April 2018

30-4-2018

VVO 2 wint de burenstrijd eenvoudig

Waar wij vooraf nog vreesden voor onderschatting en/of het vergissen in de kracht van tegenstander DVOV 4 jl. zaterdag bleek dat dit achteraf ongegrond was. DVOV 4 was geen schim van de ploeg die wij een week eerder zagen spelen in Doetinchem tegen DZC’68 6. De vrienden van VVO 2 hadden geen kind aan ze, alleen de eerste helft konden de overburen op de Pinkenberg nog een beetje meekomen. Deze helft was qua voetbal dan ook het leukste om te zien voor de toeschouwers. In de tweede helft liep VVO 2 echter ruim uit naar een uiteindelijke 9-1 overwinning. Waarbij er voor 2 spelers , spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann ( ofwel “Teefje’ ) en Roel ‘Princess’ Cosijnse, een hattrick genoteerd kon worden. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam wel op naam van een DVOV 4 speler, Bram Köhler. Hij wist in de 88ste minuut de eretreffer te maken voor zijn team. Vanaf de middellijn schoot hij de bal prachtig geplaatst over doelman Jan ‘Janis’ Tanis, die iets te ver voor zijn doel stond.

VVO 2 begon prima aan deze ontmoeting. Al in de 8ste minuut werd de score geopend. De twee hoofdrolspelers van deze middag, Begemann en Cosijnse, stonden aan de basis hiervan. Sam ‘ Wodka’ Reijnen zette een goed blok waarbij hij de bal veroverde en mee kon geven op Cosijnse. Deze gaf vervolgens een steekpass op Begemann die beheerst zijn eerste van de middag aan kon tekenen, 1-0. Al snel, in de 11de minuut, kwam de 2-0 op het scorebord te staan. Het begon nu bij Begemann die een bal over een DVOV verdediger wist te wippen op de doorgelopen Theun ‘Relax’ Eenhoorn. Deze controleerde de bal goed en gaf een strakke bal op de bij de 2de paal vrijstaande Cosijnse, die eenvoudig zijn eerste kon maken.

Vervolgens werd het even wachten op nog een treffer. DVOV begon wat terug te doen en kwam ook een aantal keren in ieder geval in de buurt van het VVO 2 doel. In de 34ste minuut was het toch weer raak. Een ongelukkig uitverdedigde bal kwam via een kluts bij Begemann terecht die vervolgens vrije doortocht had op de DVOV doelman. En zon’n buitenkans mist Begemann dan niet, 3-0 en zijn tweede van de middag. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft ging het snel. Al in de 47ste minuut werd het 4-0. Mark ‘Markie’ Schollen gaf een slimme bal op Cosijnse die vervolgens voor kon zetten op Brian ‘Brietje’ Donderwinkel die ook weer een treffer ( hij zou er 2 maken ) mee wist te pakken. Een zeer goed uitgespeelde treffer zagen wij in minuut 54. Begemann passte op Donderwinkel, deze weer op aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen waardoor zij door de DVOV verdediging sneden en Motshagen de bal in kon schieten voor de 5-0. Nog eens 4 minuten later was het de sterkhouder in de VVO verdediging, Sander ‘Mooisander’ Schollen, die een uitstekende lange bal gaf op spits Begemann. Deze speelde zich vervolgens eenvoudig vrij en wist de DVOV doelman met een bekeken lob te verschalken, 6-0. En nummer 3 van Begemann.

DVOV 4 was helemaal de kluts kwijt inmiddels en het werd allemaal nog erger voor de ongelukkige buren. Wij noteren de 60ste minuut waarin Mark Schollen een bal op Cosijnse passte die door 2 DVOV verdedigers volledig gemist werd. Cosijnse kon de bal daardoor meenemen richting de DVOV doelman. Ook hij weet wel wat scoren is en maakte dan ook de 7-0. Het duurde nu 15 minuten, VVO 2 had een aantal keren gewisseld en Eenhoorn had van scheidsrechter Geurts een gele kaart gekregen na een duidelijke overtreding,  voordat er weer een doelpunt viel. Eenhoorn was net weer in het veld toen hij de bal wist te geven op Donderwinkel die vervolgens, ook met een lob over de doelman, zijn tweede en nummer 8 voor VVO 2 wist te maken. Weer 10 minuten later wist Cosijnse zijn derde van de middag te maken. Donderwinkel schoot tegen de DVOV doelman op waarna hij de bal kon geven aan de attent meeglopen Cosijnse die deze wel binnenschoot , 9-0. Zoals eerder gezegd kreeg DVOV de eretreffer, de 9-1 dus, die wij hen ook zeer gunnen. Wedstrijden tegen DVOV verlopen zeer sportief. En dat maken we ook wel eens anders mee.

 

22-4-2018

Competitievervalsing ?

VVO 2 weet inmiddels dat de laatste speeldag op zaterdag 2 juni zal zijn en dat er 2 wedstrijden op een dinsdag gepland staan ( waarvan er dus 1 gespeeld is nu ). Daar komt wellicht er nog 1 bij. Want voor de thuiswedstrijd tegen Zelos 3 op zaterdag 14 april, hadden de Zelhemmers laten weten geen team bij elkaar te kunnen krijgen om op de Pinkenberg te verschijnen. Wat ertoe leidde dat deze verzet werd naar 2 juni. Jl. zaterdag was het de beurt aan AVW ’66 5. Ook zij kregen onvoldoende spelers bij elkaar om te kunnen spelen, wat er uiteindelijk voor zorgde dat zij niet verschenen. Al met al heel vervelend voor onze jongens van VVO 2 want 2 thuiswedstrijden vielen hierdoor uit. In beide gevallen was een goed resultaat ook mogelijk geweest. Dit seizoen is het afgelasten, verzetten e.d. ook schering en inslag. Op doordeweekse dagen spelen is voor ons VVO 2 veel lastiger in te plannen doordat een groot aantal spelers door studie, werk ver buiten Velp, woonplaats op ruime afstand van Velp, niet eenvoudig mee kunnen spelen dan. ‘Gewoon’ iedere zaterdag spelen is dan ook zeer gewenst.

Wij vinden dat de competitie dan ook niet verloopt als zou moeten, wat de KNVB zich aan zou moeten trekken. Bij een normaal spelritme van wekelijks spelen loopt een competitie zeker anders.Mogen we dan dus spreken van competitievervalsing ?

 

Zuur verlies VVO 2 bij koploper

Er had meer in moeten zitten voor VVO 2 in de ingelaste wedstrijd tegen koploper DZC ’68 5 ( waar eerder dit seizoen thuis al van was gewonnen ) op dinsdag 17-4 in Doetinchem. De beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en minimaal een gelijkspel had de verhoudingen op het veld goed weergegeven. Een schlemielig doelpunt van DZC’68 5 in de tweede helft zorgde er echter voor dat de 3 punten, onverdiend dus, in Doetinchem bleven. 1-0 was en bleef de eindstand. En als de scheidsrechter op de juiste manier zijn taak had ingevuld dan waren er waarschijnlijk ook meer doelpunten gevallen. Als hij het fatsoen had gehad om gele kaarten te tonen had VVO 2 in ieder geval 2 x 10 minuten met een man meer gespeeld ( wellicht ook 10 minuten met een man minder maar dat terzijde ). Spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann, ook wel ‘Teefje’ genoemd, kreeg in de eerste helft een dusdanige aanslag te verwerken dat hij weigerde om nog verder te voetballen. Wat op dat moment ook goed was want waarschijnlijk had hij dan revanche genomen op de pleger van de overtreding. Gelukkig was hij in de tweede helft zover afgekoeld dat hij weer zijn plaats in de punt van de aanval innam.

Zoals gezegd golfde het spel op en neer richting beide doelgebieden. Kansen waren er voor beide partijen. Jan ‘Janis’ Tanis hield heel lang zijn doel schoon maar moest in de 56ste minuut toch zwichtten. Nadat hij een schot pareerde werd deze op de paal geschoten waarbij hij terug stuiterde voor de voeten van de Doetinchemse aanvaller. Die de bal alsnog binnen wist te schieten. Tanis kon er, liggend. niets meer aan veranderen. VVO 2 kreeg hierna nog vele mogelijkheden om gelijk te maken maar ook DZC had kansen om de score te vergroten. Heel vervelend dat het ons VVO niet lukte om in ieder geval 1 punt mee terug te nemen naar Velp. Tegenstander DZC ’68 5 kon na afloop niet anders dan toegeven dat ze niet geheel verdiend hadden gewonnen, maar ja. Het geluk wat bij een kampioen hoort waarschijnlijk. Want na deze overwinning staan de Doetinchemmers 5 punten voor op achtervolger Groessen 3. Wij verwachtten dat zij die voorsprong in de resterende wedstrijden vast weten te houden, al is de bal wel rond en weet je nooit hoe die kan vallen. In deze wedstrijd rolde de bal, en floot de scheidsrechter, niet in het voordeel van VVO 2.

 

 

11-4-2018

VVO 2 verliest van de mogelijke kampioen

Vorige week schreven wij nog dat VVO 2 uit een ander vaatje zou moeten tappen tegen Groessen 3, wat volgens ons de toekomstige kampioen zou kunnen zijn. Jl. zaterdag was de tactiek dan ook om op de counter te voetballen, want anders bestaat de mogelijkheid dat je weggespeeld wordt door dit Groessen 3. Zij waren zeer gebrand op een goed resultaat tegen VVO 2, dit omdat er in de competitie vorig seizoen, en ook dit seizoen, nog niet van de Velpse vrienden gewonnen was. Gek genoeg ziet Groessen 3 deze ontmoetingen als de haast belangrijkste in het seizoen, wat bij VVO 2 helemaal niet zo speelt. In de wedstrijd op de Pinkenberg was al duidelijk geworden dat Groessen 3 een sterker team is dan vorig seizoen. En ook op deze warme zaterdag bleek dat. VVO 2 moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3-1 nederlaag. Maar maakten wel het eerste doelpunt en hadden in de tweede helft ook tweemaal kans op een gelijkmaker ( bij een 2-1 stand ), waardoor de wedstrijd heel anders had kunnen lopen. Groessen won verdiend, want had het betere voetbal en het countervoetbal van VVO 2 eiste ook zijn tol bij de spelers in de tweede helft.

In de 15de minuut opende VVO 2 de score. In deze fase leek ook de tactiek uitstekend te werken. Uit een vrije trap van aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen speelde Roel ‘Princess’ Cosijnse de bal slim door op kilometervreter Boy ‘Pinda’ Nefkens die de bal uitstekend langs de Groessense doelman schoot, 0-1. Een opsteker uiteraard voor VVO 2. De vreugde duurde helaas maar 10 minuten want in de 25ste minuut wist Groessen de stand al gelijk te trekken. Eén van hun aanvallers werd ingespeeld aan de linkerkant van het VVO doel. Hij wist doelman Jan ‘Janis’ Tanis kansloos te laten door de bal hard en hoog langs hem in de linkerhoek te schieten, 1-1. Na deze gelijkmaker wist VVO 2 nog een aantal keren te counteren maar Groessen voerde ook de druk op en kreeg meer kansen. In de 45ste minuut, heel vervelend moment ook, kwamen zij op voorsprong. Na een voorzet wist de spits hard binnen te schieten, 2-1.

Na de limonade probeerde VVO 2 het weer op te pakken. Langzamerhand sloop er wel meer vermoeidheid in het team. Verdedigen en counteren is zwaarder dan zelf het spel kunnen maken. Niettemin had VVO 2 aan het begin van de tweede helft wel een aantal mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. Helaas lukte dat niet. Maar het team bleef overeind omdat het ook Groessen niet lukte om al vroeg afstand te nemen. Dit lukte pas in de 70ste minuut. Onhandig uitverdedigen zorgde ervoor dat de nummer 10 van Groessen de bal kreeg en zijn doelpunt, weer, wist mee te pikken, 3-1. In de laatste 20 minuten moest VVO 2 veelvuldig wisselen maar aan de stand veranderde niets meer. De warrige scheidsrechter floot dan ook met deze eindstand na 90 minuten af.

Volgende week komt Zelos 3 op bezoek op de Pinkenberg. Na de grote en onnodige nederlaag eerder dit seizoen wacht dus een revanche.

 

2-4-2018

Lekker weer

Heerlijk voetbalweer was het jl. zaterdag. Prima omstandigheden om de in december afgelaste wedstrijd in ’s Heerenberg tegen MvR 2 in te halen. VVO 2 was wederom bijna voltallig aanwezig. Iedereen weer terug van blessureleed. Dit betekende nu zelfs 5 wissels op de bank. Wat een weelde ! Helaas was de wedstrijd niet een weelde om naar te kijken. VVO 2 bleek al snel overduidelijk de betere ploeg maar dat zag de technische staf niet terug in het spel. Er werd behoorlijk ondermaats gespeeld zelfs. VVO 2 speelde erg onrustig, heel slordig in de passing, veel balverlies, verkeerde keuzes etc. Wellicht werkte de opmerking van de staf vooraf over het werken aan het negatieve doelsaldo verlammend. VVO 2 won wel, verdiend ook, met 1-4. Dus de 3 punten waren wel weer lekker. Als VVO 2 volgende week tegen het sterkste team van de competitie, Groessen 3 , echter ook speelt als in deze wedstrijd wordt het een vervelende trip naar Groessen.

Zoals gezegd was VVO 2 wel de betere. Doordat het zo slordig speelde duurde het echter nogal even voordat ze de score wisten te openen. De van een blessure teruggekeerde Roel ‘Princess’ Cosijnse was het die het team aan de bevrijdende 0-1 hielp in de 21ste minuut. De doelman van MvR 2 speelde de bal uit naar zijn verdediger. De snelle en attente Cosijnse kwam snel voor de man en wist de bal te onderscheppen. Waarna hij vrij door kon lopen op de doelman en deze kans beheerst afmaakte. VVO 2 bleef de bovenliggende partij moest het aanwezige publiek tot de 42ste minuut wachten op de volgende treffer. Ditmaal was het spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann (sinds het teamweekend in Antwerpen trouwens vaker ‘Teefje’ genoemd) die een pass wist te onderscheppen, waarna hij af kon leggen op Kevin ‘Kev’ Gunsing. Deze kon voorzetten op de meegelopen Cosijnse, die zijn tweede doelpunt van de middag kon bijschrijven, 0-2. Wat ook de ruststand werd.

In de tweede helft bleef het spel hetzelfde niveau houden, helaas. Toch vielen er nog wat doelpunten. Waarvan die in de 56ste minuut van het gewenste niveau was. Hierbij kreeg Gunsing de bal aangespeeld die op het juiste moment Boy ‘Pinda’ Nefkens op rechts aanspeelde. Deze kon daardoor vrij doorlopen en met buitenkant voet de bal in de linkerhoek van het MvR doel schieten, 0-3. Ook dit doelpunt zorgde niet voor een beter en ontspannender spelend VVO 2. In de 70ste minuut wist MvR 2 zelfs te scoren. Een doelpunt wat gewoon viel doordat er niet opgelet werd. De MvR aanvaller  kon door op het VVO 2 doel en wist, de wel sterk keepende, doelman Jan ‘Janis’ Tanis te verschalken, 1-3. In de 78ste minuut viel het laatste doelpunt van deze middag. Ditmaal veroverde Begemann op de middenlijn de bal en liep sterk door richting de MvR doelman. Uiteraard pakte ‘Teefje’ ook zijn doelpunt mee, 1-4. Het was ook het laatste positieve feit van deze wedstrijd. Volgende week beter, ook dan is het lekker weer.