November/december 2018

17-12-2018

 

Gerelateerde afbeelding

 

VVO 3 had meer verdiend

In de tweede bekerronde moest ons VVO 3 jl. zaterdag aantreden tegen een oude bekende SC Rheden 2, in Rheden. Bij ijskoude temperaturen moest er gespeeld worden. VVO 3 kon niet beschikken over een heel aantal vaste waarden, waaronder onder doelman Jan ‘Janis’ Tanis.  Hij werd overigens uitstekend vervangen door Chiem ‘André’ Kock. Daarnaast moesten er noodgedwongen een aantal spelen die net , of nog niet geheel, hersteld waren van blessures. Bij VVO 3 lijkt dat dan altijd weer goed te zijn voor de moraal in het team. Want onze Velpse vrienden lieten zien heel goed partij te kunnen bieden aan het, in de 4de klasse uitkomende, Rheden 2. VVO 3 voetbalde prima en kwam aan het einde van de eerste helft zelfs op voorsprong. Rheden 2 had tot dat moment ook erg veel moeite met het vrijuit voetballende VVO 3. Na rust kreeg Rheden echter enige hulp van de scheidsrechter en de eigen grensrechter. Wat ertoe leidde dat er na 90 minuten 3-1 op het scorebord stond. En wij kunnen in alle eerlijkheid zeggen dat dit een geflatteerde einduitslag was.

In de eerste helft waren er kansen over en weer. Aan het begin was VVO 3 een aantal malen goed weggekomen maar gaandeweg kregen zij ook mee grip op het spel en was de strijd gelijk opgaand. In de 42ste minuut kwam VVO 3 op voorsprong doordat een door Marik ‘Matavz’ de Jongh genomen corner door laatste man Koen ‘Karsdorp’ Krechting bij de eerste paal in het Rhedense doel gekopt werd. Met deze stand werd er ook aan de rust begonnen.

Na de hervatting ging VVO 3 door waar zij gebleven waren. En wisten zelfs voor de tweede maal te scoren. Kevin ‘Kev’ Gunsing maakte de 0-2. De Rhedense grensrechter had echter als enige op het veld buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter ging daar helaas ook nog in mee. Gunsing miste daarmee zijn ‘moment of fame’ tegen zijn dorpsgenoten en belangrijker, het had met de 0-2 natuurlijk een andere wedstrijd geworden. Kort na het afkeuren van dit VVO 3 doelpunt meende de scheidsrechter in de 60ste minuut een penalty te moeten geven voor duwen in het strafschopgebied. Wat zelfs bij de Rhedense aanhang verbazing opleverde maar nog meer bij alles wat VVO 3 lief was. Rheden 2 benutte de mogelijkheid om langszij te komen, 1-1 dus.

VVO 3 probeerde weer meer richting het Rhedense doel te voetballen maar werd wel naar achteren gedwongen door Rheden 2. Wat ertoe leidde dat aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen in de 78ste minuut genoodzaakt werd een aanval te onderbreken wat hem ook nog een gele kaart opleverde. De druk van Rheden kon tegen 10 man vervolgens opgevoerd worden. Hierdoor gebeurde het in de 83ste minuut dat Krechting voor de tweede maal scoorde deze middag. Helaas nu in eigen goal. Hij kopte de bal terug op doelman Kock maar deze was al uitgekomen.  De bal belandde vervolgens over hem heen in het VVO doel. Een duidelijke communicatiefout dus. VVO 3 hield ook met 10 man stand en wist zeer geregeld gevaarlijk te counteren. Maar het leverde VVO 3 geen aansluitingstreffer meer op. In de extra speeltijd, de 91ste minuut, kreeg Rheden teveel van het goede. Brian ‘Brietje’ Donderwinkel plaatste een bal de verkeerde kant op waarna een Rhedense middenvelder deze op hun spits wist te geven. De laatste kon vervolgens redelijk eenvoudig de 3-1 op het scorebord zetten.

Deze wedstrijd heeft het team dus wel weer geleerd dat zij voetballend mee kunnen komen in de 4de klasse. Er is immers al vaker, vorig seizoen en dit seizoen weer, in de bekerwedstrijden van 4de klassers gewonnen. Maar ook in de huidige 5de klasse zouden de prestaties van VVO 3 daarom beter moeten kunnen. Wat ook de opgave zal worden voor na de winterstop. Op 9-2-2019 te beginnen met de broederstrijd op de Pinkenberg tegen DVOV 3.

Ter voorbereiding op deze tweede seizoenshelft verblijft VVO 3 zaterdag van 4 t/m 6 januari in Leeuwarden, voor het jaarlijkse teamweekend. Daar zullen de technische plannen, en de doelstelling, ook besproken worden.

 

11-12-2018

Veel irritaties bij VVO 3 – vv Dieren 5

Zaterdag jl. stond de strijd tussen oude bekenden VVO 3 zaterdag en vv Dieren 5 op het programma op de Pinkenberg. Zoals bekend zijn deze beide teams enorm aan elkaar gewaagd maar worden de wedstrijden altijd in goede harmonie gespeeld. En zo had dat deze zaterdag ook moeten gaan ware het niet dat scheidsrechter Reurts ongemeen streng meende te moeten optreden, en dan vooral tegen de ‘eigen’ VVO 3 spelers. Hierdoor bereikten de irritaties over zijn leiding een hoogtepunt aan het einde van de wedstrijd. De Dierense spelers treft geen blaam, sterker nog, zij verbaasden zich ook over de vele gele kaarten die de arbiter meende te moeten tonen. Buiten het feit dat de kaarten niet nodig waren geweest, was het dan ook vreemd te moeten zien dat er geen enkele aan een Dierense voetballer getoond werd. Hij had dat wel kunnen doen in de eerste helft nadat de doorgebroken Mark ‘Markie’ Schollen was neergehaald en verder had VVO 3 ook nog een strafschop kunnen krijgen nadat de Dierense doelman sprong tegen aanvaller Theun ‘Relax’ Eenhoorn. Maar wat ons betreft hadden alle kaarten achterwege moeten blijven.

VVO 3 lijkt dit seizoen in de thuiswedstrijden evenveel last van de scheidsrechter te hebben als in de uitwedstrijden. In ieder geval was de lading kritiek die scheidsrechter Reurts na afloop kreeg voor hem aanleiding om te zeggen dat hij niet meer de leiding over de wedstrijden van VVO 3 zaterdag op zich zou nemen. Hij gaf overigens in de 34ste minuut laatste man Koen ‘Karsdorp’ Krechting een gele kaart nadat hij te laat was voor de bal en de tegenstander raakte. Zeker geen bewuste overtreding. Verder kreeg Menno ‘Menño’ Kostelijk in de 87ste minuut een gele kaart nadat de tegenstander reageerde op een vermeende overtreding. Ook hier was geen sprake van een gele kaart. Doordat vele VVO 3 spelers verbaal te fel reageerden kregen vervolgens Krechting, nog eens, en Sander ‘Mooisander’ Schollen een gele kaart. Dus de laatste 3 minuten stond VVO 3 met 8 man op het veld. Gelukkig wist Dieren dit niet te benutten want anders was het uiteraard helemaal een bizarre vertoning geworden.

Naast de irritatie over de wedstrijdleiding was deze er ook over het spel van VVO 3. Gelet op de aanwezige selectie hadden zij veel beter moeten kunnen presteren. En in ieder geval weer meer moeten scoren. Zeker in de eerste helft had dit moeten gebeuren. Maar dat bleef dus uit. Door dit alles was het een vervelende wedstrijd die ook nog eens, na een 0-0 ruststand, in 1-1 eindigde. Hier hadden beide ploegen niets aan. De openingstreffer werd in de 57ste minuut door vv Dieren gemaakt. Een beetje ongelukkig doelpunt waarbij de Dierense rechtsbuiten helemaal vrij stond, en vervolgens de bal via een kluts bij de spits kreeg die wist te scoren, 0-1. In de 70ste minuut pas kwam VVO 3 langszij. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Boy ‘Pinda’ Nefkens wiens schot werd afgeslagen. Maar Kostelijk stond op de juiste plek om de rebound te benutten, 1-1.

Dit was de laatste wedstrijd in de competitie voor de winterstop. Volgende week wacht VVO 3 nog een wedstrijd in de 2de bekerronde tegen oude rivaal Sc Rheden 2, in Rheden dan. Het belang van deze wedstrijd is voor VVO 3 minder dus wellicht kunnen ze nog met een onbevangen en leuke wedstrijd in de benen naar de feestdagen toeleven.

 

26-11-2018

Maatje te groot…

Zaterdag jl. op een koud sportpark de Pinkenberg stond de wedstrijd van ons VVO 3 tegen koploper Sc Westervoort 3 op het programma.  Een tegenstander die voor VVO 3 onbekend was maar die in de competitie nog geen wedstrijd verloren had tot dat moment. En het moet gezegd, het is ook een zeer sterk team. Zeker het middenveld van de Westervoorters heeft veel kwaliteit. Het was te verwachten dat VVO 3 het niet makkelijk zou krijgen en het had zich daar ook wel op ingesteld. Hoop op een goed resultaat was er wel omdat VVO 3 ook vorig seizoen de latere kampioen, Sc Westervoort 2, als enige ploeg in de competitie toen, had weten te verslaan.  Maar het bleek toch ijdele hoop. Sc Westervoort 3 was een maatje te groot.  Al vanaf het begin had Westervoort de meeste mogelijkheden en het voetbalde veel gemakkelijker. Sporadisch kwam ons VVO 3 maar in de buurt van het Westervoortse doel. Zonder ooit aanspraak te kunnen maken op een overwinning of gelijkspel zelfs. Sc Westervoort won dan ook verdiend met 2-4.

Het duurde echter wel tot de 40ste minuut voordat Westervoort de score opende. En die kwam van de voet van hun zeer sterke centrale middenvelder, die tot dat moment redelijk in bedwang gehouden was door centrale verdediger Koen ‘Karsdorp’ Krechting. Hij verzilverde een prima steekbal door hem langs doelman Jan ‘Janis’ Tanis binnen te schieten. Direct na dit doelpunt was VVO 3 toch even de kluts kwijt want slechts 4 minuten later stond het ook al 0-2. Nu wist dezelfde speler vanaf rand 16 meter de bal hard en hoog in het VVO 3 doel te schieten. Met deze stand konden beide teams aan de warme thee.

VVO 3 begon wel beter aan de tweede helft, in ieder geval met wat meer gedrevenheid. Dit zorgde ervoor dat Roel ‘Princess’ Cosijnse in de 51ste minuut de bal van een Westervoortse verdediger wist te onderscheppen waarna hij vrij binnen kon schieten voor de 1-2. Lang kon ons VVO 3 niet genieten van de aansluitingstreffer. Westervoort zette in de 54ste minuut de marge weer op 2 doelpunten. Een voorzet vanaf de rechterkant werd hierbij door een Westervoortse aanvaller, via beide palen wel, langs de grabbelende doelman Tanis binnen gekopt, 1-3. En in de 67ste minuut werd het leed voor VVO 3 nog groter. Ditmaal wist een Westervoortse aanvaller  de bal op rechts mee te nemen om vervolgens doelman Tanis te kunnen verslaan. Via zijn handen belandde de bal in het VVO doel, 1-4. Gelukkig wist ons VVO 3 nog wel een doelpuntje mee te pakken. Maar dat werd wel pas in de 82ste minuut. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de Westervoortse doelman losgelaten waarna de attente Kevin ‘Kef’ Gunsing de bal binnen wist te tikken, 2-4. Ondanks dat coach Michel ‘Papa’ Schollen een verdediger opofferde voor een extra aanvaller in de laatste minuten wisten onze Velpse vrienden toch niet nog dichterbij te komen. En dat was wellicht dus ook teveel van het goede geweest. VVO 3 zal de punten  moeten gaan halen tegen andere tegenstanders, niet tegen SC Westervoort 3. Wij voorspellen dat die weer, net als vorig jaar in de 6de klasse, kampioen gaan worden. Wat wij verder nog kunnen vermelden is dat laatste man Krechting in de 57ste minuut van scheidsrechter Reurts een gele kaart getoond had gekregen. Onterecht vonden wij. Gelukkig voor VVO 3 ging slechts enkele minuten later ook een Westervoortse verdediger in de fout, en die kreeg uiteraard ook een gele kaart getoond.

En toch, en dat is dan het bijzondere aan ons eigen VVO  3 zaterdag, wordt er ook na een verloren wedstrijd een feestje gevierd. Op het programma stond nl. de traditionele Sintekerstviering voor het team. Omdat er volgende week niet gevoetbald wordt was dat deze zaterdag gepland.  De spelers en staf kregen hierbij van sponsor SPFI allemaal een chocoladeletter, met gedicht natuurlijk, en de spelers verder allemaal een nieuw trainingsshirt. Dit alles leidde tot een groot feest in het clubhuis, wat om 17.30 uur eindigde. Opvallend genoeg lagen de meeste teamleden die avond ook vroeg op bed. Wij vermoedden wat de oorzaak daarvan was. Op 8-12 speelt VVO 3 weer een thuiswedstrijd. Tegen de oude bekende vv Dieren 5. Wij rekenen dan wel op 3 punten voor VVO 3.

 

19-11-2018

Geen pijl te trekken op VVO 3

VVO 3 zaterdag is dit seizoen, tot op heden, erg wisselvallig. En om de schuld hiervan op de afwezigen en blessures te schuiven gaat ons wat te ver. Het is een feit dat die er in overvloed zijn en dat het team nog geen wedstrijd met een normaliter ‘vaste’ kern heeft kunnen spelen ook. Maar dat neemt niet weg dat de prestatie tegen lager geklasseerde tegenstanders voldoende moet zijn. En dat was het jl. zaterdag in het verre Aalten tegen AZSV 7 zeker niet. Het is wel een team waar ons VVO 3 vaker moeite mee heeft gehad in voorbije seizoenen, maar toch. Overigens kunnen wij niet onvermeld laten dat er een scheidsrechter op het veld stond die zijn taak niet goed begreep. Hij onthield VVO 3 in de eerste helft een zuivere strafschop en later een geldig doelpunt. Scheidsrechters zijn wel een grote ergernis weer dit seizoen. Wanneer hij zijn taak naar behoren had vervuld had VVO 3 op een 1-4 voorsprong kunnen staan na 60 minuten. Nu was dat 1-2 en werd het uiteindelijk 4-2 in het voordeel van AZSV 7. De tegendoelpunten moet VVO 3 zich zeker wel aantrekken. Verdedigend was het onder de maat wat het team liet zien bij de tegentreffers.

Beide teams speelden zwak en erg rommelig. VVO 3 was in de 28ste minuut wel op voorsprong gekomen. Mike ‘Mikey’ Elfferich had van afstand een, waar hij om bekend staat, kanonschot afgevuurd op de Aaltense doelman. Deze kreeg de bal niet onder controle waarna de uiterst attente Menno ‘Menño’ Kostelijk van dichtbij de 0-1 in kon tikken. VVO 3 kon maar 3 minuten genieten van de voorsprong. En de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam had niet gemogen. VVO 3 weet dat AZSV 7 bekend staat om het vaak de lange bal spelen, en daarmee gevaar stichten. Juist de 1-1 kwam uit een lange bal over centrale verdediger Chiem ‘André’ Kock heen waarna de AZSV spits van afstand de bal onder doelman Jan ‘Janis’ Tanis door wist te schieten.

Met de stand van 1-1 gingen de beide ploegen ook aan de thee. Maar VVO 3 had dus al, zoals eerder gezegd, op 1-3 kunnen staan als de scheidsrechter wel zijn taak goed had ingevuld. Na de hervatting werd het spel er nog steeds niet veel beter op maar in de 58ste minuut kwam VVO 3 wel weer op voorsprong. Ditmaal was het rechtsbuiten Theun ‘Relax’ Eenhoorn die een lage voorzet gaf, waarna de weer hardwerkende Kevin ‘Kef’ Gunsing hem van dichtbij in wist te schieten voor de 1-2. Helaas pakte VVO 3 niet door en liet het AZSV weer langszij komen in de 65ste minuut. Het begon, natuurlijk, met een arbitrale dwaling waar VVO 3 zich echter ook door af liet leiden. Voor een overtreding op Kostelijk werd niet gefloten waarna een lange bal op een Aaltense aanvaller eindigde met een lob over de ver uitkomende doelman Tanis in het VVO doel, 2-2. En vanaf dit moment werd het alleen nog maar erger. VVO 3 liet het afweten en kwam daardoor in de 68ste minuut op achterstand. Het liet AZSV weer counteren en ver komen. Voeg dit bij onvoldoende verdedigend ingrijpen en dan gaat het mis, want het eindigde met een laag schot in de verre hoek van het VVO doel, 3-2.

Na dit moment probeerde VVO 3 nog wel wat maar het was allemaal niet doortastend en scherp genoeg. Vanaf de 78ste minuut speelde VVO 3 een verloren wedstrijd. Een hard schot van afstand werd door Tanis losgelaten waarna een AZSV aanvaller van dichtbij de 4-2 kon aantekenen. Het ontbrak bij VVO 3 aan overtuiging en daadkracht. Zelfs het terug inbrengen van Kock in de punt van de aanval leidde niet tot het gewenste resultaat. En dus kon VVO 3 weer met 0 punten de lange rit terug maken naar Velp. Het team kan zichzelf genoeg verwijten en weet vast wel waar de verbeterpunten liggen. Wij vragen ons echter wel af hoe de wedstrijd was verlopen met een fatsoenlijke scheidsrechter. Maar dat zullen we niet weten. Volgende week wacht een ontmoeting, op de Pinkenberg, met koploper SC Westervoort 3. Wij zijn erg benieuwd hoe VVO 3 zich dan presenteert.

 

11-11-2018

VVO 3 – DZC’68 7 wordt slagveld

VVO 3 moest zaterdag jl. aantreden voor de thuiswedstrijd tegen het Doetinchemse DZC’68 7. Een tegenstander die zij in eerdere seizoenen al geregeld tegen zijn gekomen. Naast dat deze vaak in overwinningen voor onze Velpse vrienden eindigden, was er ook sprake van een wedstrijd in 2016 die DZC’68 7 eindigde met 9 man. In Doetinchem en met een eigen clubscheidsrechter nota bene. Het team bleek het leven niet veel gebeterd te hebben, en dan mochten ze nog niet klagen over de beslissingen van de nog wat onervaren scheidsrechter Koranteng. Deze had een aantal Doetinchemse spelers van het veld moeten sturen waarbij er zeker 1 überhaupt nooit meer op een voetbalveld terug zou mogen komen.  Deze presteerde het in de eerste helft om met een onvervalste karatetrap aanvaller Brian ‘Gio’ Donderwinkel uit te schakelen. Donderwinkel bleek later waarschijnlijk, foto’s moeten dit nog uitwijzen, 2 gebroken ribben te hebben opgelopen. Uiteindelijk kreeg deze speler wel een gele kaart, maar dat was pas ver in de tweede helft voor weer een andere overtreding. Hij had toen dus allang op de weg terug naar Doetinchem moeten zijn. VVO 3 bracht  daar een slagveld wat betreft de score tegen in. Want wat DZC’68 7 dus ook probeerde, de doelpunten vlogen ze om de oren. VVO 3 won de wedstrijd met 8-0, maar wist na afloop dat het 4 man voorlopig zal moeten missen. Waarvan er 3 het rechtstreekse gevolg zijn van de overtredingen door DZC’68 7 spelers. En dan hebben we het nog niet over het spugen, waar één van de Doetinchemse spelers zich ook nog schuldig aan maakte, en de doelman die spits Patrick ‘Patjûh’ Begemann sloeg en de bal hard tegen de geblesseerd op de grond liggende Marik ‘Matavz’ de Jongh aan schoot. Kortom, genoeg wangedrag van DZC’68 7 om over te schrijven. En dan te bedenken dat deze tegenstander al een punt in mindering heeft gekregen dit seizoen vanwege de gestaakte wedstrijd in Westervoort tegen AVW ’66 5, wegens wanordelijkheden. Zoals gezegd, ze leren niet snel. Uiteindelijk ging het na de wedstrijd niet over de overwinning maar over de schade die opgelopen was. Het plezier is dan toch een stuk minder.

VVO 3 begon heel slordig en onrustig aan deze ontmoeting. Het begin van de eerste helft was van een slecht voetbalniveau, van beide teams. Het leek er toen nog zelfs op dat DZC het ons VVO 3 nog lastig zou kunnen maken. Toen de eerste 15 minuten voorbij waren kreeg VVO 3 wat meer grip op het spel en opende het in de 17de minuut de score. Nadat een voorzet van Begemann werd afgeslagen kwam deze voor de voeten van Roel ‘Princess’ Cosijnse die de bal achter de Doetinchemse doelman schoot. Ook Cosijnse kreeg het nog zwaar de verduren in deze wedstrijd, hij kreeg diverse bewuste schoppen te verwerken. Wellicht omdat het een speler is die wat weet te forceren en de techniek en inzicht heeft om een stempel op een wedstrijd te drukken. Hij was het ook die de 2-0 wist aan te tekenen, in de 28ste minuut. Een één-tweetje met Donderwinkel door het verdedigende centrum van DZC werd door hem bekroond met zijn tweede doelpunt. En in de 33ste minuut viel alweer de 3-0. Weer was Donderwinkel de aangever, wat misschien ook de reden was om hem uit de wedstrijd te schoppen, die nadat hij een verdediger het bos instuurde voor wist te geven op Begemann die vervolgens zijn eerste doelpunt van de middag kon maken. Deze stand bleef staan tot de rust, die inmiddels erg nodig was.

In de kleedkamer werd afgesproken om DZC op voetballend gebied te verslaan, wat ook gebeurde, en alle provocaties te laten gaan. Wat moeilijk was uiteraard want voetballen doe je om andere redenen, mogen wij aannemen. De tweede helft was 10 minuten oud, minuut 55, toen VVO 3 de 4-0 op het scorebord wist te zetten. Nu was Cosijnse de aangever, nadat hij van Begemann de bal had ontvangen en die breed wist te spelen op de vrijlopende Theun ‘Relax’ Eenhoorn. En die kon eenvoudig zijn doelpuntje mee pakken. Na deze treffer duurde het wat langer voordat VVO 3 weer een doelpunt wist te maken. En wel tot de 76ste minuut. Ditmaal uit een strafschop, na een keiharde overtreding op de Jongh. Kort hiervoor was hij al hard onderuit gehaald, in de 72ste minuut, maar die ook terecht gegeven strafschop werd door Begemann helaas niet goed ingeschoten en gestopt. De 4 minuten later gegeven penalty werd door de Jongh zelf maar genomen. Hij kreeg loon naar werken door ook zijn doelpunt op het wedstrijdformulier te kunnen noteren, 5-0.

Kort na de eerste strafschop kreeg de man van de karatetrap een gele kaart, eindelijk, waarna hij gelijk maar ging douchen. Beter ook voor iedereen. VVO 3 wist tegen 10 man van DZC nog verder uit te lopen. In de 81ste minuut werd een voorzet van de Jongh, vanaf links, door Begemann binnen getikt, 6-0. En 2 minuten later kon ook de weer hard werkende Kevin ‘Kev’ Gunsing zijn doelpuntje mee pikken. De rebound van een afgeslagen schot van de Jongh werd door hem achter de doelman geschoten, 7-0. Het laatste doelpunt viel in de 88ste minuut. De manier waarop was kolderiek. Nadat een schot van Gunsing werd afgeslagen werd deze door een DZC verdediger met de hak naar de eigen doelman gespeeld.  Daar stond echter Begemann tussen die vervolgens, ook met de hak,  het laatste zetje kon geven voor de 8-0.

Al met al een eclatante overwinning voor VVO 3, maar niet een overwinning waar veel vreugde omheen hing. Wedstrijden als deze speel je liever niet. Voetbal mag best met veel strijd gepaard gaan, en op dit niveau wil dat best ook wel eens verkeerd gaan, maar op de manier waarop deze wedstrijd door DZC ’68 7 gespeeld werd is schandalig. Nu werd er bewust op gespeeld  om VVO 3 spelers te blesseren. Wij hopen dat andere teams in de competitie het bespaard blijft maar vrezen het ergste.

 

05-11-2018

VVO 3 geïrriteerd naar winst

Wellicht lag het aan de naam van de tegenstander, maar VVO 3 kreeg jl. zaterdag weer 3 gele kaarten getoond in de thuiswedstrijd tegen Groessen 4. En 2 waren onnodig ook. De eerste was voor doelman Jan ‘Janis’ Tanis die bij het willen onderscheppen van de bal een overtreding maakte. Het was natuurlijk niet zijn fout maar van de VVO verdediging.  De andere 2 kaarten waren voor praten. Scheidsrechter Geurts was er klaar mee in ieder geval. Vorige week in de uitwedstrijd tegen Groessen 3 kreeg VVO 3 veel ‘vreemde’ gele kaarten maar nu was er niets vreemds aan. De spelers begrepen misschien niet dat er thuis gespeeld werd en Groessen 4 een heel ander team is dan 3.  Daarnaast was het voetballend erg matig wat VVO 3 liet zien, zeker in het begin van de eerste helft en een groot deel van de tweede helft. Groessen 4 heeft zeker mogelijkheden gehad om minimaal een gelijkspel eruit te halen, gelukkig voor VVO 3 werden de kansen niet door hen benut. VVO 3 won deze wedstrijd met 3-1, met 2 doelpunten uit een dode spelsituatie.

Zoals gezegd begon VVO 3 erg slecht aan de wedstrijd. Hierdoor keek het in de 17de minuut ook al tegen een achterstand aan. rechtsback Jordy ‘Jordos’ van Schooten wilde een bal weg koppen maar ging er onderdoor. Hierdoor kon een Groessense aanvaller eenvoudig scoren in de verre hoek, 0-1. Het duurde hierna nog wel even voordat VVO 3 de veldbezetting op orde had en begon te voetballen zoals van het team verwacht mag worden. In de 40ste minuut viel uiteindelijk pas de gelijkmaker. Vanuit een door Menno ‘Menño’ Kostelijk genomen corner kopte Patrick ‘Patjûh’ Begemann de bal tegen het Groessense net, 1-1. Slechts enkele minuten later, minuut 44, wist VVO 3 op voorsprong te komen. En weer vanuit een corner, door Kostelijk genomen. Ditmaal was het laatste man Chiem ‘André’ Kock die de bal goed met het hoofd raakte en de Groessense doelman Vredeveldt het nakijken liet, 2-1. Hiermee was ook de ruststand bereikt.

Wie nu denkt dat VVO 3 in de tweede helft eenvoudig kon uitlopen en een grotere uitslag op het scorebord wist te zetten komt bedrogen uit. Onze Velpse vrienden bleven moeizaam spelen en vooral ook veel onnodige overtredingen maken. Dit kwam ook de sfeer niet ten goede. Hierdoor kon het ook gebeuren dat in de 53ste minuut Jasper ‘Schouder’ Staring een gele kaart kreeg voor praten. Waarna VVO 3 dus weer met 10 man op het veld kwam te staan. Deze 10 minuten kwamen ze wel ongeschonden door en nadat Staring weer terug was in het veld begon het voetbal nog ergens op te lijken. Pas in de 84ste minuut echter wist VVO 3 de voorsprong te vergroten. Wie anders dan uitblinker, wat de redactie betreft, Roel ‘Princess’ Cosijnse maakte de 3-1. Een slecht afgeslagen voorzet van Theun ‘Relax’ Eenhoorn werd door hem opgepikt, en na een tegenstander op het verkeerde been te hebben gezet schoot hij hem fraai binnen. In de laatste minuten bleef het wel onrustig in het veld, onbegrijpelijk waarom. Nota bene laatste man Kock, niet direct iemand die zich negatief uit, kreeg in de 89ste minuut nog een gele kaart. En weer voor praten.

De technische staf heeft dus de komende weken wat werk te doen om dat negatieve uit het team te krijgen. En ervoor te zorgen dat de spelers zich blijven focussen op het spel. Want voetballen kan VVO 3 wel.