januari / februari 2016

28-2-2016

VVO 3 wint hotseknotsbegonia wedstrijd

Onze Velpse vrienden traden gisteren aan in Doetinchem tegen DZC '68 7. Deze tegenstander troffen zij voor de eerste keer dit seizoen. Het was koud en het veld was ook ronduit slecht te noemen. Naast deze omstandigheden bleken de Doetinchemmers ernstige problemen te hebben met de arbitrage ( wij vonden deze helemaal niet zo slecht, hebben het vaak veel slechter meegemaakt,  red. ), wat er voor zorgde dat het nooit een echte voetbalwedstrijd werd eigenlijk. Meer een hotsknotsbegonia wedstrijd dus. Al in de eerste helft kregen 2 DZC spelers geel, en dus 10 minute tijdstraf, en kreeg 1 speler rood voor spugen ( naar Benjamin 'Bennie 'Windhouwer ). Direct nadat de scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft kreeg zelfs nog een DZC speler rood voor aanmerkingen op de leiding. De Doetinchemmers moesten dus verder met 9 man, wat uiteraard betekende dat DZC al een verloren wedstrijd speelde. Gelukkig voor hen was het spel van VVO 3 ook niet geweldig waarmee zij de tegenstander enigszins spaarden. Het werd dan ook 'slechts' 2 -7. 

Onze Velpse vrienden begonnen met weinig beleving aan de wedstrijd, al werd al snel duidelijk dat het de betere ploeg was. Kansen werden echter (weer) niet benut en DZC kreeg zelfs in de 13de minuut de ruimte om 1-0 te maken. Op een lange bal vanuit de Doetinchemse verdediging werd slecht ingegrepen door de VVO 3 verdedigers. De DZC spits kreeg hierdoor eenvoudig de kans om de 1-0 binnen achter doelman Jan 'Lange' Tanis te tikken. 

Voor VVO 3 was dit wel het sein om de druk op te voeren en het aantal kansen werd talrijker. De ploeg moest wel wachten tot de 34 ste minuut om op gelijke hoogte te komen. Hiervoor was een strafschop nodig nadat Windhouwer in het strafschopgebied was neergehaald. Aan deze beslissing was niets af te dingen volgens onze waarneming maar 1 van de Doetinchemse spelers rekende dit toch Windhouwer aan waarbij hij hem in het gezicht spuugde. De frustraties waren al wat opgelopen omdat de scheidsrechter een aantal minuten hiervoor 2 DZC spelers de gele kaart had getoond. Luuk 'Matic' Motshagen benutte overigens de penalty voor de 1-1. Na de gelijkmaker bleef het rommelen aan Doetinchemse zijde en in de 40ste minuut wist VVO 3 dan ook de voorsprong te nemen. Patrick 'Patjuh' Begemann wist door het hart van de Doetinchemse defensie de meegekomen rechtsback Sander 'Mooisander' Schollen te bereiken die in alle rust de bal de linkerhoek achter de doelman schoof, 1-2. Wat ook de ruststand werd.

Omdat bleek dat DZC met 9 man aan de tweede helft moest beginnen werd in de rust besloten om het systeem te wijzigen naar 4-3-3. De beweeglijke Safak 'Saf' Kaya kwam erbij en deze bleek direct al een plaag voor de DZC verdediging. Al in de 47ste minuut wist Kaya zich vrij te spelen door vanaf de linkerkant naar binnen te kappen en in de korte hoek, prima geplaatst, de 1-3 binnen te schieten. En toen ging VVO 3 echt even 'los'. Nog geen minuut later, 48ste minuut, was het Windhouwer die een bal breed op Begemann te leggen die hard en hoog in het dak van het DZC doel de 1-4 wist aan te tekenen.

In minuut 52 viel de 1-5 voor VVO 3. Weer Windhouwer , de koning van de assist in deze wedstrijd, bereikte de ook ingevallen Theun 'Relax' Eenhoorn die eenvoudig wist te scoren. VVO 3 nam even rust maar iets teveel. Hierdoor wist DZC nog de 2-5 te scoren in de 55ste minuut. Weer door een lange bal vanuit de Doetinchemse defensie. Deze schoot door en niemand van de Velpse verdedigers greep adequaat in. De DZC aanvaller had hierdoor geen moeite om de bal langs doelman Tanis te tikken. 2 minuten later was het toch weer VVO die scoorde. En het begon voor de 4de keer bij Windhouwer. Ditmaal speelde hij Kaya aan die , identiek aan zijn eerdere doelpunt, naar binnen kapte en in de korte hoek de 2-6 wist te scoren.

Na dit doelpunt geloofden de DZC spelers er helemaal niet meer in maar ook VVO miste de drive om er nog meer van te maken. Daarom duurde het tot de 80ste minuut voordat de eindstand op het scorebord kwam. En het slotakkoord was, uiteraard, voor Windhouwer. Hij wist een afgeslagen hoekschop hard achter de DZC doelman te schieten, 2-7. 

Volgende week moet VVO 3 weer de Achterhoek in naar Aalten voor de wedstrijd tegen AZSV 6. Wij hopen dat VVO 3 na de lange reis ook dan de 3 punten mee terug weet te nemen naar Velp. En dat de toeschouwers in ieder geval een fatsoenlijke voetbalwedstrijd te zien krijgen dan. 

 

22-2-2016

VVO 3 nog niet ontwaakt uit winterslaap

 

VVO 3 zaterdag is dramatisch slecht begonnen aan de tweede seizoenshelft. Of ze nou nog niet uit de winterslaap waren ontwaakt, dat het weer niet zo lekker was, of dat het kwam dat er een aantal vaste krachten ontbraken, het is raden naar de oorzaak. Feit is dat nagenoeg alle spelers op het veld niet wakker waren, en/of geregeld niet bij de les. Cruciaal was waarschijnlijk wel het toekennen van een , omstreden, strafschop bij de stand 1-1 aan de Doetinchemse tegenstander. Voeg hierbij het missen van een heel aantal kansen, mede door goed keeperswerk van de doelman van tegenstander DZC '68 9, en het is duidelijk dat ons VVO 3 geen recht kon doen gelden op punten. En dat was heel zuur want een overwinning ( eerder dit seizoen was de uitwedstrijd met 1-3 gewonnen , red. ) had betekent dat VVO 3 in het spoor zou blijven van koploper Rheden 2. VVO 3 zaterdag verloor dus, wel verrassend toch, met liefst 1-4. 

VVO 3 was in de eerste helft al op achterstand gekomen. In de 35ste minuut kreeg DZC '68 9 de ruimte om een afstandsschot te plaatsen op het doel van keeper Jan 'Lange'Tanis. Hij had er deze keer geen antwoord op dus stond het 0-1. Dit werd ook de ruststand. In de theepauze werd wel tegen elkaar gezegd dat het wel heel vreemd zou zijn als de wedstrijd verloren zou gaan, en zeker onnodig. Het systeem werd daarom gewijzigd en meer gericht op de aanval. Kort na het begin van de tweede helft wist VVO 3 dan ook al op gelijke hoogte te komen, al was het met enig geluk. Een in de 52ste minuut door Benjamin 'Bennie' Windhouwer genomen vrije trap verdween hierbij in 1 keer achter de DZC doelman.

Deze gelijkmaker zorgde er in ieder geval voor dat er weer enig ritme kwam in het spel van VVO 3 richting het Doetinchemse doelgebied. En er ontstonden ook diverse kansen weer. In de 66ste minuut zorgde arbiter Reurts echter voor de domper. Hij beoordeelde een scrimmage van doelman Tanis met een DZC aanvaller als een overtreding van Tanis, en daarom een strafschop tegen. Tanis kreeg nog wel zijn hand ertegen maar toch verdween het schot achter hem, 1-2. VVO 3 trok gelijk weer ten aanval maar vergat even dat er daardoor veel ruimte liet in de eigen verdediging. Slechts 1 minuut later werd deze dan ook al benut door één van de snelle Doetinchemse aanvallers die vervolgens hard de bal langs keeper Tanis schoot voor de 1-3.

VVO 3 probeerde het nog wel en kwam ook meer voor het DZC doel. Maar de echte overtuiging, naast enig fortuin, ontbrak. Als daarnaast ook een groot deel van de spelers zich op de aanval stort, krijg je uiteindelijk nog meer tegenslag te verwerken. En dat gebeurde toen DZC '68 9 in de 84ste minuut aan alle illusies een einde maakte en de 1-4 wist te scoren. Hierna kon VVO 3 helemaal geen vuist meer maken en eindigde deze ontmoeting in een 1-4 nederlaag. Volgende week krijgt VVO 3 weer met een Doetinchemse tegenstander te maken, dan met DZC '68 7. Een tegenstander waartegen nog niet eerder is gespeeld. Wij zijn benieuwd of de Velpse vrienden dan wel wakker zijn. 

 

31-1-2016

VVO 3 speelt moeilijke oefenwedstrijd tegen VVO 4 zaterdag

 

Ons VVO 3 zaterdag speelde onder slechte weersomstandigheden een oefenwedstrijd tegen het vernieuwde , in de zesde klasse spelende, VVO 4 zaterdagDe wedstrijd was een test voor de van blessures teruggekeerde Patrick 'Patjuh' Begemann, Safak 'Saf'Kaya en Mike 'Het Kanon' Ellferich. Alledrie waren zij een groot deel van de eerste seizoenhelft uitgeschakeld. Helaas konden zij niet rustig terugkeren want Coach Michel 'Papa'Schollen miste een heel aantal basisspelers en op het laatste moment vielen er nog eens 3 af, waaronder keeper Jan 'Lange'Tanis. . Sjors 'Giorgio'Antheunis  had daar ook de hand in gehad omdat hij 's ochtends verwarring stichtte door een niet van echt te onderscheiden bericht te verspreiden dat de wedstrijd was afgelast maar dat de bar wel open was…. Gelukkig was Tanis er wel om de tweede helft het doel te verdedigen. 

VVO 3 begon sterk en was zeker de hele eerste helft de bovenliggende partij. Er werd prima gevoetbald en VVO 4 had weinig in te brengen. Brian 'Gio'Donderwinkel scoorde in de 24ste en 45ste minuut op aangeven van respectievelijk Antheunis en Benjamin 'Bennie'Windhouwer.  Er leek geen vuiltje aan de lucht maar direct na de hervatting in de 46ste minuut maakte VVO 4 de aansluitingstreffer. VVO 3 was er vervolgens de hele tweede helft niet bij en speelde ongeinspireerd. Irritaties ontstonden er over o.a. de leiding van scheidsrechter Aveskamp en over de fysieke inzet van VVO 4 spelers. Tot overmaat van ramp scoorde VVO 4 in de 71ste minuut ook nog de gelijkmaker.

VVO 3 liet zich duidelijk uit haar spel van de eerste helft halen. Dit zal voor de hervatting van de competitie zeker er uit moeten. Kortom, het was een nuttige oefenwedstrijd die liet zien dat VVO 3 goed kan voetballen maar mentaal sterker moet worden. De wedstrijd eindigde in 2-2. 

 

 

 

21-1-2016

 

VVO 3 zaterdag is weer begonnen !

Gisteren zijn onze vrienden van VVO 3 zaterdag begonnen aan de voorbereidingen op de hervatting van de competitie, na een winterstop van ruim 1 maand. De vaste groep was aanwezig op de eerste training van 2016, die vooral in het teken stond van opbouwen naar meer. Om die reden werden er een aantal pass-  en afwerk oefeningen gedaan, positiespel en een afsluitend partijspel. Duidelijk was dat een heel aantal nog niet scherp genoeg zijn. Gelukkig staat de eerste wedstrijd pas gepland op 20 februari, en wordt er op 30 januari nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen VVO 4 zaterdag. Dus nog voldoende tijd voor de technische staf om de spelers weer helemaal klaar te stomen. Gelukkig zijn het grote aantal geblesseerden ook weer, nagenoeg, hersteld en inzetbaar. Alle vertrouwen dus op een mooi verloop van de tweede seizoenshelft ! 

Team VVO 3 zaterdag wenst iedereen een gezellig, sportief en goed 2016 toe ! 

 

 

.

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie