Januari / februari 2018

19-2-2018

Personele problemen breken VVO 2 op 

Ondanks het uitbreiden van de selectie aan het begin van dit seizoen kon Coach Michel ‘Papa’ Schollen zaterdag jl. voor de uitwedstrijd bij de nummer 2 van de competitie, vv Dieren 5, nauwelijks een fit en sterk team bij elkaar krijgen. Hierdoor was hij genoodzaakt om 2 reserves in te huren. Beide uitstekende voetballers maar die wel voor de leeuwen geworpen moesten worden in een ‘vreemd’ team. Chiem ‘André’ Kok was er wel weer bij, maar hij was na 5 maanden afwezigheid uiteraard nog niet wedstrijdfit (behalve voor de derde helft volgens hem). Ook een aantal anderen hadden door blessures of ander ongemak wedstrijden of trainingen gemist. Kortom, er mocht niet worden verwacht dat VVO 2 de winst wel even zou pakken in Dieren. Maar vreemd genoeg had het wel mogelijk geweest. Dieren 5 was de bovenliggende partij, zeker in de eerste helft, maar een sterke tweede helft van VVO 2 had er toe kunnen leiden dat er een andere eindstand op het scorebord was gekomen. Nu bleef het bij 1-0 voor Dieren helaas.

Deze 1-0 kwam al na 2 minuten tot stand. Op een goede steekpass, vanaf het sterke Dierense middenveld door het midden, werd niet goed gereageerd door het gelegenheidsduo centraal in de verdediging. Een Dierense aanvaller kwam hierdoor vrij voor doelman Jan ‘Janis’ Tanis te staan, die de bal niet wist te onderscheppen. Dieren kreeg in de eerste helft zeker nog een handvol kansen om de score verder te vergroten maar verzuimde dit te doen. VVO 2 wist in de eerste helft daarentegen slechts sporadisch in de buurt van het Dierense doel te komen. Zoals gezegd ging dat in de tweede helft veel beter. En wist VVO 2 ook (weer) een man minder situatie te overleven. De felle Thomas ‘Tomtom’ de Vos liep voor de tweede keer binnen 1 week tegen een gele kaart aan. Deze keer konden we daarvan niet de scheidsrechter de schuld geven. Al was het wel een scheidsrechter die meende een eredivisie duel te fluiten. Zijn gedrag haalde menigmaal de spelers het bloed onder de nagels vandaan. Helaas slaagde VVO 2 er niet in om zelfs minimaal 1 punt mee terug naar Velp te nemen. Vanaf volgende week moeten daarom de punten weer gepakt gaan worden.

 

Bekeraspiraties van VVO 2 kunnen de ijskast in

Nadat VVO 2 zaterdag tot 2 x toe wist te verassen in het bekertoernooi was de derde tegenstander (ESA 4, 4de klasse) een maatje te groot. Toegegeven, doordat de wedstrijd op dinsdagavond gespeeld moest worden midden in de vakantie en tijdens het carnaval, was het al bijzonder dat er een team op de been gebracht kon worden. Daarnaast wist de leiding pas op dinsdagochtend een scheidsrechter te contracteren (die overigens geen sterke indruk maakte). De einduitslag (1-4) mag mede door de laatstgenoemde wel wat geflatteerd genoemd worden. In ieder geval kunnen onze Velpse vrienden zich weer richten op de competitie, zodat daarin nog wat extra wedstrijdpremies bij elkaar gespeeld kunnen worden.

Al na 6 minuten kreeg VVO 2 een onbegrijpelijke strafschop tegen, door een vermeende overtreding van linksback Thomas ‘Tomtom’ de Vos. Die daardoor ook een gele kaart kreeg, met de bijbehorende 10 minuten tijdstraf. Ondanks dat doelman Jan ‘Janis’ Tanis als ‘penaltykiller’ te boek staat wist hij deze keer de bal niet te stoppen, 0-1. De 10 minuten met een man minder kwam VVO 2 verder wel ongeschonden door. In de 19de minuut wist ESA 4 wel weer te scoren. Een Arnhemse aanvaller stond hierbij vrij (randje buitenspel) en kon vervolgens ongehinderd op het VVO doel afgaan, doelman Tanis verslaan, en de bal in de linkerhoek binnen schieten, 0-2.  Deze stand bleef de gehele eerste helft op het scorebord staan, waarbij ook VVO 2 nog wel mogelijkheden had gekregen om de aansluiting te vinden. Bijvoorbeeld had het ook recht gehad op een strafschop maar de scheidsrechter oordeelde, na overleg met de ESA grensrechter (‘ik ken die man, dus die is wel eerlijk’), dat een overtreding buiten het strafschopgebied gemaakt was.

Na de thee begon VVO 2 vol goede moed aan het tweede bedrijf. De bekerwedstrijd tegen Teuge werd immers ook na een 0-2 achterstand in het voordeel van VVO 2 beslist. Deze wedstrijd ging vanaf dat moment ook redelijk gelijk op, met scoringskansen voor beide partijen. In de 73ste minuut kreeg ESA echter weer hulp van de onzekere scheidsrechter. Een duidelijk geval van buitenspel werd door hem niet afgefloten waardoor ESA de 0-3 kon maken. Dit  brak het verzet bij VVO 2. Het probeerde nog wel een keer aan te zetten maar een doelpunt bleef uit. In de 88ste minuut maakte ESA ook de 0-4. Voor het eerst ook een uitgespeeld doelpunt van de Zuid-Arnhemmers. Het leek dan ook dat deze ontmoeting met deze stand zou eindigen. Toch kreeg VVO 2 de eretreffer die het toch verdiende. Met hulp van de ESA doelman, dat wel. In de 93ste minuut sloeg hij een hoge bal in het eigen doel, 1-4. Hiermee eindigde het bekertoernooi voor VVO 2 zaterdag op carnavalsdinsdag 13 februari op de eigen Pinkenberg.

 

5-2-2018

VVO 2 stunt weer in de bekercompetitie

Waar ons VVO 2 al in de poulefase van de bekercompetitie iedereen verraste door vierdeklasser ESA 5 te verslaan, en daardoor ook winnaar van de poule werden, deden zij dat jl. zaterdag weer in de tweede bekerronde. Nu tegen Sp.Teuge 3 , ook uitkomend in de vierde klasse. Deze wedstrijd was de aftrap naar het begin van de tweede competitiehelft. Hij stond eerder op 16 december 2017 op het programma, maar de weersomstandigheden gooiden toen roet in het eten. Gezegd moet worden dat ons vriendenteam het beste van het spel had, en dus verdiend won. Maar het had zeker anders kunnen aflopen, want 10 minuten voor tijd keek VVO 2 nog tegen een 0-2 achterstand aan. Teuge was tot dan nauwelijks in de buurt van doelman Jan ‘Janis’ Tanis geweest, maar had daar wel een hoog rendement uitgehaald. In de 83ste, 85ste en 90ste minuut werd het voor ons VVO 2 allemaal anders. De achterstand werd omgebogen naar een 3-2 eindstand. En dat terwijl de bekercompetitie wordt gezien als oefenwedstrijden. Wellicht zorgt deze onverwachte winst toch voor een cupfighters mentaliteit bij de spelers van VVO 2.

Al snel na de aftrap keek VVO 2 tegen de achterstand van 0-1 aan. In de 4de minuut ging het mis door onvoldoende concentratie in de verdediging. Het leek alsof de Velpse vrienden te rustig aan de wedstrijd wilden beginnen. Maar deze vroege achterstand zorgde wellicht wel voor een andere instelling bij de mannen van VVO 2. Vanaf dat moment was het nagenoeg éénrichtingsverkeer van VVO aanvallen naar het Teugse doelgebied. Net het laatste zetje ontbrak er helaas steeds aan. Er waren volop kansen maar wel weinig 100% mogelijkheden. Voetballend zag het er van VVO zijde echter heel erg goed uit. Er werd gecombineerd, goed druk gezet, de juiste mensen en ruimte gezocht. Voetbaltechnisch kon trainer-coach Michel ‘Papa’ Schollen niet anders dan tevreden zijn. In de rust hoefde dan ook niet veel gezegd te worden. Spelers en staf waren er van overtuigd dat er goed gespeeld werd, maar dat jammer genoeg doelpunten (nog) uitbleven.

Vanaf de aftrap van de tweede helft ging ons VVO 2 op dezelfde voet verder. Maar in de 53ste minuut ging het weer mis. De Teugenaren waren nog niet richting VVO doel geweest, maar door een diepe bal kon de spits weglopen bij de VVO verdedigers waarna hij beheerst doelman Tanis wist te verslaan. Dit was wel een domper voor VVO 2, want op dat moment overheerste toch het gevoel dat ze het beste van het spel hadden. Toch wisten zij even later het weer goed op te pakken en de kansen werden talrijker. In de 80ste minuut riep Coach Schollen naar aanvaller Brian ‘Gio’ Donderwinkel “Brie, maak eens een keer een goal dan!’. Het gevatte antwoord van Donderwinkel was ‘Had dat eerder gezegd’. Maar toch zorgde dit voor de ommekeer, want in de 83ste minuut scoorde Donderwinkel de aansluitingstreffer: 1-2. Een strakke voorzet van spits Patrick ‘Patjûh’ Begemann werd door Donderwinkel, via onderkant lat (dus een kannetje) in het Teugse doel geschoten. Slechts 2 minuten later werd het zelfs gelijk. Nu was het Menno ‘Menño’ Kostelijk die een voorzet vanaf de linkerkant op Begemann gaf. De laatste kopte hem werkelijk schitterend binnen voor de 2-2.

Coach Schollen pakte ondertussen de spelregels erbij want er werd verwacht dat het op penalty’s nemen zou uitdraaien.Teuge zette wel aan en probeerde toch nog de winst binnen te halen. Maar VVO 2 gaf geen krimp meer. Sterker nog, het pakte de winst in de 90ste minuut. Kostelijk gaf nog maar eens een voorzet die in het Teugse doelgebied terecht kwam, en tot ieders verbazing werd deze door een Teugenaar in het eigen doel gekopt. 3-2 voor VVO 2! Kort na dit doelpunt floot scheidsrechter Reurts de wedstrijd af. Ondanks dat er geen belang aan de bekerwedstrijden gehangen was werd er de derde helft wel een klein feestje gevierd. Het is toch erg leuk om tot twee keer toe een tegenstander uit de vierde klasse te verslaan. En dat geeft dan weer aan dat het team beter kan dan dat het in de eerste competitiehelft heeft laten zien. We zullen het zien op 17 februari als de competitie weer verder gaat met een uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde vv Dieren 5. Maar eerst nog een wedstrijd in de volgende bekerronde tegen ESA 4, ook weer een vierdeklasser. Ondanks pogingen deze wedstrijd op 10 of 14-2 te plannen, wat ESA afwees, moet deze op dinsdagavond 13-2 om 20.00 uur worden gespeeld.

 

10-1-2018

VVO 2 zaterdag on tour

Het nieuwe jaar werd door ons VVO 2 zaterdag, van 5 tot en met 7 januari, onder het motto van teamweekend ingeluid in het Belgische Antwerpen.  Wij kunnen na afloop zeggen dat het weekend weer veel memorabele momenten heeft opgeleverd waarvan wij een selectie aan beeldmateriaal binnenkort hier zullen delen in het menu foto’s.

      

 

Er werd overnacht op het slaapschip Hannus in Antwerpen waar vrijdagavond een pub quiz werd gespeeld. Zaterdagmiddag werden er, in teams, opdrachten in het centrum van Antwerpen uitgevoerd. Hiermee waren punten te verdienen. Verliezers werden veroordeeld tot het doen van de afwas. Meest vermeldenswaard was dat teamassistent Ruben ‘Chaos’ Boshart zich heeft laten tatoeëren met de letters VVO. Waarmee hij zijn team voor het afwassen behoedde. Je kunt het ook echte clubliefde noemen natuurlijk, of gewoon gekkigheid.

                

In ieder geval is het weekend goed geweest voor de moraal en heeft het voor veel hilariteit gezorgd. Wij menen dat iedereen die mee was wel een aantal dagen nodig gehad zal hebben om bij te komen. Een grote hoeveelheid alcohol, gecombineerd met weinig nachtrust, heeft zoals bleek op de terugreis zijn tol wel geëist.  Het was een fantastische ervaring waarvoor wij ook hier de sponsor SPFI willen bedanken voor de financiering van de accommodatie. Daarnaast verdienen de organisatoren van het weekend: Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen, Menno ‘Meñno” Kostelijk, Thomas ‘Tomtom’ de Vos, Ruben Boshart, Willem ‘Merab’ Nefkens en Michel ‘Papa’ Schollen een grote pluim. Het heeft niemand aan iets ontbroken. Verder noemen we ook nog de beide koks, Thomas de Vos en Marik ‘Matic’ de Jong, die op zaterdag een uitstekende maaltijd uit de kleine kombuis lieten komen. Hulde aan allemaal !

 

2-1-2018