Nieuws april 2016

25-4-2016

Het zit VVO 3 ook niet meer mee

 

Ons VVO 3 moest jl. zaterdag aantreden in het ver gelegen Aalten tegen AZSV 6. Deze tegenstander heeft dit seizoen wisselvallig gepresteerd waardoor het ook een team is om voor op te passen, De thuiswedstrijd had ons VVO 3, na een 0-2 achterstand, met 4-2 gewonnen wat ook aangeeft dat de bal vreemd kan rollen tegen AZSV 6. Natuurlijk heeft VVO 3 meer kwaliteit maar dat moet altijd ook nog maar blijken. In deze ontmoeting had VVO 3 ook duidelijke een overwicht maar het scoorde onvoldoende. Voeg hierbij wat onoplettendheid en een discutabele toegekende strafschop voor AZSV en dat maakt een einduitslag waar VVO 3 niets aan had. Het werd 2-2, een stand die al met de rust was bereikt. 

VVO 3 stond na 5 minuten al op achterstand. AZSV kreeg een strafschop van de scheidsrechter. In deze situatie zou Mark 'Markie' Schollen hands gemaakt hebben maar hierbij schoot een AZSV aanvaller de bal tegen hem aan, waarbij hij zijn armen tegen zijn lichaam had. De scheidsrechter floot de wedstrijd verder goed maar had zeker een aantal beslissingen waar over getwist kon worden. Later kreeg Benjamin 'Bennie' Windhouwer bijvoorbeeld geen strafschop mee terwijl hij toch werkelijk in het strafschopgebied werd neergehaald. Maar goed, zo is voetbal nu eenmaal.

Gelukkig had VVO 3 niet veel tijd nodig om weer op gelijke hoogte te komen. In de 13 de minuut liet Luuk 'Matic' Motshagen een vrije trap op het hoofd van spits Patrick 'Patjuh' Begemann belanden die de bal tegen de paal van het AZSV doel kopte. Scherp als hij is schoot hij vervolgens de terug komende bal binnen , 1-1.

Na deze gelijkmaker kreeg VVO 3 veel kansen om op voorsprong te komen. Het speelde grote delen van deze eerste helft ook gewoon goed maar verzuimde helaas het af te maken. En het is een ongeschreven regel dat wanneer je ze zelf niet maakt, de tegenstander dat vaak wel doet. En dat gebeurde ook in de 38ste minuut. VVO 3 zag er niet goed uit bij dit doelpunt want op 2 na was het hele team in de verdediging aanwezig, en toch wist AZSV te scoren. Een voorzet vanaf rechts werd op de rand van de 16 meter neergelegd waarna een AZSV aanvaller de bal zomaar in de kruising langs doelman Jan 'Lange'Tanis wist te schieten, 2-1.Weer wist VVO 3 ook deze achterstand snel recht te zetten. En op een belangrijk moment ook, in de 44ste minuut. Ook nu begon het bij Motshagen die een diepe pass gaf op Begemann. Deze wist de bal laag in de verre hoek van het Aaltense doel te schuiven, 2-2. Zoals gezegd was dit de ruststand. 

In de kleedkamer werd besproken dat VVO 3 op dezelfde voet verder moest en dat de mogelijkheden dan wel moesten komen. Deze kwamen er ook genoeg in de tweede helft. AZSV kwam nauwelijks nog in de buurt van het VVO doel, en ons vriendenteam kreeg vele mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken. Maar VVO 3 kreeg de bal niet tegen het net achter de AZSV doelverdediger. En zo eindigde deze ontmoeting in een gelijkspel waarmee ons VVO 3 ook wegzakte naar de 5de plaats op de ranglijst. Als wij dan weten dat zij met de winterstop nog in de race waren voor een kampioenschap is dat wel heel zuur. Maar het is niet anders. VVO 3 heeft nog 2 wedstrijden te gaan en wij hopen dat de competitie met 2 klinkende overwinningen zal worden afgesloten. Om vervolgens met een goed gevoel aan de zomerstop te beginnen. 

 

18-4-2016

VVO 3 geeft het toch helemaal weg…

Ondanks de goede verwachtingen van de technische staf is VVO 3 er niet in geslaagd om het seizoen nog enige glans te laten houden. Zaterdag in Dieren tegen vv Dieren 5 was VVO 3 pos in de tweede helft bij de les en had het een veldoverwicht. Helaas ontbreekt het al een aantal wedstrijden aan de scherpte bij de aanvallers. Waar deze in de eerste helft van het seizoen makkelijk scoorden is dat na de winterstop verdwenen. Voeg hierbij het vaak te geforceerd het verschil willen maken, het duidelijk zichtbare ontbreken van voldoende spel ritme en de absolute wil om te winnen bij veel spelers en dan red je het dus niet. VVO 3 heeft na de winterstop vaak moeten tonen dat het echt kan en wil werken, iets wat niet het sterkste punt is van de frivole voetballers. In een enkele wedstrijd lukte dit maar geregeld was het niet genoeg. Zo ook tegen Dieren 5 waar de wedstrijd in de eerste helft werd weggegeven en ons vriendenteam met een 2-0 achterstand aan de theepauze begon.

Het lukte VVO 3 in de tweede helft niet om de achterstand weg te werken, ondanks dat de druk op de defensie van Dieren groot was. Veel uitgespeelde kansen wist het niet te creëeren en die er waren werden niet in doelpunten omgezet. Sterker nog, VVO 3 had eigenlijk nog op een 3-0 achterstand moeten komen omdat een geldig doelpunt ( uitbal van de Dierense doelman werd direct door een aanvaller meegenomen ) wegens buitenspel werd afgekeurd. VVO 3 wilde zeker wel in de tweede helft maar het had het niet (meer). En dat is heel jammer om te moeten constateren want zij zijn door dit verlies weggezakt naar de 4de plaats op de ranglijst. Positief hieraan is dat het team de laatste 3 wedstrijden vrijuit kan voetballen omdat het nergens meer om speelt. Wellicht zorgt het voor een omwenteling zodat er nog wat te genieten valt….

 

 

11-4-2016

VVO 3 weet weer wat winnen is…

VVO 3 heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde AVW '66 6 weer in winst weten om te zetten. Dat mocht ook wel want VVO 3 was de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Ter illustratie : AVW '66 6 wist in de gehele eerste helft 1 behoorlijke mogelijkheid te creëeren. Het enige wat de spelers van VVO 3 zichzelf kunnen verwijten is dat zij niet meer kansen in doelpunten hebben weten om te zetten. En zo het doelsaldo wat op te vijzelen. Gelet op het kwaliteitsverschil en de mogelijkheden had VVO 3 zeker met een doelpunt of 8 verschil moeten winnen. Het bleef echter bij 4-1 voor ons vriendenteam. 

Direct nadat scheidsrechter Aveskamp v oor de aftrap had gefloten stond er grote druk op de achterhoede van AVW '66 6. De Westervoorders bleven de eerste 30 minuten met veel kunst en vliegwerk overeind. VVO 3 wist in deze periode de vele mogelijkheden niet te benutten. De oorzaak moet gezocht worden in wat te gretig zijn, te snel willen afronden en vooral ook de juiste man niet aanspelen. Na de 30ste minuut werd het aanvalsduo Benjamin 'Bennie' Windhouwer en Safak 'Saf'Kaya gewisseld voor de niet geheel heldere 'Groningers' Patrick 'Patjuh' Begemann (minuut 31) en Brian 'Gio'Donderwinkel (38ste minuut). Wellicht werden de AVW verdedigers enigszins bedwelmd door de lucht die om deze twee hing maar feit was dat zij binnen luttele minuten de wedstrijd beslisten.

Het begon in de 40ste minuut toen Donderwinkel een voorzet vanaf de linkerkant, van Boy 'Pinda' Nefkens, met zijn zware hoofd binnen wist te koppen, 1-0. Slechts 1 minuut later was het zijn partner in de aanval Begemann die ver ingooide op Donderwinkel. Deze liep goed diep en kon daardoor in de rechterhoek de 2-0 aantekenen. In de 45ste minuut was het vervolgens Theun 'Relax' Eenhoorn die voor wist te zetten. Ditmaal was het Begemann , ook met een zwaar hoofd, die al duikend de 3-0 binnen wist te koppen. Met dit doelpunt was ook de ruststand bereikt.

Na de theepauze begon VVO 3 weer overtuigend. Al in de 49ste minuut was het weer raak. Bij dit doelpunt waren de rollen van de 3-0 even omgedraaid want nu was het Begemann die de assist verzorgde op Eenhoorn. De laatste wist met een droge knal in de kruising (heel fraai doelpunt) de 4-0 op het scorebord te zetten. Wellicht door het mooie zonnige weer, de ruime voorsprong of de vele wisselingen in het team wist VVO 3 de score niet verder te vergroten. Sterker nog, AVW'66 6 wist zelfs een doelpunt mee te pakken. En wel in de 66ste minuut. Een mislukte buitenspelval van VVO 3 zorgde ervoor dat één van de Westervoortse aanvallers doelman Jan 'Lange'Tanis wist te verslaan voor de 4-1. Waarmee dus ook de eindstand was bereikt. Zoals eerder gezegd was het jammer dat VVO 3 niet nog meer wist te scoren. Maar de 3 punten zijn op dit moment het belangrijkste. Volgende week wacht de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen vv Dieren 5. Deze moet gewonnen worden want anders zal VVO 3 nog verder wegzakken op de ranglijst. Wij verwachten echter een ontketend VVO 3 wat een geweldige eindspurt zal nemen naar de laatste wedstrijd in de competitie op 7 mei. 

 

 

4-4-2016

VVO 3 zeker geen kampioenskandidaat….

 

VVO 3 blijft vriend en vijand verbazen. Voor het derde seizoen op rij verspeeld het nl. de mogelijkheid op een kampioenschap na de winterstop. Waar de winterstop ingegaan wordt met een tweede of eerste plaats zakken zij ook dit seizoen weer snel weg. De hele eerste seizoenshelft kende VVO 3 2 verloren wedstrijden terwijl er nu in de korte tijd al 3 wedstrijden verloren zijn gegaan. Wellicht kunnen de vrienden van VVO 3 de druk dan toch niet aan. Ook tegenstander VDZ stond zaterdag op sportpark 't Cranevelt enigszins verbaasd te kijken dat zij 3 punten verdiend hadden. Niet eens omdat zij veel beter speelden, maar wel slimmer.

De eerste helft was in balans. D.w.z.. beide ploegen kregen mogelijkheden en het was zeker wel een echte voetbalwedstrijd. Het veld was natuurlijk weer slecht maar dat mag voor VVO 3 geen excuus zijn. Wanneer alle spelers zich houden aan de taak die hoort bij de positie, geconcentreert blijven voetballen en de wil om te winnen hebben, kan VVO 3 alle ploegen in deze competitie verslaan.

De eerste helft van deze ontmoeting ging gelijk op en er waren kansen over en weer. Wel werd duidelijk dat VVO 3 meer druk op het VDZ doel moest zien te ontwikkelen want VDZ werd niet terug gedrongen. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand. In de kleedkamer werd besloten het systeem te wijzigen naar 4-3-3 om meer overwicht te kunnen krijgen. Helaas leek dit plan direct na de hervatting, in de 46ste minuut, al te mislukken. Onvoldoende ingrijpen door het VVO middenveld en vervolgens niet opletten in de verdediging zorgde ervoor dat de linkeraanvaller van VDZ de bal in de rechterhoek langs doelman  Jan 'Lange'Tanis kon laten verdwijnen, 1-0. VVO 3 moest nu wel komen en meer druk zetten. Er ontstonden hierdoor grotere ruimtes op het veld en VVO 3 ging gaandeweg steeds krampachtiger voetballen. Coach Michel 'Papa'Schollen probeerde hier met een aantal wissels verandering in te brengen maar ook dat wilde niet lukken. Kansen kreeg VVO 3 wel maar ook VDZ wist mogelijkheden te creëren. En in de 80ste minuut kreeg VVO de finale klap. Achter de VVO verdediging was teveel ruimte gelaten waardoor een VDZ aanvaller vrij kon doorlopen. Sander 'Mooisander' Schollen wist hem niet meer te achterhalen en ook doelman Tanis had geen antwoord, 2-0 voor VDZ. 3.

Door dit verlies zakt VVO 3 naar de derde plaats op de ranglijst. DVC'26 2 wist nl. de uitwedstrijd in en tegen Rheden 2 te winnen en staat nu 1 punt, met 2 wedstrijden minder, boven VVO 3. Daarnaast is ook vv Dieren 5 ons vriendenteam op 1 punt genaderd. Wij hopen dan ook dat VVO 3 weer snel de draad weet op te pakken. Te beginnen volgende week tegen AVW '66 6 . 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie