Nieuws oktober 2015

1-11-2015

VVO 3 op karakter langs Groessen 2

 

Wanneer je tegenstander jou voetbal technisch de baas is zul je op een andere manier wedstrijden moeten zien te winnen. Bijvoorbeeld met veel strijd en inzet. Dit moest ons VVO 3 zaterdag brengen in de wedstrijd tegen Groessen 2. De technische staf had dit, na het bestuderen van de tegenstander, vooraf al ingeschat en het de spelers ook meegegeven in de aanloop naar de wedstrijd.  Maar ons VVO 3 staat er, de laatste paar wedstrijden gezien hebbende, niet echt om bekend dat ze dit kunnen brengen. Meestal wil de ploeg gewoon lekker rustig vrijuit kunnen voetballen. Na afloop van deze wedstrijd kijken wij daar heel anders tegenaan. Want VVO 3 pakte de 3 punten juist door veel strijd, fysieke kracht en inzet te leveren. Hadden zij dat niet gedaan dan was Groessen 2 zeker als winnaar uit de bus gekomen. Nu stond er na 90 minuten een stand van 2-1 op het wedstrijdformulier. Voor Groessen 2 een zuur verlies en voor VVO 3 een mooie overwinning. Met voor de toeschouwers ook nog een hele leuke voetbalwedstrijd om naar te kijken waar alles in zat, behalve gele of rode kaarten. 

Groessen 2 bleek al snel na de aftrap een zeer goed voetballende ploeg te zijn. Zij hadden het meeste balbezit, combineerden goed en waren ook vaker gevaarlijk. VVO 3 wachtte een beetje af en liet Groessen veelal komen. Onze vrienden zochten het weer in de snelle counter, wat de enige goede manier leek om de Groessenaren te kunnen verslaan. En zowaar kreeg VVO 3 in de eerste helft ook nog wel een paar kansen op die manier. Het wachten was echter op het eerste doelpunt van Groessen, wat toch nog lang uitbleef. Hierdoor zagen de spelers van VVO 3 dat er toch voor hun mogelijkheden waren. Zij kregen van trainer Ton 'Boomsma'Messing ook de instructie om meer de snelheid van de aanvallers te gebruiken. In de 20ste minuut viel het eerste doelpunt, voor Groessen toch. Ditmaal waren zij het die een snelle counter uitvoerden waarbij er niet goed meegelopen werd door VVO spelers. Hierdoor kon relatief eenvoudig de 0-1 ingeschoten worden. Een schot waar doelman Jan 'Lange' Tanis ditmaal geen verweer tegen had. 

Gaandeweg ontwikkelde zich een echte voetbalstrijd, die vooral ook fysiek gespeeld werd. En dat was nou net iets waar de ploeg uit Groessen moeite mee had. Hierdoor ontstonden er ook irritaties die hun spel zeker beïnvloedden.  De 0-1 bleef tot de rust staan en VVO 3 ging in de tweede helft verder op de ingeslagen weg, met nog meer tempo en druk erbij. De felle Benjamin 'Bennie' Windhouwer zocht daarbij vaak de grenzen op, iets waar hij in de eerste helft al mee begonnen was. Dat is zeker voor de arbitrage vaak heel vervelend , want ook verbaal wil hij nog wel eens doorslaan, maar het brengt ook iets binnen een ploeg. Dit alles zorgde ervoor dat VVO 3 in de 57ste minuut gelijk kon maken. Windhouwer kon hierbij vrij doorlopen op de Groessense doelman en hem uitspelen maar werd door hem neergehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Aveskamp kende, terecht, een penalty toe. Deze werd door Luuk 'Matic' Motshagen onberispelijk ingeschoten, 1-1.  

Groessen moest vervolgens ook weer komen en VVO 3 kon meer en meer gebruik maken van counter. De Velpse aanvallers hadden meer snelheid dan de verdedigers uit Groessen waardoor er geregeld gevaar richting het doel van Groessen ontstond. Dit alles zorgde ervoor dat in de 62ste minuut de doorgebroken Windhouwer werd neergehaald en VVO 3 een vrije trap kon nemen vanaf een meter of 25. Wie anders dan Brian 'Gio' Donderwinkel ging achter de bal staan. Hij heeft in het verleden al vaker laten zien dat hij dit soort mogelijkheden weet te benutten en dat deed hij weer. Hij wist de bal schitterend langs de Groessense doelman in de linkerbovenhoek te krullen. Een fantastisch doelpunt en de 2-1 voor VVO 3. 

De ploeg uit Groessen moest vanaf dit moment wel komen en VVO 3 werd verder en verder op de eigen helft teruggedrongen. Een aantal keren wisten zij nog onder de druk uit te spelen waarbij er ook direct weer gevaar voor Groessen dreigde.  VVO doelman Tanis kreeg het erg druk maar wist zijn doel toch schoon te houden. Een aantal miraculeuze reddingen waren er voor nodig en geregeld hielden de VVO supporters hun hart vast maar onze Velpse vrienden hielden stand. De laatste 10 minuten van de wedstrijd was het zelfs éénrichtingverkeer richting VVO doel maar de bal wilde er niet (meer) in voor Groessen. VVO 3 trok met veel inzet de 2-1 over de 90 minuten en pakte de 3 punten. En Donderwinkel werd hierdoor ook de 'Man of the match'. 

Zoals gezegd was Groessen voetballend de betere maar deze wedstrijd bewijst maar weer dat voetballen in deze klasse meer vraagt dan dat. En dat heeft ons VVO 3 laten zien. Daarnaast kon VVO 3 ook nog eens niet beschikken over een aantal vaste krachten in de aanval en verdediging en begon Luca 'Beer' Geurds met griep aan de wedstrijd ( hij speelde uiteindelijk toch de volle 90 minuten ). Volgende week tegen VDZ zal waarschijnlijk weer strijd en inzet gevraagd worden en wij verwachten dat de spelers het dan weer zullen doen. Als de ploeg zo blijft presteren dit seizoen valt er nog heel wat te genieten. 

 

 

28-10-2015

Geen volgende bekerronde voor VVO 3 zaterdag 

 

VVO 3 heeft jl. zaterdag 24-10 niet voor een stunt kunnen zorgen in Zevenaar tegen 4de klasser DCS 2.  In een wedstrijd waar ons vriendenteam weinig of niets in te brengen had ging het kansloos met 5-0 ten onder. Pas in de tweede helft kwam het nog enigzins aan het voetballen, wat ook kwam doordat DCS 2 niet voluit meer ging. De russtand was al 4-0 in het voordeel van de Zevenaarders.  Waar VVO 3 de bekerwedstrijden vooral ziet als een extraatje en oefenwedstrijden , en zeker de eerste bekerronde, nam DCS het bekertoernooi wel serieus. Wat zich dan ook uitbetaald in een overwinning. Gezegd moet worden dat VVO 3 een heel aantal vaste krachten moest missen, zeker in de aanval. Hierdoor kwam er ook nauwelijks dreiging richting het Zevenaarse doel tot stand. Het bereiken van de tweede bekerronde kwam voor VVO 3 overigens tot stand vanwege de sanctie in puntenmindering die SC Oranje kreeg. De spelers van VVO 3 kunnen zich nu weer geheel richten op de competitie waar zij de tweede plaats bezetten. Volgende week mogen zij laten zien dat ze die ook werkelijk waard zijn in de thuiswedstrijd tegen het sterke Groessen . 

 

19-10-2015

VVO 3 wint karikatuur van een voetbalwedstrijd…

 

De vrienden van VVO 3 trokken zaterdag naar Zevenaar voor de wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie, OBW 2. Het weer was op zich prima maar door de regenval in de dagen ervoor werd er toch weer op een zeer zwaar veld gespeeld. Bij OBW dienen de lager geklasseerde senioren teams te spelen op een veld wat nauwelijks voetbalveld genoemd mag worden, en waar de belijning niet zichtbaar is. Daarbij kreeg de wedstrijd ook nog een scheidsrechter toegewezen die niet te volgen was in zijn beslissingen. Dezelfde ervaring met de leidsman hadden wij ook vorig seizoen al ( zie verslag in Archief november 2014 ). Waar toen Luuk 'Matic'Motshagen een gele kaart kreeg voor commentaar op de leiding ( wat toen niemand begreep ) kreeg in deze editie Benjamin 'Bennie' Windhouwer een kaart om die reden. En weer begreep niemand het. Opvallend was ook dat de spelers van OBW wel commentaar konden leveren maar onze VVO spelers niet. Kortom, de arbitrale leiding was weer een regelrechte 'aanfluiting' . Ook vorig seizoen leverde VVO 3 een slechte wedstrijd af bij OBW en nu dus weer. Zou het dan toch met het veld en scheidsrechter te maken hebben ?.  Het lag in ieder geval niet aan tegenstander OBW want die wilden er wel een leuke en sportieve wedstrijd van maken.

Ondanks het zeer slechte voetballende niveau aan beide kanten, waarin wij de VVO 'ers in de eerste helft dus nauwelijks herkenden, wonnen onze Velpse vrienden wel weer, met 2-4. De manier hoe alle doelpunten tot stand kwamen was illustratief voor het spel.

Over de eerste helft kunnen wij nauwelijks iets positiefs schrijven. Het was geen voetbalwedstrijd waardig. Aan beide kanten ging wel heel veel verkeerd. Passes die niet aankwamen, veel balverlies bij beide ploegen, de gekste missers. Kortom, het was alsof je naar een wedstrijd van All Stars zat te kijken. Tot overmaat van ramp kwam OBW in de 44 ste minuut ook nog op voorsprong. Iets waar zij op dat moment nog het meeste aanspraak op mochten maken. En het doelpunt had ook iets lachwekkends want nadat een bal achter de verdediging van VVO terecht was gekomen kwam keeper Jan 'Lange' Tanis uitlopen maar dacht rechtsback Mike 'Het kanon' Elfferich dat hij de bal kon terug spelen. Dat ging niet helemaal goed,… hij schoot hem hard in het eigen doel, 1-0. 

Tijdens de theepauze was er dan ook alleen stof tot nadenken voor de spelers over het vertoonde spel. Een enkeling gaf in ieder geval aan dat het zo niet verder kon. Dat gaf Coach Michel 'Papa' Schollen ook weer wat hoop dat het goed kon komen. Hij had in ieder geval besloten om met 3 aanvallers te gaan spelen om de druk op de verdediging van OBW , en de niet altijd klemvaste doelman, te vergroten. Dit plan bleek ook te gaan slagen. Weer vroeg in de tweede helft (minuut 48), net als vorige week tegen AZSV, wist VVO de gelijkmaker te scoren. Het gebeurde nadat Brian 'Gio' Donderwinkel een vlammend schot had weten te vuren op de Zevenaarse doelman die deze niet onder controle kreeg waarna Boy 'Pinda' Nefkens dit buitenkansje benutte en de 1-1 aantekende.

Aan de kant werd gedacht dat VVO hierna wel de zaken recht zou gaan zetten maar dat gebeurde niet direct. Nog steeds werden er veel fouten gemaakt en dus was het toch weer OBW die in de 60ste minuut een voorsprong kon nemen. Een doelpunt wat als enige van alle doelpunten deze middag tot stand kwam door 'gewoon' voetbal. Een pass van achteruit werd door een OBW aanvaller meegenomen waarna deze door de VVO verdediging sneed en onder doelman Tanis door de 2-1 wist te scoren. Na dit doelpunt begon VVO in ieder geval scherper en geconcentreerder te spelen. Het begon weer ergens op te lijken in ieder geval. In de 68ste minuut kregen zij ook de op dat moment verdiende gelijkmaker. En hoe kon het ook anders, door een eigen doelpunt van een OBW verdediger. Deze schatte een voorzet van Windhouwer verkeerd in waarna deze achter de eigen doelman belandde, 2-2.

Vanaf dit doelpunt kreeg VVO eindelijk overwicht in de wedstrijd en ook steeds meer kansen. Er werd meer en beter druk gezet en de posities beter ingevuld. En dan heb je ook de kans te winnen. Wat ook gebeurde, al waren er geen mooie combinaties en uitgespeelde mogelijkheden waaruit de doelpunten voor VVO vielen. En het duurde ook tot de laatste 5 minuten van de wedstrijd. Pas in de 86ste minuut wist VVO de 2-3 te scoren, en weer met hulp van de Zevenaarse doelman. Deze liet weer een schot los waar ditmaal Brian 'Gio'Donderwinkel er als de kippen bij was om de bal binnen te schieten, 2-3. Nog 2 minuten later was de wedstrijd helemaal verloren voor OBW. En weer zag de Zevenaarse doelman er slecht uit. Een schot van wervelwind Safak 'Saf' Kaya liet hij los waarna Nefkens er snel bij was om zijn  tweede doelpunt van de middag te maken, 2-4. 

Voor OBW was het verlies wat zuur want zij waren zeker niet de mindere deze middag. Maar VVO verstaat tot nu toe dit seizoen om slechte wedstrijden ook te winnen en achterstanden in winst om te zetten. Laten wij hopen dat dit zo blijft. Te beginnen met de bekerwedstrijd volgende week tegen vierdeklasser DCS 2, weer in Zevenaar.  

 

15-10-2015

Waar een enkele opmerking goed voor is…..

Onze vrienden van VVO 3 zaterdag traden zaterdag jl. weer aan op de Pinkenberg tegen het onbekende AZSV 6 uit Aalten. Het was uitstekend voetbal weer dus niets stond een leuke wedstrijd in de weg. Niets was minder waar. De toeschouwers, waaronder de speciaal uit Maastricht voor deze wedstrijd overgekomen Roda watcher Theyke Vollema, werden niet verwend. Zeker in de eerste helft was het door onze vrienden vertoonde spel slecht te noemen. Het ontbrak aan concentratie, bezieling en beleving. VVO 3 wist, ondanks wat omzettingen door de technische leiding, geen moment haar stempel te drukken op de wedstrijd.  Waar zij dat normaliter, zeker in thuiswedstrijden, wel zouden moeten kunnen. VVO kreeg wel wat kansen maar ook AZSV kwam een aantal malen gevaarlijk in de buurt van gelegenheidsdoelman Luuk 'Matic' Motshagen.  Dit alles leidde ertoe dat VVO 3 met een achterstand de rust inging. De tweede helft toonden onze Velpse vrienden een heel ander gezicht. De oorzaak hervan moet gezocht worden in een opmerking die de allesbehalve fitte Boy 'Pinda' Nefkens plaatste tijdens de rust in de kleedkamer. "Ik ben niet mijn bed uitgekomen om hier vandaag te verliezen".  Deze boodschap werd door alle spelers ter harte genomen. Ook het inbrengen van aanvaller en handenbinder Safak 'Saf' Kaya en het plaatsen van Mark 'Markie' Schollen op de vertrouwde rechtsback positie betekende dat VVO 3 de regie over de wedstrijd in de tweede helft weer in handen kreeg. Wat ook zorgde voor een overwinning. 

Zoals gezegd was het een slechte eerste helft van VVO 3. Haast illustratief voor hoe zij in de wedstrijd zaten was de wijze waarop AZSV in de 28ste minuut het eerste doelpunt scoorde. Een diepe bal op de Aaltense spits kon door deze meegenomen worden, waarna hij door de VVO verdediging kon lopen en keeper Motshagen het nakijken wist te geven, 0-1. VVO 3 probeerde wel maar het lukte niet om in het spel te komen. Het was voor iedereen die bij VVO 3 betrokken is onvoorstelbaar om te zien hoe de ploeg worstelde om er wat van te maken. En het werd nog erger. Een aantal minuten voor de theepauze , in de 41ste minuut, scoorde AZSV zelfs de 0-2. Ditmaal werd een voorzet vanaf de rechterkant bij de 2de paal door de lange Aaltense spits eenvoudig langs doelman Motshagen ingekopt. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op. 

VVO 3 was er ineens wel in de tweede helft. De beweeglijke Kaya wist direct in de 46ste minuut een prima steekbal te geven op Benjamin 'Bennie' Windhouwer die de bal langs de Aaltense doelman kon binnen tikken, 1-2. De toeschouwers langs de kant zagen, wellicht door dit snelle doelpunt, de ploeg veranderen. Ze werden steeds gevaarlijker en de combinaties waren geregeld weer te zien. In de 63ste minuut volgde de gelijkmaker. Ditmaal was het aanjager Nefkens die een bal klaar legde voor Mike 'Het Kanon' Elfferich. Zijn afstandsschot werd van richting veranderd waarna hij in het Aaltense doel belandde, 2-2.

Inmiddels waren het dus wel onze vrienden die het spel dicteerden en de druk opvoerden. AZSV werd gedwongen in te zakken en kwam ook nauwelijks meer in de buurt van het VVO doel. In de 75ste minuut volgde de voorsprong voor VVO 3. En op een mooie wijze want Kaya en Windhouwer wisten met een dubbele 1-2 de Aaltense verdedigers te verschalken waarna Windhouwer, onder de doelman door, de 3-2 wist te scoren. En in de 81 ste minuut werd het voor AZSV helemaal duidelijk dat zij zonder punten de reis terug naar de Achterhoek moesten gaan maken. Nu was het Windhouwer die doorbrak en richting het Aaltense doel kon lopen. De meegelopen Kaya werd vervolgens door hem vrij voor het doel aangespeeld waarna hij simpel de 4-2 kon scoren. Dit werd ook de eindstand. 

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde OBW 2. Wij hopen dat onze vrienden dan allemaal scherp zijn om weer 3 punten bij te kunnen schrijven. In ieder geval zullen wij Nefkens vragen om zijn visie vooraf te verkondigen. 

 

5-10-2015

VVO neemt 3 punten mee uit Doetinchem 

 

Als je slechte wedstrijden wint ben je toch ook goed bezig.  Dat konden we zeggen over ons VVO 3 na de wedstrijd jl. zaterdag in Doetinchem tegen DZC '68 9.  Op het spel was weer veel aan te merken maar er werd wel gescoord. De Velpse vrienden vielen terug op de vertrouwde counter tactiek, gebruik makend van de volop aanwezige snelheid. DZC '68 9 ging daar ook op stuk, en dus was het succesvol. Waarbij er ook nog een heel aantal kansen gemist werden, al moet gezegd dat de Doetinchemmers er ook wel wat meer hadden kunnen verzilveren. Zij misten in de 28ste minuut zelfs een (onterecht) toegekende penalty. Op de leiding was nog wel wat aan te merken, door beide teams denken wij. Deze scheidsrechter floot geregeld warrig, zeker in de tweede helft, wat ook leidde tot wat irritaties bij beide ploegen.  Maar toch werd de wedstrijd met 1-3 gewonnen door VVO 3. 

Al snel in de eerste helft, minuut 12,  viel het eerste doelpunt voor VVO 3. Een snelle combinatie die begon bij Benjamin 'Bennie' Windhouwer die de bal meegaf aan Boy 'Pinda' Nefkens, die vervolgens weer voor kon zetten op Windhouwer waarna deze zijn 8ste doelpunt van dit seizoen wist in te tikken, 0-1. Na dit doelpunt kreeg DZC '68 wel kansen maar keeper Jan 'Lange' Tanis werd nog niet echt op de proef gesteld. In de 26ste minuut viel dan ook het tweede VVO doelpunt. Weer Windhouwer wist met een halve omhaal de in genade weer aangenomen Brian 'Gio' Donderwinkel de bal mee te geven. Deze liet zien weer scherp te zijn door met een hard schot in de verre hoek de 0-2 in te schieten. Kort na dit doelpunt kreeg DZC'68 de strafschop mee ( waarbij Mark 'Markie' Schollen hands gemaakt zou hebben ) die echter naast geschoten werd.

DZC '68 begon sterker aan de tweede helft. VVO 3 kreeg geen moment weer vat op het spel en het tempo lag ook veel te laag. Niettemin wisten onze vrienden in de 69ste minuut de voorsprong te vergroten. Op een goed moment ook want de technische leiding vreesde op dat moment dat DZC '68 de aansluiting zou weten te vinden. Ditmaal was het aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk die wist voor te zetten op de Sjors 'Giorgio' Antheunis, die via de binnenkant paal de 0-3 kon binnen koppen. DZC '68 ging vanaf dit moment meer druk zetten en de Velpse vrienden gingen te veel achteruit voetballen. De Doetinchemmers wisten hierdoor het verdiende doelpunt te maken. De DZC spits zag hierbij goed dat doelman Tanis iets te ver voor zijn doel stond en verschalkte hem met een slimme lob over hem heen, 1-3.  Gek genoeg kwam VVO 3 na dit doelpunt niet echt meer in de problemen en kreeg ook zelf nog kansen. Het bleef echter bij de 1-3 , en de 3 belangrijke punten. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie