Nieuws november 2015

30-11-2015

VVO 3 zaterdag heeft aan 1 helft genoeg

 

De belangrijke 3 punten die VVO 3 zaterdag moest halen in de thuiswedstrijd tegen naaste belager vv Dieren 5 zijn in Velp gebleven. Om dit te bereiken heeft VVO 3 slechts 1 helft goed voetbal laten zien. Wellicht omdat het bij rust al een 3-0 voorsprong had speelden onze Velpse vrienden de tweede helft veel slordiger. Van het goede spel in de eerste helft was geen sprake meer en het initiatief lag grotendeels bij de bezoekers uit Dieren. Grote kansen wisten zij echter ook nauwelijks te creëeren en scheidsrechter Aveskamp kreeg meer en meer commentaar op zijn leiding te verduren. Dieren kan het echter zichzelf verwijten dat het in de eerste helft de wedstrijd verloren heeft. Bovendien had de uitslag nog groter in het voordeel van VVO 3 kunnen uitvallen want zij kregen in beide helften nog een aantal zeer goede mogelijkheden hiervoor. Beide ploegen zijn niettemin wel erg aan elkaar gewaagd. Zij hebben inmiddels 5 x tegen elkaar gespeeld waarbij de balans precies gelijk is. 2 x won VVO 3 , 2 x won Dieren 5 en 1 x werd het gelijk. Deze ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor VVO 3 waarmee zij steviger op de 2 plaats komen te staan met 2 wedstrijden en 4 punten minder dan koploper Rheden 2 . En Rheden is de tegenstander van volgende week, waarbij wij verwachten dat ons VVO 3 niet voor Sinterklaas zal spelen.

1,5 uur voorafgaande aan de wedstrijd zaterdag had Brian 'Gio'Donderwinkel een motivatie filmpje verspreid. Wij willen de overwinning niet rechtstreeks toeschrijven aan dit filmpje maar het zorgde er wellicht wel voor dat VVO 3 zeer scherp startte. En dat hebben wij wel eens anders gezien. Schijnbaar was het belang van deze wedstrijd ( en de ontmoetingen tegen Rheden volgende week en DVC '26 die week erna ) goed doorgedrongen bij de spelers. VVO 3 controleerde de hele eerste helft, zette snel druk en creëerde vele mogelijkheden. De enkele mogelijkheid die Dieren kreeg strandde meestal op de uitstekend spelende doelman Jan 'Lange'Tanis. 

In de 21ste minuut opende VVO 3 de score. En doelman Tanis (!) zorgde voor de assist. Hij schoot de bal uit naar voren die doorschoot op de attent meegelopen aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk. Deze schoot vervolgens de 1-0 onberispelijk achter de Dierense doelverdediger. VVO 3 bleef goed druk zetten en hield de concentratie vast. De voor een tegenstander ( en scheidsrechter  ) vaak irritante, maar altijd gevaarlijke en hard werkende, Benjamin 'Bennie' Windhouwer veroverde in de 29 ste de bal  waarna hij vrij kon doorgaan en de 2-0 wist te scoren. Het duurde hierna tot de 36ste minuut voordat VVO 3 de voorsprong verder kon vergroten. Een weggewerkte hoekschop werd door Luuk 'Matic' Motshagen op doel geschoten maar door hem verkeerd geraakt. De bal kwam echter voor de voeten van de nog aanwezige Sander 'Mooisander' Schollen, die rustig onder de doelman door in het Dierense doel schoot, 3-0. Zoals eerder gezegd werd dit ook de ruststand. 

Over de tweede helft was de technische staf zeer ontevreden. Al snel na de hervatting, in de 47ste minuut wist Dieren de 3-1 al te scoren. VVO 3 was duidelijk nog niet bij de les , en kwam ook niet meer helemaal goed terug in de wedstrijd. De tweede helft stond bol van balverlies, verkeerde passes en ook het missen van goede kansen. Gelukkig was Dieren ook niet echt bij machte om dichterbij te komen, wat bij hen voor de nodige frustratie zorgde. Er ontstonden wat opstootjes in de tweede helft, wat jammer voor de wedstrijd was, Wat betreft voetbal valt er over de tweede helft weinig positiefs te vermelden, of het moest zijn dat ons vriendenteam toch relatief eenvoudig overeind bleef. Wat weer vertrouwen geeft voor de komende, en om met de woorden van Donderwinkel te spreken, 'essentiële' wedstrijden. 

 

 

15-11-2015

Barre wedstrijd AVW '66 6 – VVO 3 

Onder zeer slechte weersomstandigheden en op een uitermate slecht veld moest VVO 3 gisteren de uitwedstrijd in Westervoort tegen AVW '66 6 spelen. Het werd in alle opzichten een barre wedstrijd. Het veld waar op gespeeld moest worden is altijd al slecht maar was nu door de overvloedige regen en hagel in de eerste helft gewoon drassig geworden. Van goed voetbal kon op dit veld nu helemaal nauwelijks sprake zijn. VVO 3 had er duidelijk last van, de heren spelen liefst op een strak veld waar op gecombineerd kan worden. De bal maakte geregeld vreemde capriolen of viel stil op het modderveld. Niettemin deed VVO 3 wat het moest doen en won, met een uitslag die laat zien wat het voor een wedstrijd was, 4-6.

VVO 3 begon sterk want in de 3de minuut stond het al op een voorsprong. Luuk 'Matic' Motshagen  gaf een mooi diepe pass op Benjamin 'Bennie' Windhouwer die vervolgens de bal neerlegde bij de vrij voor het doel mee opgekomen Brian 'Gio' Donderwinkel. Deze benutte uiteraard dit buitenkansje, 0-1. In de 18de minuut wist AVW '66 ( het regende en stormde inmiddels flink ) langszij te komen. De manier waarop is overigens een aandachtspunt van de technische staf. VVO 3 krijgt vaker doelpunten tegen uit dode spelmomenten en dat gebeurde nu ook weer. Een door de VVO 'ers slecht weggewerkte hoekschop kon door een AVW aanvaller van dichtbij achter doelman Jan 'Lange' Tanis geschoten worden , 1-1.

De vreugde bij de Westervoortse vrienden was van korte duur want 2 minuten later stond VVO al weer op voorsprong. Weer door een diep gegeven bal op de snelle Boy 'Pinda' Nefkens die vanaf de linkerkant voor kon geven op Windhouwer. De vervanger van de langdurig geblesseerde Patrick "Patjuh'Begemann ( een luxe probleem dus straks voor de technische staf ) blijkt al net zo trefzeker te zijn. Hij tikte eenvoudig de 1-2 in het AVW doel. Dezelfde 2 spelers zorgden in de 23ste minuut voor een nog grotere voorsprong. Weer Nefkens gaf mooi voor vanaf 'zijn' linkerkant waarna weer Windhouwer zijn tweede doelpunt kon aantekenen, 1-3. Normaliter kun je dan verwachten dat ons VVO 3 aan alle illusies bij de tegenstander een eind gaat maken maar dat gebeurde nu niet. De oorzaak hiervan kan gezocht worden in het zware veld, de regen en de kou, maar daar had AVW natuurlijk ook last van. In ieder geval wist AVW in de 44ste minuut toch weer dichterbij te komen. Een vrije trap schoot op het veld door waarna deze door een Westervoortse aanvaller hard en hoog achter keeper Tanis geschoten kon worden, 2-3. 

Nadat beide ploegen iets opgewarmd waren, en het gestopt was met regenen, werd aan de tweede helft begonnen. Trainer Ton 'Boomsma' Messing had de spelers in de rust aangegeven dat er toch meer duels gewonnen moesten worden. Wat zij ook wel wilden maar het kwam er niet helemaal goed uit. Niettemin was het duidelijk dat onze vrienden de betere ploeg waren en was het wachten dan ook op de volgende doelpunten. Die eerste viel pas in de 56ste minuut. Ditmaal was het aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk die voor wist te geven op Donderwinkel. Deze wist vervolgens zijn tegenstander uit te spelen en in de verre hoek beheerst langs de AVW doelman zijn tweede doelpunt te noteren, 2-4. Slecht 2 minuten later was het Windhouwer die maar eens van afstand op het AVW doel schoot. De bal belandde in de korte hoek in het doel, 2-5. En daarmee ook een hattrick voor Windhouwer. 

In de 67ste minuut was het weer Windhouwer die zelfs zijn 4de van de middag wist te scoren. Hij had dit te danken aan nieuwe aanwinst Theun 'Relax' Eenhoorn die uitstekend door ging over de rechterkant en voor wist te geven op Windhouwer. Deze plaatste de 2-6 in de verre hoek. Hierna geloofde VVO 3 het wel, het kreeg nog wel een aantal kansen maar de echte spirit was er uit. En dus wist AVW nog wat terug te doen. Al duurde het tot de 88ste minuut. De sterke AVW spits wist de VVO verdediging uit te spelen, keeper Tanis te omspelen en de 3-6 in te tikken. En 1 minuut later werd het nog beter voor AVW want een schot vanaf de linkerkant vloog in het VVO doel, 4-6. De tijd was echter te kort voor AVW om te proberen er nog een gelijkspel uit te kunnen slepen, en bovendien was VVO 3 ook wel weer wakker geschud na de 4-6. Een barre wedstrijd werd met deze barre eindstand afgesloten. 

 

 

8-11-2015

Spanning stijgt in de top van de competitie 5e klasse 04

Na speelronde 9 (gisteren) is er weer van alles mogelijk in de 5e klasse 04. De kop van de ranglijst is dichter bij elkaar komen te staan. Dit kwam door de overwinning van nummer 3 DVC '26 2 tegen koploper Rheden 2. VVO 3 deed wat het moest doen en won thuis van de nummer 5 VDZ 3 , Groessen 2 won van Loil en klom daardoor naar de 5e plaats en nummer 4 Dieren 5 won de uitwedstrijd bij OBW 2. Het gevolg hiervan is dat Groessen 2 maar 6 punten achter de koploper staat en 2 punten achter nummer 4 Dieren 5. VVO 3 nu slechts 1 punt minder heeft dan Rheden 2 met een wedstrijd minder en DVC '26 2 staat er nog beter op met 3 punten minder dan Rheden 2 met 2 wedstrijden minder. Kortom, wij zijn erg benieuwd wie de 'winterkampioen' gaat worden.  

Hopelijk houd ons VVO 3 de goede lijn vast tot en met de inhaalwedstrijd op 12-12 thuis tegen nota bene DVC '26 2. Wie de wedstrijd gisteren heeft gezien zal concluderen dat de ploeg toch langzamerhand weer heel behoorlijk gaat voetballen. De strijd van 2 weken geleden tegen het sterke Groessen 2 heeft schijnbaar voor een ommekeer gezorgd want VVO 3 was heer en meester gisteren. Over de hele wedstrijd gezien heeft VDZ 3 slechts 3 100% kansen gehad. VVO 3 verzuimde echter om in de eerste helft al VDZ op achterstand te zetten. Oorzaak hiervan was dat het tempo veel te laag was en daardoor ook de druk op de achterhoede van VDZ onvoldoende was. Gecombineerd met onnauwkeurige passing betekende dit een 0-0 ruststand. In de tweede helft ging de ploeg in een 4-3-3 systeem spelen wat beloond werd met doelpunten. VVO 3 won zeer verdiend met 2-0.

Over de eerste helft kunnen we alleen zeggen dat VVO veel sterker was. Alleen het benutte de mogelijkheden niet of de eind pass was onvoldoende. En er werd dus gespeeld in een slaapverwekkend tempo. VDZ 3 kreeg hierdoor de mogelijkheid te voetballen en kwam ook een enkele keer in de buurt van doelman Jan 'Lange'Tanis. De keren dat hij moest ingrijpen deed hij dat weer soeverein.  De technische leiding probeerde nog met een enkele wissel wat te wijzigen maar dit zorgde niet voor meer tempo in de ploeg. En dus besloten trainer Ton 'Boomsma' Messing en coach Michel 'Papa' Schollen het systeem om te gooien naar 4-3-3. 

Direct na de hervatting bleek al dat dit naar succes moest leiden. De 3 aanvallers Sam 'Wodka' Reijnen, Benjamin 'Bennie' Windhouwer en Brian 'Gio' Donderwinkel werden een plaag voor de VDZ verdediging. Het wachten was op een doelpunt van VVO 3. Dit doelpunt kwam in de 61ste minuut tot stand. De aanleiding was een door VDZ bestreden ingooi van VVO ( Boy 'Pinda' Nefkens zou de bal aangeraakt hebben maar dit werd niet geconstateerd). Nefkens gooide de bal snel in naar Windhouwer die op zijn beurt de bal naar rechts kon passen op Donderwinkel. Deze wist deze kans laag in de verre hoek langs de VDZ doelman in te schieten 1-0.

Uiteraard moest VDZ na deze voorsprong meer initiatief nemen waardoor er meer ruimte om te voetballen ontstond voor VVO 3. Die de ploeg ook benutte. Zeker de laatste 20 minuten van de tweede helft kwam VDZ nauwelijks meer van de eigen helft af. Alleen direct na de 1-0 kregen zij nog een grote kans door wat rommelig uitverdedigen bij VVO. VVO 3 liet in de tweede helft heel wat mooie combinaties zien en kreeg echt grote kansen. een aantal keren lat en paal hielden VDZ nog op de been. In de 77ste minuut werd de wedstrijd pas beslist. De sterk ingevallen Vithu 'Vito' Subramaniam wist een prima voorzet te geven op de meegelopen aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk die via de VDZ keeper de 2-0 in kon tikken. Na deze 2-0 waren er nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong verder te vergroten maar die werden niet benut. Een degelijke overwinning was een feit en VVO 3 heeft laten zien dat het, na de wedstrijd vorige week die op inzet gewonnen moest worden, het ook voetbal technisch kan winnen. Dat geeft vertrouwen naar de volgende wedstrijden. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie