April 2017

24 april 2017

VVO 3 uit het ritme 

VVO 3 was helemaal klaar voor de wedstrijd jl. zaterdag in Doetinchem tegen het plaatselijke DZC ’68 7. Na een voetballoos weekend op 15 april was het ook nodig om in een ritme te blijven. Helaas dachten de Doetinchemmers daar anders over. Zij kregen voor de tweede maal in dit seizoen geen team bij elkaar en gaven op de vrijdag aan niet te zullen aantreden op zaterdag. Dit verstoord uiteraard de competitie, waarbij het voor deze ontmoeting ook al een inhaalwedstrijd betrof. In de resterende weken is er ook geen mogelijkheid zijn om alsnog te spelen. Voor de eindrangschikking zal het voor DZC ’68 7 niet uitmaken, maar voor ons VVO 3 wellicht wel. De technische staf noemde het uitvallen dan ook erg vervelend voor het team. Zij hopen dat dit geen invloed gaat hebben op de te spelen uitwedstrijd, volgende week zaterdag 29-4, tegen het hoog geklasseerde AZSV 6 in Aalten. Een wedstrijd die ook nog eens pas om 16.45 uur geprogrammeerd staat. 

10 april 2017

Eenvoudige winst voor VVO 3

Onder uitstekende weersomstandigheden, en na een aantal uitwedstrijden waar er op erbarmelijke velden gespeeld moest worden, heeft ons VVO 3 zaterdag op de Pinkenberg eindelijk weer eens een ‘lekker’ potje voetbal kunnen spelen. Tegenstander AVW ’66 6 , de nummer laatst van de ranglijst, was het lijdend voorwerp. Zij hadden nagenoeg niets in te brengen en het mag dan ook zelfs verrassend heten dat zij een ‘ere’treffer hebben kunnen maken. De aanval van VVO 3 kan hooguit verweten worden dat ze niet meer dan 6 doelpunten hebben weten te maken. De einduitslag was 6-1, maar had wel veel hoger uit moeten vallen. Op het wedstrijdformulier stonden al 2 kannetjes genoteerd ( voor het raken van paal/lat ), maar er waren nog wel een handvol kansen meer die een doelpunt hadden verdiend. 

VVO 3 stond na slechts 4 minuten al op voorsprong. Laatste man Luca ‘Beer’ Geurds wist een bal te onderscheppen en deze via de linkerkant mee te geven aan spits Brian ‘Gio’ Donderwinkel, die in de korte hoek de Westervoortse doelman wist te passeren, 1-0. Slechts 5 minuten later kon de 2-0 al genoteerd worden. Ditmaal was het rechtshalf Roel ‘Princess’ Cosijnse die door de AVW verdediging wist door te breken. Vervolgens kon hij de bal breed geven op de meegelopen linksbuiten Sam ‘Wodka’ Reijnen die uiteraard niet faalde.

Het duurde na dit doelpunt wel langer voor de 3-0 viel. Een heel aantal kansen waren er om de voorsprong uit te bouwen maar geen ervan werd verzilverd. Aan VVO zijde had gelegenheidsdoelman Luuk ‘Matic’ Motshagen ( vaste doelman Jan ‘Lange ‘ Tanis moest zich die ochtend ziek melden ) niets te doen. In de 33ste minuut was het centrale middenvelder Sjors ‘Giorgio’ Antheunis die Boy ‘Pinda’ Nefkens op de linkerkant de bal kon meegeven. Nefkens scoorde vervolgens in de korte hoek. Een uitstekend doelpunt voor Nefkens die lange tijd ‘droog’ heeft gestaan, wat betreft doelpunten dan. De 3-0 was ook de ruststand. 

In de rust werd alleen gesproken over de gemiste kansen en het feit dat het ‘slechts’ 3-0 stond. Dus de tweede helft moest doelpuntrijker worden. Het liep echter anders want in de 51ste minuut was het zowaar AVW ’66 6 die scoorde. Centrale verdediger Sander ‘Mooisander’ Schollen werd bij dit doelpunt in de luren gelegd waarna de AVW aanvaller in de verre hoek de 3-1 langs Motshagen wist te schieten. VVO 3 stond direct weer op scherp want 2 minuten later tekende Cosijnse voor de 4-1. Hij en Antheunis speelden zich met een mooie 1-2 vrij waarna Cosijnse ( hij heeft patent op dit soort doelpunten ) met een mooie lob over de doelman wist te scoren.

In de 67ste minuut volgde de 5-1, weer gemaakt door Donderwinkel. Het bijzondere aan dit doelpunt was dat de teruggekeerde Safak ‘Saf’ Kaya voor de assist zorgde. Hij gaf een prima steekbal op Donderwinkel die de bal eenvoudig in kon schieten. Een echte spitsengoal zeg maar. Het laatste doelpunt viel in de 78ste minuut. En weer Kaya stond aan de basis ervan. Hij opende heel goed naar de linkerkant waar Nefkens de bal kon meenemen en zijn ook zijn tweede van de middag wist te maken, 6-1.

Voor VVO 3 waren het weer 3 punten. Volgende week wordt er, het paasweekeinde, niet gespeeld. De week erna staat de uitwedstrijd in Doetinchem tegen DZC’68 7 op het programma. Wij hopen dan wel op een fatsoenlijk speelveld…..

3 april 2017

Voetballen kan heel lastig zijn…

VVO 3 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen zaterdag in Doetinchem. Ondanks dat zij overduidelijk de betere ploeg waren is het ze niet gelukt om 3 punten te veroveren tegen DZC ’68 6. Wat gezien mag worden als een klein wonder. VVO 3 had in ieder geval veel moeite met het veld waar op gespeeld moest worden, waar beide teams natuurlijk mee te maken hadden. Maar wij begrijpen dan weer niet waarom clubs hun teams op dit soort (training) velden laten spelen. Vorige week noemden wij het veld in Zelhem al erbarmelijk, het kan dus nog slechter. Fatsoenlijk voetballen was op dit veld niet mogelijk. En dan is ons VVO 3 ook wel meer in het nadeel. Zij zijn immers gewend te trainen en spelen op kunstgras.

De bal maakte de vreemdste capriolen, waardoor het DZC ’68 6 ook lukte om de 1-0 te scoren. Na een uittrap van de uitstekende Doetinchemse doelman kon een aanvaller zich vrij spelen. Het schot van de zijkant op doelman Jan ‘Lange’ Tanis stuitte de bal vlak voor hem op, over zijn uitgestoken arm , en in het doel ( en via het kapotte net aan de zijkant er weer uit ). Dit gebeurde in de 16de minuut van de wedstrijd. De eerste helft in zijn geheel mag als heel slecht worden beoordeeld. Een echte wedstrijd uit de kelderklasse. VVO 3 was zoekende naar manieren om aan het voetballen te komen, en kreeg ook diverse kansen om te scoren. In bijna alle gevallen zorgde het veld er voor dat dit mislukte.

In de tweede helft ging VVO 3 op dezelfde voet verder en werd het ook vaker gevaarlijk. Niettemin duurde het toch tot de 76ste minuut voor de gelijkmaker viel. Een oprisping van Brian ‘Gio’ Donderwinkel was hiervoor nodig. Zijn vrije trap van grote afstand verdween in de verre kruising van het DZC ’68 doel. Zeer verdiend was het, en VVO 3 verdiende echt nog meer. Maar het wilde er maar niet van komen. Vlak na de 1-1 was er helaas nog wel een opstootje. De DZC aanvoerder schoot hierbij de bal tegen Boy ‘Pinda’Nefkens , nadat hij een overtreding op hem had begaan, en waar de goed leidende scheidsrechter al voor gefloten had. Uiteraard kreeg de aanvoerder een gele kaart en 10 minuten tijdstraf, maar zelfs in overtal lukte het onze vrienden niet om ook de winnende treffer te maken.

Volgende week eindelijk weer een thuiswedstrijd, tegen nummer laatst AVW ’66 6. Aan het veld mag het dan niet liggen, aan de scheidsrechter hopelijk ook niet. Onze Velpse vrienden spelen niet meer om een prijs dus kunnen in ieder geval vanaf nu vrijuit voetballen. Wij hopen voor het publiek volgende week dat er ook wat te genieten valt dan.