Nieuws maart 2016

.28-3-2016

VVO 3 heeft het niet meer in eigen hand….

VVO 3 moest zaterdag in Didam aantreden voor de inhaalwedstrijd tegen DVC '26 2. Een vervelende tegenstander voor ons vriendenteam die het fysieke spel van de Didammers ( wat geregeld gepaard gaat met een overtreding 'op het randje' ) helemaal niet prettig vinden. Sterker nog , VVO 3 lijkt er zelfs door geïntimeerd. Dit was ook in deze wedstrijd weer duidelijk zichtbaar. VVO 3 voetbalde niet maar reageerde vooral, zeker in de eerste helft. De tweede helft herstelde VVO 3 zich redelijk maar het lukte niet om de spaarzame kansen in doelpunten uit te drukken. Waar DVC '26 dat wel deed en dan ook, schijnbaar eenvoudig, met 3-1 van VVO 3 won. Een goed resultaat in deze ontmoeting was cruciaal voor VVO om bij te blijven in de race om het kampioenschap. Nu heeft het, met 1 wedstrijd minder gespeeld, 6 punten achterstand op koploper Rheden. DVC '26 staat er door de overwinning op VVO 3 eigenlijk het beste voor. Zij hebben nog 3 wedstrijden, vergeleken met Rheden, in te halen en staan 8 punten achter. En slechts 2 punten op ons VVO 3, dat dus nu moet hopen dat beide teams punten verspelen in de overige wedstrijden. Daarnaast moet VVO 3 zich weten te herpakken en, net als voor de winterstop, weer wedstrijden gaan winnen. Want anders kan het nog gebeuren dat zelfs nummer 4 vv Dieren voorbij VVO 3 komt. Wij vertrouwen er echter op dat de vrienden het niet zover zullen laten komen. 

VVO 3 keek al na 3 minuten tegen een achterstand aan. En weer door een tegendoelpunt uit een standaard situatie, wat vaker is gebeurd. Een Didamse aanvaller werd onvoldoende afgedekt waardoor hij de bal hard en hoog langs doelman Jan 'Lange'Tanis kon schieten, 1-0. VVO 3 was er duidelijk nog niet helemaal bij in de aanvang van deze ontmoeting. Dat veranderde wel hierna en gaandeweg kregen zij ook wat mogelijkheden. Niettemin had DVC '26 2 duidelijk het beste van het spel, waar het juist bij VVO 3 krampachtig leek met veel verkeerde passes. Het kreeg in de eerste helft ook weinig mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. In de 42ste minuut kreeg het nog een klap te verwerken. Vithu 'Vito' Subramaniam hield een tegenstander vast in het strafschopgebied waardoor DVC '26 een penalty toegekend kreeg. Deze werd onhoudbaar voor Tanis ingeschoten, 2-0. 

VVO 3 begon zeker sterker aan de tweede helft en gingen ook meer en meer mee in het fysieke spel van DVC. Helaas maakte het een verdedigende fout in de 53ste minuut. Een fout die wij ook al vaker hebben gezien in dit seizoen. De organisatie achterin  was niet goed omdat er meer druk naar voren was. Hierdoor kon de DVC verdediging een lange bal over de VVO verdedigers heen geven, waarbij een Didamse aanvaller vrij baan kreeg om de 3-0 aan te tekenen. Zelfs doelman Tanis wist er niets aan tegen te houden. Het was duidelijk het breekpunt voor VVO 3, al kreeg het wel een aantal goede mogelijkheden om dichterbij te komen. Maar naarmate dit langer duurde zakte de moed de vrienden ook in de (voetbal)schoenen. In de 86ste minuut kreeg het nog wel een doelpunt. Ditmaal werd Patrick 'Patjuh'Begemann vastgehouden door een DVC verdediger in het strafschopgebied. Begemann zelf nam de toegekende penalty en schoot hem onberispelijk binnen voor de 3-1. Helaas kwam dit doelpunt dus te laat en eindigde deze wedstrijd in een overwinning voor DVC '26 2.

Volgende week wacht ons VVO 3 weer geen eenvoudige opgave. Zij moeten het dan opnemen tegen VDZ 3 in Arnhem. Een oude bekende waartegen de resultaten wisselend succes hebben opgeleverd. Wanneer VVO 3 weer voetbalt zoals het in de eerste competitiehelft deed hebben wij geloof in een goed resultaat. Wat ook nodig is om in ieder geval in de top 3 te blijven. 

 

20-3-2016

Groessen 2 , altijd lastig….

VVO 3 heeft weer veel moeten geven in de uitwedstrijd tegen Groessen 2. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen ( 2-1 winst ) bleek al dat het jonge Groessen 2 een heel lastige tegenstander is, en zo ook deze keer. VVO 3 nam 1 punt mee terug naar Velp, de eindstand was 2-2, al had het ook zo maar kunnen gebeuren dat het er 3 ( maar ook 0 ) waren. Groessen wist nl. pas 4 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de gelijkmaker te scoren. Omdat de verder goed leidende arbiter ruim extra speeltijd bijtelde werd het nog erg spannend in de slotfase. In ieder geval mogen wij constateren dat het spannende, en sportieve, voetbalwedstrijden zijn tegen Groessen 2. En dat het VVO 3 aan geluk niet heeft ontbroken in de beide ontmoetingen tegen hen. 

Vooraf waren er al grote zorgen bij de technische staf van VVO 3. Veel vaste waarden ontbraken om diverse redenen en op vrijdag vielen er nog eens 2 spelers af door ziekte en blessure. Daarom werden er 2 reserves aangetrokken, om in ieder geval wisselmogelijkheden te hebben. Deze waren ook zeker nodig want zoals al eerder gezegd, VVO 3 moest diep gaan op het, ook nog, zware veld van het Groessense Sportpark 'de Heggeakkers'. Coach Michel 'Papa'Schollen had zijn spelers meegegeven dat er vanuit een verdedigende opstelling gebruik gemaakt moest worden van snelle counters. Alleen op die manier zou er succes behaald kunnen worden tegen Groessen 2. Mede door het verlies van koploper Rheden 2 had VVO 3 bij een goed resultaat de mogelijkheid om in te lopen op Rheden. Door het gelijke spel tegen Groessen kan VVO 3 nu, wanneer het haar beide in te halen wedstrijden wint, op gelijke hoogte komen met Rheden. Kortom, de eindstrijd wordt mogelijk nog spannend in deze competitie. 

VVO 3 begon dus afwachtend aan deze wedstrijd en Groessen nam, zoals verwacht, direct het initiatief. VVO 3 wist ook niet direct gebruik te maken van de ruimte omdat de aansluiting er niet snel genoeg was. De aanvallers Brian 'Gio' Donderwinkel en Patrick 'Patjuh' Begemann stonden enigszins op een eiland. En toch weten die 2 er dan nog wat van te maken want in de 24ste minuut nam VVO 3 zowaar de leiding. Begemann wist hierbij vanaf de rechterkant Donderwinkel te bereiken die deze bal in de stuit direct over de Groessense doelman heen in het doel liet belanden, 0-1. Een haast typisch Donderwinkel doelpunt.

De vreugde over de voorsprong was helaas van korte duur. Wellicht wat beduusd van de onverwachte voorsprong was de organisatie even zoek. Groessen wist hiervan te profiteren want een lange bal valt zo over de VVO verdediging heen waarna de Groessense aanvaller deze over doelman Jan 'Lange' Tanis wist te tikken voor de 1-1 in de 26ste minuut.  Een domper die niet snel weer rechtgezet kon worden. Tot het rust signaal bleef deze stand staan ook al waren er over en weer wat grote en kleine kansen. Groessen werd echter ook wat voorzichtiger en VVO 3 bleef loeren op de counter mogelijkheden.

De tweede helft ging verder zoals de eerste geëindigd was. Coach Schollen had de beweeglijke Safak 'Saf' Kaya ingebracht voor doelpuntenmaker Donderwinkel en reserve Thomas Leerkes als vervanger van linker verdediger Mike 'Het Kanon' Elfferich. Helaas kwam de laatste na slechts een aantal minuten in botsing met een Groessense aanvaller waarna beide geblesseerd het veld moesten verlaten.  Na een minuut of 20 in de tweede helft wisselde de coach weer Begemann voor Donderwinkel wat kort daarna een gouden wissel leek te zijn. Donderwinkel heeft zoals gezegd patent op fraaie doelpunten. In de 77ste minuut kreeg hij de bal gespeeld van Stijn Korteling waarna hij hem heel stijlvol over de Groessense doelman lobt en de 1-2 op het scorebord zet. Weer een onverwachte voorsprong voor VVO 3. En het had nog mooier kunnen zijn als Kaya even later de juiste hoek had gekozen. Vrij voor de keeper van Groessen koos hij de linkerkant waarbij de bal vlak langs de paal over de achterlijn rolde. Kort hierna werd de leeg gespeelde Korteling weer vervangen door Begemann, in een poging om controle op het middenveld te houden. Het plan leek ook te slagen, totdat in de 86ste minuut Groessen toch weer langszij wist te komen. En wel vanuit een standaard situatie, iets wat echt een aandachtspunt wordt voor de technische staf van VVO 3. Een goed genomen hoekschop werd hard ingekopt door een Groessense aanvaller, 2-2.

Met kunst en vliegwerk wist VVO 3 deze stand vast te houden tot het eindsignaal. Zij hielden een goed gevoel over aan deze speelronde want het was een 'lekker potje'. Als VVO 3 iedere week weet op te brengen wat zij deze zaterdag tegen Groessen ook deden dan kunnen zij nog goede resultaten halen. Wij gaan het volgen, te beginnen met de zeer belangrijke inhaalwedstrijd volgende week in Didam tegen DVC '26 2. Ook dit team is nog zeer kansrijk voor de kampioenstitel in de 5e klasse 04. 

 

15-3-2016

Rare ploeg, dat VVO 3 zaterdag..

Ons Velpse vriendenteam blijft toch verbazen. Zo ook weer zaterdag jl. in de thuiswedstrijd tegen nummer laatst OBW 2 uit Zevenaar. Dat zij op de laatste plaats staan is ook vreemd , want de ploeg speelt heel aardig voetbal. Zo ook in deze wedstrijd. VVO 3 controleerde weliswaar de wedstrijd maar het zag er toch niet heel flitsend uit. Maar dat zien wij meer in de top van het Nederlandse voetbal….. Ondanks dat het geen mooie wedstrijd was wonnen de Velpse vrienden wel, met 5-2.

VVO 3 begon onrustig aan deze ontmoeting. Het lijkt er op dat er de laatste weken toch veel spanning op de ploeg staat. Dat wordt ook gemerkt bij de trainingen waar de intensiteit ook duidelijk minder is geworden. Geregeld haken spelers af door ziekte of kleine blessures. En toch stond VVO na 11 minuten al op een voorsprong. Het was de bezige Benjamin 'Bennie' Windhouwer ( net als Rochdi Achenteh loopt hij ook de hele wedstrijd te roepen en te schreeuwen ) die de score opende op aangeven van Luuk 'Matic' Motshagen. Met een mooi afstandschot schoot hij de bal langs de OBW doelman, 1-0. In de 28ste minuut waren de rollen van het eerste doelpunt omgedraaid want nu was het Windhouwer die goed ruk zette op de OBW verdediging en de bal onderschepte. Vervolgens kon hij hem geven aan Motshagen die keurig in de rechterbovenhoek de 2-0 wist aan te tekenen. Wat ook de ruststand was na een gezapige eerste helft.

De tweede helft begon heel slecht. Zo als vaker bij VVO 3 trouwens. Want waar OBW zich in de rust wel had weten op te peppen leken de VVO 'ers een houding te hebben dat het wel los ging lopen. Overigens waren zij ook wel in een 4-3-3 gaan spelen wat wellicht ook weer teveel gevraagd was van ons team. Het blijven toch gevoelige jongens…. In ieder geval was het zo dat OBW al in de 48ste minuut de aansluitingtreffer wist te maken. De bal werd op het middenveld verspeelt waarna er achterin even niet werd opgelet. OBW kon dan ook vrij eenvoudig doelman Jan 'Lange' Tanis verschalken , 2-1. En zowaar kreeg VVO 3 het ook nog lastig hierna, al werden de Zevenaarders ook weer niet heel gevaarlijk voor de goal van Tanis. Het duurde in ieder geval wel tot ongeveer de 60ste minuut voordat VVO 3 zich herpakt had. In minuut 68 was het Windhouwer die liet zien dat hij ook een aardige vrije trap kan nemen. Langs de muur schoot hij hem fraai in de rechterhoek langs de OBW doelman, 3-1. 

Vervolgens probeerde OBW meer druk te zetten wat zowaar goed uitpakte. OBW wist zowaar een tweede keer te scoren, al moet gezegd dat zowel grensrechter als scheidrechter bij dit doelpunt de fout in gingen. Scheidsrechter Aveskamp stond te ver weg en ging af op de grensrechter. Deze stond echter niet op de achterlijn ( bij de cornervlag ) waardoor hij niet kon constateren dat de bal ruim de achterlijn bij het VVO doel had gepasseerd. De VVO spelers gaven dit aan maar OBW speelde door en kon hierdoor de, geschonken, 3-2 maken.  VVO 3 rechtte de rug en wist in minuut 75 de voorsprong weer te vergroten naar 4-2.  Theun 'Relax'Eenhoorn wist de weer hard werkende Patrick 'Patjuh' Begemann aan te spelen. Vanaf de linkerkant van het 16 meter gebied van OBW speelde deze mooi om de man heen om vervolgens hard via onderkant lat te scoren. Begemann liet hiermee zien dat ook hij, na zijn voetbreuk in de eerste helft van het seizoen, weer helemaal terug is. En in de 87ste minuut was het vervolgens Safak 'Saf' Kaya , die wij eigenlijk 'vlieg' of 'wesp' moeten gaan noemen want hij blijft om de tegenstanders heen draaien, die een mislukt schot op het Zevenaarse doel produceerde. De bal kwam echter voor de voeten van de vrijstaande Begemann terecht die zich uiteraard deze kans niet liet afnemen, 5-2. Een marge van minimaal 3 doelpunten gaf toch wel de krachtsverhouding beter weer ook. 

Volgende week wordt het anders. VVO 3 moet dan op bezoek bij Groessen 2, wat een geduchte tegenstander is. De 2-1 overwinning in de thuiswedstrijd was zwaar bevochten dus dat beloofd wat in Groessen. Wij zijn er weer bij. 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie