Maart 2018

25-3-2018

Het kan wel….

Wanneer VVO 3 zaterdag wel kan beschikken over een groot deel van de spelers wordt alles anders. Dat bleek zaterdag maar weer in de thuiswedstrijd tegen het Zevenaarse OBW 2. Coach Michel ‘Papa’Schollen prees zich gelukkig met liefst 3 wissels op de bank. Trainer Ton ‘Boomsma’ Messing kon het in de eerste helft al niet laten om op te merken dat hij het team dit seizoen nog niet zo goed had zien spelen. Er werden wel een heel aantal kansen gemist maar daarnaast werd er vaak uitstekend gecombineerd, en goed druk gezet. Het leek alsof de spelers de malaise van de laatste weken, waarbij de staf zich zeer ontevreden had uitgelaten over de opkomst bij wedstrijden, van zich af wilde spelen. En dat lukte dus, er werd een 4-1 overwinning bijgeschreven.

VVO 2 begon prima aan deze ontmoeting met oude bekende OBW 2. Het was voor het eerst dit jaar ook lekker voetbalweer, dus iedereen had er zin in. Al snel leek VVO 2 een makkelijke middag te gaan krijgen, maar dat bleek toch niet echt zo te zijn. Pas in de tweede helft kwam het overwicht in doelpunten tot uitdrukking. De gehele wedstrijd stonden paal en lat geregeld in de weg.

In de 14de minuut viel het eerste doelpunt van de middag. De weer aanwezige Sam ‘Wodka’ Reijnen wist met zijn grote werklust ( die hij altijd pas op het veld laat zien ) de bal op het middenveld te veroveren en door te breken over ‘zijn’ linkerkant. Vervolgens wist hij een goede voorzet op spits Patrick ‘Patjuh’ Begemann te geven, die zich met een mooie lichaamsschijnbeweging vrij wist te spelen en de Zevenaarse doelman het nakijken te geven, 1-0.

VVO 2 bleef op de goede weg maar toch was er weer een moment van onoplettendheid. In de 26ste minuut kon OBW met een steekpass door het hart van de verdediging de spits vrij voor doelman Jan ‘Janis’ Tanis te zetten. Tanis wist hem niet te stoppen waardoor de 1-1 aangetekend kon worden. Met deze 1-1 werd, ondanks de kansen die er volgden, ook de rust bereikt.

VVO 2 probeerde de draad weer op te pakken in de tweede helft, maar het wist niet snel weer een voorsprong te pakken. Zoals eerder gezegd werden paal en lat vaker geraakt, wat dan wel weer goed was voor de kannetjes in de derde helft. Wij schrijven de 61ste minuut. Deze bleek cruciaal want hier wist VVO 2 de 2-1 te maken. Begemann, die het de OBW verdedigers heel lastig maakte, wist de bal op de rand 16 meter terug te leggen op de attent meegelopen Roel ‘Princess’ Cosijnse (ook eindelijk weer erbij, na een duimbreuk). Deze wist beheerst langs de OBW doelman binnen te schieten.

Slechts 10 minuten later stond het 4-1. In de 66ste minuut was het vleugelflitser Kevin ‘Flits’ Gunsing die op de juiste plek stond. Het begon bij Cosijnse die de bal op Begemann speelde. Deze schoot weer eens op de lat maar zoals gezegd stond Gunsing op de juiste plek om de rebound binnen te koppen voor de 3-1. En in de 70ste minuut was het weer Begemann zelf die, uit een corner van Menno ‘Menño’ Kostelijk, de bal via de onderkant lat in het Zevenaarse doel wist te koppen. Er werd ook nog een doelpunt, productie van de gebroeders Sander ‘Mooisander’ en Mark ‘Markie’ Schollen, afgekeurd. De bal was al achter de lijn geweest helaas. In de laatste 20 minuten van deze wedstrijd werd er niet meer gescoord. Dat gebeurde in de derde helft, waar ons VVO 2 ook weer een uitstekende vorm liet zien. Wij hopen de vorm van deze zaterdag volgende week in de uitwedstrijd tegen het onbekende MvR 2 ook weer te zien. En dan bedoelen wij de vorm van de eerste 2 helften.

 

 

13-3-2018

Spelersprobleem duurt voort

Al eerder hebben wij de personele problemen die VVO 2 momenteel ondervind hier genoemd. Jl. zaterdag was het, in de thuiswedstrijd tegen AZSV 6, weer raak. Liefst 9 (!) spelers moest VVO 2 missen. Daarnaast waren er 2 spelers bij die terugkomen van langdurige blessures en nog niet wedstrijdfit zijn. Dit breekt VVO 2 behoorlijk op nu. Wanneer Coach Michel ‘Papa’Schollen kan beschikken over fitte spelers en dat de dragers van het elftal erbij zijn dan zijn er mogelijkheden om wedstrijden te winnen. Mis je er zoveel is dat uiteraard heel lastig. Tegen AZSV 6 had VVO 2 dan ook weinig in te brengen. En ging de wedstrijd kansloos verloren met 0-2.

Waar het de eerste helft wonder boven wonder 0-1 bleef, doelpunt in de 30ste minuut na een prima aanval,  begon VVO 2 nog met enige moed begon aan de tweede helft. De hoop op een goed resultaat was echter na 4 minuten al vervlogen. In de 49ste minuut kreeg de VVO verdediging de bal niet weg, waarna een Aaltense aanvaller zich via een 1-2 combinatie vrij voor doelman Jan ‘Janis’ Tanis wist te spelen en te scoren.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen DZC’68 5, de koploper, en ook daar voorzien wij grote problemen om voldoende spelers op het veld te krijgen. Het is iets wat VVO 2 in de voorbije seizoenen nauwelijks heeft gekend maar waardoor zij nu wel naar de staart van de ranglijst moeten kijken. En ook dat is nieuw….