Juni 2019

12-6-2019

Maar een feestje bouwen kunnen ze wel…

VVO 3 heeft jl. zaterdag, ofwel zatterdag, op de eigen bekende wijze het seizoen afgesloten. Voor de gelegenheid was de locatie het dakterras van Sander ‘Mooisander’ Schollen, gelegen aan de Korenmarkt, een perfecte locatie om het laat te laten worden. Wat dus ook gelukt is. Rond 0.30 uur werd het dakterras verruild voor 1 of meerdere kroegen aan de Korenmarkt, het laatste teken van leven hebben wij gespot om 5.29 uur in de zondagochtend. Deze zondag is eigenlijk de leukste dag na zo’n afsluiting, want dan zien wij vele berichten rondgaan van spullen die men mist, of die aangeboden worden om op te halen. Het werd weer een memorabele avond. Vanwege de locatie werd het geen barbecue dit jaar maar een Indisch buffet van ‘benedenbuur’ restaurant Batavia. Ook dit bleek een schot in de roos. Wij kunnen u helaas niet blij maken met al het bijbehorende beeldmateriaal in het fotoalbum, dit is beperkt tot een aantal foto’s die wij hier bijgevoegd hebben.

Hoogtepunten waren de diverse prijsuitreikingen, en de wijze waarop er (helaas) van een aantal spelers afscheid is genomen.  De uitreiking van de grootste prijs, de Kampioen derde helft, werd op een weergaloze wijze gedaan door Brian ‘Brietje’ Donderwinkel. Het was hem deze keer gelukt om zijn speech te beperken tot 2 bladzijden, en die waren doorspekt met humor en prachtige anekdotes die de avond zeker goed hebben gedaan. Wij stellen hem dan ook voor als vaste spreker op de eindfeesten bij de uitreiking van deze prijs.

Van diverse spelers werd deze avond afscheid genomen. Zoals al eerder gemeld moesten Sjors ‘Giorgio’ Antheunis en Thomas ‘Tomtom’ de Vos door blessures gedwongen stoppen. En ook Menno ‘Menño’ Kostelijk, mede-oprichter van het team, moet stoppen. Veroorzaakt door zijn komende werkzaamheden als talentscout voor PSV en uiteraard zijn eigen bedrijf Number 12 Footbal management & consultancy.

Verder werd er alvast afscheid genomen van trainer Ton ‘Boomsma’ Messing. Hij bereikt in 2020 de leeftijd van 75 jaar en vind dat een goed moment om het rustiger aan te gaan doen. Wij hopen dat het hem lukt. Maar in ieder geval zal hij het team nog in de aanloop naar het nieuwe seizoen trainen.  Hij zal daarbij gesteund worden door zijn vervanger de Vos, die van hem dan weer de kneepjes van het vak kan leren. En de Vos blijft op die manier gelukkig bij het team betrokken. Wij wensen hem dan ook veel succes in zijn prille trainers carrière. Allen kregen een foto in lijst met hun prestaties in de tijd bij het team.

De prijs ‘de Gouden Zaag’ , voor de tweede maal uitgereikt, voor de meest kelderklasachtige speler, de schaver, handremtrekker, strijder en kaartenpakker, werd, nagenoeg unaniem gekozen door de staf, uitgereikt aan laatste man Koen ‘Karsdorp’ Krechting.

Hij bleek niet eens verrast maar was er niet minder trots op. Wij hopen dat hij, nu hij de prijs eenmaal al heeft gehad, iets meer gaat nadenken in het veld. Belangrijkste is wel dat hij zo blij blijft als op de foto natuurlijk.

Verder was er nog de prijs voor de Speler van het Jaar, gekozen door de spelers en de leiding. Niet geheel onverwacht gewonnen, hij heeft immers wel een behoorlijk goed (afscheids) seizoen gehad, door Menno Kostelijk. De uitslag hiervan was:

1e plaats – 98 punten ,    Menno Kostelijk 

2e plaats – 90 punten ,       Jasper Staring

3e plaats – 52 punten ,       Roel Cosijnse

De belangrijkste prijs van de avond is toch die voor de Kampioen Derde Helft. De winnaar is iemand die door uitsluitend de spelers gekozen wordt op basis van zijn optreden in de derde helft. Ook afgelopen seizoen bleek dit vaak de beste helft te zijn, en waar het meeste de nadruk op ligt ( waarvan de staf zei dat dit wel eens jammer is ). De prijs bevat een grote beker, een kampioen shirt en de aanvoerdersband derde helft. Hij krijgt verder de verplichting mee om altijd het eerste kannetje te halen in de derde helft. Wat betreft de winnaar halen wij een aantal citaten uit de speech van Donderwinkel, die o.a. zei “een ongelofelijke toevoeging gehad dit seizoen, die uit onverwachte hoek kwam” , “Uit het niets vonden we een accordeon op de boot in Leeuwarden. Jij bleek daar natuurlijk op te kunnen spelen en dat leverde legendarische taferelen op. De trainers namen toen het geweldig initiatief om een team accordeon te kopen. Een absolute toevoeging voor de sfeer”.En ook : “Vanuit Deventer vaak tot laat aanwezig bij de derde helft. En daarbij aangekondigd dat je weer wil verhuizen naar Arnhem, we konden niet om je heen”.

De prijs ging naar :  Patrick ‘Patjûh’ Begemann

2-6-2019

Het is een vreemde gewaarwording….

Iedereen die VVO 3 zaterdag een warm hart toedraagt zal met gemengde gevoelens de laatste wedstrijd van het seizoen, in Westervoort tegen de nummer laatst AVW ’66 5, gekeken hebben. Verbaasd vooral omdat VVO 3 zaterdag geen moment in de gehele wedstrijd maar aan het voetballen kwam, en daarom ook kansloos verloor met 6-0. Uiteraard zijn er verzachtende omstandigheden. Het team moest het weer doen met een aantal geleende spelers. Het was weer warm, het veld vreselijk slecht, maar toch. AVW’66 5 steeg daarentegen boven zichzelf uit, wij hadden ze nog niet zo zien spelen in ieder geval. Een vreemd gevoel was ook aanwezig omdat het de laatste wedstrijd in het shirt van VVO was van mede-oprichter, oud-aanvoerder en vaste waarde van team VVO 3 zaterdag Menno ‘Menño’Kostelijk. Hij zal vanaf volgende seizoen zijn tijd in het weekend gaan besteden als talentscout van PSV Eindhoven.  Kostelijk miste als enige dit seizoen geen enkele wedstrijd en het was ook nog eens zijn beste seizoen ooit. En dan is het jammer dat juist het laatste duel zo verloopt. Wanneer hij nog maar 1 maal gescoord had, of een assist op zijn naam had gekregen, was hij als nummer 1 in het spelersklassement geëindigd. Die ‘kers op de taart’ was hem niet gegund helaas. VVO 3 zaterdag neemt op 8 juni officieel afscheid van hem tijdens de seizoensafsluiting.  Wij wensen hem heel veel succes bij PSV en met zijn voetbalmanagement bedrijf Number 12. VVO 3 zaterdag gaat hem zeer missen.

Over de wedstrijd zelf kunnen wij niet veel meer zeggen dat de eerste 2 doelpunten ongelukkig tot stand kwamen. Beide eigen doelpunten. De 1-0 in de 10de minuut was een eigen doelpunt van gelegenheidsdoelman Roel ‘Princess’ Cosijnse, voor de gelegenheid Lamproel genoemd. Hij stuitte de bal over de lijn. Vaste doelman Jan ‘Janis’ Tanis mocht door de lichte blessure van Cosijnse als veldspeler optreden. De 2-0 in de 15de minuut was weer een eigen doelpunt. Ditmaal schoot rechtsback Jordy ‘Jordos’ van Schooten de bal achter Cosijnse. Vlak voor rust wist AVW nogmaals te scoren, in de 43ste minuut. Hierbij werd een aanvaller volledig vrij gelaten en kon daardoor eenvoudig de 3-0 achter Cosijnse schieten.

Hoewel er vol goede moed aan de tweede helft werd begonnen kreeg VVO 3 geen moment grip op de wedstrijd. Vanaf de 60ste minuut werd het ook een kansloze wedstrijd. AVW wist de 4-0 te maken. Een vanaf de achterlijn teruggelegde bal werd niet onderschept en ingeschoten. In de 77ste minuut, viel ook nog eens de 5-0. Een schot op de lat kwam voor de voeten van de AVW spits die onberispelijk wist te scoren. Een in de 90ste minuut viel het meest illustratieve doelpunt van de middag. Wat er maar fout kon gaan, ging er fout, waardoor een AVW aanvaller vrij kon doorlopen richting VVO doel en geen moeite had om Cosijnse voor de 6de maal deze middag te verslaan. Eindstand 6-0. In dezelfde minuut was er nog wel de publiekswissel voor Kostelijk, die wij een mooier afscheid gegund hadden.

In de zomerstop zal VVO 3 een 4 tal nieuwe spelers moeten gaan vastleggen. Naast Kostelijk zullen ook Thomas ‘Tomtom’ de Vos en Sjors ‘Giorgio’ Antheunis door aanhoudend blessureleed gedwongen stoppen. De laatste gaat nog wel een revalidatietraject in en zal ook wel weer gaan meetrainen, maar het is zeer onzeker of het lukt weer op niveau terug te keren in het team. Verder zal het team, gelet op de ervaringen in het afgelopen seizoen, met 1 extra speler uitgebreid gaan worden. De laatste weken zijn er dan ook diverse potentiële nieuwe spelers getest op de trainingen. Binnenkort hoort u meer hierover.