Nieuws december 2015

 

 

21-12-2015

 

VVO 3 geen 'winterkampioen' …

VVO 3 is er zaterdag 12 december jl. niet in geslaagd om de winterstop in te gaan als koploper in de competitie. De verklaring hiervoor was eenvoudig, tegenstander DVC '26 2 bleek sterker en benutte ook de kansen. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. al bleek al snel dat DVC'26 voor onze Velpse vrienden een harde noot om te kraken zou zijn. Wellicht was er van teveel ontzag sprake, zeker omdat DVC de fysieke middelen niet schuwt. Iets wat bij de spelers van VVO minder aanwezig is. Achteraf was er nogal wat commentaar op de arbitage, wederom in handen van scheidsrechter Aveskamp. VVO 3 had nl. bij de stand van 1-1 een strafschop toegekend moeten krijgen na het neerhalen van spits Benjamin 'Bennie'Windhouwer. Zij kregen deze echter niet waar DVC later wel een strafschop mocht nemen na hands van voorstopper Koen 'Terminator'Krechting. Daarnaast werd Aveskamp door de VVO spelers verweten niet daadkrachtig genoeg op te treden. Inderdaad waren er een aantal overtredingen en situaties die strenger beoordeeld hadden mogen worden. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde VVO 3 het nog met snelle uitvallen maar het kreeg daardoor nog meer doelpunten tegen. DVC won verdiend, al moeten we zeggen dat 1-4 geflatteerd was. 

De start van deze ontmoeting was slecht voor VVO 3. Het keek na slechts 3 minuten al tegen een achterstand aan. De uitstekende doelman Jan 'Lange'Tanis had geen antwoord op een afstandsschot wat in de rechterbovenhoek achter hem verdween, 0-1. Gelukkig was VVO 3 door deze snelle tegengoal wel direct scherp en wist binnen 5 minuten dit ook al recht te zetten. VVO 3 zette goed druk waarbij het de bal veroverde en snel wist om te schakelen. Sam 'Wodka' Reijnen leverde vervolgens een uitstekende steekpass af op Boy 'Pinda' Nefkens, waarbij hij vrij kon doorlopen op de Didamse doelman en deze in de rechterbenedenhoek wist te verschalken, 1-1. In het vervolg van de eerste helft waren er kansen over en weer maar werd er niet meer gescoord. 

Met de gelijke stand werd dan ook de rust bereikt. Ondanks de goede voornemens van VVO 3 voor de tweede helft was DVC dit hele deel de bovenliggende partij. Zoals gezegd werd VVO 3 in het begin van deze helft een strafschop onthouden, bij de 1-1 stand. Wellicht was het verloop van de tweede helft daardoor anders geweest, maar dat kunnen wij alleen raden. Zeker is dat de Didamse spelers steeds meer liepen te praten tegen scheidsrechter Aveskamp en er vaker overtredingen 'op of over' het randje waren. In de 76ste minuut viel helaas het tweede Didamse doelpunt. Een heel ongelukkig doelpunt ook want de 1-2 werd vanuit een klutsbal gescoord.

Tot overmaat van ramp kreeg DVC in de 80ste minuut ook nog een strafschop (terecht) mee, en stond de 1-3 op het scorebord. Iets wat VVO 3 nog niet veel overkomen is in deze competitie, want hiervoor werd er 8 x op rij gewonnen.  In de 84ste minuut wist DVC de punten helemaal veilig te stellen door de 1-4 te scoren. Hierna was er nog een opstootje na een schandalige overtreding op aanvoerder Menno 'Puyol' Kostelijk. Daarvoor had scheidsrechter Aveskamp zeker een kaart moeten trekken. Het had aan de einduitslag waarschijnlijk niets meer veranderd, maar toch. 

Onze Velpse vrienden bleken ook geen antwoord te hebben op het spel van DVC '26. En begonnen derhalve met een zuur gezicht aan de winterstop. Vervelend genoeg staat bij de hervatting van de competitie weer een ontmoeting (uit) tegen DVC '26 2 gepland. Wij vinden dit een vreemde planning van de competitie. 

 

6-12-2015

Doelman Tanis pakt punten voor VVO 3

Na zijn uitstekende spel vorige week heeft doelman Jan ´Lange´ Tanis deze week echt de 3 punten verdiend in de derby tegen Rheden 2 voor VVO 3 zaterdag. Hij was de onbetwiste ´Man of the match´en bleek onverslaanbaar. Dit leidde ook bij tegenstander Rheden tot de opmerking ´laat toch eens wat door´. Alleen de overspannen coach van Rheden meende dat het verlies van zijn team scheidsrechter Aveskamp  aangerekend moest worden. Maar deze coach heeft in eerdere ontmoetingen ook laten blijken niet helemaal de eigen tekortkomingen helder te kunnen zien. Inderdaad was het zo, maar dat bleek achteraf, dat Rheden aan het begin van de tweede helft een strafschop toegekend had moeten krijgen. Aveskamp meende echter dat de overtreding net buiten het 16 meter gebied was gemaakt. Na afloop gaven diverse toeschouwers aan dat het wel erbinnen was, maar toen was het kwaad voor Rheden al geschied. Ook al had Rheden, op basis van de tweede helft, meer verdiend verloor het toch met 3-1. En pakte VVO 3 belangrijke punten. 

VVO 3 heeft zich als doel gesteld juist de laatste 3 wedstrijden van deze seizoenshelft in winst om te zetten. Donderwinkel had weer een motivatie filmpje verspreid en dus begon ons vrienden team zeer scherp aan de wedstrijd. Rheden is een geduchte tegenstander als was de balans in de onderlingen ontmoetingen tussen beide ploegen wel in het voordeel van VVO 3 ( 3 wedstrijden, 2 x winst voor VVO 3 ).

De Rhedense verdediging had de handen vol aan de snelle en beweeglijke aanvallers Brian 'Gio' Donderwinkel en Benjamin 'Bennie' Windhouwer. Zij zorgden ook voor het eerste Velpse doelpunt in de 17de minuut. Hierbij werd een door Donderwinkel gegeven voorzet vanaf rechts door Windhouwer hard en hoog in de korte hoek langs de Rhedense doelman geschoten, 1-0. En 2 minuten later verzorgden de beide spelers ook het tweede doelpunt. Donderwinkel wist weer vanaf rechts voor te geven op Windhouwer die zijn tegenstander wist uit te spelen en eenvoudig het Rhedense net te vinden, 2-0. 

Rheden moest uiteraard wat doen en voerde de druk op. VVO 3 werd meer teruggedrongen maar kon daardoor wel gebruik maken van snelle uitvallen. Iets wat de ploeg zeer goed beheerst. Hierdoor ontstonden over en weer wat mogelijkheden waarbij Rheden dus last had van de in bloedvorm verkerende doelman Tanis, en VVO 3 van gebrek bij het afmaken. De 2-0 werd dan ook de ruststand.

Na de hervatting wilde VVO 3 op dezelfde voet verder gaan maar het kwam maar niet goed terug in de wedstrijd. Rheden kreeg meer overwicht en kansen, maar zij kregen het net achter keeper Tanis niet gevonden. De frustratie hierover begon te overheersen, en als je dan ook nog eens geen strafschop krijgt…… De Rhedense coach, daar is ie weer, stookte het vuurtje bij zijn spelers op en de wedstrijd werd wat onvriendelijker. Tot overmaat van ramp kreeg VVO 3 in de 76ste minuut wel een strafschop toegekend, nadat Windhouwer onreglementair was neergehaald. Pas in de 88ste minuut moest keeper Tanis toch zwichten. Hij wist een op zijn doel geschoten bal nog weg te werken maar deze kwam vervolgens tegen de te hulp geschoten rechtsback Sander 'Mooisander' Schollen aan die daardoor, via zijn scheenbeen, in eigen doel schoot, 3-1. Hiermee was ook de eindstand bereikt en kon VVO 3 een feestje gaan vieren.

Dit feestje was al gepland want voor het team VVO 3 zaterdag is het gebruikelijk om het einde van de eerste seizoenshelft  te 'vieren'. Voor iedereen, spelers en staf, heeft hoofdsponsor SPFI dan presentjes en eet (en drinkt) het team wat met elkaar. Wij kunnen niet ontkennen dat de overwinning op Rheden zorgde voor een nog betere stemming. 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie