Januari / februari 2019

18-2-2019

En weer 3 punten voor VVO 3

Nadat VVO 3 vorige week al liet zien  over de juiste mentaliteit te beschikken om punten te pakken, deden zij dat jl. zaterdag in Doetinchem tegen DZC ’68 6 weer. Op een veld waarop nauwelijks fatsoenlijk te voetballen was, en met een krappe selectie, pakte VVO 3 in de tweede helft de volle buit. Coach Michel ‘Papa’ Schollen beschikte over slechts 2 wisselmogelijkheden want na een half uur spelen viel ook nog rechtsback Jordy ‘Jordos’ van Schooten geblesseerd uit. VVO 3 verdiende de 3 punten zeker want het had over de hele wedstrijd gezien de meeste kansen gehad, en het spel grotendeels gedicteerd. Al in de eerste helft waren er een aantal 100% mogelijkheden geweest om de score te openen. Niettemin was de stand bij rust 1-0 in het voordeel van de Doetinchemse thuisploeg. Gelukkig stond er na 90 minuten wel een terechte 1-2 op het scorebord. Wat ook vermeld mag worden is dat DZC ’68 een prima leidsman voor deze wedstrijd had aangewezen.

Zoals gezegd had ons VVO 3 het beste van het spel, wat dus op zo’n veld al een enorme verdienste was. Er leek ook helemaal geen vuiltje aan de lucht, zeker vanwege de eerder genoemde kansen die, soms wonderbaarlijk, niet werden benut. Helaas zette DZC in de 39ste minuut een vanaf zo’n 20 meter genomen vrije trap om in een doelpunt. De bal verdween hierbij, langs de muur, in de rechterhoek naast doelman Jan ‘Janis’ Tanis. Hij verweet zichzelf later dat hij hem had moeten hebben maar in het verdere verloop van deze ontmoeting hield hij zijn doel keurig schoon.

In de rust leek VVO 3 wat in mineur maar daar was dan na de hervatting niets van terug te zien in het veld. VVO 3 bleef druk houden op de Doetinchemse verdediging. Al bleef een aansluitingstreffer toch lang uit. Gelukkig is de conditie van een groot deel van de Velpse vrienden al dusdanig verbeterd dat VVO 3 op dat gebied een voorsprong heeft op veel tegenstanders, en  ook op DZC ’68 6. In de 71ste minuut kwam VVO 3 langszij. Een door Brian ‘Brietje’ Donderwinkel genomen corner werd hierbij weg gekopt door een DZC verdediger, maar kwam vervolgens voor de voeten van de alerte Menno ‘Menño’ Kostelijk terecht, die van dichtbij de bevrijdende 1-1 binnen kon schieten.

Na deze treffer bleef VVO 3 de weg richting de Doetinchemse doelman opzoeken. Wat slechts 4 minuten later, minuut 75, de  voorsprong opleverde. Ditmaal wist spits Patrick ‘Patjûh’ Begemann vanaf de linkerkant een uitstekende pass te geven op de meegelopen Kostelijk. Deze kwam daardoor vrij voor de DZC goalie te staan en wist vervolgens zijn tweede van de middag aan te tekenen. Kostelijk heeft dit seizoen als middenvelder inmiddels de meeste doelpunten (9) op zijn naam staan. Na deze voorsprong ging DZC uiteraard alles op alles zetten om de stand weer minimaal gelijk te trekken. Het leverde nog wel wat hachelijke momenten op voor doelman Tanis. Hij, en de VVO 3 verdediging, hielden echter stand. In de 80ste minuut viel Kostelijk nog met kramp uit, meer spelers liepen op de laatste benen, en in de laatste minuten werd de druk nog groter want toen liet ook de Doetinchemse doelman zich in de buurt van zijn VVO 3 collega zien. Het mocht DZC niet baten want de 3 punten gingen mee naar Velp. VVO 3 maakt hierdoor een sprong op de ranglijst naar plek 4.

Helaas wordt er nu weer 2 weekenden niet gevoetbald wat jammer is voor het ritme waar de ploeg in zit. En bovendien zal de technische staf in de maand maart geregeld een aantal spelers moeten missen zo blijkt. Wat een verder goed verloop van de competitie dan weer onzeker maakt, of wellicht toch niet?

 

 

11-2-2019

VVO 3 kan het wel 

Wij raden de selectie van Vitesse aan de beelden van de wedstrijd VVO 3 – DVOV 3 van jl. zaterdag op de Pinkenberg terug te kijken. Kunnen ze wellicht nog wat van leren. VVO 3 heeft schijnbaar, gedurende de winterstop, de boodschap begrepen dat opgeven uit het woordenboek geschrapt moet worden. Want de wedstrijd tegen DVOV 3 leek verloren te gaan worden maar ons VVO 3 wist in de laatste 5 minuten toch nog de winst binnen te slepen. Daar waar Vitesse weer eens in de laatste minuut de wedstrijd verloor. Wat uiteraard niet wil zeggen dat VVO 3 in de Eredivisie mee kan komen maar ze zijn op de goede weg, toch?

Onder de prima  leiding van scheidsrechter George Koranteng speelde VVO 3 wel een lastige wedstrijd. Aan het begin van dit seizoen was de wedstrijd bij de buurman op de Pinkenberg geëindigd in een 3-2 nederlaag, en had VVO 3 niet heel veel in te brengen. Dat was nu duidelijk anders, al had DVOV 3 in grote delen van de wedstrijd wel een overwicht. Waar coach Michel ‘Papa’ Schollen zich al bijna verzoend had met een verlies maar nog hoopte op een gelijkmaker werd hij nu blij verrast. Na 90 minuten stond er een fijne 3-2 op het scorebord.

In de 28ste minuut wist VVO 3 de score te openen. Na een schot van afstand van linksback Mike ‘Mikey’ Elfferich, wat op de lat uiteen spatte, kwam de bal via spits Patrick ‘Patjûh’ Begemann bij middenvelder Menno ‘Menño’ Kostelijk terecht die de bal hoog in de verre hoek schoot, onhoudbaar voor de DVOV doelman. Lang kon VVO 3 niet genieten van deze voorsprong, want in de 34ste minuut wist DVOV 3 alweer de gelijkmaker aan te tekenen. Onnauwkeurig ingrijpen zorgde ervoor dat een DVOV middenvelder vanaf de rand 16 meter de bal langs VVO doelverdediger Jan ‘Janis’ Tanis kon schieten voor de 1-1.

En slechts 4 minuten later keek VVO 3 zelfs tegen een achterstand aan. Onjuist positioneren was nu de oorzaak want balverlies van laatste man Luca ‘Beer’ Geurds zorgde ervoor dat de DVOV aanvallers met een snelle counter vrij voor doelman Tanis kwamen te staan, en hem kansloos lieten, 1-2. Dit werd ook de ruststand. In de kleedkamer bij de thee heerste er een schijnbare gelatenheid maar die zorgde er wellicht voor dat VVO 3 veel beter aan de tweede helft begon. DVOV 3 had aan het begin ervan nog wel een overwicht maar ons VVO 3 werd steeds gevaarlijker. En de druk op de DVOV achterhoede steeds groter.

Alleen, de gewenste gelijkmaker bleef maar uit. In de 83ste minuut werd daarom Geurds ter ondersteuning van de aanval naar voren gestuurd. Waarmee de VVO verdediging 1 op 1 kwam te spelen. Dat had uiteraard verkeerd kunnen uitpakken maar het deed juist het tegenovergestelde. VVO 3 kreeg in de 86ste minuut loon naar werken. Een fantastische bal van Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen over de gehele breedte van het veld werd aan de rechterkant door Roel ‘Princess’ Cosijnse opgevangen. En hij rondde ‘koninklijk’ af door de bal direct op de wreef te nemen en hem in de linkerkruising van het DVOV doel te schieten, 2-2. Waarmee Cosijnse op zijn verjaardag het team een mooi cadeau gaf. En het werd zowaar nog mooier want in minuut 89 kreeg VVO 3 de onverwachte volle 3 punten in zicht. De druk op de DVOV verdediging was zo groot op dat moment, met veel aanvallers rond en in het 16 meter gebied. De DVOV verdedigers  kregen de bal niet weggewerkt of in bezit, waarna VVO 3 door een goed positiespel deze vrij wist te spelen. Hij kwam uiteindelijk via aangever Marik ‘Matic’ de Jongh bij spits Begemann terecht. En deze wist eindelijk weer eens het net te vinden, en daarmee ook de matchwinner te worden. Want de 3-2 bleef staan tot het eindsignaal.

De vreugde was groot en er werd met veel goede zin aan de derde helft begonnen. In deze helft kreeg Begemann, n.a.v. zijn accordeon optredens tijdens het teamweekend, een VVO 3 zaterdag accordeon overhandigd. Deze werd hem door het gehele team aangeboden, waarbij wel de verplichting hoorde om de derde helften van zeker de thuiswedstrijden te ondersteunen met zijn accordeonspel. Hij gaf aan dan nog wel wat te gaan oefenen, maar wij menen dat hij ook nu al de stemming kan vergroten. Wellicht speelt hij beter wanneer hij niet geheel nuchter is, zoals tijdens het teamweekend, maar ook dat gaan we meemaken. Al met al was het een gedenkwaardig begin van de tweede seizoenshelft. En we hopen dat VVO 3 dit goede resultaat ook in de komende wedstrijden weet neer te zetten.

 

5-2-2019

Memorabele maand januari 

Het nieuwe jaar is erg goed begonnen voor ons VVO 3 zaterdag. Al direct in het eerste weekend, vrijdag 4 t/m zondag 6 januari, verbleef een groot gedeelte van het team in Leeuwarden. Na de ervaring van vorig jaar in Antwerpen werd er alles aan gedaan om ook dit jaar weer een teamweekend te organiseren. Helaas werden er in de weekend voor vertrek 3 leden geveld door ziekte, wat een domper wierp op de start maar de pret ter plaatse gelukkig niet drukte.

Er werd overnacht in de haven van Leeuwarden, dicht bij het centrum, op het slaapschip ‘Dy Abt Fan Starum’.

Het werd weer een enorm feest waarvan velen zullen zeggen, ‘dit is niet normaal’. De beide oudere heren begeleiders, Willem ‘Merab’ Nefkens en Michel ‘Papa’ Schollen zullen dat ook wel beamen. Niettemin hebben zij ook vaak vreselijk gelachen en genoten van wat er allemaal gebeurde. Om een indruk te geven wat er voor zorgde dat alle remmen los gingen : er werd liefst 153 liter bier ‘weggewerkt’ op het schip. Naast uiteraard wat er in de stad Leeuwarden in de nachtelijke uurtjes nog werd vergoten. Het feest op het schip werd vaak begeleid door de begenadigd accordeonist Patrick ‘Patjuh’ Begemann. Hij blijft ons verrassen dus.

Hierbij vast een paar foto’s van de reis:

       

         

 

VVO 3 bij de KNVB te Zeist

Naast dit ongekende evenement was er nog een bijzondere gebeurtenis in de maand januari voor VVO 3 zaterdag. Op woensdag 16 januari was het team nl. uitgenodigd om t.b.v. de scheidsrechteropleiding bij de KNVB in Zeist een tweetal testwedstrijden met het VAR systeem te spelen.  Dit is uiteraard iets wat niet ieder team overkomt en een direct gevolg van het feit dat speler Brian ‘Gio’ Donderwinkel stage loopt bij de KNVB. Leuk detail is ook dat speler Chiem ‘André’ Kock weer werkzaam is bij het bedrijf wat de VAR systemen faciliteert.  Er werden wedstrijden gespeeld tegen Kampong uit Utrecht en BSC ’68 uit Benthuizen.  De spelers keken hun ogen uit op het KNVB complex. Zij hebben in ieder geval nooit eerder van zulke luxe kleedkamers gebruik mogen maken. Daarnaast werd er ook nog even meegekeken in de VAR ruimte, die menigeen alleen kent van de beelden bij Studio Sport. Al met al een geweldige ervaring en bovendien een uitstekende voorbereiding op de tweede seizoenhelft.

Ook hiervan vast een aantal foto’s: