April 2019

23-4-2019

VVO 3 stevent af op slechtste seizoen ooit…

VVO 3 moest zaterdag, op de eerste zomerdag van dit jaar, aantreden in ’s Heerenberg tegen het plaatselijke MvR 2. Slechts 2 weken geleden ook al tegenstander op de Pinkenberg waarbij ons VVO 3 toen met liefst 9-0 won. Je zou dus mogen verwachten dat er weer 3 punten te halen vielen. Maar de omstandigheden waren geheel anders. Naast de 24 graden waar de spelers mee te maken kregen, werd er gespeeld op een uitermate slecht veld (niet de naam voetbalveld waardig) en was het team weer eens onderbezet. Vaste doelman Tanis was afwezig, en er moest zelfs een speler van het zaterdag 2 team geleend worden om wissel mogelijkheden te hebben. Het kwam het spel van VVO 3 allemaal niet ten goede. Voeg daarbij het missen en verspelen van grote kansen door de VVO aanval en dan is de uiteindelijke 2-2 te verklaren. MvR kreeg in de gehele wedstrijd een 4 tal goede kansen maar verzilverden er 2. 

VVO 3 was in de 15de minuut op een 0-1 voorsprong gekomen en er leek dan ook geen vuiltje aan de lucht. Roel ‘Princess’ Cosijnse had Theun ‘Nijlpaard’ Eenhoorn de mogelijkheid gegeven om een lage voorzet op maat af te geven op mede-aanvaller Marik ‘Matavz’ de Jongh die weer zijn doelpunt wist mee te pikken. In de 30ste minuut wist MvR 2 langszij te komen. En dat deden zij op zeer fraaie wijze. Inmiddels was het voor de toeschouwers duidelijk zichtbaar dat VVO 3 te weinig energie in de wedstrijd stopte. Waardoor ook de vrije trap ontstond op een 18 meter van het door gelegenheidsdoelman Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen verdedigde VVO doel. Deze vrije trap werd prachtig in de kruising, onhoudbaar voor Motshagen, geschoten. 

En het werd nog erger. Inde 37ste minuut kwam MvR 2 zelfs op voorsprong. Hierbij werd een bal hard en hoog in de korte hoek langs Motshagen geschoten, die dacht dat de bal in het zijnet zou belanden. Maar de 2-1 stond op het scorebord. In mineur werd er aan de rustpauze begonnen waarbij er wel tegen elkaar werd gezegd dat verliezen van dit MvR 2 niet zou mogen. VVO 3 begon ook iets beter aan de tweede helft, en zeker in het laatste deel van deze helft was het éénrichtingsverkeer naar het MvR doel. Maar alleen in de 49ste minuut had VVO 3 nog weten te scoren. Een lange bal van doelman Motshagen werd door spits Begemann meegenomen en via een tegenstander langs de MvR doelman geschoten, wat de 2-2 betekende. En ook de teleurstellende eindstand werd.

VVO 3 had bij winst een aantal plaatsen kunnen stijgen maar met dit gelijke spel stevent het af op het slechtste seizoen ooit in de 5e klasse. Zelfs als alle 4 de wedstrijden die nog op het programma staan in winst omgezet worden eindigt VVO 3 op 30 punten totaal. Alleen het allereerste seizoen, na de oprichting van het team in 2010, in de 6de klasse was dat minder. En wanneer je bedenkt dat de intentie was om ook dit seizoen om de bovenste plaatsen in de ranglijst mee te spelen is het seizoen wel heel anders uitgepakt. Wat de reden is dat de technische staf, ondersteund door de spelersraad, nu al bezig is met de selectie voor volgend seizoen. Want er zal wat moeten veranderen als je meer punten wilt halen. 

16-4-2019

Scoren in het verkeerde doel…

Na de eclatante overwinning vorige week moest ons VVO 3 zaterdag jl. aantreden in Dieren tegen vv Dieren 5. Een tegenstander van een geheel andere orde natuurlijk. Dieren stond op dat moment 4de in de ranglijst en de wedstrijden tegen dit team zijn nooit makkelijk geweest voor VVO 3. De technische staf moest het weer doen met een zeer krappe selectie, ook door de toevoeging van weer een tweetal spelers ( zie ook vorige week ) aan de lange rij geblesseerden. Wat resulteerde in slechts 1 wissel op de bank. Niettemin probeerden de wel aanwezige spelers er het beste van te maken en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. En het zag er in de eerste helft ook echt goed uit want er werd met een 0-1 voorsprong aan de tweede helft begonnen. Helaas brak het de spelers toch op dat er niet gewisseld kon worden, wat de Dierenaren wel konden. Wellicht mede door de vermoeidheid betekende het dat er liefst tweemaal door een VVO speler de bal achter de eigen doelman Jan ‘Janis’ Tanis werd geschoten. En hierdoor verloor VVO 3 toch, zeer ongelukkig, deze verder leuke wedstrijd met 3-1. Waarbij wij onze waardering moeten uitspreken voor de uitstekend leidende scheidsrechter van Dieren. Het was voor alle VVO aanhangers een verademing om te ontdekken dat er toch goede scheidsrechters zijn in deze 5e klasse. Daar mogen een aantal andere clubs een voorbeeld aan nemen wat ons betreft. 

Zoals gezegd was VVO 3 in de eerste helft op voorsprong gekomen. Dit gebeurde in de 18de minuut. Een voorzet van de weer actieve Patrick ‘Patjuh’ Begemann werd door Marik ‘Matavz’ de Jongh aangenomen. Zijn schot werd echter geblokt maar Menno ‘Menño’ Kostelijk stond weer, zoals zo vaak dit seizoen, op de juiste plek om de bal achter de Dierense doelman te laten belanden. Een onverwachte, maar geen onterechte, 0-1 voorsprong op dat moment. VVO 3 bleef aardig voetballen maar gaandeweg kreeg Dieren de wedstrijd meer onder controle. Het tweede deel van de eerste helft werd VVO 3 dan ook steeds verder teruggedrongen op de eigen helft. Een aantal uitbraken zorgden nog voor enig gevaar voor het Dierense doel. 

Na de limonade werd er weer fris aan de tweede helft begonnen, althans, zo dachten wij. Helaas kwam ons VVO 3 in deze helft nauwelijks nog aan het voetballen. Bij de technische staf ontstond op dat moment ook de gedachte dat het op deze manier wel mis moest gaan. Zij hadden echter geen frisse spelers achter de hand die het verschil hadden kunnen maken. En dus kwam Dieren langszij. Dit duurde nog wel tot de 66ste minuut. Een schot van een Dierense aanvaller op het VVO doel kwam hierbij ongelukkig tegen Kostelijk aan waardoor de bal in het eigen doel terecht kwam, 1-1. Na deze tegenslag rechtte de spelers nog eens de rug maar het ontbrak aan de kracht om de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Daarnaast vielen er liefst 2 VVO verdedigers uit met blessures. Wat betekende dat Dieren in de 80ste minuut op voorsprong wist te komen. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant werd hierbij door de Dierense rechtsbuiten, via doelman Tanis, binnen geschoten voor de 2-1. Tot overmaat van ramp kreeg  VVO 3 in de 90ste minuut een strafschop tegen. rechtsback Jordy ‘Jordos’ van Schooten maakte zich breed maar kreeg de bal tegen de arm binnen de 16 meter. Waarna de scheidsrechter ook niet anders kon beslissen en een penalty toekennen. Deze strafschop werd tegen de paal geschoten maar de rebound kwam via Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen in het eigen doel. 

Met een voltallige selectie had VVO 3 meer uit deze wedstrijd kunnen halen, helaas is dat niet gelukt. Maar wij vinden dat ze zich uitstekend hebben geweerd en wat ons betreft ook meer hadden verdiend. Volgende week beter, in de uitwedstrijd tegen MvR 2. Een tegenstander die VVO 3 dus kort op elkaar weer treft. 

 

 

9-4-2019

Wederopstanding ? -1 dan…..

Wij hopen dat we kunnen spreken van de wederopstanding van ons VVO 3. Zaterdag jl. traden zij aan op de eigen, zonnige, Pinkenberg tegen het laag geklasseerde MvR 2. VVO 3 kon eindelijk eens beschikken over een goed bezette selectie met wissel mogelijkheden. En die werden door coach Michel ‘Papa’ Schollen dan ook benut. De selectie leek zich ook bewust van het feit dat ze toch eindelijk eens moesten laten zien dat ze wel kunnen voetballen. De inzet en vooral beleving waren een stuk beter dan in de laatste wedstrijden. VVO 3 won dan ook, en zeker niet geflatteerd ook, met liefst 9-0. Waarbij de dubbele cijfers eigenlijk eenvoudig gehaald hadden moeten worden, gelet op de kansen in de eerste helft. Helaas moest het team weer een speler toevoegen aan de lijst langdurig en ernstig geblesseerden. Vaste waarde Mark ‘Markie’ Schollen had de verkeerde schoenen aan voor het kunstgrasveld, en brak daardoor zijn enkel. In het ziekenhuis bleek dat een operatie noodzakelijk was om het bot weer goed op te plaats te krijgen. Wat einde seizoen betekent voor hem, en gehoopt mag worden op een goede en snelle revalidatie zodat hij bij het begin van het nieuwe seizoen weer fit genoeg is om te spelen. 

Verder kreeg VVO 3 na het weekend te maken met nog een domper voor het team, uiteraard niet voor de speler in kwestie. (Mede)oprichter van het team,en vaste waarde, Menno ‘Menño’ Kostelijk ontving een aanbieding van PSV om daar zijn kwaliteiten te tonen. Wat hij uiteraard niet kon weigeren. Op het moment van dit bericht is bij de redactie nog niet bekend welke transfervergoeding hiermee gepaard gaat. Het betekent wel dat VVO 3 het in het nieuwe seizoen zonder Kostelijk zal moeten doen, en op zoek moet naar een goede vervanger. Wij wensen hem uiteraard veel succes bij PSV en hopen hem geregeld te mogen begroeten bij VVO of bij teamactiviteiten. 

Terug naar het verloop van de wedstrijd tegen MvR 2. VVO 3 startte stroef waarbij het in het begin van de eerste helft leek alsof het ook met MvR 2 moeite zou krijgen. Gelukkig brak Kostelijk, weer hij, in de 25ste minuut de ban. Een corner van de actieve Brian ‘Gio’ Donderwinkel kwam bij Patrick ‘Patjuh’ Begemann terecht wiens schot echter gekeerd werd. Maar Kostelijk stond vervolgens weer op de juiste plaats om de 1-0 binnen te tikken. Het was een begin voor meer, zeker na de 2-0 in de 28ste minuut. Ditmaal werd een lage voorzet van rasvoetballer, maar in de eerste helft niet erg aanwezige, Roel ‘Princess’ Cosijnse door aanvoerder Luuk ‘Lukiñho verzilverd nadat hij een verdediger wist uit te spelen en zijn schot via een tegenstander in het MvR doel belandde.

Voor en na deze 2-0 werden er overigens een heel aantal uiterst goede mogelijkheden gemist. Hier wordt overigens niet heel zwaar aan getild binnen het team want het levert in het algemeen wel extra kannen in de derde helft op. Pas in de 43ste minuut viel de 3-0, en eindelijk was het spits Begemann die weer eens scoorde. Een goede diepe bal van centrale middenvelder Jasper ‘Schouders’ Staring kon door hem meegenomen worden richting het MvR doel waarna hij de bal laag wist binnen te schieten. De ban gebroken voor Begemann want hij wist er nog meer te maken deze middag. 3-0 werd overigens de ruststand. Het tekende de instelling van VVO 3 deze zaterdag dat zij daar niet tevreden over waren. En dat bleek ook in de tweede helft.

Ondanks wat wissels werd er toch weer scherp aan het tweede bedrijf begonnen. In de 57ste minuut leidde dat tot de 4-0. Weer Staring, die een verademing bleek te zijn als centrale middenvelder, stond aan de basis hiervan. Hij gaf een uitstekende steekbal op aanvaller Marik ‘Matavz’ de Jongh die de bal langs de MvR doelman binnen schoot. Hierna was het weer even wachten op het volgende doelpunt, ondanks de mogelijkheden, maar daarna ging het snel. In de 72ste minuut noteerden wij de 5-0. Een vrije trap van specialist Donderwinkel eindigde op de lat boven de kansloze MvR doelman, maar voor de voeten van de alerte Begemann die daardoor zijn tweede doelpunt kon bijschrijven. Slechts 2 minuten later viel de 6-0, waarmee ook de de weerstand van MvR volledig gebroken was. Deze keer was het Cosijnse die, op aangeven van Theun ‘Nijlpaard’ Eenhoorn, wist te scoren. In de 85ste minuut viel vervolgens de 7-0. Een productie die volledig op het conto van het aanvalstrio te schrijven is. Donderwinkel gaf hierbij een bal op Begemann die deze vervolgens weer breed gaf op de vrijgelopen de Jongh. De laatste kon niet missen en schoot de bal eenvoudig binnen. Vervolgens kwam Cosijnse weer in beeld, in de 87ste minuut. Zoals gezegd was hij een stuk actiever in de tweede helft. Hij wist een afgeslagen voorzet van Eenhoorn op zeer fraaie wijze, vanaf rand 16 meter, hard achter de MvR doelman te schieten. Waarmee hij dan wel weer het mooiste doelpunt van de middag maakte. Het laatste doelpunt was voor Begemann, minuut 88, een hattrick dus voor hem. Een voorzet van Donderwinkel werd niet weggewerkt door de ’s Heerenbergse verdedigers waarna Begemann niet anders kon dan de 9-0 in te schieten.

VVO 3 had nog meer doelpunten kunnen, en misschien wel moeten maken. Maar de grote winst was de wijze waarop deze overwinning tot stand kwam. Wij hopen dat het volgende week, in de uitwedstrijd tegen het zeer lastige vv Dieren 5, een vervolg krijgt. De eerste uitdaging is dan wel weer om voldoende fitte spelers bij elkaar te krijgen. Want dat is toch ook wat ons VVO 3 behoorlijk parten speelt dit seizoen.  

 

1-4-2019

Het is geen grap…

Alhoewel het vandaag 1 april is melden wij hier met zekerheid dat ons VVO 3 de uitwedstrijd van zaterdag jl. , tegen vv Terborg 2, heeft verloren met 2-0. Het betrof hier een inhaalduel van voor de winterstop. Ondanks het mooie weer werd het dus een sombere zaterdag. Wij moeten constateren dat VVO 3 het betere van het spel had, het was niet van grote klasse, maar het vergat te scoren. En dan krijg je de deksel op de neus. Terborg deed dat nl wel, in de 39ste minuut werd de VVO verdediging er uit gelopen en in de 89ste minuut viel de beslissing na een uitbraak. 

Belangrijkste oorzaak van het verlies is, naast een hobbelig veld misschien, een scheidsrechter die het ambt van arbiter te schande maakte. Zelfs de tegenstander Terborg 2 schaamde zich voor deze man. Hij schijnt ook op KNVB niveau op te treden als scheidsrechter maar dat moet dan wel een grap zijn. Hij wist niet wat hij aan het doen was en nam haast lachwekkende beslissingen. En nooit in het voordeel van VVO 3. Maar erger nog, hij waagde het om de VVO spelers in het veld te provoceren, wat uiteraard ongehoord is. Dit leidde ertoe dat ook Coach Michel ‘Papa’ Schollen en Trainer Ton ‘Boomsma’ Messing zich behoorlijk verbaal lieten gelden richting deze karikatuur van een scheidsrechter. Het zorgde er wellicht ook voor dat de  VVO spelers moedeloos ervan werden. Niettemin was het uiteindelijk ook niet goed genoeg wat VVO 3 liet zien deze zaterdag. Wij hopen dat het de technische staf lukt om de Velpse vrienden volgende week weer scherp genoeg te hebben voor de ontmoeting tegen MvR 2. Gelukkig is dat weer op de eigen Pinkenberg, met een normale scheidsrechter ook, dat is zeker.