December 2019 t/m maart 2020

8-3-2020

Eindelijk weer de wei in…

VVO 3 mocht het gisteren, nadat er (te)veel weken geen wedstrijd was gespeeld, weer eens het veld op. In Doetinchem moesten zij het opnemen tegen DZC’68 8. De thuiswedstrijd voor de winterstop was met 2-0 gewonnen maar eenvoudig ging dat toen niet. Dus er werd vooraf wel gewezen op de discipline in het veld en zorgen dat je blijft voetballen. Wetende dat er ook op een echt grasveld werd gespeeld, wat niet zo strak is als kunstgras en bovendien zwaar van de regenval de voorbije dagen, werd er verwacht dat VVO 3 niet gemakkelijk de punten zou pakken. Maar niets was minder waar. Het werd een hele degelijke  wedstrijd van ons VVO 3, waarbij er veel momenten waren met goed voetbal. De verdediging stond als een huis, met Jasper ‘Broccoli’ Staring, Hidde ‘van Beek’ Sonneveld, Sander ‘Mooisander’ Schollen, Koen ‘Karsdorp’ Krechting en Mike ‘Mikey’ Elfferich. Doelman Jan ‘Janis’ Tanis hoefde niet veel in actie te komen. Pas diep in de tweede helft, toen VVO 3 wat minder overwicht behield, moest hij laten zien dat hij er stond. En dat deed hij dan ook waardoor hij een ‘clean-sheet’ aan deze wedstrijd over hield. VVO 3 won overtuigend met 0-4. 

In de 7de minuut werd de score door VVO 3 geopend. Een lange bal van Tim ‘Dikke Prins’ Willemsen op Brian ‘Brietje’ Donderwinkel werd door de laatste uitstekend over de DZC doelman heen geplaatst in de verre hoek van zijn doel. In het verdere verloop van deze helft blonk VVO 3 verder uit in het missen van de mogelijkheden. Het had bij rust niet vreemd geweest als er toen al 0-4 op het scorebord had gestaan. Ook al had VVO 3 weer even met 10 man op het veld gestaan na een slecht beoordeelde, en onverstandige actie, van Krechting moest hij met geel 10 minuten naar de kant. Het overtal werd niet benut door DZC.

De tweede helft verliep veel beter wat dat betreft. Waar DZC wellicht had gedacht mee te kunnen doen was dat niet aan de orde. Alleen op de momenten waar VVO 3 het even liep lopen gebeurde dat. Het was de 50ste minuut dat Willemsen eindelijk zijn eerste doelpunt van het seizoen wist te maken. Op aangeven van Roel ‘Princess’ Cosijnse produceerde hij een slap, maar geplaatst, schot in de linkerhoek van het DZC doel. De Doetinchemse doelman zag de bal te laat waardoor hij langs hem heen in het net verdween, 0-2. Even hierna liep ook een DZC speler tegen een gele kaart aan. En VVO 3 maakte wel gebruik van de overtal situatie door in de 61ste minuut de 0-3 te maken. Een door aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen werd in het doelgebied gemist door Sander Schollen, maar achter hem dook Donderwinkel laag naar de bal en kopte hem goed binnen. En in de 67ste minuut was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Op aangeven van weer Cosijnse was het ditmaal weer Donderwinkel die mocht juichen. En hij was vast heel blij want zijn ongeveer 7de poging om de bal over de goalie te stiften lukte eindelijk. Hij werd door een verdediger nog wel met de hand in het doel geslagen, maar volgens de waarneming was hij al over de lijn. 0-4 en een hattrick voor Donderwinkel. Zijn weekend kan niet meer stuk…

Zoals gezegd was dit ook de eindstand. VVO 3 liet DZC dus hierna wel een beetje voetballen maar door de VVO verdediging was nu eenmaal niet heen te komen. En mochten de punten onbedreigd mee naar Velp. Volgende week de thuiswedstrijd tegen VDZ 4. Met een bijna volledige VVO 3 selectie. Dat moet wel wat worden dan. 

 

9-2-2020

Uitstekend begin voor VVO 3

Onze vrienden zijn gisteren de competitie weer op een uitstekende manier begonnen. Op de Pinkenberg was ESA 8 te gast en werd met liefst 12-2 overlopen. Vooral het door VVO 3 vertoonde spel stemde de technische staf zeer tevreden. Al was de tegenstand wel zwak maar deze keer ging VVO 3 niet daarin mee. Het bleef combineren en openingen zoeken, die er dus veelvuldig kwamen. Dat ESA nog 2 doelpunten wist te maken hadden ze meer aan het niet opletten van VVO en later de scheidsrechter te danken ( hij reageerde niet op een vlagsignaal voor buitenspel). Al met al een prima herstart na de winterstop.

VVO opende in de 20ste minuut de score. En de maker was de, na lang blessureleed teruggekeerde, spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann. Uit een corner van de ook al lang afwezig geweest zijnde, met een gebroken enkel, Mark ‘Markie’ Schollen kopte hij de bal in de verre hoek over de Arnhemse doelman. Slechts 2 minuten later kon deze weer een bal uit het net halen. Ditmaal was het Hidde ‘van Beek’ Sonneveld, alweer een speler terugkomend na lichamelijk ongemak, die van verre afstand op aangeven van laatste man Jasper ‘Broccoli’ Staring, de bal in de verste hoek van het ESA doel liet belanden. En nog eens 3 minuten later was het Lauren ‘Tucci’ Verver die op aangeven van Begemann, de 3-0 kon maken. Hij soleerde door de ESA verdediging waarna hij de bal met buitenkant rechts langs de doelman wist te tikken. Maar 1 minuut later stonden alle VVO spelers niet op te letten waardoor de ESA aanvallers vrij spel kregen,  en uiteindelijk ook heel eenvoudig keeper Jan ‘Janis’ Tanis wisten te verslaan voor de 3-1.  Na deze 3-1 duurde het even voordat VVO 3 het ritme weer te pakken had. In de 40ste minuut viel de 4-1. Weer Begemann tekende hiervoor, op aangeven van Marik ‘Matavz’ de Jongh (ook al terug van lang blessureleed), kopte hij de bal in het ESA net. En 5 minuten later kon Begemann een zuivere hattrick op zijn palmares bijschrijven. Roel ‘Princess’ Cosijnse (verder deze keer grotendeels onzichtbaar), gaf de bal aan Begemann mee die alleen op het ESA doel afging, de keeper uitspeelde, om simpel de 5-1 in het doel te schuiven. Met deze stand werd er aan de rust begonnen.

De tweede helft kon met recht de Lauren ‘Tucci’ Verver helft genoemd worden. Hij scoorde liefst 5 maal. Waarmee hij op 2 hattricks komt in de gehele wedstrijd met 1 zuivere dan ook. Een mooie prestatie voor hem, en het team. In de 58ste minuut maakte hij de 6-1 en in de 61ste minuut de 7-1. Hij werd beide keren op een sublieme wijze vrij voor de doelman gezet door aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen. Hierna was het wachten tot de 70ste minuut toen rechtsback Sander ‘Mooisander’ Schollen de bal richting ESA doel, schoot. De bal leek er in te gaan maar voorstopper Sonneveld gaf met zijn hoofd het laatste zetje voor de 8-1. En 3 minuten later gaf Sander Schollen hem voor op Verver die daardoor de 9-1 kon maken. Nog eens 3 minuten wachten was het op de 10-1. Weer was het Motshagen die Verver met een streekpass vrij wist te zetten voor de ESA doelman. Verver maakte in de 87ste minuut zijn 6de van de middag, en de 11-1 voor VVO 3. Bij een door Cosijnse genomen vrije trap stond Verver op juiste plaats om de rebound in te schieten. ESA kon in de 88ste , waarbij er dus volgens de grensrechter sprake was van buitenspel, de 11-2 maken. Er werd ook niet gereageerd door de VVO verdediging. Cosijnse wist in de 90ste minuut toch het verschil weer op 10 doelpunten te brengen. Verver en hij combineerden door de ESA verdediging waarna de laatste geen moeite had om de 12-2 in te schieten. Al liet hij het toch nog ingewikkeld lijken. Hij is  het hele seizoen al vaak bepalend geweest voor VVO 3, en heeft ook onmiskenbaar veel kwaliteit,maar had nu niet zijn middag. 

Volgende week wacht weer een thuiswedstrijd, dan tegen SML 3. Een tegenstander die veel lastiger te bespelen zal zijn dan ESA 8. De uitwedstrijd was wel met 1-4 gewonnen door ons VVO 3 maar ook dat ging zeker niet gemakkelijk. Dus de opdracht van de technische staf zal zijn om het team geconcentreerd en met veel inzet de wedstrijd te laten spelen. We zullen u weer informeren over de uitkomst. 

 

2-2-2020

We zijn weer begonnen !

Zaterdag 25-1 en gisteren 1-2, is de competitie weer hervat met een aantal wedstrijden. VVO 3 had gisteren de uitwedstrijd tegen Fc Bergh 3 zullen spelen maar die is verplaatst naar 21 maart. Vanaf volgende week zaterdag mogen de VVO 3 vrienden weer vol ‘aan de bak’. Dan op de eigen Pinkenberg tegen ESA 8. De aspiraties zijn zeker niet afgezwakt, er wordt nog steeds verwacht dat het team om de eerste plaats mee zou moeten doen. Om die reden zijn de mannen inmiddels ook al weer een aantal weken met de training begonnen. De ziekenboeg van 5 spelers raakt gelukkig langzaam leeg, al zijn een aantal nog verre van fit. Laat staan weer wedstrijdfit. De technische staf van VVO 3 hoopt het tweede deel van dit seizoen verschoond te blijven van weer nieuwe blessures. Want dat zou weleens de doelstellingen behoorlijk kunnen dwarsbomen. 

 

29-12-2019

 

 

10-12-2019

VVO 3 herpakt zich weer, winterstop lijkt noodzakelijk

Nadat VVO 3 zaterdag vorige week volledig verzaakt had , moest het jl. zaterdag op de eigen Pinkenberg aantreden tegen mede-koploper (1 wedstrijd minder en ook 24 punten) Sc Westervoort 4. Voorafgaand aan de wedstrijd had coach Michel ‘Papa’Schollen het team al laten weten dat hij bij eenzelfde prestatie als tegen Groessen 4 weg zou lopen. Zijn spelers stelden hem niet teleur, want de wil om te winnen was er nu wel. Helaas voor iedereen die VVO 3 een warm hart toedraagt was de prestatie toch onvoldoende om een goed resultaat te halen. De eindstand werd 3-4, mede dankzij 2 hele late doelpunten van VVO 3. Over de gehele wedstrijd gezien was Westervoort voetballend in ieder geval slimmer en effectiever. VVO 3 probeerde het wel maar het benutte onvoldoende de, weinige, mogelijkheden die het kreeg. Waar de Westervoorters dat wel deden. 

De openingsgoal viel in de 15de minuut. Nadat de VVO verdediging een bal onvoldoende wegwerkte kreeg een Westervoortse aanvaller deze onder controle en speelde op fraaie wijze rechtsback Mark ‘Markie’ Schollen uit. Jan ‘Janis’ Tanis werd daardoor het laatste obstakel, maar ook hij kon niets meer uitrichten tegen de 0-1 voor Westervoort. Deze eerste helft waren de beide ploegen wel aan elkaar gewaagd. De strijd ging gelijk op met mogelijkheden aan beide kanten. VVO 3 liet ook zien wel degelijk voetballend vermogen te hebben. In de 35ste minuut kreeg het waar het op dat moment ook recht op had. Uit een door Brian ‘Brietje’ Donderwinkel genomen hoekschop werd door laatste man Chiem ‘André’ Kock, uit een moeilijke hoek, de gelijkmaker bij de tweede paal ingeschoten. Een fraai doelpunt dus, en de zoveelste belangrijke voor Kock.  Het is dan wel heel zuur dat er niet lang van genoten kon worden, maar dat kan VVO 3 zich dan wel zelf verwijten. Want in de 40ste minuut lieten zij een Westervoortse aanvaller zo vrij staan in het hart van de verdediging dat een vrije trap achter doelman Tanis kon worden gekopt. 1-2 derhalve, wat ook de ruststand werd. 

Vol goede moed werd er aan het tweede bedrijf van deze topper begonnen. Helaas kreeg VVO 3 al weer snel een tegenvaller te verwerken. In de 57ste minuut werd de Westervoortse spits onvoldoende afgestopt om op te lopen richting het VVO doel, om vervolgens de 1-3 langs doelman Tanis in te schieten. Na dit doelpunt was duidelijk zichtbaar dat VVO 3 aangeslagen was en de moed wat lieten zakken. Mede daardoor kreeg Westervoort de mogelijkheid om in de 63ste minuut de voorsprong verder te vergroten. Randje buitenspel werd een aanvaller aangespeeld waarna de 1-4 eenvoudig ingeschoten kon worden. Hierna bleef VVO 3 met moeite overeind en meer doelpunten bespaard. Uiteindelijk nam ook Westervoort wat rust en de tijd om de wedstrijd uit te spelen. Wat voor scheidsrechter Koranteng een reden was om een aantal minuten bij te tellen. VVO 3 wist zowaar in de 90ste minuut dichterbij te komen. Een door Donderwinkel direct op het Westervoortse doel geschoten vrije trap werd door de doelman gekeerd. De rebound kon echter door aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen achter hem worden geschoten, 2-4. En in de allerlaatste minuut van de speeltijd , minuut 93, wist ook Roel ‘Princess’ Cosijnse te scoren. Waar hij eerder al goede mogelijkheden had laten liggen. Maar nu schoot hij op fraaie wijze een vrije trap hard langs de Westervoortse muur en de doelman. Waarmee de eindstand dus werd bepaald op 3-4. Had VVO 3, nadat de 1-3 viel, de mentale kracht gehad zich te herpakken was het wellicht anders gelopen. Niettemin was de technische staf tevreden over de manier waarop de spelers deze zaterdag grote delen van de wedstrijd gespeeld hadden. Wat weer hoop geeft voor na de winterstop. Dan zullen een heel aantal geblesseerde spelers weer kunnen spelen, wat het team zeker nog sterker zal maken. Waarna het succes van deze eerste seizoenshelft hopelijk een goed vervolg krijgt. 

Door de wijze waarop er gespeeld was werd de Sintekerstviering na afloop weer een gezellig feestje. De spelers kregen uit handen van voorzitter/sponsor Willem ‘Merab’ Nefkens, nadat een persoonlijk gedicht voorgelezen was, een banketletter, een voetbal sleutelhanger en de VVO 3 zaterdag auto/fiets/scooter sticker. Met een positief gevoel werd hierna aan de winterstop begonnen.