Augustus / september 2018

Teamrapport Number12 uitgereikt aan coach Schollen

Maandag 24 september heeft Coach Michel ‘Papa’ Schollen uit handen van Menno Kostelijk , naast speler van VVO 3 zaterdag ook eigenaar van Number12 Football Management & Consultancy, zijn eindrapport over het team mogen ontvangen. Bij nagenoeg alle spelers zijn in de afgelopen periode testen afgenomen op gebied van fysiek en techniek. Hiermee heeft de technische staf meer inzicht gekregen in de eigen sterke- en zwakke punten en kan er gericht getraind worden. Waardoor ook de individuele- en teamprestaties omhoog kunnen gaan.

De onderdelen die getest zijn waren: schotprecisie en snelheid/acceleratie , passing en wendbaarheid/dribbel en uithoudingsvermogen. Wij zijn zeer blij dat we als team hebben kunnen meewerken hieraan en Menno Kostelijk, die ook nog talentscout voor PSV Eindhoven is , hebben kunnen helpen. Het is een meer dan uitstekend rapport geworden kunnen wij u zeggen. Wij geloven in het succes van Number12 ! 

         

 

24-9-2018

Slecht begin voor VVO 3

VVO 3 had zich het begin van de competitie vast anders voorgesteld maar feit is dat er zaterdag jl. bij buurman DVOV 3 op de Pinkenberg geen punten gehaald werden. Met een beetje geluk, en een scheidsrechter die een situatie wel goed in had weten te schatten, was er wellicht nog een gelijkspel mogelijk geweest maar ook dat zat er niet in. DVOV 3 was over de gehele wedstrijd gezien ook de betere. VVO 3 liet het erg afweten op passing en inzet, maar was vooral ook erg slordig. Waar zij normaal wel kunnen combineren en de veldbezetting in orde hebben was dat nu ver te zoeken. En dan verlies je dus ook, met 3-2 in dit geval. Pas in het laatste deel van de tweede helft was er beleving te bespeuren bij de spelers en de wil om te winnen aanwezig. Maar toen was het al te laat. DVOV 3 heeft ook teveel kwaliteit om een wedstrijd nog verloren te laten gaan. 

Al na 3 minuten keek VVO 3 tegen een 1-0 achterstand aan. Na een hoekschop bleek Roel ‘Princess’ Cosijnse nog niet bij de les te zijn. Hij dekte de eerste paal af maar liet zich verrassen door een DVOV aanvaller die voor hem langs in de korte hoek doelman Jan ‘Janis’ Tanis wist te verschalken. VVO 3 pakte het daarna wel wat op en leek terug te kunnen komen. In de 15de minuut leverde dat resultaat op. Een verkeerde terugspeelbal op de DVOV doelman werd door de oplettende spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann onderschept, waarna hij de doelman wist te omspelen om de 1-1 te scoren. De eerste helft ging zo nog wel verder, met een groter deel van de kansen voor DVOV wel. Zij hadden echter de hulp van de scheidsrechter nodig om weer op voorsprong te komen. In de 45ste minuut gaf deze om onverklaarbare redenen een strafschop. Ook de eigen DVOV supporters langs de lijn vonden het een ‘cadeautje’, geen overtreding van Menno ‘Menño’ Kostelijk die duidelijk de bal speelde. Maar in ieder geval zorgde het voor de 2-1 voor DVOV. 

Na de rust probeerde VVO 3 weer in het eigen spel te komen maar dat wilde maar niet goed slagen. Tot overmaat van ramp wist DVOV in de 55ste minuut nogmaals te scoren. De oorzaak van dit doelpunt moet (weer) gezocht worden in niet goed ingrijpen en communiceren. Bij een lange pass greep linksback Mike ‘Mikey’ Elfferich onvoldoende in waarna hij in de achtervolging moest. Vervolgens kwam doelman Tanis ver uit zijn goal waardoor de bal over hem heen in het doel belandde, 3-1. Na dit doelpunt ontstond er wel een betere wedstrijdmentaliteit bij de VVO spelers in het veld. Pas in de 85ste minuut wisten onze vrienden echter pas dichterbij te komen. Door een precies op tijd gegeven bal van laatste man Koen ‘Karsdorp’ Krechting omspeelde Brian ‘Gio’ Donderwinkel de buitenspelval, waarna deze (op een voor hem typerende wijze) over de DVOV doelman heen de 3-2 wist te scoren. Helaas bleef het bij deze stand tot het eindsignaal.

Volgende week in de thuiswedstrijd tegen DZC’68 6 moet VVO 3 zich van een veel betere kant laten zien. De doelstelling dit seizoen is een hoge eindklassering dus verliespunten nu moeten dan voorkomen worden.

 

17-9-2018

De bal is rond….

Ons VVO 3 zaterdag heeft de volgende ronde van het bekertoernooi behaald. Niet overtuigend maar het mag soms ook wel mee zitten. Door het uit de competitie gaan van AZ 2000-Elderveld, waardoor er vorige week niet gespeeld werd, bleek dat dit funest was voor het op te bouwen spelritme bij VVO 3. Juist de eerste bekerwedstrijd tegen DVOV 2 was goed begonnen, maar daar bleek dat de fitheid nog moest groeien. En dat gebeurd ook door wedstrijden te spelen. De tegenstander op de Pinkenberg zaterdag, de Paasberg 3, had een week eerder wel gespeeld. Tegen DVOV 2 en verloren met 3-4. De Paasberg had het team op een aantal plaatsen daarom anders ingevuld, want zij moesten natuurlijk met minimaal 1-3 winnen om de volgende ronde te bereiken. 

De strijd ging in de eerste helft behoorlijk gelijk op, met kansen over en weer. Misschien wat betere mogelijkheden voor VVO 3 maar het had alle kanten uit kunnen gaan. Bij rust was de stand nog zoals de wedstrijd begonnen was, 0-0. Na de thee begon VVO 3 voortvarend aan de tweede helft. In de 48ste minuut wist Brian ‘Brietje’ Donderwinkel, hij werd weggestuurd door de hard werkende Mark ‘Markie’ Schollen, de Arnhemse doelman te verassen met een schot van afstand over hem heen in de verre hoek, 1-0. Na deze voorsprong moesten de Paasbergers wel iets doen waardoor er ruimte voor counters ontstond voor ‘onze’ jongens. Helaas bleek dat de normaliter veel scorende spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann nog scherpte mist. Niet alleen hij wist het Arnhemse net niet te vinden deze middag, maar bij hem valt het wel het meeste op toch. VVO 3 had snel uit kunnen, en misschien wel moeten, lopen naar 3-0. En als je zelf niet scoort ontstaat er altijd ruimte voor de tegenstander om terug te komen in een wedstrijd. Wat dan ook gebeurde helaas.

In de 68ste minuut wist de Paasberg de aansluitingstreffer te maken. Door de Velpse verdedigers werd er onvoldoende ingegrepen waarna de Arnhemse aanvaller met een hard schot in de korte hoek doelman Jan ‘Janis’ Tanis wist te verschalken, 1-1. En slechts 3 minuten later wisten zij zelfs op voorsprong te komen. Weer zag de VVO verdediging er niet goed uit want via een één-twee wisten de Paasberg aanvallers deze uit te spelen waarna er, via doelman Tanis wel, de 1-2 gescoord kon worden. Nu had de Paasberg aan nog maar 1 doelpunt extra voldoende om door te bekeren, en ons eigen VVO moest minimaal deze stand vasthouden of gelijk maken. In deze fase kreeg het ook een aantal haast niet te missen kansen, die dus niet verzilverd werden. VVO 3 hield stand tot het eindsignaal en mag daardoor, voor het tweede jaar op rij, door naar een volgende bekerronde. Maar om nu van cupfighters te spreken ( die stemmen gingen op na deze wedstrijd ) gaat ons vooralsnog wat te ver. De bal is altijd rond en rolde nu de juiste kant op voor VVO 3. Wij zijn wel benieuwd naar de prestatie in de volgende ronde, vorig seizoen wist VVO 3 immers ook vierdeklasser Teuge toen te verslaan. 

Nog belangrijker om te weten is echter of VVO 3 zaterdag klaar is voor de competitie. Wij hopen het zeer.Tijdens de trainingen in aanloop naar het nieuwe seizoen zijn de spelers uitgebreid getest door het bedrijf Number12 Management uit Velp. Dit op het gebied van passing, dribbel/wendbaarheid, snelheid/acceleratie, schieten/tweebenigheid en uithoudingsvermogen. Met de resultaten uit deze testen kunnen trainingen worden aangepast op de vaardigheden en eigenschappen van de spelers. Wij hopen dat dit mede voor een zeer succesvol seizoen gaat zorgen. Te beginnen met winst in de eerste competitiewedstrijd, volgende week zaterdag op de Pinkenberg tegen buurman DVOV 3.

 

5-9-2018

VVO 3 begint verrassend sterk 

VVO 3 zaterdag is uitstekend begonnen aan de start van de bekercompetitie. Met slechts 1 korte training in de benen hebben de spelers de staf zeer verrast. En dan waren er nog een heel aantal spelers afwezig ook.

Het team begon fris en goed voetballend aan de wedstrijd tegen ‘buurman’ 4de klasser DVOV 2 op de Pinkenberg. Zij waren zeker ook verrast want al na 6 minuten keek DVOV tegen een 0-1 achterstand aan. Een uitstekende pass van rechstback Jordy ‘Jordos’ van Schooten sneed door de DVOV verdediging op Mark ‘Markie’ Schollen. Deze wist de bal aan te nemen en mee te geven op gelegenheidsspits Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen die de bal in de korte hoek onberispelijk tegen de touwen schoot. In de 33ste minuut was het de slimme Menno ‘Menño’ Kostelijk, hij speelde nu als rechtsbuiten, die achter een te nemen vrije trap ging staan. Omdat hij eerst liet lijken dat hij de bal met links zou nemen werd het DVOV muurtje verkeerd opgesteld. Vervolgens plaatste Kostelijk hem met rechts langs de muur in de rechteronderhoek van het DVOV doel. De doelman zat er nog aan maar was uiteraard te laat om de 0-2 te voorkomen. 

DVOV werd een beetje wakker en wist even later dan ook de aansluitingstreffer te maken. Een voorzet vanaf de linkerkant, waarbij er slecht ingegrepen werd, zorgde ervoor dat de bal vrij achter doelman Jan ‘Janis’ Tanis gekopt kon worden, 1-2 in de 37ste minuut. Ons VVO 3 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en herstelde 3 minuten later dan ook de marge van 2. Ditmaal was het kilometervreter Sam ‘Wodka’ Reijnen die een voorzet gaf vanaf de linkerkant tot achterin het doelgebied. De DVOV verdediging had daarbij over het hoofd gezien dat Kostelijk daar vrij stond. Deze kon dan ook vrij de bal hoog in het DVOV doel schieten voor de 1-3. 

In de tweede helft bleek dat beide teams nog verre van fit waren. het was immers ook de eerste echte wedstrijd van het seizoen. Zeker ons VVO 3 zakte ver in en wist niet vaak meer gevaarlijk voor het DVOV doel te komen. Zeker de laatste 20 minuten van de wedstrijd, waarin de druk van DVOV aardig groot werd, kon het niet veel meer dan ‘de bus parkeren’ voor doelman Tanis. Die overigens nog een paar fabelachtige reddingen liet zien in deze wedstrijd. Het plan werkte want DVOV wist niet meer dichterbij te komen. 

Een opsteker voor onze vrienden, wat vertrouwen geeft voor de overige wedstrijden. Helaas blijkt dat 1 van de komende tegenstanders, AZ 2000-Elderveld, uit de bekercompetitie is. Waardoor er op zaterdag 8-9 geen tweede bekerwedstrijd is. Wat vervelend is voor het opdoen van spelritme. Nu wacht er alleen nog een thuiswedstrijd op zaterdag 15-9 tegen de Paasberg 3. Bij winst zal dat wellicht weer, net als vorig seizoen, een volgende bekerronde betekenen voor VVO 3 zaterdag. 

 

30-8-2018

VVO 3 Zaterdag

VVO 3 zaterdag weer van start

Na een lange vakantie is VVO 3 zaterdag ( de oude vertrouwde teamnaam is gelukkig terug ) weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Alle 20 spelers hebben aan het einde van het vorige seizoen ‘bijgetekend’, dus dat is erg prettig. Er is inmiddels wel een nieuwe speler, met dank aan de scouting, toegevoegd. Hij is afkomstig van Eldenia en moet voor een kwaliteitsimpuls gaan zorgen en meer concurrentie in de achterhoede. Zijn naam is Jasper ‘Schouder’ Staring, met de bijna ideale voetballeeftijd van 25 jaar oud. Wij wensen hem in ieder geval veel succes en verwachten dat hij zich snel thuis zal voelen. 

De eerste training zit er al op. Hierin zijn door het bureau Number 12 de aanwezige spelers uitgebreid getest op snelheid, wendbaarheid en schotprecisie. Number 12 zal in de aanloop naar de competitie nog een aantal testen uitvoeren waarna de staf kan bepalen op welke punten trainingen moeten worden aangepast. Ook hierin hebben we dus al team de stap naar verdere professionalisering ingezet. 

Zaterdag 1 september starten we met de bekerwedstrijden. De eerste zal ‘uit’ zijn bij DVOV 2. Daarna 2 thuiswedstrijden tegen AZ 2000-Elderveld 2 en De Paasberg 3. Beide op het eigen VVO complex. Na deze wedstrijden moet het team klaar zijn voor de competitie. Wij houden u op de hoogte en wensen u weer een geweldig leuk, enerverend en sportief succesvol seizoen als supporter van VVO 3 zaterdag toe !