Nieuws september 2015

27-9-2015

VVO 3 slechter dan ooit..

 

VVO 3 heeft tegen Rheden 2 waarschijnlijk de slechtste wedstrijd in haar bestaan gespeeld. In Rheden kwam het nooit in haar spel en in de wedstrijd. Waar VVO 3 een week eerder veel zelfvertrouwen had opgedaan in een prima wedstrijd tegen Loil was het dat schijnbaar volledig kwijt. Rheden 2 is een tegenstander die VVO 3 al een aantal seizoenen tegen is gekomen en daar meestal prima resultaten tegen behaalde. Vorig seizoen bijvoorbeeld nog 1 x winst en 1 x gelijk. Maar deze zaterdag was voor Rheden. De hele eerste helft leek het nog goed te kunnen komen, al was het spel ook toen al slecht. Maar in de tweede helft was het Rheden die de dienst uit maakte. VVO 3 had overigens wel kansen en had ook moeten scoren. Ook kreeg VVO 3 in de eerste helft een, terecht toegekende,  strafschop mee na een overtreding op Patrick 'Patjuh'Begemann. Geheel tegen zijn gewoonte in werd deze echter gemist door hem. In de tweede helft werd VVO 3 een strafschop onthouden. De irritaties in het veld bij de Velpse vrienden t.a.v. de scheidsrechter liepen ook meer en meer op. Wij menen echter dat de scheidsrechter niet onverdienstelijk floot . In de tweede helft leidde dit ook tot het wegsturen, na commentaar op de leiding, van Sjors 'Giorgio' Antheunis. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van Rheden. De eindstand werd echter 3-0. Rheden won verdiend, al beseffen wij dat de wedstrijd heel anders had kunnen lopen wanneer VVO 3 we gescoord had in de eerste helft en het aantal kansen in de tweede helft benut had.

De 1-0 voor Rheden ontstond uit een vrije trap die bij de tweede paal door een Rhedense aanvaller ingekopt kon worden. De Velpse verdediging zag er niet goed uit bij dit doelpunt. In de 80ste minuut pas werd de 2-0 gemaakt. Op dit moment speelde VVO 3 ook opportunistischer waardoor er ruimte ontstond voor de Rheden aanvallers. Een lange bal naar voren kon meegenomen worden en de VVO verdediging kon het op snelheid niet bijhouden waarna de bal eenvoudig langs doelman Jan 'Lange' Tanis geschoven kon worden. De 3-0 viel uiteindelijk in de 91ste minuut en maakte uiteraard ook niet meer uit. Uit een corner werd deze ingekopt. 

Volgende week is er geen wedstrijd voor VVO 3 waarna op 3-10 de uitwedstrijd tegen DZC '68 in Doetinchem wacht. Wij hopen dat de Velpse vrienden dan weer bij de les zijn. 

 

 

13-09-2015

Sterk begin van de competitie van VVO 3

 

VVO 3 zaterdag is de competitie goed gestart. Op de Pinkenberg moest het om 13.00 uur aantreden tegen promovendus uit de 6de klasse Loil sv 2. Deze moesten duidelijk nog wennen aan het niveau in de 5de klasse. Loil sv 2 wist alleen het eerste kwartier van de wedstrijd nog in de buurt van het doel van keeper Jan 'Lange'Tanis te komen , maar kon verder niet of nauwelijks een vuist maken. Zeker in de tweede helft werden de spelers  van Loil aan alle kanten voorbij gelopen. Ondanks dat de tegenstand mager was werd toch ook duidelijk dat VVO 3 weer een stapje verder is in de ontwikkeling. De nieuw aangetrokken spelers blijken een kwaliteitsimpuls te zijn waardoor iedereen ook makkelijker, en met meer vertrouwen, speelt. Op 1 wedstrijd  kunnen we (nog) niet beoordelen waar het gaat eindigen maar als de vrienden blijven spelen zoals ze in deze wedstrijd deden kan het een mooi seizoen worden. Volgende week wacht al een echte test, in en tegen Rheden 2.  De 12-0 overwinning tegen Loil sv 2 plaatst VVO 3 in ieder geval direct op de eerste plaats in de stand, wat ook nog niet eerder in de historie van het vrienden team is voorgekomen. 

Zoals gezegd was het alleen in het eerste kwartier van deze ontmoeting zo dat Loil sv 2 tegenstand wist te bieden. Nadat in de 17de minuut VVO 3 de score wist te openen ging het snel verder mis voor het team uit Loil. Bij deze goal wist de razendsnelle, en weer ongrijpbare, Boy 'Pinda' Nefkens door de Loilse defensie te breken en de eind pass te geven op de meegelopen, en volledig vrij voor het doel staande, Benjamin 'Bennie' Windhouwer. Deze kon eenvoudig intikken maar zou toch nog haast de 1-0 missen. Niettemin gaf deze actie al aan dat Windhouwer en Nefkens er echt zin in hadden vandaag. Beide zouden 3 x scoren en ook 3 x een assist geven.

In de 25ste minuut werd de 2-0 gescoord, nu door aanvoerder Menno 'Puyol'Kostelijk, en wel op zeer fraaie wijze. Een door Luuk 'Matic' Motshagen genomen corner werd door hem direct op de schoen genomen en hard en zuiver ingeschoten. Het duurde vervolgens even 10 minuten totdat de 3-0 viel. Een fout in de Loilse defensie, die maar niet onder de druk van de VVO aanvallers uit wist te spelen, zorgde ervoor dat Windhouwer de bal wist te onderscheppen en heel eenvoudig in het doel kon laten rollen. Vlak voor rust , minuut 44, maakte VVO 3 aan alle illusies bij Loil ( als die er al waren ) een einde. Een uitstekende counter, die begon bij Nefkens, waarbij er 3 man weg waren bij de verdedigers van Loil betekende de 4-0. Nefkens speelde daarbij uiteindelijk weer Windhouwer aan, die vervolgens de beweeglijke Safak 'Saf' Kaya de gelegenheid gaf te scoren. 

De tweede helft was het helemaal éénrichtingverkeer richting het doel van Loil. De doelman, die best liet zien te kunnen keepen, was echt te betreuren deze zaterdag. Al in de 51ste minuut was Nefkens weer weg, op aangeven van Mark 'Markie'Schollen, waarbij hij zijn solo eenvoudig kon afronden voor de 5-0. Al 5 minuten later werd het 6-0. Nu gaf Windhouwer de eind pass op Motshagen die uiteraard zijn doelpunt mee wist te pakken. Weer 5 minuten later, minuut 61 nu, werd het 7-0. Weer een goed uitgevoerde counter, die begon bij de ingevallen Sjors 'Giorgio' Antheunis, eindigde via Nefkens ( op snelheid doorgelopen ) bij de vrijstaande Windhouwer die zijn 3de doelpunt van de middag maakte. Slecht 1 minuut later was het alweer 8-0. Nu waren de rollen omgedraaid want de goed druk zettende Windhouwer wist de bal te veroveren en te geven op Nefkens die natuurlijk niet aarzelde om te scoren. 

Het ging er nu alleen nog maar om of VVO 3 zaterdag de dubbele cijfers wist te halen. Welnu, Loil was het spoor helemaal bijster wat de Velpse vrienden de ruimte gaf om rustig en eenvoudig de doelpunten te maken. Van een echte wedstrijd was al geen sprake meer. In de 72ste minuut wist Antheunis zijn eerste wedstrijd  van het seizoen met een doelpunt luister bij te zetten. Geheel op eigen kracht wist hij de verdedigers van Loil uit te spelen en de 9-0 te maken. In de 74ste minuut was het Antheunis die een pass wist te geven op Nefkens, die ongehinderd door kon lopen om doelpunt nummer 10 te maken, In de 78ste minuut was het nog eens Antheunis, die een door de defensie van Loil slecht weggewerkte bal, mooi in 1 x op zijn wreef nam, en hard en zuiver in de linkeronderhoek langs de Loilse doelman wist te schieten voor de 11-0. Vanaf dit moment geloofde ook VVO 3 het wel, al wilde de rots in de VVO 3 verdediging, Luca 'Beer'Geurds nog wel even zijn moment pakken. En die gelegenheid kreeg hij dan ook in de 86ste minuut. Een steekpass van Nefkens zette hem vrij voor de keeper die hij eenvoudig wist te omspelen voor de 12-0.

Een mooi uitslag voor VVO 3 die zorgde dat het vrienden team buitengewoon goed gehumeurd aan de 'derde helft' begon. Het bleef dan ook nog een aantal uren onrustig op de Pinkenberg. 

 

 

VVO 3 zaterdag voor het eerst in de historie naar volgende bekerronde

Vorige week maakten wij al melding dat het mogelijk was dat VVO 3 zaterdag een ronde verder zou kunnen komen in de bekercompetitie. Dit is inmiddels een gegeven. Oranje sc 2 heeft vanwege de gestaakte wedstrijd tegen ESA 4 liefst 3 punten in mindering gekregen. Hierdoor eindigen zij met 4 punten en VVO 3 zaterdag heeft 6 punten. Met een beetje geluk verder dus, al begrijpen wij de sanctie zeer goed. Dit gelet op de sfeer waarin de onderlinge wedstrijd op de Bakenhof verliep.   

Voor VVO 3 zaterdag is het voor de eerste keer,sinds de deelname aan de bekercompetitie, dat zij een volgende ronde halen. Wij zijn zeer benieuwd welke , waarschijnlijk 4de klasser, tegenstander er in de volgende ronde wacht. 

 

6-9-2015

VVO 3 verder in de bekercompetitie ? 

Nadat de wedstrijden in de, wij mogen wel zeggen, vreemde bekercompetitie gespeeld zijn blijkt het nog mogelijk dat VVO 3 deze gewonnen heeft. Weliswaar niet geheel op basis van de uitslagen maar meer omdat nog onduidelijk is welke sanctie de KNVB gaat treffen t.a.v. Oranje sc 2. De wedstrijd ESA 4 – Oranje sc 2 werd in deze competitie immers gestaakt na wanordelijkheden. Wij hebben informatie dat de oorzaak hiervan vooral ook bij de spelers van Oranje sc 2 lijkt te liggen. Niettemin zullen wij moeten afwachten. 

Oranje sc 2 – VVO 3

Gezegd moet worden dat er in de wedstrijd die VVO 3 tegen Oranje sc 2 speelde ook vreemde zaken gebeurden. Zo kreeg bijvoorbeeld laatste man Luca 'Beer' Geurds een kopstoot. Deze werd wel gezien door de scheidsrechter maar niet bestraft. Verder werd grensrechter Pascal 'Capellas' Schollen in de 45ste minuut door de scheidsrechter weggestuurd vanwege het bekritiseren van een zeer discutabele beslissing. In de rust herriep hij dit. In ieder geval zorgde de hele atmosfeer op Sportpark de Bakenhof ervoor dat VVO 3 gaandeweg de wedstrijd niet meer vrijuit voetbalde. Het was ook te merken dat VVO 3 maar liefst 6 basiskrachten moest missen. Het aantal wissels was daarmee beperkt en er moest een beroep gedaan worden op reserve-spelers. 

Na 19 minuten stond VVO 3 al op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Benjamin 'Bennie' Windhouwer en Brian 'Gio' Donderwinkel. Hierna liep Oranje nog voor rust uit naar een 4-2 voorsprong en in de tweede helft zelfs naar 7-2. IN de 74ste minuut wist Patrick 'Patjuh' Begemann nog de 7-3 aan te tekenen waarna Oranje in de 81ste minuut de eindstand van 8-3 op het scorebord zette. In ieder geval was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Al was het alleen maar omdat het vaak niet om het voetbal ging. 

Scoreverloop:  '17 Windhouwer 0-1, '19 Donderwinkel ( assist Begemann ) 0-2 , '31 1-2 , '35 2-2, '40 3-2 , '42 4-2 , '48 5-2 , '60 6-2 , '70 7-2 , '74 Begemann ( assist M. Schollen )  7-3 , '81 8-3. 

 

VVO 3 – DVOV 3

In deze bekerwedstrijd liet VVO 3 zien dat het wel degelijk een aardig potje kan voetballen. Inmiddels was er alweer een aantal malen getraind en waren de spelers , ondanks de hoge temperatuur op de Pinkenberg, duidelijker gemotiveerder dan de week ervoor. Daarnaast zorgden ook de aanwezigheid van een aantal (potentiële) basis spelers voor meer elan. Dit alles betekende ook dat er een goed resultaat neergezet werd, al was de tegenstand van DVOV 3 ( net als VVO 3 een 5de klasser ) wel mager te noemen. Niettemin is 8-1 een uitslag die er wezen mag. Vooral spits Patrick 'Patjuh' Begemann liet zien dat hij dit seizoen weer topscorer wil worden bij VVO 3. Hij scoorde in deze wedstrijd liefst 4 maal, waaronder een zuivere hattrick in de eerste helft. 

Scoreverloop: '7 Geurds 1-0 ( assist Begemann ) , '26 Windhouwer 2-0 ( assist Motshagen ), '28 Begemann ( pen.) 3-0 , '35 Nefkens ( assist Begemann ) 4-0 , '45 Begemann ( assist Windhouwer ) 5-0, '63 5-1 ( pen. ) , '67 Kaya 6-1 , '76 Motshagen 7-1 ,                                            '85 Begemann ( assist Motshagen ) 8-1. 

 

ESA 4 – VVO 3

Deze laatste bekerwedstrijd, tegen 4de klasser ESA 4,  werd na afloop bestempeld als een leuke pot voetbal. Zowel voor de spelers als voor de toeschouwers was het een plezier. Vooral de beide aanvallers Benjamin 'Bennie'Windhouwer en Patrick 'Patjuh' Begemann waren weer goed op dreef. VVO 3 begon wel zeer slecht aan deze mogelijk beslissende wedstrijd. Want zoals eerder gezegd kon het resultaat hiervan, en afhankelijk van de sanctie voor Oranje sc 2, bepalend zijn of ESA 4 of VVO 3 verder zou bekeren. Of toch Oranje sc 2 . Dit betekende dat beide partijen zouden moeten winnen.

VVO 3 keek na 4 minuten al tegen een achterstand aan. In het eerste kwartier schoten Luuk 'Matic'Motshagen en Windhouwer nog wel tegen de paal/lat maar daarna liep ESA uit naar een 3-0 voorsprong. Geen van de Velpse vrienden leek bij de les te zijn in het eerste half uur wat de technische staf dan ook deed besluiten om liefst 3 wissels toe te passen na een half uur in de eerste helft. Dit zorgde ervoor dat er meer vertrouwen ontstond en meer beleving in het veld. Bij het rust signaal had VVO 3 de stand dan ook alweer rechtgetrokken naar 3-3. En zij zetten die goede lijn voort in de tweede helft. Nadat VVO 3 in de 51ste minuut, met enig geluk ( bal tegen Eenhoorn geschoten waarna hij in het ESA doel belandde ), op voorsprong was gekomen liep het verder uit en kwam de overwinning als snel niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigde in 4-7. Een mooi resultaat tegen een ploeg die vorig seizoen nog op de 5de plaats in de 4de klasse was geëindigd. 

Scoreverloop: '4 1-0 , '26 2-0 , '31 3-0 , '39 Windhouwer (assist Geurds ) 3-1 , '41 Windhouwer ( assist Begemann ) 3-2 , '45 Begemann ( assist Windhouwer ) 3-3 , '51 Eenhoorn 3-4 , '65 Begemann ( assist Motshagen ) 3-5 , '69 Begemann ( assist Kaya ) 3-6 ,                                 '75 Begemann ( pen. ) 3-7 , '88 4-7 . 

 

 

 

We zijn weer begonnen !

 

De vrienden van VVO 3 zaterdag zijn weer aan een nieuw seizoen begonnen. Op 12 augustus zijn de trainingen weer gestart en jl. zaterdag is er aan de bekercompetitie begonnen. Tegen 4de klasser Oranje SC 2 op Sportcentrum de Bakenhof in Arnhem-Zuid. Hiervan zullen wij verslag doen als de bekercompetitie gespeeld is. Gebleken is al dat de nieuwe aankopen Theun Eenhoorn en Koen Krechting aanwinsten zijn. Wij  wachten nog op 2 exotische aankopen. Deze schijnen nog vanuit Spanje te moeten komen maar zij zijn reeds door de keuring. Wij zullen deze later aan u voorstellen. Zaterdag aanstaande staat de tweede bekerwedstrijd op het programma, ditmaal op de Pinkenberg tegen buurman DVOV. 

Update: De 2 laatste nieuwe aanwinsten hebben zich gepresenteerd. Safak Kaya en Vithu Subramaniam trainen inmiddels ook volop mee. Hiermee is de selectie nagenoeg compleet. Op de geblesseerden Menno 'Puyol' Kostelijk en Sjors 'Giorgio' Antheunis na. Wij hopen dat ook zij weer snel de training kunnen hervatten. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie