Nieuws mei/juni 2015

21-6-2015

Patrick 'Patjuh'Begemann speler van het jaar 2014 – 2015

 

 

Op het jaarlijkse eindfeest van VVO 3 zaterdag gisterenavond zijn, onder het genot van een Chinees buffet, muziek en ruim voldoende bier,  weer de spelers van het jaar bekendgemaakt. Daarnaast waren er vanuit de spelersgroep cadeau's voor trainer Ton 'Boomsma' Messing, voor elftalmanager en fotograaf Carla 'Smile!' Kostelijk , voor voorzitter/sponsor/grensrechter Willem 'Merab' Nefkens, vooor assistent-coach Pascal ' Capellas' Schollen en trainer/coach Michel 'Papa' Schollen. Verder werd ook de aanwezige vaste scheidsrechter van het vriendenteam, René Aveskamp, niet vergeten. 

Helaas konden een aantal spelers niet aanwezig zijn op deze seizoenafsluiting maar er werd ook de afspraak gemaakt om het met de gehele spelersgroep op 11 juli nog eens 'dunnetjes'over te doen. Wij verwachten dat het dik overdoen gaat worden. 

De strijd om de titel 'Speler van het jaar 2014-2015' was lange tijd heel spannend , ging tussen 2 spelers die een bepalende rol hebben gespeeld, en werd pas bij de laatste 2 stemmers definitief beslist. Ook de strijd om de 3de plaats ging lange tijd tussen 3 kanshebbers en duurde tot de laatste 4 ingezonden stemmen voor er een beslissing viel.

De einduitslag: 

1.                  Patrick 'Patjuh' Begemann                    51 punten

2.                 Jan 'Lange' Tanis                                  49 punten

3.                 Mark 'Markie' Schollen                         25 punten

 

Begemann was vorig jaar de nummer 2 in de einduitslag en bewijst met zijn 1ste plaats dit jaar dat het altijd nog beter kan. Een terechte winnaar voor ons. Tanis heeft laten zien dat hij , na het blessureleed van zijn eerste seizoen, echt het vereiste niveau heeft. Zijn tweede plaats heeft hij zeker verdiend.  Mark Schollen verhuisde dit seizoen naar een back positie en bleek daar van grote waarde te zijn, wat ook zo beoordeeld is door de stemmers.  

De andere kanshebbers in de strijd om de derde plaats waren aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk en de winnaar van vorig jaar Sam 'Wodka' Reijnen.

Meer foto's ? Kijk in het menu foto album. 

 

 

14-5-2015

Prima slotakkoord voor VVO 3 zaterdag

Onze vrienden van VVO 3 zaterdag lopen al weken vooral te strijden tegen zichzelf en verloren 4 wedstrijden op rij. En dan blijkt juist in de allerlaatste wedstrijd tegen de gevreesde tegenstander, en buurman op de Pinkenberg, DVOV 3 dat het weer wel gaat. Wat overigens ook kwam omdat een heel aantal spelers hersteld waren van blessures en de ploeg weer (bijna) voltallig was. Daarnaast speelde VVO 3 heel effectief. Het won met liefst 5-2.  Voor DVOV was een tweede plaats nog haalbaar,  mits vv Dieren 5 de thuiswedstrijd tegen Rheden 2 zou verliezen. En VVO 3 had, wanneer vv Dieren 6 had verloren van AZC 3, nog op de vierde plaats kunnen eindigen. Dit gebeurde allemaal niet want de beide Dieren teams lieten geen steken vallen. VVO 3 eindigt op de vijfde plaats in de ranglijst, waar het voor de winterstop nog droomde van een kampioenschap. Maar de competitie word door deze wedstrijd wel heel positief afgesloten.

De wedstrijd begon met 1 minuut stilte voor de veel te jong overleden Rolf Sietsma (24), broer van de DVOV 3 doelman en daarnaast oud-VVO speler. Hij overleed aan de gevolgen van kanker. Diverse DVOV spelers hadden na afloop het idee dat Rolf de wedstrijd had beïnvloed want DVOV kreeg toch diverse goede mogelijkheden om te scoren. Maar paal, lat en vooral doelman Jan 'Lange' Tanis stonden een doelpunt voor DVOV steeds in de weg. Beide teams waren zeker aan elkaar gewaagd, maar zoals gezegd benutte VVO 3 de kansen beter.

De eerste helft begon slecht voor DVOV want na 3 minuten keken zij al tegen een achterstand aan. VVO 3 zocht snel de aanval waarbij de bal bij Brian 'Gio'Donderwinkel terecht kwam. Zijn mislukte schot richting het DVOV doel kwam voor de voeten van Sjors 'Giorgio'Antheunis. Deze wist, vanaf de 16 meter, fraai met zijn zwakke linkerbeen in de rechterbovenhoek de 1-0 te scoren. In het verloop van de eerste helft waren er kansen over en weer maar geen van beide teams wist deze te benutten. VVO 3 zakte vaak ver in, maar kwam eigenlijk ook niet echt in de problemen. De vertrouwde 4-2-3-1 opstelling bleek goed uit te pakken.

Na de theepauze werd er meer gescoord. Het begon alleen wel met de gelijkmaker van DVOV. De tweede helft was 10 minuten oud (minuut 55) toen juist Boy 'Pinda' Nefkens een terugspeelbal verkeerd inschatte en daardoor bij een DVOV aanvaller inleverde. Vrij voor doelman Tanis faalde deze niet, 1-1. De vreugde voor DVOV was van heel korte duur want slechts 1 minuut later stond VVO 3 alweer op voorsprong. Een door aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk genomen corner werd hierbij door spits Patrick 'Patjuh' Begemann achter de DVOV keeper gekopt, 2-1. Nog 4 minuten later, minuut 60, was het weer Begemann die aan alle illusies van DVOV een einde maakte. Begemann wist zich hierbij, na een prima pass van Luuk 'Matic' Motshagen, vrij te spelen en de 3-1 aan te tekenen. 

Vreemd genoeg was dit niet de sterkste fase van de wedstrijd voor VVO 3, die hadden zij in de eerste helft. Wat de doelpunten betreft alleen wel. In de 63ste minuut kwam VVO 3 op 4-1 door een doelpunt van Kostelijk. Op aangeven van Begemann, vanaf de rechterkant, wist hij deze binnen te 'punteren'. In de 71ste minuut werd het nog erger voor DVOV, wat daarvoor toch ook een heel aantal kansen had gehad. De ruimtes die er ontstonden door de aanvalsdrift van DVOV werden goed benut door de snelle VVO 3 aanvallers. Bij deze 5-1 werd een lange bal door Mark 'Markie'Schollen doorgekopt op Begemann. Deze leverde een mooie steekpass af op Donderwinkel die zijn tegenstander wist uit te kappen en vervolgens in de linkerhoek kon scoren. 

VVO 3 nam hierna uiteraard gas terug en gaf daarmee DVOV de kans om dichterbij te komen. Wat in de 79ste minuut ook lukte want DVOV wist eindelijk doelman Tanis te verschalken, 5-2. Zoals gezegd bleef het daarbij. Alle mogelijkheden die DVOV kreeg werden niet benut. Zelfs een door scheidsrechter Aveskamp terecht toegekende strafschop, na onbesuisd uitkomen van keeper Tanis, was niet aan DVOV besteed. Deze werd genomen door de DVOV doelman waarbij hij laag in de linkerhoek schoot. Zijn VVO collega Tanis was echter tijdig bij de grond en wist de bal uit zijn doel te tikken. Al met al zorgde deze overwinning voor een prima 'derde helft' van VVO 3 zaterdag. Het team had weer wat te vieren en begon in een uitstekende stemming aan de zomerstop. 

 

3-5-2015

VVO 3 blijft niet heel tegen vv Dieren 6

 

VVO 3 heeft het zaterdag moeten afleggen tegen de 'slagers' van vv Dieren 6. Een heel aantal spelers heeft op het tandvlees het einde van de wedstrijd gehaald, of niet. De wedstrijd stond onder leiding van een incompetente scheidsrechter, die duidelijk geen zin had om er fatsoenlijk werk van te maken.  Voeg dit bij een team waarvan de spelers vaak over het randje speelden, of gewoon lomp ingrepen, en het is vragen om problemen. Dit alles zorgde er ook voor dat uiteindelijk de vlam in de pan sloeg, nota bene bij de altijd rustige linksback Mark 'Markie'Schollen, die schandalig van achteren werd neergehaald. Wat voor de scheidsrechter de aanleiding was om dan maar af te fluiten, waar hij zeker een rode kaart had moeten trekken. Het voorval was ook wonderlijk genoeg pas aan het einde van de wedstrijd, wat veel zegt over de opgelopen frustratie. Het siert in ieder geval de instelling van ons VVO 3, die er toch steeds maar weer het beste van wilden maken.  Centrale verdediger Sander 'Mooisander'Schollen, de aanvallers Brian 'Gio'Donderwinkel en Patrick 'Patjuh' Begemann en Sam 'Wodka'Reijnen moesten tussentijds wisselen om in ieder geval even bij te komen. De eerste ook omdat een verkoudheid hem parten speelde. VVO 3 had helaas slechts 1 wissel en kon dan ook niet anders dan met half fitte spelers doorspelen.

Deze ontmoeting werd met 2-0 verloren, wat het 4de verlies op rij was voor ons vrienden team. De tweede seizoenshelft is daarmee in het geheel niet verlopen zoals verwacht. In het nieuwe seizoen zal de technische staf dan ook moeten werken aan de fysieke gesteldheid van de spelers, zeker tijdens de winterstop. Zodat het aantal blessures in de tweede seizoenshelft tot een minimum beperkt blijft. 

VVO 3 kreeg in de eerste helft een heel aantal goede kansen maar die werden niet benut. De snelle aanvallers Donderwinkel en Begemann ontsnapten geregeld aan hun tegenstanders en er was ook voldoende druk vanaf het middenveld waar Reijnen, Sjors 'Giorgio' Antheunis en Luuk 'Matic' Motshagen de aanvallen moesten inleiden. De Dierense tegenstanders wisten echter ook kansen te creëeren, die door het goede keeperswerk van Jan 'Lange' Tanis werden verijdeld. Dieren ging, misschien ook wel daarom, steeds fysieker spelen. In de 44ste minuut kreeg Dieren de kans om op voorsprong te komen, die ook benut werd. Een vrijgelaten Dierenaar kon hierbij ongehinderd in de rechterhoek langs doelman Tanis de 1-0 binnenschieten.

Na de pauze ging de wedstrijd op dezelfde manier verder. Dieren zette direct weer fors in en kreeg in de 50ste minuut de beloning daarvoor. Bij een corner kon er, vanaf de rond van het Velpse 16 meter gebied, vrij de 2-0 worden ingeschoten. In het vervolg van de tweede helft ging het lang gelijk op maar nam Dieren ook gas terug. Opmerkelijk genoeg kreeg VVO 3 langzaam de overhand. Het ontbrak de VVO 3 spelers helaas aan de kracht om het in doelpunten uit te drukken. De Dierense spelers beperkten zich tot het tegenhouden, op welke manier dan ook. Heel soms leek het alsof zij zich in de Champions League waanden want zelfs tijdrekken werd ingezet. Van alle wedstrijden dit seizoen was deze de minst plezierige, wat niet direct te maken heeft met het verlies. De scheidsrechter mag zich dat aantrekken. Ons lijkt dat het in deze klasse altijd zou moeten gaan om het spelen van een leuke partij voetbal. En het voorkomen van blessures. VVO 3 keerde nu terug naar Velp met weer 3 geblesseerden.  Gelukkig is er nog maar 1 wedstrijd te gaan, volgende week tegen het in de tweede seizoenshelft ontketende DVOV 3, de buurman op De Pinkenberg. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie