weersomstandigheden werd op de Pinkenberg verloren van directe concurrent vv Dieren 5. Terwijl de wedstrijd leek te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel wist Dieren 5 in de laatste (!) minuut de 0-1 te scoren. Ons vriendenteam wist deze tegenslag ook niet meer weg te werken. Door dit verlies is VVO 3 ook afgehaakt in de strijd om een hoge eindklassering. Sterker nog, ook DVOV 3 ging VVO 3 voorbij op de ranglijst. Zij zijn na de winterstop begonnen aan een enorme inhaalrace, wat waarschijnlijk een gevolg is van het toetreden van andere spelers bij dit team. VVO 3 bezet op dit moment de 4 de plaats in de ranglijst, en zal er nog vor moeten waken dat ze niet nog verder wegzakken. VV Dieren 6 en Rheden 2 staan nl. beide op slechts 3 punten achterstand.

De wedstrijd tegen Dieren 5 was wel een aardig kijkspel. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en er waren dan ook kansen over en weer. VVO 3 had eigenlijk al vroeg in de wedstrijd afstand moeten nemen want het kreeg snel een paar uitstekende mogelijkheden. De uitstekende Dierense doelman had zich echter voorgenomen deze middag alle ballen tegen te houden. Wat hem ook lukte, tot grote ergernis en teleurstelling van de VVO 3 aanvallers. In de tweede helft ontwikkelden onze Velpse vrienden nog meer druk op de Dierense verdediging en hadden zij ook het betere van het spel. Het voor alle VVO 3 supporters zo gewenste doelpunt wilde helaas maar niet vallen. VVO 3 verdiende het, evenals vv Dieren 5 overigens, ook niet om te verliezen. Een gelijkspel was een terechte afspiegeling geweest van de wedstrijd. Maar het lot besliste dus anders. De verder prima spelende VVO 3 verdediging was slechts een moment niet scherp genoeg en gaf de Dierenaren daarmee de kans uit te halen. Keeper Jan 'Lange' Tanis had onvoldoende zicht op de bal en kon het harde schot in de linkerhoek niet stoppen. De 0-1 was in de 89ste minuut daarmee een feit. 

VVO 3 moet hierdoor in de resterende 4 wedstrijden nog flink 'aan de bak'. Zij krijgen nog koploper Zutphen en DVOV 3 op bezoek. Geen makkelijk programma dus. Wij hopen dat het onze vrienden lukt om de 4 plaats in ieder geval vast te houden. De doelstelling van dit seizoen was een verbetering van het resultaat van vorig jaar, wat een derde plaats in de eindrangschikking was (als VVO 2). VVO 3 heeft op dit moment slechts 2 punten minder en minder verloren wedstrijden dan vorig jaar aan het einde van het seizoen. De derde plaats is nu nog haalbaar maar dan moeten de resterende wedstrijden wel worden gewonnen. Te beginnen volgende week tegen het Doetinchemse DZC '68 9. 

 

 

5-4-2015

Toeschouwers worden niet verwend door VVO 3…

 

VVO 3 zaterdag is het in de verplaatste thuiswedstrijd ( oorspronkelijke datum 21 maart ) niet gelukt aan klantenbinding te doen. Sterker nog, de wedstrijd was slaapverwekkend. Voor een leuke wedstrijd zijn natuurlijk 2 ploegen nodig maar VVO 3 had tegen OBW 2 wel wat kunnen laten zien. De Zevenaarders hadden niet het vermogen een vuist te maken en spelen in een zeer laag tempo. In de uitwedstrijd in Zevenaar ging VVO 3 daar in mee en wij hadden verwacht dat het in de thuiswedstrijd anders ingevuld zou worden. Helaas paste VVO 3 zicht toch weer aan. Dit had natuurlijk ook nog te maken met de personele problemen binnen het Velpse vriendenteam. Zij konden nog maar beschikken over 1 fitte wissel, Mark 'Markie'Schollen. De gebroeders Koen 'Kungs' en Sam 'Wodka' Reijnen waren beide toch niet inzetbaar en Benjamin 'Bennie' Windhouwer heeft nog een aantal weken rust nodig om te herstellen. Alleen Boy 'Pinda' Nefkens en Sjors 'Giorgio' Antheunis waren weer volledig inzetbaar. VVO 3 was wel de veel betere ploeg en won dan ook eenvoudig met 6-0. 

VVO 3 begon heel voorzichtig aan dit treffen, ondanks de oproep van Coach Michel 'Papa' Schollen vooraf om OBW snel omver te spelen en te werken aan het doelsaldo. Het duurde tot de 18de minuut voordat de score werd geopend, daarvoor waren al een heel aantal 100% kansen gemist. Vooral Tim 'BAM!' Elfferich, die uiteraard onvoldoende wedstrijdritme heeft als spits, had het vizier niet op scherp staan. Brian 'Gio' Donderwinkel, die eindelijk weer een basisplaats had veroverd, kreeg van Antheunis een lange bal over de rechterkant. Met een vloeiende passeerbeweging wist hij zich vervolgens vrij te spelen en de bal voor te geven op de inkomende Patrick 'Patjuh' Begemann. Zoals bekend heeft deze geen moeite om te scoren en schoot dan ook de 1-0 langs de Zevenaarse doelverdediger. De eerste helft ging hierna door in een zeer laag tempo, en toeschouwers zaten zich te vervelen. Vlak voor rust, in de 41ste minuut, viel pas een tweede doelpunt. Aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk wist de bal mee te geven aan linksbuiten Nefkens , die de hoek in ging en een strakke lange voorzet produceerde op Donderwinkel. Deze wist eindelijk weer het net te vinden door strak de 2-0 binnen te schieten. Na dit doelpunt kende scheidsrechter Aveskamp nog een discutabele strafschop toe aan OBW, na een actie van centrale verdediger Sander 'Mooisander'Schollen. Deze werd echter hard over het doel van keeper Jan 'Lange' Tanis geschoten, waardoor de ruststand 2-0 bleef. 

Tijdens de theepauze werd onderling besproken dat er geconcentreerder gespeeld moest gaan worden en met meer tempo. VVO 3 had veel meer snelheid in de ploeg dan OBW wat nog meer benut kon worden. In de eerste fase van de tweede helft werd dat ook meer benut wat echter slechts 1 doelpunt opleverde, in de 53ste minuut. Begemann rondde hierbij een mooie solo actie, die begon op meter of 30 vanaf het OBW doel, prima af en noteerde de 3-0. Hierna werd de wedstrijd helaas nog saaier dan hij al was. Coach Schollen nog meer tempo in de ploeg te krijgen door de snelle linksback Mark Schollen op de linksbuiten positie neer te zetten, Nefkens naar de nummer 10 positie en Begemann terug op zijn vertrouwde spitspositie te plaatsen. Dit alles ging dan wel ten koste van Tim Elfferich. De omzetting leverde uiteindelijk niet de gewenste tempo verhoging op, maar wel nog 3 doelpunten.

Kort na de wisselingen in de 69ste begon dat al. Nefkens zette via een steekpass in het 16 meter gebied Begemann 1 op 1 voor de doelman, waarna hij vervolgens eenvoudig de 4-0 in kon schieten. 6 minuten later volgde een goed uitgespeelde aanval , die voetballend ook nog het aankijken waard was. Centrale verdediger Robbert 'Handjes' Wielema en Begemann speelden al combinerend door de Zevenaarse verdediging heen waardoor Begemann uiteindelijk Donderwinkel vrij voor de OBW doelman kon krijgen. Met een bekeken lob over wist deze de 5-0 op het scorebord te krijgen. Om het leed voor OBW nog groter te maken kregen zij in de 82ste minuut ook nog een strafschop tegen. Ook volgens de VVO spelers onterecht toegekend door scheidsrechter Aveskamp maar deze bleef van mening dat Begemann onreglementair was gestopt in de Zevenaarse doelgebied. Begemann nam de penalty, als eerst aangewezen schutter, uiteraard zelf en faalde ook niet. De OBW doelman zat er nog wel aan, maar het lage schot in de rechterhoek was te hard om te kunnen stoppen, 6-0.  Met dit doelpunt was ook de eindstand bereikt. Gelukkig voelde scheidsrechter Aveskamp ook aan dat de toeschouwers, en spelers, verder leiden bespaard moest blijven en floot de wedstrijd dus precies op tijd af.

Volgende week wacht een andere tegenstander, v.v.Dieren 5. Deze ploeg staat met 1 punt meer boven VVO 3 op de tweede plaats van de ranglijst. VVO 3 heeft wel een veel beter doelsaldo. Om nog hoger op de ranglijst te eindigen zal VVO 3 uit deze ontmoeting 3 punten moeten halen. VVO 3 heeft de kwaliteit om dat te doen, maar het is geen zekerheid uiteraard. Dat hebben wij dit seizoen al meegemaakt van onze Velpse vrienden. 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie