Juni 2018

18-6-2018

Zomervakantie kan beginnen

VVO heeft zaterdag 16 juni het seizoen afgesloten met het Seniorentoernooi op Sportpark de Pinkenberg. Het betrof wedstrijden van 14 minuten, 7 tegen 7, tussen de zaterdag en zondag seniorenteams. Helaas was het 4de zondag elftal afwezig. Al met al viel de totale opkomst wel behoorlijk tegen. Aan het weer kon het niet liggen want dat was uitstekend. Gerekend was op een 100 aanwezigen, net als vorig jaar, maar het aantal bleef steken op hooguit 70. Niettemin was het weer een zeer geslaagd toernooi, wat afgesloten werd met een barbecue voor alle aanwezigen.

Dank gaat uit naar de wedstrijdorganisatie, die in handen was van Boudewijn van Ommeren en Daan Appels. Daarnaast naar het gehele bar en barbecue team van Coen Zwiers, naar DJ Edwin de Graaf en uiteraard naar bekersponsor Willem Nefkens (SPFI) en de sponsor van het aandenken Michel Schollen (Carrière uitzendbureau Duiven).

De strijd ging weer om de enorme SPFI wisseltrofee, vorig jaar gewonnen door het 3de zondag elftal. Om hun kansen te vergroten de winst te kunnen prolongeren deden zij dit jaar met 2 teams mee. VVO 1 en de A1 speelden buiten mededinging mee. Ons eigen VVO 2 zaterdag ging voor de 1e prijs en de wisseltrofee, maar het ging al in de tweede wedstrijd tegen de latere winnaar, weer dus, zondag 3A onderuit. En eindigde uiteindelijk als 2de, wat toch een verbetering is t.o.v. van vorig jaar ( 3de). VVO 1 haalde de meeste punten, voor de A1. Omdat zij niet om de prijzen meedoen, werden ze naar de plaatsen 6 en 7 gezet.

De einduitslag:

1e prijs en de SPFI wisseltrofee:               VVO 3 zondag A       

2e prijs:                                                         VVO 2 zaterdag

3e prijs:                                                         VVO 3 zaterdag

4e prijs:                                                         VVO 3 zondag B

5e prijs:                                                         VVO 5 zondag

6e prijs:                                                         VVO A 1

7e prijs:                                                         VVO 1

 

11-6-2018

Eindfeest VVO 2 weer memorabel

Uw VVO 2 zaterdag heeft jl. zaterdag weer het seizoen op de eigen bekende wijze afgesloten. Voor de derde keer op rij was de familie Reijnen zo gastvrij om hun huis en tuin ter beschikking te stellen om dit evenement plaats te laten vinden. Traditioneel met een uitgebreide barbecue, veel bier en uiteraard geschenken en prijzen. Cadeau’s waren er voor de gastheer en gastvrouw, 2 pakketten wijn, van zowel de leiding als de spelers, een fles jenever voor trainer Ton ‘Boomsma’ Messing en bierpakketten voor de beide assistenten Ruben ‘Chaos’ Boshart (die tegelijkertijd noodgedwongen afscheid nam van deze rol) en Pascal ‘Capellas’ Schollen. De nieuwe fotografe Lydia ‘Kiekje’ van Zanten ontving een fles luxe Bailey’s, een fles sherry en flessen wijn waren er voor de ‘wasvrouw’ Wilma ‘Ariel’ Schollen. Zij kreeg van de spelers ook nog de prijs voor ‘Wasvrouw van het jaar’. Verder ontving voorzitter en sponsor Willem ‘Merab’ Nefkens van het team een boekje met korte verhalen (de Rijn, de fles, Arnhemse meisjes en Vites). Hijzelf gaf het team nog een groot geschenk door € 500,- beschikbaar te stellen voor het teamweekend komend seizoen. De spelers hadden voor de gehele staf een badjas met daarop de borduring Staff VVO en het teamlogo. En voor de oude fotografe/teammanager (Carla ‘Regelaar’ Kostelijk) en de nieuwe fotografe Lydia,een vrouwelijke uitvoering van de badjas met Fotograaf en het teamlogo er op.

Maar het ging deze avond uiteraard ook om de prijzen. Te beginnen met een prijs die dit jaar geïntroduceerd werd. Deze is voor de schaver, handremtrekker, strijder, waarvan het spel er soms erg ‘kelderklassig’ uitziet maar ook een speler die zich altijd 100% inzet en zal opofferen voor het resultaat. En even fanatiek vanaf de bank is. Deze prijs, genoemd de ‘Gouden Zaag’,  ging voor de eerste maal naar nieuwkomer Jordy ‘Jordos’ van Schooten ( foto onder ).

Voor de speler van het jaar worden er punten gegeven door spelers en staf, waarbij de punten van de spelers voor 50% tellen en 50% bepaald wordt door de staf. De uitkomst hiervan was dat er dit jaar een unieke situatie zich voordeed. Voor het eerst in de 8 jaar van het bestaan van dit team waren er 2 spelers die met een gelijk aantal punten op de derde plaats eindigden, de veel scorende spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann en centrale middenvelder en kilometervreter Boy ‘Pinda’ Nefkens. De tweede prijs was voor (mede)oprichter van het team, oud-aanvoerder en overal inzetbare schakel Menno ‘Meñno’ Kostelijk. En de eerste prijs was, nagenoeg unaniem gekozen, voor centrale verdediger en stofzuiger Sander ‘Mooisander’ Schollen. Van hem wordt gehoopt dat de eerdere boodschap dat hij vanwege een vervelende blessure moet stoppen met voetballen toch zal meevallen.

De volledige eindstand:

2018
1.                Schollen, Sander      117
2.                Kostelijk, Menno          56
3                 Nefkens , Boy              48
3.                Begemann , Patrick     48

En de foto’s :

Nummer 1                                                                       Nummer 2                                                             Nummers 3

           

De belangrijkste prijs is sinds vorig jaar de Kampioen derde helft. Plezier staat voorop voor dit team. De spelers bepalen daarom wie hem wint. Vorig seizoen kreeg Brian ‘Brietje’ Donderwinkel hem uitgereikt , die bekend staat om zijn lange speeches en motivatiefilmpjes. De wens was dit jaar dat de winnaar iemand zou zijn die in ieder geval de speeches korter zou houden. En dat is gelukt want het werd een speler die ‘gewoon’ bekend staat om zijn gebrul, zijn ongekende opname hoeveelheid bier en vooral zijn voorliefde voor de derde helft. Met grote meerderheid van stemmen (runner up was overigens Sam ‘Wodka’ Reijnen) werd de Kampioen derde helft : Chiem Kock !  

Hij kreeg de bijbehorende aanvoerdersband 3de helft, het kampioenshirt en de beker. Die volgeschonken met bier in 1x leeggedronken moest worden.

Trots                                 Atten                                                              Hulde !                                                                                De kampioen

            

Mede namens Chiem dus, bedankt voor een mooie avond, team VVO 2 zaterdag !

 

 

8-6-2018

Seizoen gaat uit als een nachtkaars…

Waar wij de laatste maanden vaak een gloeiend betoog konden schrijven over gespeelde wedstrijden, omdat ons VVO 2 immers na de winterstop veel beter presteerde, gaat dat nu niet lukken. Over de laatste wedstrijd van jl. zaterdag tegen Zelos 3 valt namelijk niet veel te vertellen wat de lezer zal boeien. Of het nu weer kwam door de warmte, of omdat VVO 2 en Zelos 3 als enige nog deze verplaatste wedstrijd moesten spelen en eigenlijk de competitie al beslist was, wij hebben er geen verklaring voor. Waar eerder dit seizoen VVO 2, door alle blessures en afwezigen, in Zelhem nog kansloos ten onder ging leken de Zelos spelers nu wel bang voor VVO 2. Hierdoor werd het een eenvoudige 3-1 overwinning voor onze Velpse vrienden. Waardoor zij nota bene nog als derde eindigen in de eindklassering van deze competitie. Veel ergernis heeft deze jaargang wel opgeleverd. Voor de winterstop werd VVO 2 geteisterd door de genoemde blessures en spelers die in het buitenland verbleven vanwege studie etc. Na de winterstop werd VVO 2 geregeld geconfronteerd met het afzeggen/verplaatsen van wedstrijden door tegenstanders, of dat zij zelfs helemaal niet op kwamen dagen. VVO 2 heeft om die reden ook deze competitie maar 19 wedstrijden gespeeld, en kwam maar niet in een spelritme. Wat zeker ook punten gescheeld heeft.

Over de wedstrijd tegen Zelos kunnen wij melden dat scheidsrechter Reurts een makkelijke middag had. Geen enkele maal hoefde hij op te treden. Het was een en al vriendelijkheid tussen beide teams. Man van de wedstrijd werd laatste man Luca ‘Beer’ Geurds. Hij kreeg deze keer alle ruimte om op te rukken naar het middenveld waardoor hij ook liefst 3 doelpunten wist te maken. Waar deze normaal op het conto van spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann of Roel ‘Princess’ Cosijnse waren gekomen was het nu helemaal anders. Verdedigers die voorin te bewonderen waren en aanvallers die op het middenveld of als verdediger speelden. In de 27ste minuut wist Geurds voor de eerste maal te scoren. Vanaf een meter of 25 schoot hij de bal snoeihard in de rechterbovenhoek van het Zelhemse doel, 1-0. Voor hem ongekend want hij staat niet (meer) bekend om zijn goede schot. Zelos wist snel nog wat terug te doen. In de 35ste minuut, de centrale verdediging van VVO 2 was niet in positie, kon een Zelos aanvaller vrij doorlopen op doelman Jan ‘Janis’ Tanis. Die kansloos was, 1-1. Wat ook de ruststand werd.

VVO 2 had zich wel voorgenomen dat deze wedstrijd 3 punten op moest leveren om derde te kunnen worden. Wat hoe dan ook zou gebeuren. Geurds was zich daarvan het meeste bewust en bleef maar als aanvaller actief. Omdat zijn grote sterke lijf nu eenmaal slecht aan de kant is te zetten wist hij in 49ste minuut weer door te zetten naar voren. Hij gaf de bal op de meegelopen snelle rechtsback Mark ‘Markie’ Schollen die de bal vervolgens weer op de rand 16 meter strak voorgaf op Geurds. Die eenvoudig de 2-1 langs de doelman wist binnen te schieten. Omdat VVO 2 verder ook geen kind meer had aan Zelos viel in de 60ste minuut het laatste doelpunt.  En het was weer Geurds die hem maakte. Nu was het de meegelopen rechtsback Jordy ‘Jordos’ van Schooten, in de ploeg gekomen voor Mark Schollen, die weer een uitstekende voorzet in het doelgebied wist te geven op Geurds.  Deze ontving de bal,  schermde goed af, en schoot de 3-1 in de linkerhoek. Het restant van de wedstrijd had op papier afgewerkt kunnen worden, want er gebeurde helemaal niets meer. En dus begon de derde helft precies op tijd. Gek genoeg heerste er, ondanks het eindresultaat in de competitie, geen feeststemming bij het vriendenteam VVO 2 zaterdag. Wellicht komt dat door de wijze waarop deze uitslag tot stand was gekomen.

Volgend seizoen blijft het team zoals het nu is, er zijn geen spelers die het team verlaten. Al zijn er wel weer die een aantal maanden vanwege opleiding zullen missen. Daarnaast is het voortbestaan van de voetbal carrière van Sander ‘Mooisander’ Schollen nog onzeker. Deze belangrijke schakel in de verdediging zal in de zomer behandeld gaan worden aan een zeer vervelende blessure. Wij hopen dat dit gaat slagen en hij in het nieuwe seizoen toch, ondanks de voorspellingen, weer langzaam mee kan gaan spelen. Verder zal het team weer de ‘eigen’ geuzennaam VVO 3 zaterdag gaan dragen.

 

28-5-2018

Te warm om te voetballen ? 

Het zomerse weer speelde VVO 2 en tegenstander MvR 2 uit ’s Heerenberg parten jl. zaterdag op het hete kunstgras van de Pinkenberg. Omdat een uitwijkmogelijkheid niet mogelijk meer bleek (waar MvR wel daags tevoren om verzocht had), moest er wel gevoetbald worden. De spelers van VVO 2 wilden ook zeker spelen om de punten maar het was zwaar. Bij lagere temperaturen was goed voetbal,en meer doelpunten,waarschijnlijk meer mogelijk geweest. Nu zorgde de warmte voor een lome deken en moest er geregeld gestopt worden om te drinken en werd er veelvuldig gewisseld. Het was al bekend dat VVO 2 de betere van de beide teams was,de uitwedstrijd was al met 1-4 gewonnen,en het won dus ook. Nu met 5-0. Ook al leek MvR in de eerste helft nog echt wel mee te kunnen doen.

Al na 7 minuten stond VVO 2 op voorsprong. Boy ‘Pinda’ Nefkens gaf een diepe steekbal op spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann. Deze aarzelde niet maar schoot tegen de MvR doelman op. Brian ‘Brietje’ Donderwinkel was nog scherp en stond op de goede plaats om vervolgens de rebound in te schieten voor de 1-0. Na dit doelpunt duurde het nog lang voordat er weer wat te juichen was voor de VVO 2 supporters. De warmte sloeg al snel toe waardoor een hoog tempo spelen onmogelijk was. In de 35ste minuut kwam de 2-0 op het scorebord. Roel ‘Princess’ Cosijnse speelde langs de MvR verdediging en tikte de bal vervolgens op Menno ‘Menño’ Kostelijk die,volledig vrijstaand,zijn eerste van deze middag (hij zou er 3 maken) beheerst in het ’s Heerenbergse doel kon schieten. En vlak voor rust,minuut 45,was het weer Kostelijk die een, door een aantal MvR verdedigers gemiste, voorzet van Sam ‘Wodka’ Reijnen wist te verzilveren, 3-0.

Na de zeer welkome pauze werd er weer enigszins afgekoeld aan de tweede helft begonnen. Niet dat het nu voor veel energieker voetbal zorgde. VVO 2 kreeg wel meer kansen dan in de eerste helft. In de 58ste minuut was het spits Begemann die de 4-0 wist te maken. Op een manier die bij ‘Teefje’ past. Een vrije trap van aanvoerder Luuk ‘Lukiñho’ Motshagen werd door Donderwinkel doorgekopt waarna Begemann de bal vallend, langs de MvR doelman, binnen wist te koppen. In het restant van de tweede helft viel er verder niet heel veel te bewonderen. Beide teams waren wel haast verbrand en dus niet meer vooruit te branden. In de 75ste minuut viel de 5-0 nog. Een lage voorzet van vleugelflitser Kevin ‘Kev’ Gunsing werd door Kostelijk,via een tegenstander,ingeschoten. Het betekende voor Kostelijk een hattrick en mede daarom werd hij ook tot ‘Man of the match’ gekroond. Scheidsrechter Reurts had na dit doelpunt wel af kunnen fluiten maar deed dat precies op tijd waarna alle spelers snel richting de koude drank konden. Volgende week wacht de laatste wedstrijd dit seizoen. Op de Pinkenberg wordt dan Zelos 3 verwacht, een wedstrijd die eerder dit seizoen verplaatst is. Winst is noodzakelijk voor ons VVO 2 om wellicht nog een derde plaats te kunnen behalen. Verlies tegen Zelos 3 zou dus een behoorlijke domper zijn.

 

14-5-2018

Makkelijke middag voor VVO 2

Ons VVO 2 had geen kind aan DZC’68 6 jl. zaterdag op het warme Sportpark Zuid in Doetinchem. Zeker in de eerste helft waar er al snel een grote voorsprong werd genoteerd. In de eerste 10 minuten was het nog een beetje voorzichtig en wennen aan het zeer hobbelige veld maar vanaf het moment dat VVO 2 de druk opvoerde werd er al snel gescoord. Naast het veld moest het team ook even wennen aan de scheidsrechter die prima floot maar dat maken we eenmaal niet veel mee. Ook al gaf hij 10 minuten tijdstraf, in minuut 18, aan Mike ‘ Mikey’ Elfferich nadat deze een tegenstander haakte. Wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als natrappen. Was het niet maar wij begrijpen zijn beslissing wel. Ondanks deze man minder situatie, VVO 2 stond toen net op voorsprong, leverde het geen problemen op. In de tweede helft nam VVO 2 veel gas terug waardoor DZC’68 weer aan het voetballen kwam. En zowaar nog 2 goede kansen kreeg. Het leverde ze uiteindelijk toch niet de eretreffer op. Hierdoor verloren de Doetinchemmers de laatste wedstrijd van hun seizoen, met 0-7 van ons VVO 2.

Zoals gezegd had VVO 2 niet direct vanaf de aftrap de wedstrijd al in handen. In de 14de minuut viel het eerste doelpunt. Menno ‘Menño’ Kostelijk leverde een mooi steekballetje op Roel ‘Princess’ Cosijnse die de vrije kans beheerst afrondde, 0-1. Kort na dit doelpunt moest VVO dus 10 minuten ongeschonden door zien te komen, wat prima lukte. Nadat zij weer voltallig waren liep de score snel op. In de 31ste minuut begon het met een vrije trap van Brian ‘Brietje’ Donderwinkel (weer een assist voor zijn statistieken, vindt ie fijn), die door spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann bij de 2de paal uitstekend werd ingekopt, 0-2.

3 minuten later stond het 0-3 voor onze Velpse vrienden. En het was weer Donderwinkel ( paar keer zijn naam in het wedstrijdverslag , vindt ie leuk ) die Begemann liet scoren. Zijn lage voorzet vanaf de linkerkant werd door Begemann langs de ongelukkige DZC doelman ingeschoten. Nog slechts 2 minuten later was het Kevin ‘Kev’ Gunsing die op de juiste plek stond om een voorzet van Begemann, via binnenkant paal, in te koppen. Waardoor VVO 2 dus al op 0-4 kwam. En het werd nog beter. DZC ’68 6 was helemaal de kluts kwijt en werd aan alle kanten voorbij gelopen door ons VVO 2. In de 39ste minuut was het Donderwinkel (ja ja, nog een keer, hij was actief, vindt ie meestal) die een doelpunt op zijn lijst wist te zetten. Een zogeheten klassieke ‘Brian goal’ , een vrije trap aan de linkerkant genomen en in de verre hoek over de doelman heen, 0-5 (hij maakt ze geregeld zo, kan ie wel goed). Direct nadat er weer afgetrapt was, slechts 1 minuut na het vorige doelpunt, viel de 0-6. Hierbij worstelde Begemann zich door de Doetinchemse verdediging en wist vervolgens de bal op de meegelopen Cosijnse te tikken die daardoor zijn tweede doelpunt van de middag kon aantekenen, 0-6. Wat ook de ruststand werd.

Al met al ging het veel te makkelijk voor VVO 2. Zij geloofden het daarom in de tweede helft wel. Er werd een beetje door gewisseld en plichtmatig de tweede helft uitgespeeld. DZC ’68 6 kwam daardoor aan voetballen toe. Zij hadden de doelman gewisseld, die er uiteraard geen zin meer in had. Het slotstuk kwam van de voet van de in dit verslag zo vaak genoemde Donderwinkel (was dus wel veel betrokken bij doelpunten, deed ie nu prima). Maar wij schrijven pas de 76ste minuut. Hierbij verspeelde DZC de bal waarna Donderwinkel een verdediger uitkapte ( lukte nu wel, zal hem goed doen ), en de eindstand van 0-7 op het scorebord zette. VVO 2 had, als het de tweede helft had doorgezet, uiteraard met een veel grotere einduitslag terug kunnen keren naar Velp. Maar het gaat om de 3 punten die dus met een niet al te grote inspanning behaald werden. Iedereen was er content mee.

Je zou verwachten dat Donderwinkel tot ‘man of the match’ verkozen werd maar dat gebeurde toch niet (zal ie jammer vinden). Niettemin stijgt hij wel naar de 2de plaats in de statistieken, en dat moet hem een geweldig weekend bezorgd hebben (vindt ie belangrijk). En zijn eigen naam zo vaak in een verslag tegenkomen een mooie week (vindt ie geweldig). De verwachtingen voor 26 mei zijn nu hoog in de thuiswedstrijd tegen MvR 2. Wij zijn benieuwd wat VVO 2, en vooral Brian ‘Brietje’ Donderwinkel, dan gaat laten zien.

 

10-5-2018

VVO wint warme inhaalwedstrijd van AVW ’66 5

Waar VVO eerder dit seizoen, in het bekertoernooi , thuis verloor van AVW’66 5 wist het de competitie inhaalwedstrijd in Westervoort dinsdagavond jl. wel winnend af te sluiten. Op basis van de eerste helft verdiende VVO 2 dit zeker, maar in de tweede helft had het zomaar ook anders kunnen uitpakken. Opvallend was dat spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann weer een hattrick wist te maken maar dat er voor hem nog wel meer  in had gezeten. In de eerste helft wist hij bijvoorbeeld 2 uitstekende mogelijkheden niet te verzilveren. Ook andere kansen werden door diverse spelers gemist. De ruststand had daarom wel 1-5 kunnen zijn. Het werd nu, ondanks het zomers warme weer, wel een echte wedstrijd in de tweede helft. Met spanning tot de laatste minuut. Gelukkig trok VVO 2 aan het langste eind en nam door de 2-3 eindstand de 3 punten mee naar Velp. Waarschijnlijk krijgt deze ontmoeting deze competitie helaas geen herhaling op de Pinkenberg. De Westervoorters waren zoals eerder gemeld op 21 april niet komen opdagen in Velp. Die wedstrijd zal dus, zoals het nu lijkt, niet opnieuw worden vastgesteld. Wat ons VVO 2, of AVW’66 5, 3 punten kan schelen en daardoor wellicht ook een hogere eindklassering.

Er waren een aantal noodzakelijke aanpassingen door afwezige en geblesseerde spelers gedaan. Zo waren Bert ‘Bertje’ Peterse en Jelle ‘Meester’ Egging weer extra opgeroepen om te ondersteunen. Vlak voor aanvang van de wedstrijd viel laatste man Chiem ‘André’ Kock ook nog uit. Zijn blessure bleek onvoldoende hersteld om verantwoord te kunnen spelen. Niettemin begon VVO 2 veelbelovend. Als snel had het een veldoverwicht en het creëerde voldoende kansen. In de 23ste minuut viel de 0-1 voor VVO 2. Begemann wist een  door Menno ‘Menño’ Kostelijk genomen hoekschop hard via de onderkant lat achter de sterke AVW doelman te koppen. Een mooi kop doelpunt van Begemann weer, wat zijn ‘handelsmerk’ lijkt te gaan worden.

Na deze 0-1 kreeg VVO dus een heel aantal mogelijkheden de voorsprong te vergroten. Waarbij kansen die, tot grote verbazing van het publiek, door VVO werden gemist. En dan krijg je vaak een doelpunt tegen. In de 39ste minuut wist AVW langszij te komen. Een uitbraak werd door VVO slecht verdedigd waarna een AVW aanvaller in de rechterhoek doelman Jan ‘Janis’ Tanis wist te verslaan. Dus 1-1 en een domper voor ons VVO 2. Erger ook, hierdoor hielp je de Westervoorters ook in de wedstrijd. Zij begonnen te geloven in de mogelijkheid dat ze hem konden winnen. Gelukkig wist VVO al snel weer op voorsprong te komen. Loopwonder Boy ‘Pinda’ Nefkens liet een heel aantal AVW spelers zijn hielen zien en brak door de verdediging. Zijn schot stuitte echter op de doelman, waarna Roel ‘Princess’ Cosijnse opnieuw inschoot. Ook dit schot werd door de doelman gestopt maar vervolgens stond Begemann op de juiste plaats om hem wel te kunnen verslaan, 1-2. Met deze stand konden beide teams naar de koude limonade in de kleedkamer.

Na rust probeerde VVO 2 de draad weer snel op te pakken maar dat wilde nog niet zo goed lukken. AVW kreeg zelfs steeds meer grip op het spel. Waardoor het in de 60ste minuut voor de tweede maal de stand gelijk wist te trekken. Een communicatiefout tussen Peterse en doelman Tanis zorgde ervoor dat een AVW aanvaller eenvoudig de 2-2 kon scoren. Vervolgens golfde het spel op en neer met mogelijkheden aan beide kanten. Gelukkig voor VVO 2 was Begemann scherp (hij had ook een goede maaltijd gehad onderweg van Coach Michel ‘Papa’ Schollen). En is er het inzicht van Roel ‘Princess’ Cosijnse. Want laatstgenoemde wist in de 82 ste minuut een prima steekpass te geven op Begemann die vervolgens tussen 2 AVW verdedigers door de bal mee wist te nemen en met buitenkant rechts mooi de 2-3 op het scorebord wist te zetten. De laatste 10 minuten werd de druk door AVW nog opgevoerd wat ook weer ruimte voor VVO 2 opleverde. De stand bleef gelukkig zoals hij was. Over de hele wedstrijd beoordeeld een verdiende overwinning voor onze Velpse vrienden. A.s. zaterdag 12 mei wacht de uitwedstrijd  tegen DZC’68 6 in Doetinchem. Dan zal VVO 2 weer 3 punten moeten pakken want naast de winstpremie is er ook een voor dit team acceptabele eindklassering in het geding.

 

6-5-2018

Warm en sloom, maar wel 3 punten

VVO 2 heeft ook de volgende inhaalwedstrijd, in Zevenaar tegen OBW 2, in winst weten om te zetten. OBW 2 zit jaarlijks in dezelfde competitie en de teams kunnen het dan ook goed met elkaar vinden. Wellicht ook omdat de wedstrijden tegen OBW meestal 3 punten opleveren ( op 1 na in het vorige seizoen). OMdat het warm was werd er wel in een zeer laag tempo gespeeld. VVO 2 speelde in de eerste helft goed, maar dus te traag. Hierdoor werd het overwicht niet in doelpunten uitgedrukt. In de tweede helft had VVO 2 een hoger tempo dan in ieder geval OBW 2, er werd ook wat vaker gewisseld, en werden de doelpunten wel gemaakt. Al met al was het een redelijk eenvoudige 1-5 overwinning.

VVO 2 begon wat voorzichtig aan de ontmoeting op het (weer) slechte grasveld op Hengelder. De bal maakte soms vreemde capriolen, maar er zijn nog slechtere velden op het complex. Dus de teams moesten het er maar mee doen. Pas na 15 minuten, er waren al wel wat kansen voor VVO geweest, werd de score geopend. Er was dan wel een eigen doelpunt van een OBW verdediger voor nodig. Brian ‘Brietje’ Donderwinkel kreeg de bal via een kluts mee waarna hij hem op iemand, wij zijn er niet uit wie, voor wilde geven. Zijn voorzet verdween echter via een Zevenaarse verdediger achter de eigen doelman.

Wie denkt dat dit de voorbode was voor  een doelpuntenfestijn kwam bedrogen uit. VVO 2 wist het net achter de OBW doelman in de gehele eerste helft niet meer te vinden. OBW 2 verrassend genoeg wel. In de 41ste wisten zij vanuit een hoekschop, waarbij er slecht gedekt werd door de VVO verdediging, de bal achter doelman Jan ‘Janis’ Tanis te koppen. Wat een 1-1 ruststand betekende ook.

De tweede helft verliep wat score betreft veel beter voor ons VVO 2. Zoals verwacht mag worden van het team ook, maar het moet altijd ook maar gebeuren. in de 64ste minuut viel de 1-2. Menno ‘Menño’ Kostelijk gaf een uitstekende steekpass op Donderwinkel die daarmee vrije doortocht had richting de Zevenaarse doelman. Donderwinkel faalde niet en de doelman dus wel. Slechts 4 minuten later was het weer Donderwinkel die betrokken was bij een doelpunt. Zijn schot op de lat (wel een kannetje dus) kwam terug voor de voeten van Theun ‘Relax’ Eenhoorn. Deze had de perikelen van de week hieraan voorafgaand (hij bleek niet helemaal zichzelf meer) van zich afgeschud, met hulp van zijn teamgenoten, en schoot de 1-3 keurig binnen.

Na dit doelpunt en de drinkpauze, vanwege het warme weer, volgde in de 74ste minuut de 1-4. Ditmaal was het de ijverige Marik ‘Matavz’ de Jongh die ook een prima steekbal wist te geven op Patrick ‘Patjuh’ Begemann die door kon lopen via de linkerkant en, nadat de OBW doelman eerst zijn schot wist te stoppen, toch het net wist te vinden. Begemann zelf was de aangever bij het laatste VVO doelpunt van de middag. OBW wist inmiddels ook niet of nauwelijks gevaarlijk in de buurt te komen van VVO doelman Tanis. WIj schrijven de 84ste minuut waarin VVO via Begemann uitbreekt waarna hij de vrijlopende Cosijnse wist te bedienen die daardoor ook weer zijn doelpuntje kon meepakken, 1-5. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en floot de warrige scheidsrechter op tijd af. Ook hij had het warm.

Dinsdag 8 mei wacht VVO 2 een inhaalwedstrijd tegen AVW’66 5 in Westervoort, om 19.00 uur. Ook daar zal VVO 2 de 3 punten moeten zien te veroveren om een goede eindklassering mogelijk te kunnen maken. Want eerlijk gezegd is de huidige 6de plaats wel VVO 2 onwaardig. Maar, eerder dit seizoen in het bekertoernooi was er wel van AVW’66 5 verloren. Thuis op de Pinkenberg nog wel. Wij zijn benieuwd hoe het a.s. dinsdag verloopt.