Augustus / september 2019

30-9-2019

Strijdend tot de laatste minuut…

VVO 3 blijkt tot en met de extra tijd de kunnen strijden voor een goed resultaat. Het team moest heel diep gaan afgelopen zaterdag op bezoek bij DVV 3 in Duiven. Er waren voldoende wissels aanwezig gelukkig maar niet altijd pakte dat goed uit. Terwijl er op papier toch een aardig team op het veld gezet kon worden. Wellicht heeft de valse start vorige week voor extra druk gezorgd want VVO 3 speelde soms erg rommelig. De neutrale toeschouwer zal geconstateerd hebben dat de beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Wij menen wel dat VVO 3 meer voetbalkwaliteiten herbergt. Al is dat zeker niet altijd een garantie voor het betere spel. Zoals gezegd moesten de spelers alles geven om de 3 punten mee naar Velp terug te nemen, wat in de 91ste minuut pas lukte. De eindstand werd toen bepaald op 3-4. En slechts een halve minuut later stond de paal nog de gelijkmaker van DVV 3 in de weg. Dus had VVO 3 ook eens een keer het geluk aan hun zijde. 

In de 20ste minuut was VVO 3 op achterstand gekomen. Een door DVV genomen vrije trap werd afgelegd en vanaf de rand van de 16 meter langs doelman Jan ‘Janis’Tanis geschoten. Hij kon er weinig tegen doen. Gezegd moet worden dat Tanis later in de wedstrijd nog een aantal fabuleuze reddingen had. Waardoor hij ook terecht ‘man of the match’ werd. Door de achterstand groeide het besef bij VVO 3 dat er wel wat moest gebeuren om een overwinning te behalen. In de 34ste minuut leidde dat tot de verdiende gelijkmaker. Een prima 1-2 tussen aanvallers Brian ‘Brietje’ Donderwinkel en Roel ‘Princess’ Cosijnse zorgde ervoor dat de laatste beheerst de 1-1 wist te maken. Vervolgens werd in de 41ste minuut Cosijnse onreglementair gestopt in het Duivense 16 meter gebied en kreeg VVO 3 terecht een strafschop toegekend. Cosijnse eiste de bal zelf op en schoot hem onberispelijk binnen, 1-2. En slechts 2 minuten later werd het nog mooier want de snel opkomende Marik ‘Matavz’ de Jongh wist vanaf de rechterkant de bal voor te geven op de meegelopen Sam ‘Sammie’ Reijnen die eenvoudig binnen kon tikken, 1-3. Waarmee de ruststand bereikt was. 

Wie dacht dat VVO 3 verder uit kon lopen in de tweede helft kwam bedrogen uit. Sterker nog, het werd steeds verder teruggedrongen op de eigen helft. In de 60ste minuut kwam DVV dan ook dichterbij. Een verdedigingsfout was de oorzaak want vanaf de rechterkant kon er ongestoord een voorzet gegeven worden, die terug gekopt werd en vervolgens ingeschoten voor de 2-3. En het werd nog erger want in de 71ste minuut, nadat er ook voor VVO 3 nog wel wat kansen geweest waren, wist DVV op gelijke hoogte te komen. Weer zag de verdediging er niet goed uit want er werd niet meegelopen op een steekpass door het midden, waarna de 3-3 ingeschoten kon worden. Heel zuur voor Tanis want hij had tot dat moment zijn ploeg al een aantal keren op de been gehouden. 

En toch trok VVO 3 aan het langste eind. Nadat er er omgezet was naar een 4-3-3 opstelling met meer druk naar voren mocht Donderwinkel in de 90+1ste minuut een corner nemen.  De in het DVV doelgebied aanwezige voorstopper Hidde ‘van Beek’ Sonneveld wist hem vervolgens in te koppen voor de 3-4. Voor hem heel mooi dat hij in zijn tweede wedstrijd voor zijn nieuwe team zijn eerste doelpunt, en de 3 punten, wist te pakken. Een nu al bewezen aanwinst dus. Omdat hij ook een gele kaart had gekregen, in de eerste helft, leverde dat het team 2 kannetjes op in de derde helft. En dan maak je je als nieuwe speler al helemaal onsterfelijk. 

 

23-9-2019

Valse start voor VVO 3

VVO 3 zaterdag is wat betreft de eerste 2 helften slecht begonnen aan de competitie. Zaterdag jl. werd het zaterdag 3 team van fusieclub Fc Bergh op de Pinkenberg ontvangen. Hoopvol gestemd en gemotiveerd waren de in grote getale aanwezige spelers, oud-spelers, geblesseerden en supporters. Maar wellicht zorgde deze entourage voor teveel druk want VVO 3 heeft het niet kunnen laten zien tegen de ’s Heerenbergers. Het was een tegenstander die volgens ons nu al als een kandidaat voor het kampioenschap gezien kan worden.  Voetballend waren zij een ruime maat te groot voor VVO 3. En dat terwijl coach Michel ‘Papa’ Schollen de beschikking had over liefst 16 spelers. Wissels voldoende maar het mocht dus niet baten. VVO 3 ging uiteindelijk met 2-5 ten onder. En nog vervelender, het verloor spits Patrick ‘Patjūh’ Begemann met een blessure. Verwacht mag worden dat hij enkele weken uitgeschakeld is. Na Tim ‘Kommetje’ Beening en Ravian ‘Ravi’ Pines alweer de derde speler in 4 wedstrijden. Daarbij is de verwachting wel dat Luca ‘Beer’ Geurds en Mark ‘Markie’ Schollen op korte termijn weer aan kunnen sluiten. 

VVO 3 wist direct na de aftrap, in de eerste minuut, op 1-0 te komen. Een uitstekend gegeven diep bal van Boy ‘Pinda’ Nefkens op Begemann werd door de laatste vanaf links goed geplaatst in de kruising langs de Berghse doelman. Een bliksemstart die echter geen enkel vervolg kreeg. Fc Bergh was direct bij de les en dicteerde vanaf dat moment het spel. VVO 3 moest het hebben van uitvallen die een enkele keer voor gevaar zorgden. In de 25ste minuut maakte Fc Bergh de gelijkmaker, 1-1. De VVO verdediging werd eruit gelopen en op de voorzet werd ook slecht gereageerd want de vrijstaande spits van Fc Bergh wist doelman Jan ‘Janis’ Tanis eenvoudig te passeren. VVO 3 wist deze stand vast te houden tot de rust.

In de rust werd er het één en ander omgezet en werd er in een 4-3-3 opstelling aan de tweede helft begonnen. En dat leek even goed uit te pakken maar al snel, in de 65ste minuut , maakte Fc Bergh de 1-2. En weer werd de verdediging eenvoudig weggespeeld. Fc Bergh drukte nu door want in de 70ste en 80ste minuut vielen de 1-3 en 1-4. In de 85ste minuut kreeg VVO 3 , wat op dat moment wel meer druk zette op de Berghse verdediging, een strafschop toegekend. Deze werd door Roel ‘Princess’ Cosijnse, wiens onmiskenbare goede voetbalkwaliteiten wij verder weinig hebben gezien in deze ontmoeting, benut voor de 2-4. Maar helaas kon Fc Bergh 4 minuten later weer het verschil op 3 zetten want ook zij kregen van scheidsrechter Koranteng terecht een strafschop te nemen. En ook die werd benut. Eindstand daarmee 2-5. 

Volgende week moet ons VVO 3 naar DVV 3 in Duiven. Maar eerst is het team gevraagd door de KNVB om, in het kader van de training van UEFA scheidsrechters met de VAR, a.s. dinsdag 24-9 op het KNVB sportcentrum in Zeist medewerking te verlenen aan wat oefenwedstrijden. Ook dat zal weer een mijlpaal zijn in de historie van dit vriendenteam. 

 

17-9-2019

VVO 3 doet wat nodig is

Zoals gezegd zou de bekercompetitie in de laatste wedstrijden worden beslist. VVO 3 moest winnen bij v.v. Dieren 4 en om verder te bekeren hadden Be Quick  Zutphen 2 en Zelos 4 dan gelijk moeten spelen. VVO 3 won met enige moeite, maar zeker verdiend, bij vv Dieren 4 met 1-2. Maar, wat te verwachten was, Be Quick Zutphen won ook. En overtuigend met 8-1 . Dit betekent dat VVO 3 en Be Quick Zutphen evenveel punten hebben behaald (6) , maar dat de Zutphenaren verder bekeren door het zeer positieve doelsaldo. Waar ons VVO 3 in de voorbije 2 seizoenen wel een volgende ronde wisten te behalen is dat dit seizoen helaas niet gelukt. En dus kan alle aandacht naar de competitie. Vanwege de blessures bij de verdedigers van VVO , in de wedstrijd tegen Zelos viel ook de nieuwe linksback Tim ‘Schouder’ Beening uit met een langdurige blessure, is er op de valreep nog een nieuwe verdediger aangetrokken. Uit Apeldoorn is dat de sterke verdediger Hidde ‘van Beek’ Sonneveld. Met hem is VVO 3 klaar om aan de competitie te beginnen. 

Terug naar de wedstrijd van zaterdag jl. in Dieren. Zeker in de eerste helft was VVO 3 de betere ploeg. In de 14de minuut kwam het ook op een terechte voorsprong na een vloeiende combinatie door de verdediging van Dieren. Tim ‘Dikke Prins’ Willemsen gaf op het juiste moment, en met gevoel, een steekbal op Roel ‘Princess’ Cosijnse die met een fraaie lob over de Dierense doelman de 0-1 aantekende. Gek genoeg bleven er in de eerste helft meer doelpunten voor VVO 3 uit. Dieren kwam sporadisch in de buurt van Jan ‘Janis’ Tanis, die zich echter niet liet verschalken. Na rust was het een geheel ander beeld. Niet dat Dieren ineens zoveel beter ging spelen, meer omdat ons VVO 3 de organisatie losliet en te weinig energie in de wedstrijd legde. Hierdoor ontstonden er meer gevaarlijke momenten voor het VVO doel. Wat in de 70ste minuut ook leidde tot de gelijkmaker van Dieren 4. Doelman Tanis kon niets doen aan een hard in de korte hoek geschoten bal. Oorzaak was dat de rechter Dierense aanvaller te weinig in de weg gelegd werd. Gelukkig wist VVO 3 in de 75ste minuut weer de voorsprong te pakken. Een corner werd door laatste man Koen ‘Karsdorp’ Krechting in gekopt maar gekeerd waarna de weggewerkte bal door aanvoerder Luuk “Lukiñho’ Motshagen ingeschoten kon worden voor de 1-2. VVO 3 hield deze stand, soms met moeite, tot het eindsignaal op het scorebord. 

Al met al heeft de technische staf weer voldoende aanknopingspunten gezien in deze bekerwedstrijden. Waarbij vooral ook gebleken is dat de beschikbare spelers doorslaggevend kunnen zijn. In de stabiliteit zit dan ook de uitdaging. Volgende week wacht de eerste competitiewedstrijd thuis tegen fusieclub Fc Bergh 3. Wij zijn benieuwd hoe VVO 3 zich dan zal laten zien. 

 

9-9-2019

Bekertoernooi spannend tot laatste ronde

Zoals eerder gemeld is VVO 3 zaterdag op 31-8 begonnen aan de 3 wedstrijden in de eerste ronde van het bekertoernooi. De eerste wedstrijd werd op de eigen Pinkenberg, zeer verrassend, gewonnen van 4de klasser Be Quick Zutphen 2. Met 4-2 nog wel. De Zutphenaren waren de beter voetballende ploeg maar tactisch stond het zeer goed bij VVO 3. Pas ver in de tweede helft begon VVO 3 slordiger te worden, waardoor Be Quick nog 2 x wist te scoren. Voor VVO had aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen in de 14de minuut met een wonderschoon doelpunt vanaf 25 meter ( een bal volley genomen over de Zutphense doelman in de rechterbovenhoek ) de score geopend. VVO 3 had het verder in de tweede helft niet makkelijk maar wist op een cruciaal moment, in de 44ste minuut, de 2-0 te scoren. Ditmaal was het Brian ‘Brietje’ Donderwinkel die een uitstekende steekbal gaf op Marik ‘Matavz’ de Jongh die net buitenspel ontliep en goed afrondde. Be Quick had in de eerste helft nauwelijks nog kansen gehad. 

Direct na rust begon ging VVO 3 op dezelfde voet verder. Be Quick was nog niet bij de les waardoor het in de 46ste minuut al 3-0 voor VVO stond. Een voorzet van wederom Donderwinkel werd nog wel aangeraakt door de Zutphense doelman maar door de Jongh vervolgens ingeschoten. En in de 64ste minuut was het Roel ‘Princess’ Cosijnse die zijn doelpunt meepakte, ditmaal was de Jongh de aangever. Nadat de Be Quick verdediging was uitgespeeld gaf hij voor op Cosijnse die de doelman in de rechterhoek wist te passeren voor de 4-0. Hierna liet VVO 3, mede door een aantal uitvallers, het spel teveel door Be Quick bepalen. Waardoor zij uiteindelijk in de 75ste minuut de 4-1 en in de 78ste  de 4-2 wisten te maken. Maar in de laatste 10 minuten hield VVO 3 stand. 

Op zaterdag 7-9 moest er gespeeld worden in Zelhem tegen Zelos 4. Een wedstrijd die in schril contrast stond met de week ervoor. Want het spel, en dan vooral ook tactisch, was niet best van VVO 3. Wat wellicht kwam door een aantal andere spelers dan een week eerder, maar vooral door de concentratie en beleving deze keer. VVO 3 keek na 15 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. En beide keren waren de doelpunten te wijten aan dekkingsfouten of niet tijdig ingrijpen. In de 27ste minuut wist Patrick ‘Patjûh’ Begemann tegen te scoren, op aangeven van centrale verdediger Sander ‘Mooisander’ Schollen, met een lange diepe bal. Na de theepauze kwam VVO 3 ook niet sterker terug in het veld. In de 50ste minuut stond het alweer 3-1 voor Zelos. 5 minuten later maakte nieuwkomer Lauren ‘Tucci’ Verver zijn eerste doelpunt voor VVO 3. Uit een door hem genomen, van richting veranderde, vrije trap , viel de 3-2. Waar je zou denken dat VVO 3 de wedstrijd vanaf dat moment naar zich toe wist te trekken gebeurde niet. In de 70ste minuut vergrote Zelos weer de marge naar 2 doelpunten. De manier waarop, een terugspeelbal naar de eigen verdediging die bij een Zelhemse aanvaller terecht kwam, was wellicht illustratief voor het spel van VVO 3 deze middag. Het bleef uiteindelijk ook bij deze 4-2. In de 85ste minuut bleek de frustratie groot bij VVO 3 waardoor aanvoerder Motshagen nog tegen een gele kaart aanliep voor een onnodige overtreding op een Zelos aanvaller. Gezegd moet worden dat het een vreemde gewaarwording was om VVO 3 zo te zien worstelen op het veld. Want wij denken dat Zelos 4 voor VVO 3 een ploeg is die ze hadden moeten kunnen verslaan. 

Door de resultaten in alle wedstrijden kan de eerste plaats in de poule nog naar 3 deelnemende teams gaan. Zelos 4 heeft nu 4 punten ( 2-2 tegen Dieren 4 en 4-2 tegen VVO 3 ), Be Quick Zutphen 2 heeft 3 punten ( 4-2 verlies tegen VVO 3 en 13-1 winst tegen Dieren 4 ), VVO 3 eveneens 3 punten ( 4-2 winst en 4-2 verlies ) en Dieren 4 heeft 1 punt ( 2-2 tegen Zelos 4 en 13-1 verlies tegen Be Quick Zutphen ). VVO 3 speelt volgende week tegen Dieren 4. Spelen Zelos en Be Quick Zutphen gelijk en wint VVO 3 van Dieren dan gaat VVO 3 naar de volgende ronde. Wint Be Quick Zutphen van Zelos gaan zij op doelsaldo verder, en wint Zelos van Be Quick bekeren zij verder. VVO 3 heeft het dus niet in eigen hand, en zullen moeten winnen van Dieren om überhaupt een kans te maken om door te bekeren.  

 

23-8-2019

We zijn weer begonnen !

Uw VVO 3 heeft de zomer goed doorstaan, een aantal spelers heeft zelfs nog door getraind en een persoonlijk trainingsprogramma afgewerkt. Verder zijn er een aantal nieuwe spelers toegevoegd die wij u op korte termijn zullen voorstellen. 

Jl. woensdag heeft Ton ‘Boomsma’ Messing een pittige eerste training afgewerkt. Aan niets was te merken dat hij aan het afbouwen is in ieder geval. Een aantal spelers had waarschijnlijk niet op een intensieve training gerekend, maar het gaf wel weer een goed gevoel. Wij zijn hoopvol voor het nieuwe seizoen ! VVO 3 heeft een grotere selectie inmiddels wat ook prettig is. Wellicht breiden we nog iets verder uit zelfs. 

Op zaterdag 31-8 wordt de eerste bekerwedstrijd gespeeld tegen 4de klasser Be Quick Zutphen. Scheidsrechter voor het komende seizoen is weer onze vertrouwde George Koranteng, die toegezegd heeft het gehele seizoen voor VVO 3 klaar te staan om de wedstrijden te arbitreren.

VVO 3 heeft inmiddels ook weer een uitnodiging van de KNVB ontvangen voor een internationale VAR trainingssessie op het sportcentrum in Zeist. Waar wij uiteraard weer graag aan deelnemen. Dit zal zeer binnenkort plaatsvinden, wij zullen u ook hiervan verslag doen met het beeldmateriaal. Kortom, het begint al weer goed !