Nieuws mei/juni 2016

 

 

15-6-2016

 

 

VVO 3 zaterdag sluit af

Waar de spelers al genieten van hun vrije tijd, en vakanties plannen, is de technische staf en leiding druk bezig om de feestelijkheden rondom de seizoen afsluiting op 11 juni te regelen. Dit heeft inmiddels plaatsgevonden en het was weer een fantastische afsluiting. Iedereen, behalve helaas Boy 'Pinda'Nefkens, was aanwezig op deze meer dan geslaagde avond. ( Nefkens heeft een speciaal trainingsprogramma af te werken, omdat hij veel te weinig trainingsarbeid heeft verricht in het afgelopen seizoen ).

Zelfs de beide scheidsrechters van het afgelopen seizoen en oud-speler Tim Elfferich waren aanwezig. De cadeau's waren er weer in overvloed. Zo was er voor iedereen een aandenken aan het seizoen 2015/2016 in de vorm van een fotoboek , werden er diverse flessen drank geschonken door de sponsor en door de spelers aan de leiders en trainers, voor de afzwaaiende spelers Robbert 'Handjes'Wielema en Vithu 'Vito' Subramaniam waren er de traditionele polo shirts en voor voorzitter en grensrechter Willem 'Merab'Nefkens een regenhoed zodat hij een beetje droger kan blijven langs de lijn. Alle foto's van de avond staan weer in het foto album. 

Uiteraard was er ook de uitreiking van de prijzen voor de Speler van het jaar. De winnaars waren:

1.  Luuk 'Matic' Motshagen                 38 punten

2. Mark 'Markie' Schollen                  37 punten

3. Benjamin 'Bennie' Windhouwer       27 punten

Allemaal terechte winnaars natuurlijk ! Een speciaal woord van dank willen wij ook vanaf deze plaats uitspreken naar Egbert en Riekie Reijnen. Zij waren de gastheer en gastvrouw. Wij hadden ons geen betere kunnen wensen. Gelukkig hebben zij er zelf ook van genoten en hebben reeds aangegeven dat wij ook volgend jaar weer welkom zijn. 

De contracten van het technisch hart zijn allemaal verlengd dus VVO 3 heeft een voorzitter die meer waarde hecht aan de homogeniteit binnen het team, dan aan het missen van een kampioenschap. Hij heeft wel nieuwe investeringen toegezegd, dus de ambities zijn er nog. Binnenkort informeren wij u verder over het programma en de weetjes rondom VVO 3 zaterdag. Fijne vakantie ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

10-5-2016

VVO 3 eindigd competitie zoals het begonnen is…

 

Op de eerste hete zaterdag van het jaar is VVO 3, op Sportpark de Korenakker in Loil tegen het plaatselijke Loil sv 2, de competitie geëindigd zoals het deze ook begonnen is. In september 2015 eindigde de openingswedstrijd tegen dit Loil sv 2 op de Pinkenberg in een 12-0 overwinning. Het verschil nu was dat het arme Loil wel 2 x wist tegen te scoren. Sterker nog, zelfs de openingstreffer kwam voor hun rekening. Verder kregen zij niet of nauwelijks grip op de snelle spelers van ons VVO 3. Daar kwam nog bij dat de goede aanvaller die zij in de ploeg hebben de pech had dat hij tegenover Mark "Markie' Schollen kwam te staan. En die speelt een heel sterk seizoen, geeft nauwelijks iets weg en heeft ook de snelheid die nodig was om deze speler af te troeven. 

VVO 3 was duidelijk 2 maten te groot voor Loil sv 2. Zeker in de tweede helft kreeg VVO 3 alle ruimte om de score naar het hoge niveau te brengen. Al had het uiteraard met een goede voetbalwedstrijd weinig te maken. De Loilse doelman was werkelijk te beklagen. Hij moest het vaak doen zonder de steun van zijn verdediging. Wij volstaan dit verslag dan ook met een beknopte opgave van alle doelpunten en minuten, situatie een aangever. Waarbij gezegd moet worden dat VVO 3 in de eerste helft nog zeker een drietal 100% kansen verzuimde te verzilveren.

Minuut 6 :   1-0. Hoekschop Loil. Koen 'Terminator' Krechting word uitgespeeld ,schot ongelukkig via Sander 'Mooisander' Schollen achter doelman Jan 'Lange'Tanis.

Minuut 13:   1-1. Voorzet van Benjamin 'Bennie'Windhouwer prima ingeschoten door de vrij voor de Loil doelman verschenen Luuk 'Matic' Motshagen.

Minuut 20:  1-2. Korte hoekschop, voorzet Motshagen. Kopbal door Patrick 'Patjuh'Begemann. 

Minuut 28:  1-3. Schot Begemann gepareerd door doelman. Rebound ingeschoten door Windhouwer.

Minuut 39:  1-4. Vrije trap in 2 delen van Motshagen met Brian 'Gio' Donderwinkel. Door Motshagen langs doelman geschoten. 

RUST

Minuut 46:  1-5. Motshagen pass op Begemann die vrij liep. Door Begemann in linkerhoek geschoten.

Minuut 51:  1-6. Steekpass van Sam 'Wodka'Reijnen op Theun 'Relax' Eenhoorn. Deze speelt keeper uit en schiet in.

Minuut 56: 2-6. Nadat Mike 'Het kanon' Elfferich er uit werd gelopen (?!) kon de voorzet bij 2de paal hard langs keeper Tanis worden geschoten.

Minuut 59: 2-7. Windhouwer heeft zich vrijgespeeld en zet voor op Donderwinkel. Deze schiet in de verre hoek in.

Minuut 60: 2-8. Steekpass van Menno 'Puyol' Kostelijk op Windhouwer. Keeper uitgespeeld en ingeschoten.

Minuut 65: 2-9. Actie Windhouwer die op Eenhoorn passt. Deze schiet beheerst binnen.

Minuut 69: 2-10. Pass van Kostelijk op Begemann. Makkelijk uitgespeeld en simpel gescoord.

Minuut 75: 2-11. Mooie pass van Begemann op laatste man Krechting die zijn eerste doelpunt van het seizoen mocht maken. 

Minuut 79: 2-12. Windhouwer speelt Begemann aan. Verdediging Loil doet niet meer mee. 

De laatste 10 minuten geloofden beide teams het wel. De hitte speelde ook parten uiteraard.

VVO 3 kan zich gaan opmaken voor een nieuw seizoen. Er zullen helaas een aantal mutaties zijn in het team maar de kwaliteit zal gewaarborgd blijven. Daarnaast heeft het grootste deel van de selectie een doorlopend contract en denken er niet aan om naar een andere club of team over te stappen. Dus het wordt weer een mooi nieuw seizoen 2016 / 2017 !.

 

 

3-5-2016

VVO 3 moeizaam naar overwinning…

 

Uw VVO 3 zaterdag blijft moeite houden om doelpunten te maken. Dit zien wij al een aantal weken en zaterdag jl. in de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Doetinchemse DZC '68 7 weer. Waar de uitwedstrijd eenvoudig met 2-7 gewonnen was bleef het nu zelfs spannend tot het eind. Natuurlijk kunnen we dit, deels, toerekenen aan de afwezigheid van, op 1 na, alle aanvallers en ook aanvallende middenvelder Boy 'Pinda' Nefkens. Gelukkig speelde VVO 3 een goede eerste helft, waar het dan wel verzuimde om ruim afstand te nemen. De ruststand was hierdoor 3-1. In de tweede helft lukte niets meer en moest het team nog 1 tegendoelpunt toestaan. De eindstand kwam hiermee op 3-2.

De start van ons vriendenteam was redelijk tot goed. Al snel ontstond er grote druk op de defensie van DZC. Kans op kans rolde hieruit maar geen ervan bereikte het net achter de Doetinchemse doelman. En het is een gegeven dat je dan vaak een doelpunt tegen krijgt. Dit gebeurde dan ook in de 26ste minuut. Uit een hoekschop miste, de normaliter zekere, doelman Jan 'Lange' Tanis de bal, en werd er niet scherp genoeg verdedigd. Een DZC aanvaller kon hierdoor de bal eenvoudig langs Tanis tikken, 0-1.

VVO 3 zette hierna steviger aan en de Doetinchemmers kregen het in deze fase echt zwaar. De doelpunten vielen vervolgens kort achter elkaar. In de 34ste minuut was het Luuk 'Matic'Motshagen die een rebound in de linkerhoek wist binnen te schieten, 1-1. Slechts 2 minuten later was het Sjors 'Giorgio' Antheunis die ( assist van captain Menno 'Puyol'Kostelijk ) zich wist vrij te spelen en weer in de linkerhoek de 2-1 aantekende. En in de 40ste minuut was het de Doetinchemse doelman die VVO 3 een handje hielp door mis te tasten op een slap rollertje van weer Antheunis in de linkerhoek, nu op aangeven van Mark 'Markie' Schollen. 

Zoals gezegd was met de 3-1 de ruststand bereikt. In de kleedkamer werd nog aangegeven dat het wat afronding betreft wel wat scherper mocht en zeker ook in de passing. Helaas zagen wij daar in de tweede helft bitter weinig van terug. Het vuur was uit het spel van VVO 3 en omdat het kwalitatief gewoon meer in huis heeft dan DZC liep het gelukkig niet nog eens puntverlies op. Wel was het vanaf de 62ste minuut, toen DZC met een afstandsschot over doelman Tanis de 3-2 wist te maken, nog 'billen knijpen'. De bereikte stand wijzigde echter niet en VVO 3 kon weer eens 3 punten bijschrijven. Niettemin eindigt het seizoen in enig mineur. Het team is afgezakt naar de 4de plaats op de ranglijst. En dat hadden wij voor de winterstop niet kunnen bedenken. 

 

 

Geplaatst in Voetbal.

Geef een reactie